Talvirengastesti (2022) → Top 6 markkinoiden parasta talvirengasta

Af Elisabeth Backmanson BAdge
Elisabeth Backmanson

Elisabeth on tehnyt työtä viestinnän alalla pitkään ja on toiminut monilla eri aloilla erilaisissa viestinnän ja markkinoinnin tehtävissä. Hän on tehnyt töitä IT- ja konsultointi-yrityksissä sekä ruoan parissa, ja toiminut...

2
Parhaat kestävät talvirenkaat

Michelin Alpin 6 talvirenkaat

Prissammenligning i samarbejde med  Prisjakt Logo

Onko aika vaihtaa autosi renkaat? Sitten olet tullut oikeaan paikkaan, sillä tässä artikkelissa opastamme sinua parhaiden talvirenkaiden valinnassa. Äänestimme Bridgestone Blizzak LM -talvirenkaat talvirengastestimme testivoittajaksi, sillä ne sopivat useimmille kuluttajille. Muiden ominaisuuksien lisäksi renkaat on suunniteltu pitäviksi ja niiden jarrutusmatka on lyhyempi, mikä takaa paremman turvallisuustason.

Voit kuitenkin olla varma, että kaikki tässä testissä mukana olevat renkaat täyttävät lakisääteiset vaatimukset ja takaavat hyvän vakauden ja hallinnan myös liukkailla teillä. Kaikkia renkaita on myös saatavana useissa eri kokoluokissa, joten testissämme ei pitäisi olla vaikeaa löytää autoosi sopivia renkaita.

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Rengaskoko 205/55 R16 H, jonka FDM on myöntänyt 5 tähteä 6:sta
 • pros-icon.svg Yleisesti hyvät testitulokset, esimerkiksi Auto Bildin testeissä ja SPGA:n ajoneuvotesteissä
 • pros-icon.svg Suunniteltu optimaalisen pidon ja parannetun märkäjarrutuksen ansiosta
 • pros-icon.svg Varustettu DriveGuardilla valituissa kooissa

Detaljeret gennemgang

Markkinoiden parhaiden talvirenkaiden arvioinnissa ei pääse Bridgestonen Blizzak LM -mallin ohi. Näitä renkaita on saatavana useissa eri kokoluokissa, ja niitä on kehuttu tai äänestetty testivoittajiksi useita kertoja muun muassa Saksassa, Tanskassa ja Ruotsissa. Yleisesti ottaen niillä on hyvä pito, ja parannettu muotoilu takaa lyhyemmän jarrutusmatkan märällä kelillä.

Miksi kannattaa valita Bridgestone Blizzak LM -talvirenkaat

Jos et halua vain kuunnella arvosteluamme erään talvirengastyypin kanssa, kannattaa tutustua tarkemmin näihin Bridgestonen talvirenkaisiin. Nämä renkaat ovat saaneet useita testejä, joissa ne ovat saaneet jatkuvasti hyviä tuloksia. Jos siis epäilet näiden renkaiden suorituskykyä, lue niistä FDM:stä, Auto Bildistä, SPGA:sta ja muista. Itse asiassa FDM äänesti rengaskoon 205/55 R16 H testivoittajaksi vuoden 2020 talvirengastestissään, jossa renkaille annettiin 5 tähteä 6:sta.

On sanomattakin selvää, että nämä talvirenkaat tekevät vaikutuksen, sillä ne tarjoavat vertaansa vailla olevan suorituskyvyn lumella, jäällä ja yleensä märissä olosuhteissa. Tämä johtuu siitä, että talvirenkaissa on yhdistelmä 2D- ja 3D-uria. 2D-urat sijaitsevat renkaiden keskellä, kun taas 3D-urat sijaitsevat kulutuspinnan hartioiden alueella. Yhdessä tämä takaa optimaalisen jarrutustehon liukkaissa olosuhteissa ja lyhentää jarrutusmatkaa muihin renkaisiin verrattuna. Uusi nanoselektiivinen seosteknologia takaa yhden parhaista jarrutus- ja kaarreajo-ominaisuuksista, jotka on testattu jopa TÜV:n toimesta.

