Ruiskutuspistoolitesti (2022) → 4 parasta ruiskutuspistoolin opas

Af Elisabeth Backmanson BAdge
Elisabeth Backmanson

Elisabeth on tehnyt työtä viestinnän alalla pitkään ja on toiminut monilla eri aloilla erilaisissa viestinnän ja markkinoinnin tehtävissä. Hän on tehnyt töitä IT- ja konsultointi-yrityksissä sekä ruoan parissa, ja toiminut...

Prissammenligning i samarbejde med  Prisjakt Logo

Jos olet aloittanut uuden projektin tai sinun on tehtävä vuosittainen puunsuojaus, hyvä ruiskupistooli nopeuttaa työn tekemistä ja vähentää selkäsi ja kehosi rasitusta. Ruiskupistooli on tehokas ja jättää kauniin tuloksen ilman raitoja. Löydä paras ruiskutuspistooli työhösi.

Tässä ruiskupistoolitestissä tarkastelen neljää eri mallia, joilla kaikilla on erilaisia etuja ja jotka soveltuvat erilaisiin tehtäviin – pienistä ja keskisuurista projekteista suuriin projekteihin. Tarkastelemme koneiden tehokkuutta, suorituskykyä, ominaisuuksia, hintaa ja laatua, jotta voit löytää parhaan ruiskutuspistoolin työhösi, ja lue artikkelin lopusta vinkkejä seuraavan ruiskutuspistoolin valintaan.

Bosch PFS 5000 E

Paras ruiskupistooli

Fordele
 • pros-icon.svg Voi ruiskuttaa kaikentyyppisiä maaleja, vesipohjaisia puulakkoja ja lakkauksia
 • pros-icon.svg Yksilöllinen maalitarjonta
 • pros-icon.svg Jalkakytkin, joten sen voi kytkeä päälle ja pois päältä ilman käsiä

Detaljeret gennemgang

Etsitkö voimakasta ja tehokasta sähköpistoolia, jolla voi ruiskuttaa kaikenlaisia maaleja, vesipohjaisia puulakkoja ja lakkoja? Silloin tämä Bosch PFS 5000 E on täydellinen sinulle. Bosch on tunnettu siitä, että se valmistaa käsityöläisille erinomaisia tuotteita, jotka kestävät monta vuotta kohtuulliseen hintaan.

Sentten kannattaa valita Bosch PFS 5000 E

Se on erittäin tehokas ruiskupistooli, joka sopii täydellisesti askartelijalle. Sen käyttöteho on 1200 wattia, ja sillä voidaan levittää jopa 3 m2 maalia 1 minuutissa.

Bosch PFS 5000 E:ssä on ainutlaatuinen ja innovatiivinen ALLpaint-tekniikka, jonka ansiosta sillä voidaan ruiskuttaa kaikentyyppisiä maaleja, vesipohjaisia puulakkoja ja lakkoja – itse asiassa kaikkia maalityyppejä ilman laimennusta. Mukana on erilaisia suuttimia lakoille, lakoille ja seinämaaleille.

Kun tarvitset ruiskupistoolin, on erittäin tärkeää, että maalin saanti on aina yhden luukun varassa, ja tämän ruiskupistoolin avulla se on taattu. Käytitpä sitä sitten pään korkeudella tai lattian tasolla, maalin saanti on sama. Tämä on Boschin älykkään ConstantFeed-maalisäiliön ansiota.

Sinulla on myös mahdollisuus säätää ilmavirtaa portaattomasti, jotta voit säädellä maalin määrää. Koneeseen on myös helppo ladata maalia älykkään SDS-järjestelmän ansiosta, mikä helpottaa myös puhdistusta.

Helppokäyttöisyys, joustavuus ja teho ovat joitakin asioita, jotka ovat tämän ruiskun ydin, joten kun käytät konetta eikä sinulla ole käsiäsi vapaana, on tietenkin jalkakytkin, jolla kone voidaan kytkeä pois ja päälle.

Bosch on myös keskittynyt antamaan sinulle työtilaa ja liikkumisvapautta. Siksi ruiskutuspistoolissa on 4 metriä pitkä ilmaletku, jonka pitäisi riittää sinulle. Koneessa on tietenkin myös integroidut pyörät, joten voit helposti vetää sitä perässäsi työn edetessä.

Kun olet käyttänyt konetta, letku ja suuttimet säilytetään yksinkertaisessa säilytysyksikössä koneen sisällä, joten kaikki on aina koottuna ja valmiina seuraavaa ruiskutuspistoolin käyttökertaa varten.

