Aurinkovoidetesti (2022) → 8 parasta aurinkovoidetta eri ihotyypeille.

Af Elisabeth Backmanson BAdge
Elisabeth Backmanson

Elisabeth on tehnyt työtä viestinnän alalla pitkään ja on toiminut monilla eri aloilla erilaisissa viestinnän ja markkinoinnin tehtävissä. Hän on tehnyt töitä IT- ja konsultointi-yrityksissä sekä ruoan parissa, ja toiminut...

TESTVINDER

Derma Sun Lotion SPF30, 200 ml.

Testin paras aurinkosuojavoiteemme on Derma Sollotion SPF30. Se on erittäin hellävarainen ja vedenkestävä aurinkosuojavoide, jonka korkea suojakerroin suojaa tehokkaasti auringon UVA- ja UVB-säteitä. Derma-aurinkovoide ei sisällä hajusteita, parabeeneja tai väriaineita, se on 100% vegaaninen, koralliystävällinen,…

1
Paras aurinkovoide

Derma Sun Lotion SPF30, 200 ml.

2
Aurinkosuoja-aine erityisen herkille auringolle

La Roche-Posay Anthelios KA+ SPF 50+, 50 ml.

3
Aurinkovoide, jossa on shimmeriä

Rudolph Care Sun Body Lotion SPF 15 Shimmer Edition

6
Aurinkovoide vaalealle ja herkälle iholle

Vichy Capital Soleil Beach Protect Milk SPF30, 200 ml.

Prissammenligning i samarbejde med  Prisjakt Logo

Tässä aurinkovoidetestissä olemme valinneet 8 parasta aurinkovoidetta, jotka ovat tällä hetkellä markkinoilla. Ne vaihtelevat sekä aurinkokertoimen että ominaisuuksiensa suhteen. Olemme valinneet Derma Sollotion SPF30 -aurinkovoiteen parhaaksi, koska se on hellävarainen, ympäristöystävällinen, vegaaninen ja kaikkien käyttämä. Tutustu testin muuhun valikoimaan löytääksesi parhaan aurinkosuojan sinulle.

Testistä löydät aurinkovoiteen jokaiselle ihotyypille, joten olipa sinulla herkkä iho, normaali iho tai etsit parasta aurinkovoidetta lapsille, löydät sen tästä artikkelista.

Epäiletkö, mitä aurinkovoidetta käyttää, ja haluat tietää, miten suojaat ihosi parhaiten auringonpolttamiselta? Lue sitten oppaamme artikkelin lopusta, jossa annamme sinulle ohjeet parhaan aurinkovoiteen valitsemiseksi, jotta voit viettää huolettoman kesän auringossa.

Derma Sun Lotion SPF30, 200 ml.

Paras aurinkovoide

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Hellä ja vedenkestävä aurinkosuojavoide SPF30:llä
 • pros-icon.svg 100% vegaaninen, koralliystävällinen ja Joutsenmerkitty
 • pros-icon.svg Asiintuu nopeasti ihoon eikä ole rasvainen

Detaljeret gennemgang

Testin paras aurinkosuojavoiteemme on Derma Sollotion SPF30. Se on erittäin hellävarainen ja vedenkestävä aurinkosuojavoide, jonka korkea suojakerroin suojaa tehokkaasti auringon UVA- ja UVB-säteitä. Derma-aurinkovoide ei sisällä hajusteita, parabeeneja tai väriaineita, se on 100% vegaaninen, koralliystävällinen, Joutsenmerkitty ja Forbrugerrådet Tænks Best in both Test -voittaja vuosina 2016, 2017 ja 2018.

Miksi kannattaa valita Derma Sun Lotion SPF30

Aurinkovoide Dermasta on sinulle, joka haluat tehokkaan suojan auringon säteiltä vahingoittamatta ympäristöä tai ihoasi. Aurinkovoide on erittäin hellävarainen, 100-prosenttisesti vegaaninen ja koralliriutalle ystävällinen, ja sillä on pohjoismaisen ympäristömerkin Joutsenmerkki. Aurinkovoide on voittanut Forbrugerrådet Tænksin “Best in Test” -palkinnon kolmena peräkkäisenä vuonna.