Lisäksi renkaissa on siksak-urat, joissa on kulmikkaat reunat, jotka parantavat pitoa urissa olevan lumen ja tien lumen välillä. Nämä talvirenkaat sopivat siis erinomaisesti kaikenlaiseen Tanskan talvisäähän. Voit ostaa näitä renkaita Bridgestonelta monissa eri kokoluokissa, joten oikeiden renkaiden löytäminen autoosi ei liene vaikeaa. Joissakin rengaskokoluokissa on jopa DriveGuard. Rengas on mitoitettu enintään 190 kilometrin tuntinopeudelle.

Tuotetiedot

 • Polttoainetehokkuus: C
 • Pito märällä tiellä: A
 • Melusaaste: 71 dB(A)

Michelin Alpin 6 talvirenkaat

Parhaat kestävät talvirenkaat

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Suunniteltu erityisen kestäväksi, koska renkaan kuvio liikkuu itsestään
 • pros-icon.svg Rekisteröity FDM:llä vuonna 2020, joka antaa heille 4 tähteä 6:sta (parempi kuin keskiarvo)
 • pros-icon.svg Laadukas monikerroksinen kumiseos
 • pros-icon.svg Saatavana useissa eri koossa

Detaljeret gennemgang

Näiden Michelinin talvirenkaiden ansiosta voit olla varma, että nautit talvirenkaistasi pitkään. Talvirenkaiden kulutuspintakuvio on suunniteltu siten, että se kuluu itsestään uudelleen. Näin voit käyttää näitä talvirenkaita pidempään, sillä ne ovat erittäin kestävät. Samalla ne suoriutuvat hyvin kiihdytys- ja jarrutustesteissä.

Sentten sinun kannattaa valita Michelin Alpin 6 -talvirenkaat

Jos haluat hankkia talvirenkaat, jotka kestävät jokapäiväistä käyttöä ja kestävät samalla erityisen pitkään, suosittelemme tutustumaan näihin Michelin-merkin Alpin 6 -talvirenkaisiin. Renkaat on kehitetty korkealaatuisella monikerroksisella kumiseoksella. Esimerkiksi Traction Booster Compound parantaa pitoa lumessa renkaan kulumisen myötä. Tämä seos toimii yhdessä Michelinin oman rengasseoksen kanssa varmistaen hyvän suorituskyvyn kaikissa talviolosuhteissa.

Voit olla varma optimaalisesta turvallisuudesta ja hallittavuudesta, sillä renkaat on kehitetty Michelin Evergrip -teknologian avulla. Lisäksi rengaskuvio auttaa uusiutumaan, kun kulutuspinnan ura laajenee ja tulee esiin aikaisemmin renkaan kulumisen yhteydessä. Tämä takaa renkaan pidemmän käyttöiän. Matalan kulutuspinnan syvyyden ansiosta renkaat pystyvät kiihdyttämään, ajamaan ja jarruttamaan lumessa ongelmitta. Rengas on hyväksytty enintään 190 km/h nopeuksille.

Kuten testivoittajamme tässä talvirengastestissä, myös tämän mallin on testannut FDM, joka antaa sille 4 tähteä 6:sta. He pitävät erityisesti siitä, että renkaan kulutuskestävyys on maanpinnan tasalla, sekä siitä, että se toimii hyvin kaikenlaisissa märissä olosuhteissa. Kuten kaikkia muitakin tämän talvirengastestin renkaita, tätä mallia voi ostaa useissa eri kokoluokissa. Jokaiselle kuljettajalle pitäisi siis löytyä Alpin 6 -rengas.

