Litteänäyttötesti (2022) → Löydä itsellesi paras litteänäyttö-tv

Af Elisabeth Backmanson BAdge
Elisabeth Backmanson

Elisabeth on tehnyt työtä viestinnän alalla pitkään ja on toiminut monilla eri aloilla erilaisissa viestinnän ja markkinoinnin tehtävissä. Hän on tehnyt töitä IT- ja konsultointi-yrityksissä sekä ruoan parissa, ja toiminut...

3
Paras litteä näyttö heijastuksenestolla

Philips 4K UHD OLED Smart TV 55OLED754/12

Prissammenligning i samarbejde med  Prisjakt Logo

Tässä litteän näytön testissä olemme koonneet yhteenvedon 7 parhaasta litteästä näytöstä. Näin löydät nopeasti sinulle parhaiten sopivan television, kun etsit uutta televisiota. Äänestimme Philipsin 4K UHD LED Android -television 55PUS7334/12 testin parhaaksi, sillä siinä on monia toimivia tekniikoita ja ominaisuuksia ja se on lisäksi edullinen. Kaikki tämän testin TV-mallit ovat kuitenkin investoinnin arvoisia, joten lue eteenpäin!

Parhaan taulutelevision löytäminen voi olla vaikeaa, minkä vuoksi tuotteiden tarkastelun jälkeen opastamme sinua ostossa. Voit lukea muun muassa siitä, mitä kannattaa huomioida ennen kuin hankit ensimmäisen ja parhaan litteän näytön, sekä siitä, miten voit säästää rahaa ostoksessa.

Fordele
 • pros-icon.svg Ympäristöystävällinen ja energiatehokas taulutelevisio, joka kuuluu energialuokkaan A+
 • pros-icon.svg P5-prosessori, Dolby Vision, Ambilight ja muut ominaisuudet takaavat korkean kuvanlaadun
 • pros-icon.svg Takuu rikkaasta äänentoistosta Dolby Atmosin ja kahden täysalueajurin ansiosta
 • pros-icon.svg Hintainen litteä näyttö, johon useimmilla on varaa

Detaljeret gennemgang

Et voi mennä pieleen, jos päätät sijoittaa testivoittajallemme tässä litteän näytön testissä. Philips on kehittänyt tämän mallin toiminnallisuutta silmällä pitäen ja pitäen silmällä nykyaikaisia teknologioita, jotka voivat tehdä jokapäiväisestä elämästä entistä helpompaa. Lisäksi tuote kuuluu energialuokkaan A+, mikä tekee siitä ympäristöystävällisen, ja sitä myydään jopa edulliseen hintaan.

Miksi kannattaa valita Philips 4K UHD LED Android TV 55PUS7334/12

Kieltäydytkö tekemästä kompromisseja ostaessasi uutta taulutelevisiota? Jos näin on, tutustu tarkemmin Philipsin testivoittajaan. Tätä mallia on lähes mahdoton käsittää, sillä se on sekä vankkarakenteinen että tyylikkäästi muotoiltu, varustettu toimivilla tekniikoilla ja sen kuvan- ja äänenlaatu on erittäin korkea. Näihin etuihin palataan myöhemmin, mutta ensin on syytä tehdä selväksi, että sinun ei tarvitse käyttää puolikasta omaisuutta, jotta sinulla olisi varaa testivoittajaamme. Itse asiassa se on myynnissä edulliseen hintaan, johon useimmilla on varaa ilman vuosien säästämistä.

Kuten mainittu, tämä litteä näyttö on suunniteltu useilla toiminnallisilla ominaisuuksilla ja tekniikoilla. Yksi näistä on se, että televisio on Android-tv, joten voit käyttää suosikkisovelluksiasi helposti suoraan television kautta. Sinulla on myös pääsy Google PLay Storeen ja Philips App Galleryyn, joten voit kuunnella musiikkia, pelata pelejä verkossa, näyttää kuvia tai muuta vastaavaa televisiossasi. Litteää näyttöä voi siis käyttää paljon muuhunkin kuin vain elokuvien ja sarjojen katseluun. Lisäksi siinä on sisäänrakennettu tekoälyn ääniohjaus, joten voit käyttää Google Assistantia tai Alexaa, jos et halua nousta ylös käyttämään kaukosäädintä. Sen sijaan kerrot vain televisiolle, mihin se asetetaan.