Derma-aurinkovoiteen suojakerroin on SPF30, joka on hyvä ja tehokas tekijä haitallisia UVA- ja UVB-säteitä vastaan. Se on vedenkestävä, joten se suojaa sinua myös uidessasi. Se sisältää kosteuttavia ainesosia, kuten glyseriiniä, E-vitamiinia ja öljyjä, jotka tekevät ihosta pehmeän ja joustavan. Aurinkovoide imeytyy nopeasti ihoon tukkeutumatta.

Käytä levittämällä runsaasti aurinkovoidetta tasaisena kerroksena koko kehollesi ennen auringonottoa. Voit toistaa hakemuksen usein. Vedenpitävästä vaikutuksesta huolimatta on aina hyvä idea levittää uudelleen uinnin jälkeen.

La Roche-Posay Anthelios KA+ SPF 50+, 50 ml.

Aurinkosuoja-aine erityisen herkille auringolle

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Sopii niille, joilla on erityisen suuri riski auringon vaikutuksesta aiheutuviin vaurioihin ja valon vanhenemiseen
 • pros-icon.svg Perfumoimaton aurinkovoide, joka suojaa laajalla spektrillä UVA- ja UVB-säteiltä
 • pros-icon.svg Vahvistaa ihoesteitä ja antaa intensiivistä kosteutusta, eikä jätä valkoisia jälkiä

Detaljeret gennemgang

Anthelios-aurinkovoide La Roche-Posaylta on erittäin tehokas, ravitseva aurinkovoide, joka on täysin hajusteeton. Siinä on korkea aurinkosuojakerroin SPF 50+, joka suojaa ihoa todella tehokkaasti auringonsäteiltä. Aurinkosuojassa on kosteuttava koostumus, joka rauhoittaa ja vahvistaa ihoestettä ja auttaa suojaamaan hapettumisstressiltä.

Miksi kannattaa valita La Roche-Posay Anthelios KA+ SPF 50+ -aurinkovoide

La Roche-Posayn Anthelios-aurinkovoide sopii niille, joilla on erityisen suuri riski altistua UV-altistumisen aiheuttamille aurinkovaurioille ja valon vanhenemiselle. Tämä voi koskea sinua, jolla on hyvin vaalea ihotyyppi, sekä sinua, jonka päänahka altistuu paljon UV-altistukselle, esimerkiksi työpäivän aikana tai jos olet lomalla ja vietät paljon aikaa auringossa.

Aurinkosuoja tarjoaa erittäin korkean fotostabiilin ja laajakirjoisen UVA- ja UVB-suojan, kun taas fotostabiileihin suodattimiin perustuva solunsuojausteknologia auttaa ehkäisemään valon ikääntymistä ja soluvaurioita. Anthelios-aurinkovoide on myös vedenkestävä, hajusteeton ja imeytyy nopeasti tukkimatta huokosia tai jättämättä valkoisia jälkiä levityksen jälkeen.

Levitä rasvaa runsaasti vartalolle ennen auringonottoa. Vältä kosketusta silmiin ja anna sen kuivua kokonaan ennen vaatteiden pukemista. Toista aurinkovoiteen levitys varmistaaksesi optimaalisen suojan koko päivän ajan. Jos olet erityisen herkkä auringolle, aurinkovoiteen lisäksi kannattaa käyttää hattua, peittäviä vaatteita ja aurinkolaseja, jos se on mielestäsi tarpeen. Sinun on myös aina vältettävä auringossa oleskelua keskellä päivää kello 12 ja 15 välillä, koska auringonsäteet ovat silloin voimakkaimmillaan.