Tuotetiedot

 • Polttoainetehokkuus: C
 • Kostea ote: B
 • Melusaaste: 69 dB(A)

Hankook i*cept RS 2 (W452)

Kriitikkojen ylistämä talvirengas

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Suoriutunut hyvin lukuisissa testeissä ympäri maailmaa
 • pros-icon.svg Se on suunniteltu erityisesti Euroopan talviolosuhteisiin – ja toimii siksi hyvin märissä olosuhteissa, lumessa jne.
 • pros-icon.svg Saatavana useissa eri koossa

Detaljeret gennemgang

Korealaisen rengasvalmistajan Hankookin valmistama rengas on hyvä sijoitus, sillä se on menestynyt hyvin saksalaisissa, tanskalaisissa ja hollantilaisissa testeissä. Esimerkiksi FDM:ssä se on saanut 4 tähteä 6:sta, mikä takaa renkaalle keskimääräistä paremman arvostelun.

Miksi sinun kannattaa valita Hankook i*cept RS 2 (W452)

Jos haluat olla valmis kaikenlaisiin sääolosuhteisiin tänä talvena, nämä korealaisen valmistajan Hankookin renkaat ovat oikea valinta. Ne toimivat hyvin kaikilla pinnoilla, joten ne soveltuvat erinomaisesti käytettäväksi Tanskan vaihtelevassa säässä. Renkaat on myös suunniteltu erityisesti Euroopan talvisää varten. Kaikkiaan renkaat kestävät jopa 190 kilometrin tuntinopeuden, mikä sopii hyvin Tanskan eri nopeusrajoituksiin.

Useat lähteet ovat ylistäneet näitä renkaita, joten älä luota vain sanaan, että ne ovat investoinnin arvoisia. Esimerkiksi German Auto Zeitung ja GTÜ Gesellschaft für Technische Überwachung mbH antavat renkaille 5 tähteä 5:stä. Myös tanskalainen FDM arvioi renkaat keskimääräistä paremmiksi vuoden 2020 talvirengastestissään ja antoi niille 4 tähteä 6:sta mahdollisesta.

Mutta miksi näitä renkaita suositellaan laajalti? Se johtuu osittain renkaiden rakenteesta, jotka ovat erittäin vahvat ja kestävät. Ne kestävät siis kovia iskuja. Lisäksi renkaiden kuvio varmistaa, että niitä on helppo hallita kaikissa sääolosuhteissa ja että vesi liukuu sivuun, jotta se ei jää kiinni renkaiden kuvioon. Terävillä reunoilla varustettu 3D-lisäkuvio takaa myös hyvän ajovakauden lumella tai jäällä ajettaessa.

Tuotetiedot

 • Polttoainetehokkuus: E
 • Kostea ote: C
 • Melusaaste: 72 dB(A)

Continental WinterContact TS 860 talvirengas

Erinomainen talvirengas märille teille

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Takaa parhaan mahdollisen turvallisuuden kaikenlaisissa talvisääolosuhteissa muun muassa hyvien jarruominaisuuksien ansiosta
 • pros-icon.svg Cool Chili -teknologia takaa optimaalisen märkäpidon
 • pros-icon.svg Uudet kehitetyt lamellit tyhjentävät renkaiden kosketuspinta-alaa ja lisäävät turvallisuutta
 • pros-icon.svg Hyvä ohjaus myös kaarteissa lumisissa olosuhteissa Snow Curve+ -teknologian ansiosta

Detaljeret gennemgang

Valmistaja Continental ei ole vieras saamaan positiivisia arvioita eri testeissä. Esimerkiksi FDM:n vuoden 2019 talvirengastestissä useat niiden renkaat arvioitiin keskimääräistä paremmiksi. Myöskään WinterContact TS 860 -renkaissa ei ole tehty kompromisseja. Renkaat ovat erityisen hyvät märkäolosuhteissa, joten ne sopivat erinomaisesti kaikenlaiseen talvisäähän.

Sentten sinun kannattaa valita Continental WinterContact TS 860 -talvirengas

Hermostuttaako sinua hieman ajaminen talven tullen, koska sää on niin vaihteleva eikä koskaan voi tietää, missä tie on liukas? Jos näin on, suosittelemme, että varustat autosi näillä Continental-merkin WinterContact TS 860 -talvirenkailla. Nämä renkaat takaavat sinulle maksimaalisen turvallisuuden kaikenlaisissa talvisääolosuhteissa, sillä ne on kehitetty monilla erilaisilla tekniikoilla, jotka parantavat renkaiden pitoa tiellä. Ne soveltuvat erityisesti käytettäväksi kompakteissa ja keskiluokan autoissa, kuten Audi A4:ssä, BMW 3-sarjassa ja Mercedes Benz C-luokassa.

