Soutukoneen testi (2022) → 7 parasta soutukonetta kotikäyttöön

Af Elisabeth Backmanson BAdge
Elisabeth Backmanson

Elisabeth on tehnyt työtä viestinnän alalla pitkään ja on toiminut monilla eri aloilla erilaisissa viestinnän ja markkinoinnin tehtävissä. Hän on tehnyt töitä IT- ja konsultointi-yrityksissä sekä ruoan parissa, ja toiminut...

TESTVINDER

Abilica WinRower 2.0 soutukone

1
paras soutukone kotikäyttöön

Abilica WinRower 2.0 soutukone

2
Ensiluokkainen soutulaite

Masterfit TP900 soutulaite

5
Kestävä puinen soutulaite

Apollo Hybrid AR Rower soutulaite

Prissammenligning i samarbejde med  Prisjakt Logo

Lue parhaista soutulaitteista tästä soutulaitetestistä. Olemme keränneet testiin 7 erinomaista mallia, jotka kaikki tarjoavat hyvää harjoitusta koko keholle. Testivoittajamme on Abilica WinRower 2.0 Romaskine, koska siinä on laaja valikoima asetuksia, se on kestävä ja sitä myydään edulliseen hintaan. Kaikki testissä olleet mallit ovat kuitenkin investoinnin arvoisia, joten voit vapaasti valita tarpeisiisi sopivan mallin.

Soutulaitteella treenaat koko kehoasi, minkä vuoksi se on erinomainen investointi, jos haluat saada parhaan mahdollisen treenin kotona. Lue lisää siitä, miten löydät parhaan mallin, millaisia koneita on saatavilla, miksi sinun pitäisi investoida soutulaitteeseen ja paljon muuta myöhemmissä osioissa.

Abilica WinRower 2.0 soutukone

paras soutukone kotikäyttöön

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Mahdollisuus taittaa soutulaite kokoon sen koon minimoimiseksi
 • pros-icon.svg Kestävä ja kestävä rakenne, joka kestää 130 kg:n kuorman
 • pros-icon.svg Varustettu 12 ohjelmalla, 16 vastustasolla ja helppolukuisella näytöllä
 • pros-icon.svg Myydään houkuttelevaan hintaan, kun otetaan huomioon sen toiminnallisuus

Detaljeret gennemgang

Masterfit TP900 soutulaite

Ensiluokkainen soutulaite

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Suunniteltu vahvalla rakenteella, joka kestää jopa 150 kg:n painoisia henkilöitä
 • pros-icon.svg Aseta harjoitustavoitteet suoraan koneen tietokoneeseen
 • pros-icon.svg Vaihtoehto jakaa malli kahtia säilytystä varten
 • pros-icon.svg Viihdettä voi nauttia myös matkalla, sillä älypuhelimen voi asentaa sen päälle

Detaljeret gennemgang

Tämä Masterfit-merkin soutulaite sopii niille, jotka haluavat yhden markkinoiden parhaista soutulaitteista, joissa on ilmapohjainen vastusjärjestelmä. Malli on suunniteltu vakaalla rakenteella, joten se sopii jopa 150 kg painaville henkilöille. Voit jopa asettaa omat harjoitustavoitteesi tällä laitteella.

Sentten sinun kannattaa valita Masterfit TP900 -soutulaite

Jos haluat hankkia laadukkaan soutulaitteen, suosittelemme tutustumaan tarkemmin tähän Masterfit-merkin malliin. Se on suunniteltu vahvalla ja vakaalla rakenteella, joka takaa sinulle koneen, joka kestää monta vuotta ja paljon käyttöä. Sen suurin sallittu käyttäjäpaino on 150 kg, joten myös hieman isommat ihmiset voivat käyttää sitä harjoitteluun.

Tällä soutulaitteella hikoilet, sillä se on suunniteltu ilmapohjaisella vastusjärjestelmällä. 9 eri vastustasolla voit mukauttaa harjoittelun tarpeisiisi sopivaksi minä tahansa päivänä. Optimoidun ketjuvetolaitteen ansiosta voit olla varma, että soutaminen sujuu jouhevasti. Sinulla on myös mahdollisuus asettaa haluamasi harjoitustavoite suoraan mallin tietokoneeseen, jotta harjoitus olisi käyttäjälähtöisempi.