Rudolph Care Sun Body Lotion SPF 15 Shimmer Edition

Aurinkovoide, jossa on shimmeriä

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Kevyt ja pehmeä aurinkovoide, jossa on ripaus kultaista glitteriä
 • pros-icon.svg Suojaa ja rauhoittaa ihoa kiinteyttävällä anti-age-vaikutuksella
 • pros-icon.svg Täynnä luonnollisia ainesosia, kuten kurkkua, kamomillaa ja tyrniä

Detaljeret gennemgang

Tämä Rudolph Caren Sun Body Lotion SPF15 on suojaava ja rauhoittava aurinkosuojavoide, jonka sisältämä hohto saa ihosi hehkumaan kauniisti auringossa. Se on rakenteeltaan kevyttä, helposti levitettävää, eikä se rasvoittele tai tartu. Aurinkosuojassa on runsaasti aktiivisia ja luonnollisia ainesosia, joilla on kiinteyttävä ja kosteuttava vaikutus ja todistetusti anti-aging-vaikutus.

Miksi sinun kannattaa valita Rudolph Care Sun Body Lotion SPF15 Shimmer Edition

Rudolph Care Sun Body Lotion Shimmer Edition suojaa ihoa tehokkaasti auringon haitallisilta UVA- ja UVB-säteiltä. Sen koostumus on kevyt ja pehmeä, eikä se rasvoittele, tahmaa tai jätä valkoisia jälkiä iholle. Ripaus kultaista hohtoa antaa ihollesi kauniin ja säteilevän ulkonäön auringon hehkussa. Sen lisäksi, että aurinkosuojalla on uskomattoman suojaava vaikutus, sillä on myös rauhoittava ja kiinteyttävä vaikutus, ja sen ainesosina on esimerkiksi kurkkua, rauhoittavaa kamomillaa ja tyrniä. Siksi tämä aurinkosuojavoide sopii täydellisesti niille, jotka haluavat kiinteyttää ihoaan ravitsevilla ja luonnollisilla ainesosilla.

Levitä noin kourallinen aurinkovoidetta koko vartalollesi, mieluiten 30 minuuttia ennen auringonottoa. On suositeltavaa levittää aurinkovoidetta kahdesti peräkkäin, jotta voit varmistaa, ettet ole unohtanut kehon alueita ja että käytät tarpeeksi aurinkovoidetta. Pyyhi voide kevyesti iholle, ja se imeytyy välittömästi.

Kun olet auringossa pitkiä aikoja, on tärkeää käyttää aurinkovoidetta säännöllisesti ja mieluiten jokaisen uinnin jälkeen meressä tai uima-altaassa. Parempi liikaa kuin liian vähän. On myös tärkeää antaa aurinkovoiteen kuivua kokonaan ennen vaatteiden pukemista, muuten se voi tahraantua vaatteisiin.

Vichy Ideal Capital Soleil Sun Lotion Face/Body SPF20

Aurinkovoide kasvoille ja vartalolle

Fordele
 • pros-icon.svg Sisältää fotostabiileja UVA- ja UVB-suodattimia, jotka suojaavat tasaisesti ja kattavasti
 • pros-icon.svg Vedenkestävä ja sisältää kevyen tuoksun
 • pros-icon.svg Voidaan käyttää sekä vartalolla että kasvoilla

Detaljeret gennemgang

Vichy Ideal Capital Soleil Sun Lotion on kosteuttava aurinkosuojavoide, jota voit käyttää sekä vartalolla että kasvoilla. Aurinkovoide sisältää fotostabiileja UVA- ja UVB-suodattimia, jotka takaavat tasaisen ja kattavan suojan aurinkoekseemaa, pigmenttimuutoksia ja ennenaikaista ikääntymistä vastaan.

Miksi kannattaa valita Vichy Ideal Capital Soleil Sun Lotion

Vichyn aurinkovoide kosteuttaa ihoa ja suojaa tehokkaasti auringon UVA- ja UVB-säteiltä. Sen sisältämien valonkestävien UV-suodattimien ansiosta saat varmasti tasaisen ja kattavan suojan. Se vähentää myös aurinkoekseemaa, pigmenttimuutoksia ja ennenaikaista ikääntymistä.