Täydellinen kuva ja ääni – lähteestä riippumatta

Ei ole väliä, haluatko suoratoistaa televisiosta, liittää tietokoneen tai pelata pelejä television näytön kautta – minkä tahansa valitsetkin, saat sekä äänen että kuvan optimaaliseen laatuun. Tässä litteässä näytössä on Philipsin P5 Engine -prosessori, joka takaa, että jokainen yksityiskohta on syvyydeltään ja värikontrastiltaan vaikuttava. Kuvanlaatuun ei kuitenkaan vaikuta vain prosessori. Tuote on suunniteltu Dolby Visionilla, joka takaa ensiluokkaiset videoformaatit HDR-kuvilla ja 4K UHD:lla. Kaikki värit, kontrastit, liikkeet jne. ovat siis terävämpiä ja siten voimakkaammin vastakkain. Malli tukee myös HDR10+-tekniikkaa.

Tässä taulu-tv:ssä on myös Philips Ambilight -ominaisuus, joka takaa upeamman kokemuksen, kun televisio valaisee takana olevan seinän näytön värejä vastaavilla väreillä. Tämä on mahdollista, koska litteässä näytössä on älykkäät LED-valot television reunoilla. Nämä heittävät seinälle eri värejä ja ympäröivät television valolla, joka tukee näyttöä ja saa kaiken näyttämään suuremmalta ja paremmalta.

Mainitsimmeko jo, että tässä litteässä näytössä on Dolby Atmos -ääni ja kaksi täysalueajuria? Tämä auttaa varmistamaan täyteläisemmän äänen, jossa voit kuulla jopa hennonkin kuiskauksen selvästi. Kaiken kaikkiaan näin hyvä äänentoisto yhdessä parhaista televisioista varmistaa, että saat vertaansa vailla olevan kokemuksen aina, kun käytät televisiota – olipa kyse sitten elokuvista, sarjoista, musiikista, pelaamisesta jne.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 72 cm
 • Syvyys: 7,8 cm
 • Leveys: 123,3 cm
 • Paino: 16,4 kg
 • Näyttökoko: valitse tuumaa
 • Tarkkuus: 4K UHD, 3840 x 2160 pikseliä
 • USB-porttien määrä: 2 kpl
 • HDMI-porttien määrä: 4 kpl
 • Energialuokka: A+
Fordele
 • pros-icon.svg Kehitetty tekoälyprosessorilla, ultra HD -resoluutiolla, OLED-tekniikalla ja muulla paremman kuvan takaamiseksi
 • pros-icon.svg Dolby Atmos -ääni tukee jokaista kuiskausta, huutoa, laulua jne.
 • pros-icon.svg Sisäänrakennetut ääniavustajat takaavat, että sinulla on täysi kontrolli ja helppo hallita televisiota
 • pros-icon.svg Saatavilla useissa eri näytön koossa, joten voit löytää juuri sinun kotiisi sopivan näytön

Detaljeret gennemgang

Investoi tähän Philipsin litteänäyttöön, jos haluat 55-tuumaisen litteänäytön, joka ei maksa mitään ja jota voi käyttää kaikkiin käyttötarkoituksiin. Ei ole väliä, haluatko katsoa urheilua, fantasiaelokuvaa, komediasarjaa tai jotain muuta: kuvan ja äänen laatu on huippuluokkaa. Mallissa on jopa sisäänrakennettu Ambilight ja tyylikäs muotoilu.

Miksi kannattaa valita Philips 4K UHD OLED Smart TV 55OLED754/12

Jos haluat saada käsiisi taulu-tv:n, joka on muotoilultaan tyylikäs ja takaa samalla vertaansa vailla olevan kokemuksen televisiota katsellessasi, sinun kannattaa kiinnittää katseesi tähän Philipsin malliin. Kaiken kaikkiaan tämä televisio sopii hyvin mihin tahansa kotiin ja tilaan, sillä näyttö on suljettu ohueen ja tyylikkääseen metallikehykseen. Saat siis television, jossa näyttö on pääosassa.

Huomaat jopa, että kuva siirtyy näytön reunojen ulkopuolelle, sillä tuote on suunniteltu Ambilight-toiminnolla. Kyseessä on älykäs LED-valaistusjärjestelmä, joka värittää seinän värejä näytön värien mukaisesti. Kaiken kaikkiaan tämän vaihtoehdon kuvanlaatu on loistava, koska kyseessä on OLED-televisio. Tämä tarkoittaa, että yksittäisiä pikseleitä voidaan himmentää tai sammuttaa, jolloin värit ovat kirkkaampia ja kontrasti niiden välillä on optimaalinen.

Voit olla varma, että kaikki liikkeet ja äänitasot ovat myös huippuluokkaa tässä televisiossa. Tämä johtuu siitä, että Dolby Digital ja Dolby Atmos ovat olleet vastuussa ääni- ja videoformaateista. Voit siis katsoa materiaalia sellaisena kuin se on tarkoitettu, sillä sekä kuva että ääni on terävöitetty.