Voit seurata kulutettuja kaloreita, matkaa ja aikaa. Voit myös liittää sykevyön, sillä laitteessa on langaton sykemittari. Tällöin saat tarkemman mittaustuloksen arvoistasi. Voit myös viihdyttää itseäsi kuntoilun ohessa. Voit joko pelata peliä koneen näytöllä tai kytkeä puhelimesi näytön yläreunaan ja katsoa elokuvaa tai televisiosarjaa, mutta olet liikkeellä.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 90 cm
 • Pituus: 240 cm
 • Leveys: 62 cm
 • Paino: 40 kg
 • Käyttäjän enimmäispaino: 150 kg
 • Vastustasojen määrä: 9 kpl
 • Mahdollisuus kytkeä sykevyö: Kyllä

inSPORTline Water Rower Romaskine

Paras soutulaite vedellä

Fordele
 • pros-icon.svg Suunniteltu vedenkestävyydellä, joka myös tekee harjoittelusta realistisemman
 • pros-icon.svg Hyvä mukavuus ja turvallisuus harjoittelun aikana pehmeän istuimen ja tarranauhojen ansiosta
 • pros-icon.svg Apua harjoittelun tehostamiseen näytön avulla

Detaljeret gennemgang

Tämän soutulaitteen avulla voit saada paitsi hyvän harjoittelun, myös realistisemman harjoittelun. Malli on varustettu vesivastuksella, joka antaa hyvän vastuksen ja realistisen juoksevan veden äänen harjoittelun aikana. Istut mukavasti myös kuntoillessasi, sillä mallissa on pehmustettu istuin, joka on valmistettu keinonahasta.

Sentten sinun kannattaa valita inSPORTline-vesisoutukone

Haluatko saada käsiisi parhaan vedenpitävän soutulaitteen? Jos näin on, tutustu tarkemmin tähän inSportline-malliin, sillä se on suunniteltu erityisesti vedenkestäväksi. Tämä on selkeä etu niille, jotka haluavat treenata realistisemmasta lähtökohdasta, sillä mallin rakenne aiheuttaa veden pyörteisen äänen harjoittelun aikana. Lisäksi voit säätää haluamasi vastuksen määrää. Tämä määräytyy sen mukaan, kuinka paljon vettä kaadat astiaan.

Laite auttaa sinua saamaan paremman harjoittelun, sillä siinä on helppolukuinen ja intuitiivinen näyttö. Siinä voit muun muassa seurata aikaa, matkaa, lyöntien määrää yhteensä ja minuutissa sekä kokonaispolton määrää. Voit myös seurata näytöllä graafista animaatiota, joka näyttää soutusi sijainnin jaettuna neljään vaiheeseen. Näin voit paremmin seurata harjoitteluasi ja sitä, suoritatko sen optimaalisesti.

Sinulla on mahdollisuus käyttää tätä konetta riippumatta siitä, kuinka suuri tai pieni olet. Malli on varustettu 106 cm:n pituisella alumiinikiskolla, jonka ansiosta pitkätkin ihmiset voivat ajaa hyvän matkan taaksepäin. Painoraja on 150 kg. Istut myös mukavasti, sillä mallissa on keinonahasta valmistettu pehmustettu istuin. Myös turvallisuus on optimaalinen, sillä jalkasi kiinnitetään tarranauhoilla.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 83 cm
 • Pituus: 225 cm
 • Leveys: 51 cm
 • Käyttäjän enimmäispaino: 150 kg
 • Vastustasojen määrä: kaadat oman vesimäärän
 • Mahdollisuus kytkeä sykevyö: Kyllä

Reebok Rower GR soutulaite

Hyvä soutulaite monilla säätömahdollisuuksilla

Fordele
 • pros-icon.svg Myydään edulliseen hintaan verrattuna muihin markkinoilla oleviin malleihin
 • pros-icon.svg Kyky treenata suuria kehon osia eri tavoin
 • pros-icon.svg Kompakti koko ja pyörät takaavat koneen helpon varastoinnin ja siirtämisen

Detaljeret gennemgang

Soutulaitteeseen investoiminen voi tuntua kalliilta, joten jos et ole varma, että käytät sitä todella paljon, voit aina valita hieman halvemman mallin. Tällä Titan Life -mallilla säästät paljon rahaa ostoksessa, mutta saat silti hyvin toimivan mallin, joka tarjoaa kokovartaloharjoittelun.