Aurinkovoide on myös vedenkestävä, joten se suojaa sinua vedessä ollessasi. Siinä on vain hyvin kevyt hajuvesipitoisuus, ja sen koostumus on ihanan kermainen ja jättää ihon pehmeäksi ja joustavaksi. Voit käyttää sitä sekä vartalollesi että kasvoillesi tukkimatta ihohuokosia tai jättämättä kasvojasi liian kiiltäviksi.

Vichy Ideal Capital Soleil Sun Lotion -aurinkovoidetta käytettäessä sitä tulee käyttää noin 20 minuuttia ennen auringolle altistumista, jotta aurinkosuoja ehtii tunkeutua ihoon ja muodostaa suojakerroksen. Levitä runsaasti, mieluiten kourallinen koko vartalolle. Toista levitys säännöllisesti päivän mittaan ja mieluiten jokaisen uinnin jälkeen, jotta olet täysin suojattu.

Avéne Sport Fluid SPF 50+

Aurinkosuoja ulkoiluun

Fordele
 • pros-icon.svg Sopii herkän ihon omaaville ulkoilijoille
 • pros-icon.svg Sisältää ärsytystä ehkäisevää ja rauhoittavaa Avéne Thermal Spring Water -vettä
 • pros-icon.svg Rehukas ja kevyt koostumus, joka ei rasvoidu eikä tartu kiinni

Detaljeret gennemgang

Avenne-aurinkovoiteessa on erittäin korkea aurinkosuoja, joka sopii erityisesti urheiluun. Sen koostumus on öljytön ja se on suunniteltu herkälle iholle. Sen lisäksi, että se sisältää laajakirjoisen ja fotostabiilin UVA- ja UVB-suodatinjärjestelmän, siinä on myös ainutlaatuinen antioksidanttikompleksi, jolla on rauhoittava ja ärsytystä ehkäisevä vaikutus.

Miksi kannattaa valita Avéne Sport Fluid SPF 50+

Avéne Sport -aurinkosuojavoide on tarkoitettu niille, jotka urheilevat ja kuntoilevat ulkona ja joilla on erittäin herkkä iho, joka vaatii korkeatasoista suojaa altistuessaan auringolle. Siinä on erittäin laajaspektrinen ja fotostabiili UVA- ja UVB-suodatusjärjestelmä sekä ainutlaatuinen antioksidanttikompleksi ja kattava suoja solutasolla, jolla on rauhoittavia ja ärsytystä ehkäiseviä vaikutuksia Avénesin terminaalisen lähdeveden ansiosta.

Aurinkovoiteen koostumus on raikas ja kevyt, eikä se rasvoittele tai tartu. Et myöskään saa mitään typeriä valkoisia jälkiä vaatteisiisi, kun käytät aurinkovoidetta.

Sport Fluid SPF50+ -suojavoidetta tulisi käyttää ennen auringossa oleskelua. Levitä runsaasti koko vartalolle. Levitä aurinkovoidetta uudelleen suojan ylläpitämiseksi erityisesti uinnin, hikoilun ja pyyhekuivauksen jälkeen. Varmista, ettei aurinkovoidetta joudu silmiin, ja huuhtele silmät huolellisesti vedellä, jos näin käy.

Vichy Capital Soleil Beach Protect Milk SPF30, 200 ml.

Aurinkovoide vaalealle ja herkälle iholle

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Sopii niille, joilla on vaalea ja herkkä iho
 • pros-icon.svg Sisältää muutamia valikoituja auringonsuodattimia, mikä tekee siitä hellävaraisen
 • pros-icon.svg Ei sisällä hajusteita eikä fenoksietanolia

Detaljeret gennemgang

Vichy’s Capital Soleil Beach Protect Milk on innovatiivinen aurinkosuojavoide, joka suojaa tehokkaasti vartaloa ja kasvoja auringon säteiltä. Se on suunniteltu erityisesti käytettäväksi rannalla tai uima-altaalla, sillä se hylkii hiekkaa ja vähentää siten suola- ja klooriveden ja tuulen aiheuttamaa ihon kuivumista. Se on kevyt ja kosteuttava koostumus, joka imeytyy nopeasti eikä jätä valkoisia raitoja tai jälkiä.