Joillakin jälleenmyyjillä saatat olla onnekas ja saada lisävarusteita mukaan, mutta se riippuu paljon jälleenmyyjistä ja siitä, onko Bosch tehnyt kampanjatarjouksen lisävarusteista. Se voi olla esimerkiksi ylimääräinen sekoitin tai useampia maalisäiliöitä. Puhdistusharja ja maalisuodatin kuuluvat yleensä vakiovarusteisiin.

Tuotetiedot:

 • Teho: 1200 wattia
 • Värin levitysnopeus: 3 m² minuutissa
 • Letkun pituus: 4 metriä
 • Pölysäiliön tilavuus: 1000 ml
 • Paino: 4,8 kg

Wagner Control Pro 250 R

Ilmaton ruiskupistooli

Fordele
 • pros-icon.svg Työstää 100-120 m2 muutamassa tunnissa
 • pros-icon.svg Suuri peittävyys ja minimaalinen ruiskutuspölyn määrä
 • pros-icon.svg Kantokahva imee maalin suoraan maaliämpäristä

Detaljeret gennemgang

Jos haluat parasta parhaista, tämä ilmaton ruiskupistooli on sinua varten. Se sopii kunnianhimoiselle tee-se-itse-rakentajalle, huoltomiehelle ja käsityöläiselle. Vaikka olisitkin aloittelija, voit käyttää tätä ilmatonta ruiskupistoolia, sillä se on helppo ja tehokas ja takaa täydellisen ulkonäön ilman raitoja.

Sentten sinun kannattaa valita Wagner Control Pro 250 R

Tässä koneessa on uskomattoman korkea suorituskyky, mikä johtuu siitä, että se on varustettu High Efficiency Airless -tekniikalla, joka on täysin uuden sukupolven airless-ruiskutuslaitteita. Siinä on innovatiivinen suutintekniikka, joka yhdessä tehokkaan pumpun kanssa, jossa on alennettu paine, mahdollistaa 100-120 m2:n maalaamisen muutamassa tunnissa. Paine on jopa 110 bar täydellä teholla. Tämä tekee siitä sopivan kunnianhimoiselle käsityöläiselle tai ammattimiehelle, jonka on käytettävä sitä suurempiin projekteihin, sillä se on paljon suurempi ja tehokkaampi kuin muut testin mallit.

Wagner Control Pro 250 R:ää voidaan käyttää kaikille liuotin- ja vesipohjaisille maaleille, lakoille, puunsuoja-aineille sekä dispersio- ja lateksimaaleille, joten se on erittäin monipuolinen ja helppokäyttöinen laite. Mitä tahansa maalityyppiä käytätkin, sitä ei tarvitse laimentaa.

Sinulla on koneen maksimaalinen hallinta koko ajan. Pienemmän pumppupaineen ansiosta sumua muodostuu jopa 55 % vähemmän, joten näet koko ajan tarkalleen, mitä tapahtuu, ja kädet eivät myöskään väsy niin nopeasti. Jos sinulla on ruiskupistooli, jossa on erittäin korkea paine, kädet väsyvät nopeasti.

Periaatteessa Wagner on keskittynyt luomaan helppokäyttöisen koneen. Siinä on muun muassa 9-metrinen letku, jotta voit liikkua vapaasti, ja hyvä ja mukava kahva, joten konetta on helppo käyttää. Itse pistooli on ammattikäyttöön tarkoitettu kevyt pistooli, joten työnkulku on vaivatonta, sillä sen kanssa on helppo ja tarkka työskennellä.

Maalin lataaminen koneeseen on uskomattoman helppoa, sillä näppärä kantokahva voi imeä maalin suoraan säiliöön, mikä tekee työstä hieman älykkäämpää, jotta maalia ei roisku ympäriinsä.

Kaikkien näiden seikkojen ansiosta Wagner Control Pro 250 R on loistava ruiskupistooli, joka tekee täydellisen ja tasaisen tuloksen ilman raitoja – jopa aloittelijoille se on loistava työkalu.

Tuotetiedot:

 • Teho: 550 wattia
 • Värin levitys: 16 m² 2 minuutissa.
 • Maksimi suihkutuspaine: 110 bar
 • Letkun pituus: 9 metriä
 • Paino: 4,8 kg

Wagner W100 ruiskupistooli

ruiskupistooli puun suojaukseen

Fordele
 • pros-icon.svg Pienten ja keskisuurten hankkeiden osa
 • pros-icon.svg 10 kertaa nopeampi kuin käsin maalaaminen
 • pros-icon.svg 3 asetusta

Detaljeret gennemgang

Tämä Wagnerin ruiskupistooli on pieni, hyvä ja ihanteellinen pienempiin DIY-projekteihin kodin ympärillä, esimerkiksi kun terassisi tarvitsee puunsuojausta tai ovien, ikkunoiden, aitojen ja monien muiden töiden maalaamiseen. Se on älykäs ja kätevä ratkaisu pieniin ja keskisuuriin töihin, ja se on varmasti paljon nopeampi kuin käsin maalaaminen.