Sentten sinun kannattaa valita Titan Life R10 soutulaite

Eikö sinulla ole suurinta budjettia soutulaitteeseen? Silloin ei ole syytä epätoivoon. On mahdollista investoida edullisempaan soutulaitteeseen, kuten tähän Titan Fitnessin laitteeseen. Kannattaa kuitenkin muistaa, että tällaisessa mallissa on harvoin yhtä paljon säätömahdollisuuksia kuin hieman kalliimmissa vaihtoehdoissa. Tämä koskee myös tätä mallia, jossa on esimerkiksi vain 3 eri vastustasoa. Vastusta säädetään kuminauhoilla, joista kukin antaa 5 kg:n vastuspainon.

Älä kuitenkaan tingi liikaa vain siksi, että soutulaite on halpa. Se on rakenteeltaan hyvä, ja se kestää jopa 110 kg:n painon ja 198 kg:n pituuden. Voit treenata suurta osaa kehostasi tällä laitteella, sillä voit yleensä treenata käsiä, selkää, jalkoja, pakaroita ja vatsaa.

Mallissa on yksinkertainen näyttö, josta näet muun muassa kierrosten määrän, ajan ja kalorikulutuksen. Mukana on harjoitus-DVD, jonka avulla pääset alkuun. Halutessasi voit myös treenata käsiäsi mallin kuminauhoilla. Tämän soutulaitteen siirtäminen on helppoa, koska se on varustettu kuljetuspyörillä, ja sen pieni koko takaa, että se ei vie paljon tilaa kotonasi.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 94 cm
 • Pituus: 138 cm
 • Leveys: 43,5 cm
 • Paino: 14,3 kg
 • Käyttäjän enimmäispaino: 110 kg
 • Maksimipituus: 198 cm
 • Vastustasojen määrä: 3 kpl
 • Mahdollisuus kytkeä sykevyö:

Apollo Hybrid AR Rower soutulaite

Kestävä puinen soutulaite

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Kestävä saarni- ja teräsrakenne takaa vertaansa vailla olevan kestävyyden
 • pros-icon.svg Ei kestä vettä, joten se voidaan mukauttaa erityistarpeisiinne
 • pros-icon.svg Vaihtoehto yhdistää soutulaite tietokoneeseen tulosten vertailemiseksi
 • pros-icon.svg Ergonominen istuin ja liukumaton vetotanko takaavat optimaalisen mukavuuden ja turvallisuuden

Detaljeret gennemgang

Tämä soutulaite eroaa hieman muista tässä testissä olevista soutulaitteista, sillä sen rakenne on kestävä ja suhteellisen luonnollinen. Malli on valmistettu tuhkapuun ja teräksen sekoituksesta, mikä takaa ainutlaatuisen ulkonäön ja erinomaisen kestävyyden. Tämä soutulaite käyttää vettä vastuksen luomiseksi harjoitteluun.

Miksi sinun kannattaa valita Apollo Hybrid AR Rower

Sinun kannattaa investoida tähän Apollo-merkkiseen soutulaitteeseen, jos haluat mallin, joka erottuu muista markkinoilla olevista ja käyttää vedenkestävyyttä. Apollo-malli voi täyttää molemmat parametrit. Soutulaite on kehitetty kestävällä teräs- ja puurakenteella. Puu on amerikkalaista saarta, joka on lakattu käsin. Tämä yhdistelmä takaa, että konetta voidaan kuormittaa jopa 150 kg:lla ja että sen käyttöikä on yleensä pitkä säännöllisestä käytöstä huolimatta.