Miksi kannattaa valita Vichy Capital Soleil Beach Protect Milk

Tämä aurinkosuojavoide on tarkoitettu sinulle, joka lähdet lomalle ja vietät paljon aikaa rannalla ja uima-altaalla. Sen lisäksi, että se suojaa UVA- ja UVB-säteiltä, se on myös hiekkaa hylkivä, vedenkestävä ja auttaa vähentämään suola- ja klooriveden ja tuulen aiheuttamaa ihon kuivumista.

Soleil Beach Protect Milk on rikastettu erittäin suojaavalla Mexoryl XL:llä. Sen ihanan kosteuttava koostumus imeytyy nopeasti eikä jätä valkoisia jälkiä. Sen sisältämän tehokkaan kosteuttavan hyaluronihapon ansiosta saat taatusti kosteutetun ja kimmoisan ihon koko päiväksi. Se ehkäisee auringon aiheuttamia vaurioita, ja sitä voidaan käyttää kasvoille ja vartalolle.

Käytä levittämällä kourallinen aurinkovoidetta koko vartalolle. Levitä voidetta usein, jotta olet aina suojattu, myös sen jälkeen, kun olet ollut vedessä ja kuivannut ihosi pyyhkeellä. Liian pieni määrä aurinkovoidetta heikentää suojaa huomattavasti, joten käytä mieluummin liikaa kuin liian vähän.

Apotektets Sollotion SPF50+, 300 ml.

Aurinkovoide vaalealle ja herkälle iholle

Fordele
 • pros-icon.svg Sopii niille, joilla on vaalea ja herkkä iho
 • pros-icon.svg Sisältää muutamia valikoituja auringonsuodattimia, mikä tekee siitä hellävaraisen
 • pros-icon.svg Ei sisällä hajusteita eikä fenoksietanolia

Detaljeret gennemgang

Apoteketin aurinkovoide sopii hyvin vaalealle ja herkälle iholle. Se on vedenpitävä ja siinä on muutama valikoitu aurinkosuodatin, jotka suojaavat ihoa tehokkaasti auringon säteiltä. Se on helppo levittää ja imeytyy nopeasti ihoon. Se on perhekokoinen, joten sitä riittää varmasti itsellesi ja muulle perheelle.

Miksi sinun kannattaa valita Apotekets Sun Lotion SPF50+

Apotekets Sun Lotion SPF50+ suojaa sekä UVA- että UVB-säteiltä ja sopii erityisesti niille, joilla on vaalea ja herkkä iho. Se on vedenpitävä ja sisältää muutamia valittuja aurinkosuodattimia, mikä sopii herkälle iholle. Se ei myöskään sisällä hajusteita tai fenoksietanolia. Aurinkovoide on koostumukseltaan kevyttä, sitä on helppo levittää ja se imeytyy nopeasti ihoon. Sen soveltaminen ei siis kestä kauan.

Valvo mieluiten 20 minuuttia ennen auringonottoa. Yksi kourallinen riittää täydellisesti koko keholle. Lasten tulisi käyttää noin 20 millilitraa ja aikuisten 40 millilitraa. On tärkeää, että käytät tätä suositeltua määrää, jotta saat riittävän suojan. Levitä usein päivän mittaan, jotta ihosi on aina suojattu, erityisesti hikoilun, kylvyn tai pyyhekuivauksen jälkeen.

Guide

Miten aurinkovoide toimii?