Sisäänrakennettu puheentunnistus

Tässä litteässä näytössä on sisäänrakennettu puheentunnistus Alexan muodossa, mikä tarkoittaa, että voit yksinkertaisesti käyttää ääntäsi kaukosäätimenä. Voit vaihtaa kanavaa helposti sanomalla nimen ääneen, ja voit halutessasi myös vaihtaa yhdistettyyn pelikonsoliin äänellä. Voit tietenkin liittää järjestelmän myös muihin älykkäisiin kodin laitteisiin, jos haluat hallita useita laitteita äänellä.

Lisäksi tässä mallissa on sisäänrakennettu SAPHI-käyttöjärjestelmä, jonka avulla on helppo siirtyä eri sovellusten ja suoratoistopalvelujen välillä Smart TV:ssä. Voit myös liittää ulkoisia laitteita HDMI- ja USB-liitäntöjen kautta, joten voit näyttää näytöllä esimerkiksi kuvia lomalta.

Tämän mallin on testannut myös Forbrugerrådet Tænk, jonka mukaan tuote on hyvä ostos. He kehuvat erityisesti television kuvanlaatua, mutta eivät ole täysin vakuuttuneita ulkoisten ääniliitäntöjen käytöstä tai järjestelmän käyttäjäystävällisyydestä. Älä siis osta tätä mallia, jos et halua käyttää aikaa uuteen televisioon tutustumiseen.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 70,5 cm
 • Syvyys: 4,9 cm
 • Leveys: 122,7 cm
 • Paino: 21,2 kg
 • Näytön koko: 55 tuumaa
 • Tarkkuus: 4K Ultra HD OLED, 3840×2160 pikseliä
 • USB-porttien määrä: 2 kpl
 • HDMI-porttien määrä: 4 kpl
 • Energialuokka: B

Philips 4K UHD OLED Smart TV 55OLED754/12

Paras litteä näyttö heijastuksenestolla

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Suunniteltu yksinkertaisella ja minimalistisella muotoilulla, joka sopii mihin tahansa kotiin
 • pros-icon.svg OLED- ja dynaaminen HDR-tekniikka takaa upean kuvan kaikissa näkymissä
 • pros-icon.svg Edullinen pelaamiseen, sillä sen vasteaika on erittäin nopea ja syöttöviive on pieni
 • pros-icon.svg Varustettu sekä bassokaiuttimella että kaiuttimilla optimaalisen äänentoiston takaamiseksi kotonasi

Detaljeret gennemgang

Sinun ei tarvitse enää huolehtia verhojen laskemisesta tai kiinnittää huomiota siihen, mihin lamppusi osoittaa, kun olet investoinut tähän Samsungin älytelevisioon. Siinä on heijastuksenestopinnoite, ja se on suunniteltu erilaisilla tekniikoilla varmistamaan, että se mukautuu huoneen valaistusolosuhteisiin, jotta saat aina parhaan katselukokemuksen.

Sentten sinun kannattaa valita Samsung 55″ Q90T 4K UHD QLED Smart TV QE55Q90TAT

Oletko kyllästynyt siihen, että aurinko tai muu valo häiritsee television katselua? Jos näin on, investoi tähän Samsungin taulutelevisioon, sillä sen paneelissa on tehokas heijastuksenestopinnoite. Näin varmistetaan, että erilaiset valonlähteet tai matala aurinko eivät häiritse kuvaa. Samoin QLED-television Quantum-prosessori, joka on varustettu jopa valotunnistimella, joka saa television mukautumaan huoneen valaistusolosuhteisiin. Voit siis tulevaisuudessa nauttia televisiosta, jonka kuvanlaatu on erinomainen, olipa kellonaika mikä tahansa.

Tämä litteä näyttö on suunniteltu QLED-tekniikalla, joka auttaa varmistamaan tarkemman värintoiston ja herättää värit eloon enemmän kuin muuntyyppiset televisiot. Kun sinulla on QLED-televisio, sinun ei tarvitse istua suoraan näytön edessä saadaksesi parhaan kuvan, sillä katselukulma on joustavampi. Erityinen Quantum HDR 2000 -tekniikka takaa myös älykkäästi viritetyt värit, ja Direct Full Array -tekniikan avulla LED-näyttö ohjaa LED-näyttöä tuottamaan juuri oikeat sävyt jokaisessa kuvassa.

Optimaalinen näyttö pelaamiseen

Se kuulostaa melkein liian hyvältä ollakseen totta, mutta voit itse asiassa liittää laitteesi televisioon aivan hyvin, jos haluat valtavan näytön, jolla voit pelata. Tämä johtuu osittain Real Game Enhancer+:n kehityksestä ja siitä, että QLED-televisiossa on tehokkaat prosessorit. Voit myös helposti käyttää kaikkia eri suoratoistopalveluja, sovelluksia ja sosiaalista mediaa suoraan televisiossasi integroidun Tizen-järjestelmän kautta. Näin kaikki viihde on yhdessä paikassa.