Nämä renkaat on kehitetty Cool Chili -teknologialla, joka takaa optimaalisen märkäpidon märillä teillä ja auttaa parantamaan jarrutustehoa märillä teillä. Nämä renkaat eivät kuitenkaan lyhennä jarrutusmatkaa vain märillä teillä. Sama pätee myös jäisillä teillä renkaissa olevan erityisen nestekerroksen kuivatusrenkaan ansiosta. Tämä huuhtelujärjestelmä tyhjentää jatkuvasti renkaan kosketuspintaa, jolloin jarrutustehon heikkenemisen riski poistuu, koska renkaat eivät sisällä sulamisvettä.

Sen lisäksi, että jarrutusteho on parempi märillä, lumisilla ja jäisillä teillä, sinun ei tarvitse huolehtia mutkien kääntymisestä, kun autosi on varustettu näillä vanteilla. Snow Curve+ -tekniikka takaa turvallisen kaarreajon myös silloin, kun tie on lumipeitteinen. Tämä johtuu siitä, että tekniikka vahvistaa renkaiden pitoa tiessä. Turvallisuudesta ei siis tarvitse tinkiä, kun investoit näihin Continentalin talvirenkaisiin.

Tuotetiedot

 • Polttoainetehokkuus: C
 • Kostea ote: B
 • Melusaaste: 72 dB(A)

Dunlop Winter Sport 5 -talvirenkaat

talvirenkaat, joissa on korkea polttoainetehokkuus ja alhainen melusaaste

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Hyvä polttoainetaloudellisuus optimaalisen painojakauman ansiosta koko kannella
 • pros-icon.svg Melutaso on vain 69 dB(A), mikä on vähintään 3 dB alle eurooppalaisen raja-arvon
 • pros-icon.svg Optimaalinen ajokyky liukkailla ja lumisilla teillä
 • pros-icon.svg Syvemmät urat ohjaavat enemmän vettä pois renkaista ja parantavat hallintaa

Detaljeret gennemgang

Näihin Dunlop-merkkisiin talvirenkaisiin sijoittamisessa on useita etuja. Ensinnäkin renkaiden polttoainetehokkuus on hyvä (C), melutaso on alhainen (69 dB(A)) ja märkäpito on B. Pitoa parantavat erityisesti syvemmät urat, jotka ohjaavat vettä pois, parempi sivuttaispito ja parempi lumipito, koska renkaissa on enemmän lohkoja.

Miksi kannattaa valita Dunlop Winter Sport 5 -talvirenkaat

Jos haluat etusijalle talvirenkaat, jotka toimivat hyvin sekä kuivalla että märällä tiellä, joilla on hyvä kulutuskestävyys sekä korkea polttoainetaloudellisuus ja vähäinen melusaaste, olet löytänyt renkaat, jotka varmasti täyttävät odotuksesi. Renkaiden polttoainetehokkuus on asteikon hyvässä päässä, koska tuote on suunniteltu jakamaan paino koko renkaalle sen sijaan, että painetta kohdistettaisiin enemmän yksittäisiin kohtiin. Tämä johtaa pienempään vierintävastukseen. Lisäksi nämä renkaat ovat vähintään 3 dB alle eurooppalaisen raja-arvon, joka on 69 dB(A).

Voit käyttää näitä renkaita riippumatta siitä, ajatko kuivalla vai märällä tiellä, lumella vai jäällä jne. Tämä johtuu siitä, että näillä renkailla ajettaessa tienpito on yleensä optimaalinen. Renkaissa on esimerkiksi innovatiivinen kulmikas keskipintainen kulutuspinta, jonka pituus on tavallista suurempi. Näin renkaiden on helpompi tarttua pintaan, joten sivuttaispito liukkailla teillä paranee. Saat myös paremman pidon lumipeitteisillä teillä, koska lohkojen määrä on suurempi. Useammat reunat ovat kosketuksissa tienpintaan, mikä parantaa pitoa lumessa.