On selvää etua suosia soutulaitetta, jossa on veden vastusjärjestelmä. Tämä antaa sinulle luonnollisen tuntuman soutamiseen ja auttaa sinua vahvistamaan lihaksia parhaalla mahdollisella tavalla. Esimerkiksi vastus kasvaa sitä suuremmaksi, mitä voimakkaampi on oma airolyönti. Voit kuitenkin aina muuttaa peruskestävyyttä hieman, jos se tuntuu sinusta liian vaikealta tai liian helpolta. Tämä tapahtuu lisäämällä astiaan enemmän tai vähemmän vettä. Myös tämä on vaihdettava kuuden kuukauden välein ja puhdistettava klooritableteilla (4 kpl sisältyy ostokseen).

Voit olla varma, että tämän mallin käyttömukavuus on aina hyvä, sillä siinä on ergonominen istuin ja liukumaton vetotanko. Säädettävät jalkatuet tarjoavat myös optimaalisen tuen harjoittelun aikana. Laitteen tietokone ilmoittaa sinulle kaikki tärkeät ominaisuudet harjoittelun aikana. Se voidaan myös liittää tietokoneeseen, jotta voit seurata edistymistäsi.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 54 cm
 • Pituus: 213 cm
 • Leveys: 55 cm
 • Paino: 50 kg (ilman vettä: 33 kg)
 • Käyttäjän enimmäispaino: 150 kg
 • Vastustasojen määrä: 4 kpl
 • Mahdollisuus kytkeä sykevyö: Kyllä

Titan Life R10 Romaskine

Halpa Romaskine

Fordele
 • pros-icon.svg Myydään edulliseen hintaan verrattuna muihin markkinoilla oleviin malleihin
 • pros-icon.svg Kyky treenata suuria kehon osia eri tavoin
 • pros-icon.svg Kompakti koko ja pyörät takaavat koneen helpon varastoinnin ja siirtämisen

Detaljeret gennemgang

Soutulaitteeseen investoiminen voi tuntua kalliilta, joten jos et ole varma, että käytät sitä todella paljon, voit aina valita hieman halvemman mallin. Tällä Titan Life -mallilla säästät paljon rahaa ostoksessa, mutta saat silti hyvin toimivan mallin, joka tarjoaa kokovartaloharjoittelun.

Sentten sinun kannattaa valita Titan Life R10 soutulaite

Eikö sinulla ole suurinta budjettia soutulaitteeseen? Silloin ei ole syytä epätoivoon. On mahdollista investoida edullisempaan soutulaitteeseen, kuten tähän Titan Fitnessin laitteeseen. Kannattaa kuitenkin muistaa, että tällaisessa mallissa on harvoin yhtä paljon säätömahdollisuuksia kuin hieman kalliimmissa vaihtoehdoissa. Tämä koskee myös tätä mallia, jossa on esimerkiksi vain 3 eri vastustasoa. Vastusta säädetään kuminauhoilla, joista kukin antaa 5 kg:n vastuspainon.

Älä kuitenkaan tingi liikaa vain siksi, että soutulaite on halpa. Se on rakenteeltaan hyvä, ja se kestää jopa 110 kg:n painon ja 198 kg:n pituuden. Voit treenata suurta osaa kehostasi tällä laitteella, sillä voit yleensä treenata käsiä, selkää, jalkoja, pakaroita ja vatsaa.

Mallissa on yksinkertainen näyttö, josta näet muun muassa kierrosten määrän, ajan ja kalorikulutuksen. Mukana on harjoitus-DVD, jonka avulla pääset alkuun. Halutessasi voit myös treenata käsiäsi mallin kuminauhoilla. Tämän soutulaitteen siirtäminen on helppoa, koska se on varustettu kuljetuspyörillä, ja sen pieni koko takaa, että se ei vie paljon tilaa kotonasi.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 94 cm
 • Pituus: 138 cm
 • Leveys: 43,5 cm
 • Paino: 14,3 kg
 • Käyttäjän enimmäispaino: 110 kg
 • Maksimipituus: 198 cm
 • Vastustasojen määrä: 3 kpl
 • Mahdollisuus kytkeä sykevyö:

Guide

Miten valita paras soutulaite

Markkinoilla on paljon erilaisia soutulaitteita, joten voi olla hieman vaikea tietää, mikä niistä sopii sinulle parhaiten. Onko hinnan ja laadun välillä todella yhteys, ja jos on, miten saat parhaan vastineen rahalle? Onneksi saat tietää sen alla olevista osista.