Aurinkosuoja toimii suodattamalla osan UV-säteilystä joko kemiallisen tai fysikaalisen suodattimen avulla. Kemiallinen suodatin tunkeutuu ihoon ja absorboi auringon säteilyä, kun taas fyysinen suodatin muodostaa iholle valkean kerroksen ja heijastaa säteilyä. On tärkeää muistaa, että aurinkovoide ei voi tarjota 100-prosenttista suojaa auringolta, sillä ihoon tunkeutuu aina pieni määrä UV-säteilyä.

Minkä aurinkovoiteen valitsisin?

Aurinkosuojavoiteissa on oltava suojakerroin tai SPF, joka tarkoittaa auringonsuojakerrointa, ja niiden tehokkuus on todistettava. Kerroin on luku, joka osoittaa, kuinka paljon säteilyä tarvitaan aiheuttamaan ihon punoitus, kun aurinkosuoja on päällä, verrattuna ihoon, jolla ei ole aurinkosuojakerrointa. Joissakin aurinkosuojatuotteissa on myös luokka, joka kertoo, kuinka paljon suojaa aurinkosuoja antaa. Tekijän numero ja luokan korrelaatio ovat:

 • SPF 6-10: Heikko suojaus
 • SPF 15-25: Keskinkertainen suoja
 • SPF 30-50: korkea suojaus
 • SPF 50+: Erittäin korkea suoja

Nämä tiedot ovat vain suuntaa-antavia, sillä auringonpolttama riippuu hyvin paljon vuorokauden- ja vuodenajasta, UV-säteilyn määrästä, kyseisen päivän pilvisyydestä ja ihotyypistäsi. Myös käyttämäsi aurinkovoiteen määrällä ja sillä, onko ihosi kosketuksissa veden, hiekan, hien ja vaatteiden kanssa, on melko merkittävä vaikutus.

Valitse aurinkovoide ihotyyppisi ja auringon voimakkuuden mukaan. Jos sinulla on normaali iho, SPF 20 riittää Tanskan kesäksi. Jos sinulla on herkkä iho, ihosi tarvitsee enemmän suojaa, mieluiten SPF 50+ varmuuden vuoksi. Olet valoherkkä, jos sinulla on ihosairaus, leikkausarpi tai käytät lääkkeitä, jotka lisäävät ihosi herkkyyttä auringon säteilylle.

Muuta hyödyllistä tietoa tästä aurinkosuojatestistä

Tähän aurinkovoidetestiin valitsemamme aurinkovoiteet vaihtelevat ominaisuuksiltaan suuresti ja ne sopivat erilaisiin tarpeisiin. Yhteistä niille kaikille on se, että niiden kuvataan suojaavan sekä UVA- että UVB-säteiltä, olevan vedenkestäviä ja että niitä on levitettävä erityisen suuri määrä. Seuraavassa käsitellään näitä seikkoja tarkemmin, jotta saat paremman käsityksen siitä, mitä eri ominaisuuksilla tarkoitetaan.

UVA- ja UVB-säteet

Auringon säteet jaetaan UVA-, UVB- ja UVC-säteisiin. Aurinkosuojavoiteiden SPF-luku osoittaa, että ne suojaavat näitä UV-säteitä vastaan. Valtaosa aurinkovoiteista suojaa UVA- ja UVB-säteilyltä, kuten varmaan huomasitkin tässä aurinkovoidetestissä. UVA-säteet ulottuvat syvemmälle ihoon, ja juuri ne auttavat muuttamaan ihomme ruskeaksi ja vanhentamaan sitä samalla. UVB-säteet eivät ulotu yhtä syvälle ihoon, mutta ne aiheuttavat auringonpolttamia. UVC-säteet eivät saavuta lainkaan maata, mutta otsonikerros suojaa meitä niiltä.

Sekä UVA- että UVB-säteet voivat aiheuttaa ihosyöpää. Siksi on tärkeää, että ostat aina aurinkovoiteen, joka suojaa sekä UVA- että UVB-säteilyltä.