Miksi kannattaa valita Wagner W100 -ruiskupistooli

Voit käyttää tätä ruiskupistoolia työskennellessäsi lakkojen, lasitteiden tai läpinäkyvän puunsuojan kanssa, sillä se antaa uskomattoman hienon ja tasaisen lopputuloksen, työskentelitpä sitten pään korkeudella tai vaakasuorilla pinnoilla. Riippuen siitä, millä maalaat ja kuinka viskoosia maali on, voit laimentaa sitä. Voit kokeilla, kunnes saat mukavan tuulettimen, kun käytät maaliruiskua.

Tämä on pienempi ruiskupistooli kuin kaksi muuta tässä testissä, mikä tarkoittaa muun muassa sitä, että todellinen suorituskyky – eli se, kuinka tehokkaasti se toimii – on hieman pienempi kuin muilla. Se tekee edelleen työnsä täydellisesti, mutta se soveltuu pieniin tai keskisuuriin projekteihin. Tämän ruiskupistoolin avulla työ voidaan tehdä 10 kertaa nopeammin kuin jos olisit maalannut käsin. Wagner W100:lla voit maalata 5 m2 12 minuutissa, joten säästät paljon aikaa.

Sen varmistamiseksi, että työ tehdään tarkasti ja nopeasti, tässä ruiskutuspistoolissa on 3 eri asetusta, joten voit hallita sitä koko ajan ja säätää nopeuden kunkin yksittäisen tehtävän mukaan. Varsinaista syöttönopeutta (eli maalin määrää) voidaan säätää kolmessa vaiheessa välillä 0-110 ml minuutissa.

Säiliöön mahtuu 800 ml maalia, ja se on helppo kiinnittää pistooliin. Ruiskupistoolia on helppo ja mukava käyttää. Siinä on ergonominen kahva, jotta saat hyvän otteen aseesta.

Jos ostat Wagner W100:n, saat laadukkaan ja helppokäyttöisen ruiskupistoolin edulliseen hintaan.

Tuotetiedot:

 • Teho: 280 wattia
 • Värin levitys: 5 m² 12 minuutissa
 • Huurtumisteho: 65 wattia

Guide

Miten valita paras ruiskupistooli projekteihisi

Markkinoilla on useita erilaisia ruiskutuspistooleita, joten sinun on löydettävä ruiskutuspistooli, joka sopii parhaiten tarvitsemaasi työhön.

Yksi tärkeimmistä asioista, jotka on hyvä muistaa, kun aloitat ruiskupistoolin käytön, on se, että kaikki muu on käärittävä hyvin, jotta vältytään ruiskutukselta lattialle. Tämä eroaa paljon siveltimellä maalaamisesta, ja se säästää paljon aikaa, koska työ on nopeasti tehty.

Mihin ruiskupistoolia voi käyttää?

Useimmilla ruiskutuspistooleilla voidaan maalata useimpia maalityyppejä eli yleensä kaikkia liuotin- ja vesipohjaisia lakkoja, puunsuoja-aineita, puunsuoja-aineita sekä dispersio- ja lateksimaaleja ilman, että niitä tarvitsee ohentaa. Tämä voi kuitenkin vaihdella ostamastasi mallista riippuen, joten se kannattaa tarkistaa.

Kattojen maalaaminen ruiskupistoolilla

Sähkökäyttöinen ruiskupistooli sopii erityisen hyvin kattojen maalaamiseen, koska se on nopea ja rasittaa selkää ja kehoa vähemmän. Sillä pääsee myös helpommin sisälle nurkkiin ja koloihin, mikä myös helpottaa työtä.

Ruiskutuspistooli helpottaa myös niiden työtä, joiden katossa on rappaus, jossa on tyypillisesti niin paljon pieniä yksityiskohtia, jotka on maalattava. Sen sijaan se onnistuu helposti ruiskupistoolilla.

Suihkupistooli puun suojaamiseen

Ruiskupistoolin käyttö on ihanteellista, kun terassisi on päällystettävä puunsuoja-aineella, mikä on hyvä tehdä joka vuosi terassin ylläpitämiseksi. Työ sujuu nopeammin ruiskupistoolilla, ja voit myös olla varma, että maalikerros on tasainen kaikkialla.