Voit myös lukea lisää parametreista, joihin sinun on kiinnitettävä erityistä huomiota soutulaitetta valitessasi, ja siitä, minkälainen vastus sopii sinulle parhaiten – ja paljon muuta. Kaiken kaikkiaan nämä osiot auttavat sinua löytämään oikean soutulaitteen kotiharjoitteluusi.

Näihin parametreihin kannattaa kiinnittää erityistä huomiota soutulaitetta ostaessa:

 • Laatu: Ensinnäkin on selvää, että koneen laatua on pidettävä tarkasti silmällä. Näin saat käsityksen siitä, mitä kone todella kestää – ei ainoastaan kuormituksen vaan myös käytön määrän suhteen. Jotkin mallit eivät ehkä ole yhtä kestäviä kuin toiset, eikä niiden säilyvyys siksi ole yhtä pitkä. Kaikki tämän testin mallit on valittu, koska ne on valmistettu hyvistä materiaaleista ja ne ovat laadukkaita ja kestäviä
 • Käyttöpaino: Käyttöpaino antaa myös kuvan siitä, kuinka kestävä soutulaite on. Useimmat mallit kestävät 100-200 kg:n käyttäjän painon. On suositeltavaa valita malli, jonka käyttäjän enimmäispaino on +120 kg, koska se vastaa useimpia tarpeita. Jos kuitenkin olet ainoa, joka käyttää soutulaitetta (etkä paina paljoa), pienempi paino voi riittää
 • Vastuksen tyyppi: Vastustustyyppejä on useita, ja ennen soutulaitteen valintaa kannattaa tietää hieman eri tyypeistä. Näin valitset todennäköisemmin tarpeisiisi sopivan mallin. Voit lukea lisää erityyppisistä soutulaitteista ja vastuksista myöhemmässä osiossa
 • Koko: Soutulaite vie aina jonkin verran tilaa, joten sinun on varmistettava, että kodissasi on tilaa laitteelle. Kunkin koneen tilantarpeessa on kuitenkin suuria eroja, joten ei ole mahdotonta löytää hyvää, tilaa säästävää mallia, jos sinulla ei ole paljon tilaa käytettävissäsi. Varmista kuitenkin aina, että laite sopii mittoihisi (esim. pituuteen), jotta voit silti treenata kunnolla. Kannattaa myös suosia kokoontaitettavaa mallia, sillä se minimoi koneen jalanjäljen säilytettäessä. Lisäksi pyörillä varustettu soutulaite voi olla optimaalinen, jotta voit helposti siirtää laitetta ympäriinsä
 • Mukavuus: Kannattaa valita soutulaite, jossa on optimaalinen mukavuustaso. Tämä voi tapahtua ergonomisella ja pehmeällä istuimella, säädettävillä jalkatuilla ja liukastumista estävällä vetokahvalla. Näin varmistetaan, että istut mukavasti kuntoillessasi, sinulla on hyvät mahdollisuudet käyttää jalkojasi tukena harjoituksen aikana ja että kätesi eivät mene täysin pilalle tangon pitämisestä
 • Turvallisuus:Varmista, että soutulaitteesi on varustettu jalkahihnoilla, jotta voit kiinnittää sen kunnolla, sillä tämä lisää turvallisuutta. Lisäksi kannattaa varmistaa, että mallissa on optimaalinen jarrujärjestelmä, jotta voit tarvittaessa pysäyttää treenin nopeasti
 • Näyttö / ominaisuudet / tiedot: Näytöllä ja sen näyttämillä tiedoilla on suuri vaikutus harjoitteluun, jos olet tyyppi, joka haluaa nähdä edistymisensä. Siksi suosittelemme, että valitset ensisijaisesti mallin, jossa on käyttäjäystävällinen ja helppolukuinen näyttö. Voit itse päättää, mitkä ominaisuudet ja tiedot haluat asettaa koneen näytölle tärkeysjärjestykseen. Jotkin mallit voidaan myös liittää ulkoisiin laitteisiin, kuten tietokoneeseen tai puhelimeen, tai niitä voidaan käyttää pelien pelaamiseen harjoittelun aikana, mikä tekee siitä hauskempaa
 • Ääni: Jotta et häiritse koko taloa, naapureita tai asuinkumppaneita treenatessasi, kannattaa pitää silmällä kunkin laitteen äänitasoa. Jotkin mallit on erityisesti suunniteltu hiljaisiksi, kun taas toiset tuottavat enemmän melua kuin on hyvä. Tietenkin on sinusta kiinni, kuinka paljon haluat painottaa äänitasoa, mutta useimmille ihmisille hiljainen malli on selkeä etu (varsinkin kun melutaso ei häiritse sinua myöskään harjoituksen aikana)
 • Hintaluokka:Koneita on eri hintaluokissa, joten on hyvä miettiä, kuinka paljon olet valmis maksamaan uudesta koneesta. Hinta on kuitenkin suhteutettava toiminnallisuuteen, sillä hinta ja laatu ovat usein yhteydessä toisiinsa. Kun haluat ostaa soutulaitteen, sinun kannattaa siis miettiä hieman, mitä todella odotat laitteelta, sillä se auttaa sinua asettamaan optimaalisen budjetin