Lisäksi kulutuspinnan syvemmillä urilla varustettu rakenne varmistaa, että rengas itse pystyy ohjaamaan suuremmat vesimäärät pois. Tämä auttaa vähentämään vesiliirtymisen riskiä, joten voit paremmin hallita ajamista märillä teillä. FDM on testannut nämä renkaat ja antaa niille 4 tähteä 6:sta, mikä tarkoittaa, että ne ovat keskimääräistä paremmat. FDM kehuu renkaiden pitoa lumipeitteisillä teillä ja kulutuskestävyyttä.

Tuotetiedot

 • Polttoainetehokkuus: C
 • Kostea ote: B
 • Melusaaste: 69 dB(A)

Guide

Ohjeita talvirenkaiden ostamiseen

Seuraavista kohdista voit lukea lisää siitä, mitä sinun on tiedettävä, ennen kuin lähdet etsimään uusia talvirenkaita autoosi. Voit esimerkiksi lukea EU:n rengasmerkinnöistä, joihin myös kaikki tämän testin renkaat on valittu, milloin talvirenkaat kannattaa vaihtaa talvirenkaisiin ja kuinka kauan voit ajaa samoilla talvirenkailla. Tarkastelemme myös sitä, miten voit säästää talvirenkaissa löytämällä halpoja renkaita, jotka kuitenkin täyttävät kaikki vaatimukset.

EU:n rengasmerkinnät ja tehokkuusluokka

Saat nopean yleiskuvan renkaan turvallisuus- ja ympäristöominaisuuksista tarkastelemalla renkaan merkintää. Rengasmerkki on Euroopan unionin lakisääteinen vaatimus, jonka mukaan kaikki 1. heinäkuuta 2012 jälkeen valmistetut renkaat on luokiteltava polttoainetehokkuuden, märkäpidon ja melusaasteen mukaan. Voit lukea lisää kustakin ominaisuudesta alla olevista osioista, joissa kerromme tarkemmin. Vulkanoituja renkaita, kilparenkaita, urheilurenkaita, nastarenkaita, ammattikäyttöön tarkoitettuja maastorenkaita ja muita renkaita ei lasketa mukaan sääntöön. Et kuitenkaan käytä tällaisia renkaita tavallisessa autossakaan.

Polttoainetehokkuus

Renkaan polttoainetaloudellisuus/polttoainetehokkuus luokitellaan A:sta G:hen, ja A on korkein ja paras luokitus. Tämä yksikkö mitataan sen mukaan, kuinka paljon energiaa renkaiden pyörimiseen tarvitaan. Kun verrataan A- ja G-luokan renkaita, polttoaineenkulutuksessa voidaan havaita jopa 7,5 prosentin ero. Voit siis säästää polttoainetta valitsemalla renkaat, joiden polttoainetehokkuus on korkea – ja se on pitkällä aikavälillä myös ympäristön kannalta parempi vaihtoehto.

Rengaspaine, auton paino ja ajotyyli vaikuttavat kuitenkin myös lopulliseen polttoainetehokkuuteen. Esimerkiksi alhainen rengaspaine lisää vierintävastusta, mikä voi vaikuttaa kielteisesti renkaiden märkäpitoon. Polttoainetaloudellisuus paranee myös, jos ajat kevyellä autolla ja kiinnität huomiota energiatehokkuuteen (ekologinen ajotapa).

Kostea ote

Märkäpito on luokiteltu A:sta G:hen, samoin polttoainetehokkuus. Jälleen kerran A on korkein luokitus. G-luokitusta ei kuitenkaan yleensä käytetä henkilöautoissa. Ominaisuutta mitataan renkaan märkäjarrutusteholla. Tässä ei oteta huomioon renkaan jarrutuskykyä muualla kuin märällä tiellä, joten se ei anna tietoa siitä, miten rengas jarruttaa kuivalla tiellä tai syvässä lumessa.