Auringon UV-indeksi

UV-säteilyn määrä riippuu muun muassa pilvipeitteestä, otsonikerroksen paksuudesta, auringon sijainnista taivaalla ja ilmassa olevista hiukkasista. Kun UV-indeksi on yli 3, on suositeltavaa suojautua auringolta. UV-indeksin ollessa 3 voit oleskella auringossa 1 tunnin ajan keskellä päivää, jos sinulla on normaali iho. Jos sinulla on herkkä iho, on suositeltavaa, että oleskelet auringossa vain puoli tuntia.

Pohjoismaissa UV-indeksi voi olla yli 6, jolloin auringossa on suositeltavaa oleskella vain puolet kauemmin kuin UV-indeksin ollessa 3. Etelä-Euroopassa ja muissa paikoissa lähempänä päiväntasaajaa UV-indeksi voi nousta jopa 10:een.

Vedenkestävät aurinkovoiteet

Veteen pulahtamisen jälkeen jopa vedenkestävät aurinkovoiteet menettävät osan tehostaan. Vedenkestävien aurinkovoiteiden edellytyksenä on siis, että vähintään puolet alkuperäisestä aurinkokertoimesta säilyy iholla veteen kastumisen jälkeen. Tämä pätee myös ennen pyyhkeellä kuivaamista.

Sinun on siis aina levitettävä uudelleen, kun olet uinut meressä tai uima-altaassa ja jos olet hikoillut paljon. On myös tärkeää muistaa, että aurinkosuojavoiteella on vaikutusta vasta, kun se on tunkeutunut ihoon, eikä se tee sitä heti. Odota, että olet kuiva, ja anna aurinkovoiteen imeytyä vähintään 8 minuuttia ennen vaatteiden pukemista.

Aurinkovoiteen määrä

Aurinkovoiteen teho ja tehokkuus heikkenevät merkittävästi, jos sitä ei käytetä riittävästi. Aurinkovoidetta tulisi siis levittää vähintään 40 millilitraa aikuisen vartalon peittämiseksi ja 20 millilitraa lapsen vartalon peittämiseksi. Tämä saattaa tuntua paljolta aurinkovoiteelta, mutta se on se, mitä tarvitaan, jotta se olisi tehokkainta. Kuten voit lukea aurinkovoidetestistämme, vain reilu kourallinen aurinkovoidetta riittää peittämään koko vartalosi aurinkovoiteella. Kuten voit lukea testistä, sitä suositellaan myös levittämään kahdella kierroksella, jolloin saat katettua alueet, joita et saanut ensimmäisellä kerralla.

SPF15:n ja SPF30:n välillä ei siis ole suurta eroa, mutta kyse on siitä, että aurinkovoidetta käytetään riittävän suuri määrä.

Älkää antako hämätä

Monia ihmisiä pilvet hämäävät ja he luulevat virheellisesti, etteivät he voi palaa auringossa, vaikka aurinko olisi pilvien takana. Tämä johtuu siitä, että auringon säteet läpäisevät pilvikerroksen ja osuvat iholle. Pilvet vähentävät UV-säteilyä noin 30-70 prosenttia pilvikerroksesta riippuen. Tämä vastaa suojakerrointa 1,5-3, mikä ei ole kovin paljon. Siksi on tärkeää säilyttää kosteus kesäpäivinä, jolloin taivaalla on enemmän pilviä.

FAQ

Mikä aurinkovoide on paras?

Mielestämme Derma Sun Lotion SPF30 on paras aurinkovoide. Se on hellävarainen, 100-prosenttisesti vegaaninen, koralliystävällinen ja Joutsen-ympäristömerkitty. Katso muut upeat tuotteet aurinkosuojakatsauksestamme.

Mikä aurinkokerroin minun pitäisi valita?

Valitse ihotyypillesi sopiva aurinkokerroin. Jos sinulla on normaali iho, SPF20 riittää Tanskan kesäksi. Jos sinulla on herkkä iho, valitse suojakerroin 50, jotta et palaisi auringossa. Lue lisää aurinkovoidetestistämme.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×