Soutulaitteiden tyypit

Soutulaitteissa ei ole ainoastaan erilaisia ominaisuuksia ja rakennetta, vaan myös erilaisia vastusjärjestelmiä. Nämä vaikuttavat siihen, miltä soutulaite tuntuu treenatessa, joten vastusjärjestelmä on tärkeä osa, johon kannattaa kiinnittää huomiota uutta soutulaitetta ostaessa. Alla olevista kohdista voit lukea erilaisten vastusten eroista.

Air resistance

Soutulaite, jossa on ilmanvastus, on tarkoitettu niille, jotka kieltäytyvät tinkimästä uudesta investoinnistaan. Ammattisoutajat käyttävät näitä malleja talvikaudella, koska ne tarjoavat realistisen harjoituksen. Vastusta säädellään venttiilillä, joka päästää ilmaa sisään, kun vauhtipyörä liikkuu. Tämän seurauksena vastus pienenee, mitä nopeammin soudat, aivan kuten vedessä.

Huomaa kuitenkin, että tämäntyyppinen soutulaite voi olla melko kallis verrattuna joihinkin muihin vaihtoehtoihin.

Veden kestävyys

Jos haluat asettaa etusijalle realistisen soutukokemuksen, sinun kannattaa investoida soutulaitteeseen, jossa on veden vastus. Näissä laitteissa on vesisäiliö, jossa veden määrä muun muassa auttaa määrittämään vastuksen (joskus sitä voidaan säätää myös muilla asetuksilla). Yleisesti ottaen kone, jossa on sisäänrakennettu vesisäiliö, antaa sinulle realistisen vastuksen, joka tuntuu pehmeältä vedessä. Lisäksi se antaa myös äänen kuin olisit veden päällä, mikä saa sinut nauttimaan kokemuksesta vielä enemmän. Se näyttää siis siltä, että soudat vesillä.

Vedenkestävyydellä varustetut soutulaitteet ovat hieman kalliimpia valmistaa kuin muut mallit, minkä vuoksi niiden hinta on usein hieman korkeampi. Lisäksi sinun on syytä olla tietoinen siitä, että se vaatii enemmän huoltoa, sillä vesi on vaihdettava ja puhdistettava säännöllisesti. Nämä mallit vaativat myös hieman enemmän tilaa.