Suosittelemme kuitenkin, että valitset rengastyypin, jolla on korkea märkäpitoluokitus, sillä se lyhentää jarrutusmatkaa märissä olosuhteissa, mikä on aina eduksi. Huomaa, että tarkka jarrutusmatka riippuu useista tekijöistä, kuten nopeudesta, auton painosta ja koosta jne.

Melusaaste

Renkaiden aiheuttama melusaaste mitataan desibeleinä, mutta sitä kuvataan myös mustilla viivoilla. Kun puhutaan renkaan EU-meluluokituksesta, mitataan itse renkaan ulkoista melupäästöä. On tärkeää huomata, että desibeliarvot mitataan logaritmisella asteikolla. Näin ollen 2-3 dB:n lisäys ei kuulosta paljolta, mutta se tarkoittaa melkein äänitason kaksinkertaistumista.

Kuten edellä mainittiin, desibeliarvot voidaan lukea sekä numeroina että kaiuttimen vieressä olevien mustien aaltojen/viivojen avulla. Musta viiva osoittaa, että rengas on suhteellisen hiljainen, sillä se on vähintään 3 dB alle eurooppalaisen rengasmelun raja-arvon. Kaksi mustaa viivaa osoittaa, että rengas on eurooppalaisen raja-arvon sisällä tai 1-2 dB alle raja-arvon. Kolme mustaa viivaa osoittaa, että rengas on liian meluisa eikä täytä henkilöautojen renkaiden EU:n meluluokitusta.

Milloin kannattaa vaihtaa talvirenkaisiin?

Talvirenkaat parantavat turvallisuutta ajettaessa märissä, jäisissä ja muissa olosuhteissa, koska talvirenkaiden pito on viileämmällä säällä parempi kuin kesärenkaiden. Tästä syystä sinun on vaihdettava talvirenkaisiin ennen ensimmäisten pakkasten saapumista Tanskaan tai sen lähelle. Tietenkin se vaihtelee paljon vuosittain, milloin lämpötila laskee pakkaselle, mutta hyvä nyrkkisääntö on, että renkaat olisi vaihdettava lokakuun aikana.

Voimme kuitenkin vain suositella, että vaihdat renkaasi ajoissa, sillä muutoin on vaarana, että joudut taistelemaan ajanvarauksesta mekaanikollesi kaikkien muiden tanskalaisten autonomistajien kanssa. Voit esimerkiksi soittaa mekaanikollesi ja varata ajan talvirenkaiden vaihtoon muutamaa viikkoa etukäteen. Näin sinun ei tarvitse vaihtaa renkaita “liian aikaisin”, mutta sinun ei myöskään tarvitse odottaa liian kauan ajanvarausta. Ei todellakaan ole suositeltavaa ajaa kesärenkailla, kun kylmät säät saapuvat Tanskaan.

Miten vanhat talvirenkaat voivat olla?

Talvirenkaita voidaan käyttää vain tietyn ajanjakson aikana. Renkaiden kulumisnopeus vaihtelee suuresti rengastyypeittäin. Lisäksi oma ajotapasi vaikuttaa paljon siihen, kuinka nopeasti malli kuluu. Talvirenkaissa on yleensä karkeampi kuvio kuin kesärenkaissa, mikä tekee ajosta vakaampaa ja hallitumpaa lumisilla ja jäisillä teillä. Talvirenkaiden kuvio on itse asiassa se, jota sinun on tarkasteltava arvioidaksesi, milloin on aika vaihtaa renkaat.