Suihkupistoolin tehokkuus

Kun valitset seuraavaa ruiskupistoolia tulevaan projektiisi, on tärkeää tarkastella pistoolin tehokkuutta, jotta tiedät, mitä voit odottaa siltä. Erilaiset mallit soveltuvat erityyppisiin töihin; jotkut mallit soveltuvat todella suuriin töihin ja voivat työskennellä tuntikausia, kun taas toiset mallit soveltuvat paremmin pieniin ja keskisuuriin töihin.
Siksi on tärkeää, että ymmärrät, mitä tuotetta olet ostamassa ja mitä odotat.

Mitkä suuttimet sisältyvät toimitukseen?

Ota selvää, mitä eri suuttimia ruiskupistoolin mukana toimitetaan, sillä se voi vaikuttaa suuresti siihen, mihin voit käyttää sitä. Joillakin valmistajilla on esimerkiksi erilaisia suuttimia seinämaaleille jne.

Ruiskupistoolin purkki

Maali säilytetään säiliössä, ja säiliön koko voi vaihdella sen mukaan, minkä ruiskupistoolin valitset. Sen ei tietenkään pitäisi olla liian pieni, mutta jos teet paljon maalaustöitä ja sinun on käytettävä ruiskupistoolia suuriin ja aikaa vieviin töihin, huomaat, että se on täytettävä ajoittain uudelleen, sillä ruiskupistooleihin mahtuu noin alle 1 litra. Muuten aseesta tulee yksinkertaisesti liian raskas, ja se hidastaa työskentelyäsi.

Yhdessä mallissa on säiliö, joka imee maalin automaattisesti, mikä varmistaa, ettei maalia pääse leviämään kaikkialle, ja se on myös helpompaa kuin se, että joutuisit seisomaan ja kaatamaan maalia säiliöön.

Ruiskupistoolin puhdistus ja huolto

On erittäin tärkeää puhdistaa ruiskupistoolit ja niiden mukana tuleva säiliö huolellisesti, sillä se vaikuttaa lopputulokseen ja pistoolin suorituskykyyn.

Joissakin malleissa on jopa useita säiliöitä, mikä voi olla suuri etu, jos edessäsi on suuri työ.

Spray gun tarjous ja hinta

Saatat tietysti olla onnekas, jos löydät ruiskupistoolit tarjouksesta, mutta niitä on myös eri hintaisia, joten jokaiseen työhön löytyy jotakin, ja talo on myös investointi kehollesi ja selällesi, jotka rasittuvat vähemmän ruiskupistoolin käytön ansiosta. Tuotteiden osalta hinta ja laatu seuraavat yleensä toisiaan, joten jos olet etsimässä hyvää maaliruiskupistoolia maaleille ja muille maalityypeille, sitä on pidettävä hyvänä investointina.

Miten tämä ruiskupistoolitesti tehtiin

Tämä ruiskupistoolitesti tehtiin keräämällä tietoa joistakin markkinoiden parhaista ruiskupistoolituotteista. Tarkastelemme eri valmistajia, jälleenmyyjiä ja tietenkin sitä, mitä aiemmat asiakkaat ovat sanoneet tuotteesta. Testissä olemme valinneet 4 erilaista laadukasta ruiskupistoolia, jotka soveltuvat erilaisiin tehtäviin, joten jokaiselle käsityöläiselle löytyy jotakin.

FAQ

Mikä on testin paras ruiskupistooli?

Paras ruiskupistooli tässä testissä on Bosch PFS 5000 E, koska sillä voi maalata kaikenlaisilla maaleilla, ja se on tehokas, helppo ja tulokset ovat uskomattoman hienoja. Lue kuitenkin koko artikkeli ja löydä työhösi parhaiten sopiva ruiskupistooli.

Mitä maalia minun pitäisi käyttää ruiskupistooliin?

Valtaosaa ruiskupistooleista voidaan käyttää kaikenlaisten maalien, puunsuoja-aineiden, lakkojen ja muiden tuotteiden ruiskuttamiseen laimentamatta niitä, ja jokaisessa mallissa on selkeä kuvaus siitä, mitä se voi käsitellä. Ruiskupistoolia voidaan siis käyttää paljon muuhunkin kuin vain maalin levittämiseen.

Mitkä ovat ruiskupistoolin edut?

Ruiskupistooli on älykäs tuote, joka tehostaa työtäsi säästämällä aikaa ja suojaamalla selkääsi ja kehoasi. Lisäksi ruiskupistoolia voidaan käyttää myös muuhun kuin maalaamiseen, kuten puunsuojaukseen.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×