Magneettinen vastus

Magneettisella vastusjärjestelmällä varustettu soutulaite on ihanteellinen niille, jotka haluavat budjettiystävällisen soutulaitteen ilman, että heidän tarvitsee tuntea tinkivänsä liikaa sen rakenteesta. Näitä koneita ohjaa sähkömagneetti, joka tekee harjoituksesta vaikeamman riippuen siitä, mitä asetuksia asetat. Magneettisen vastuksen avulla saat tasaisemman vastuksen, joten saat harjoituksestasi kaiken irti. Nämä mallit ovat usein myös hiljaisempia käyttää.

Hydraulinen vastus

Ensisilmäyksellä hydraulisella vastuksella varustettua soutulaitetta ei suositella kaikille käyttäjille. Tämä johtuu siitä, että tämäntyyppinen soutulaite ei sovellu pitkäaikaiseen käyttöön, koska se kuumenee. Siksi laitetta ei saa käyttää yli 20-30 minuuttia kerrallaan.

Hydraulisella vastuksella varustetut mallit toimivat jatkuvalla vastuksella, joten saat silti kovan harjoituksen, kun pääset vihdoin liikkeelle. Tämäntyyppisiä soutulaitteita myydään usein myös edulliseen hintaan, joten ne voivat sopia pienen budjetin omaaville henkilöille, jotka eivät aio harrastaa liikuntaa liian pitkään kerrallaan.

10 hyvää syytä valita soutulaite

 • Soutukone treenaa kuntoa, kestävyyttä, vahvistaa lihaksia jne.
 • Soutulaitteella voit treenata suuria kehon osia ja siten monia eri lihasryhmiä samanaikaisesti
 • Soutulaitteella on helppo aloittaa harjoittelu
 • Soutulaitteesta on mahdollista löytää tarpeisiisi sopiva soutulaite esimerkiksi vastuksen ja ohjelmien määrän suhteen
 • Voit valita useiden eri soutulaitteiden ja vastusjärjestelmien väliltä, jotta harjoittelustasi tulee entistä yksilöllisempää
 • Valitse useista eri harjoitustyypeistä/suorituksista. Voit esimerkiksi treenata painonpudotusta, intervallia, voimaa, kestävyyttä jne. On siis sinusta itsestäsi kiinni, mitä haluat saada treenistäsi irti
 • Riski polvien, muiden nivelten ja lihasten ylikuormittumisesta on minimaalinen soutulaitetta käytettäessä
 • Soutulaite on suhteellisen edullinen investointi verrattuna muihin kuntoilulaitteisiin – varsinkin kun otetaan huomioon, kuinka paljon kehoa soutulaite treenaa
 • Soutulaitteella kuntoon pääseminen ei vaadi montaa tuntia harjoittelua, koska poltat paljon kaloreita lyhyessä ajassa ja pidät koko kehosi toiminnassa
 • Rom-koneita on saatavana erikokoisina, mukaan lukien sellaisia, jotka taittuvat käytön jälkeen kokoon, jotta ne vievät mahdollisimman vähän tilaa kotona

Rom koneet laihtuminen

Soutulaite on ihanteellinen laihdutukseen, sillä sillä siinä poltetaan paljon kaloreita. Tämä johtuu siitä, että käytät koko kehoasi harjoittelun aikana ja saat sykkeen nousemaan. Itse asiassa suurin hyöty soutulaitteen käytöstä on se, että sen lisäksi, että treenaat kuntoa ja kestävyyttä, vahvistat myös lihaksia. Se on siis ilmeinen laihdutusmenetelmä, koska onnistut myös vahvistamaan kehoasi. Usein sinun ei tarvitse viettää soutulaitteessa paljon aikaa, ennen kuin olet polttanut paljon kaloreita.