Voit helposti arvioida, tarvitseeko talvirenkaasi vaihtaa, tarkistamalla kulutuspinnan kuvion. Renkaan kulutuspinnan syvyyden tulisi olla vähintään 1,6 millimetriä, mikä on sama kuin kesärenkaissa, jos haluat pitää kesärenkaat päällä koko talven (tämä ei kuitenkaan ole suositeltavaa, sillä kesärenkaat eivät pidä märkäolosuhteissa yhtä hyvin kuin talvirenkaat). Renkaiden kulutuspinnan syvyys on kuitenkin osoitus siitä, miten hyvin renkaat pitävät tiellä, joten kannattaa harkita talvirenkaiden vaihtamista, jos kulutuspinnan syvyys on alle 3 millimetriä. Vaihda siinä tapauksessa renkaat ennen kuin on olemassa vaara, että menetät auton hallinnan ajaessasi pakkasella.

Tarkista talvirenkaiden syvyys

Kun teet kotona nopean testin, voit helposti todeta, onko aika vaihtaa talvirenkaat. Useimmissa renkaissa on niin sanottu kulumisindikaattori, joka osoittaa renkaiden kuluneisuuden. Merkkivalo on renkaan kulutuspinnan alaosassa. Jos haluat olla täysin varma tuloksesta, voit aina tarkistaa sen vertaamalla renkaan kuviota kaksikymppiseen (esim. kolikkoon). Aseta varas rengaskuvioon ja katso, näetkö kolikon tekstin. Jos et pysty siihen, rengas on silti riittävän paksu.

Onko talvirenkaiden mukana vanteet?

Useimmat renkaat toimitetaan ilman vanteita. Et siis voi olettaa, että talvirenkaissa on vanteet – vaikka kuvassa rengas olisikin vanteineen. Tämä on usein vain osoitus siitä, miltä tämä näyttää. Jos siis tarvitset autoosi myös vanteet, sinun on löydettävä tarpeisiisi sopivat vanteet.

Valitse oikea talvirengaskoko autollesi

Löydät kaikki tiedot, joita tarvitset ostaaksesi uudet talvirenkaat autosi renkaisiin. Varmista siis, että ostat renkaat, joissa on sama kulutuspintakuvio kuin nykyisissä renkaissasi, sillä silloin voit olla varma, että ne sopivat täydellisesti kooltaan. Älä osta erikokoisia renkaita, sillä ne eivät sovi autoosi, ja siksi se on kuin heittäisi rahaa suoraan ikkunasta ulos.

Mitä eri numerot tarkoittavat

Kuvittele, että renkaiden numero on 205/55 R16 H.

 • Ensimmäiset numerot vinoviivaan asti ilmoittavat renkaan leveyden millimetreinä (205 mm)
 • Viivan jälkeiset numerot kertovat renkaan korkeuden (55 mm)
 • Keskellä oleva kirjain ilmaisee renkaan rakenneindeksin – eli onko rengas diagonaalinen vai radiaalinen (tässä tapauksessa se on radiaalinen, koska siihen on merkitty “R”)
 • Keskimmäisen kirjaimen jälkeiset numerot kertovat, minkä kokoiseen pyörään rengas sopii. Numero on ilmoitettu vanteen halkaisijana (16 tuumaa)
 • Viimeinen kirjain ilmaisee renkaan enimmäisnopeuden. Jos et ole varma, mitä kukin kirjain tarkoittaa, katso nopeusindeksitaulukko. Löydät nopeusindeksin yleiskatsauksen osoitteesta FDM Esimerkissämme renkaan maksiminopeus on 210 kilometriä tunnissa.

Osta halvat talvirenkaat

Talvirenkaat eivät yleensä maksa paljon, joten budjettiisi sopivia vaihtoehtoja ei pitäisi olla vaikea löytää. Jos kuitenkin haluat säästää hieman ylimääräistä rahaa, kannattaa vertailla hintoja eri verkkokauppiaiden välillä, sillä isompien ja pienempien kauppiaiden välillä voi olla hintaeroja. Saatat myös olla onnekas ja löytää hyvän talvirengassopimuksen, joten nappaa omasi edulliseen hintaan.

Lisäksi voit joskus saada alennusta, jos tilaat renkaat ja asennuksen samalla kertaa. Ja jos aiot joka tapauksessa viedä autosi korjaamolle talvirenkaiden vaihtoa varten, se on hyvä vaihtoehto harkita. Voit myös yrittää kirjoittaa jälleenmyyjälle verkossa ja kysyä, onko hän valmis antamaan sinulle paremman tarjouksen, jos esimerkiksi ostat häneltä useita tuotteita kerralla. Halpoja talvirenkaita voi siis hankkia monella tavalla.

Miten auto puhdistetaan

Jos kuljet autolla töihin ja töistä kotiin joka päivä, vietät todennäköisesti paljon aikaa autossasi. Tästä syystä suosittelemme pitämään sen puhtaana sisältä ja ulkoa, jotta viihdyt autossasi mukavasti. Loppujen lopuksi se voi aiheuttaa sinulle paljon paineita, jos autosi on aina sotkuinen tai näyttää likaiselta.

Autosi siistimisen lisäksi on hyvä imuroida sen sisätilat säännöllisesti. Matot, alusmatot, istuimet ja tavaratila voivat kaikki hyötyä kunnon imuroinnista. Voit joko raahata tavallisen pölynimurisi ulos autosäilytykseen/autotalliin tai investoida käsikäyttöiseen pölynimuriin, jotta sinun ei tarvitse miettiä, mihin kytket johdon. Jos haluat tietää lisää käsipölynimurin käytöstä ja parhaan imurin löytämisestä autosi puhdistamiseen, voit löytää ostamiseen inspiraatiota Käsipölynimuritestistämme

Voit myös halutessasi pistäytyä tankissa, kun haluat puhdistaa autosi ulkopuolen, sillä siellä on sekä oma autopesula että resursseja, jos haluat pestä osia käsin. Voit kuitenkin tehdä työn helposti myös kotona, jos vain investoit painepesuriin. Tällaisen koneen avulla voit puhdistaa auton juuri silloin, kun sinulla on aikaa, eikä sinun tarvitse lähteä kotoa sitä varten. Tutustu painepesurivalikoimaan ja siihen, miten löydät sinulle sopivan pesurin painepesuritestissämme

Miten tämä talvirengastesti tehtiin

Tämän testin laatimiseksi luimme monenlaisia testituloksia eri lähteistä löytääksemme markkinoiden parhaat talvirenkaat. Käytimme esimerkiksi FDM:n vuoden 2020 talvirengastestiä valintaprosessissamme. Tämä johtuu siitä, että FDM antaa hyvän yleiskuvan kunkin renkaan testituloksista eri osa-alueilla. Näin saimme selville, täyttivätkö kaikki renkaat testiparametrit. Lisäksi olemme tutustuneet muiden kansainvälisten testilähteiden testeihin ja tarkastelleet tarkemmin eri tuotteiden kuluttaja-arvosteluja.

FAQ

Mitkä talvirenkaat ovat parhaat?

Tässä testissä äänestimme Bridgestone Blizzak LM -talvirenkaat testin parhaiksi. Renkaita on useita kokoja, ja niiden polttoainetaloudellisuus ja märkäpito ovat hyviä. Meillä on kuitenkin testissä vain hyviä malleja, joten lue eteenpäin löytääksesi parhaat renkaat sinulle.

Miksi on tärkeää vaihtaa talvi- ja kesärenkaiden välillä?

Talvirenkaat kestävät paremmin märissä olosuhteissa, joten niillä on paljon turvallisempi ajaa syksyllä, talvella ja alkukeväästä. Talvirenkaat minimoivat renkaiden liukastumisriskin liukkailla pinnoilla, joten talvirenkaat ovat olemassa sinun ja muiden turvallisuuden vuoksi.

Milloin minun pitäisi vaihtaa talvirenkaat?

Talvirenkaiden vaihtamiselle ei ole tiettyä päivämäärää - itse asiassa renkaita ei tarvitse vaihtaa lainkaan, sillä kesärenkaat, joiden kulutuspinnan paksuus on vähintään 1,6 mm, riittävät hyvin. Nyrkkisääntönä on vaihtaa talvirenkaat juuri ennen ensimmäisiä pakkasia.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×