Useat ihmiset huomauttavat, että soutulaitteen selkeä etu on se, että se polttaa enemmän kaloreita ja saa sykkeen nousemaan paremmin kuin muut kuntoilulaitteet. Esimerkiksi kuntopyörä ei saa ylävartaloasi liikkeelle samalla tavalla kuin soutulaite. Markkinoilla on kuitenkin paljon hyviä kuntoilulaitteita, ja on sinusta itsestäsi kiinni, mitä niistä haluat käyttää harjoitteluun. Voit lukea lisää useista eri tyypeistä tältä sivulta. Voit esimerkiksi lukea parhaista crosstrainereista arvostelustamme täältä, joiden avulla voit myös treenata suuria kehonosia. Voit myös selvittää, mitkä juoksumatot suoriutuvat parhaiten testeissä artikkelistamme aiheesta

Aloita soutulaitteella harjoittelu

Suosittelemme, että löydät hyvän harjoitusohjelman verkosta, kun aloitat soutulaitteella harjoittelun – ja pysyt siinä aluksi. Älä myöskään rasita liikaa, ennen kuin kehosi on tottunut harjoitteluun. Näin varmistat, ettet kuormita kehoasi liikaa ponnistelemalla heti liikaa. Sen sijaan aloitat hitaasti, mikä takaa paremmat tulokset pitkällä aikavälillä.

Lisäksi kannattaa katsoa joitakin videoita harjoituksesta ennen aloittamista. Näin saat käsityksen siitä, miten voit parhaiten käyttää koko kehoasi harjoittelussa. Pahimmassa tapauksessa saatat kompensoida liikaa joillakin kehon osilla, mistä voi olla enemmän haittaa kuin hyötyä. Haluat esimerkiksi käyttää harjoituksessa sekä jalkoja että käsiä sen sijaan, että vetäisit vain ylävartalolla. Harjoituksen aikana on myös säilytettävä hyvä ryhti, jotta selkäsi ei kaareudu ja alaselkäsi ei rasitu tarpeettomasti.

Löydä paras soutukone – kone, joka on edullisin

Etkö ole varma, miten löytää paras soutulaite hintaan nähden? Onneksi hyvän soutulaitesopimuksen löytäminen ei ole kovin vaikeaa. Se vaatii vain hieman kärsivällisyyttä ja tarkkaavaisuutta eri verkkokauppiaiden verkkosivustoilla. Tällöin saat nopeasti käsityksen siitä, mitä kukin laite maksaa, kun se tulee myyntiin – ja sitten sinulla on mahdollisuus ostaa valitsemasi malli, kun sen hinta laskee.

Miten tämä soutulaitetesti tehtiin

Tätä soutulaitetestiä laatiessamme olemme hyödyntäneet muiden testilähteiden tuloksia ja lukeneet monenlaisia käyttäjäarvioita kustakin tuotteesta. Näin olemme voineet muodostaa yleiskuvan siitä, mitkä tuotteet ovat menestyneet hyvin soutulaitetestissä ja samalla vastanneet kuluttajien toiveita ja tarpeita. Edellä mainitut mallit ovat siis toimineet parhaiten eri parametreja koskevissa testeissä.

Kaikki valitut mallit ovat suosituimpia kotikäyttöön tarkoitettuja soutulaitteita. Voit siis valita tarpeisiisi parhaiten sopivan mallin. Olemme myös pyrkineet ottamaan mukaan erityyppisiä soutulaitteita, joten jokaiselle kuluttajalle pitäisi löytyä jotakin soutulaitetestistämme.

FAQ

Mikä soutulaite minun pitäisi valita?

Tässä soutulaitetestissä äänestimme Abilica WinRower 2.0 -soutulaitteen testin parhaaksi. Malli sopii useimpiin tarpeisiin. Voit kuitenkin vapaasti valita testissä mukana olevien tuotteiden välillä.

Paljonko soutulaite maksaa?

Soutulaitteen hinta riippuu siitä, mihin malliin haluat investoida. Hyvästä soutulaitteesta kannattaa kuitenkin odottaa maksavansa vähintään 4 000 kruunua. Mutta se myös kestää pitkään ja antaa sinulle loistavan treenin!

Mitä lihaksia soutulaite käyttää?

Yksi suurimmista eduista soutulaitteen käyttämisessä on se, että saat käyttää lähes koko kehoasi. Soutamalla vahvistat jalkojen, pakaroiden, vatsan, käsien, selän ja niin edelleen lihaksia.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×