Tuotteessa on myös Ambient Mode+ -tekniikka, jonka avulla voit valita, mitä televisiossa näytetään, kun se ei ole käytössä. Se voi sekä jäljitellä seinää että näyttää koristeellista sisältöä, säätiedotuksia, uutisia jne. Voit helposti toistaa musiikkia televisiosta, kun se on tässä tilassa, käyttämällä integroitua ääniohjausta (Bixby, Google Assistant tai Alexa). Emme ole käyttäneet paljon aikaa television äänen selittämiseen, mutta älä pelkää: sekin on huippuluokkaa. Esimerkiksi Object Tracking Sound -ominaisuuden avulla kaiutin voi lähettää ääntä eri suuntiin realistisemman kokemuksen aikaansaamiseksi.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 70,56 cm
 • Syvyys: 3,48 cm
 • Leveys: 122,76 cm
 • Paino: 20,1 kg
 • Näytön koko: 55 tai 65 tuumaa
 • Tarkkuus: 4K UHD 3840 x 2160 pikseliä
 • USB-porttien määrä: 2 kpl
 • HDMI-porttien määrä: 4 kpl
 • Energialuokka: B

Samsung 43" Q60T 4K UHD QLED Smart-TV QE43Q60TAU

Edullinen litteä näyttö saatavilla monessa koossa

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Suunniteltu heijastamattomalla pinnalla ja tekniikoilla, jotka mukautuvat yksilöllisiin valaistusolosuhteisiin
 • pros-icon.svg Voidaan käyttää pelaamiseen tehokkaiden prosessoreiden ja muiden tekniikoiden ansiosta
 • pros-icon.svg Ääni voidaan lähettää useaan suuntaan realistisemman äänikokemuksen aikaansaamiseksi
 • pros-icon.svg Kaikkea sovelluksista, suoratoistopalveluista ja sosiaalisesta mediasta voi käyttää televisiosta

Detaljeret gennemgang

Sinun ei tarvitse enää huolehtia verhojen laskemisesta tai kiinnittää huomiota siihen, mihin lamppusi osoittaa, kun olet investoinut tähän Samsungin älytelevisioon. Siinä on heijastuksenestopinnoite, ja se on suunniteltu erilaisilla tekniikoilla varmistamaan, että se mukautuu huoneen valaistusolosuhteisiin, jotta saat aina parhaan katselukokemuksen.

Sentten sinun kannattaa valita Samsung 55″ Q90T 4K UHD QLED Smart TV QE55Q90TAT

Oletko kyllästynyt siihen, että aurinko tai muu valo häiritsee television katselua? Jos näin on, investoi tähän Samsungin taulutelevisioon, sillä sen paneelissa on tehokas heijastuksenestopinnoite. Näin varmistetaan, että erilaiset valonlähteet tai matala aurinko eivät häiritse kuvaa. Samoin QLED-television Quantum-prosessori, joka on varustettu jopa valotunnistimella, joka saa television mukautumaan huoneen valaistusolosuhteisiin. Voit siis tulevaisuudessa nauttia televisiosta, jonka kuvanlaatu on erinomainen, olipa kellonaika mikä tahansa.

Tämä litteä näyttö on suunniteltu QLED-tekniikalla, joka auttaa varmistamaan tarkemman värintoiston ja herättää värit eloon enemmän kuin muuntyyppiset televisiot. Kun sinulla on QLED-televisio, sinun ei tarvitse istua suoraan näytön edessä saadaksesi parhaan kuvan, sillä katselukulma on joustavampi. Erityinen Quantum HDR 2000 -tekniikka takaa myös älykkäästi viritetyt värit, ja Direct Full Array -tekniikan avulla LED-näyttö ohjaa LED-näyttöä tuottamaan juuri oikeat sävyt jokaisessa kuvassa.

Optimaalinen näyttö pelaamiseen

Se kuulostaa melkein liian hyvältä ollakseen totta, mutta voit itse asiassa liittää laitteesi televisioon aivan hyvin, jos haluat valtavan näytön, jolla voit pelata. Tämä johtuu osittain Real Game Enhancer+:n kehityksestä ja siitä, että QLED-televisiossa on tehokkaat prosessorit. Voit myös helposti käyttää kaikkia eri suoratoistopalveluja, sovelluksia ja sosiaalista mediaa suoraan televisiossasi integroidun Tizen-järjestelmän kautta. Näin kaikki viihde on yhdessä paikassa.

Tuotteessa on myös Ambient Mode+ -tekniikka, jonka avulla voit valita, mitä televisiossa näytetään, kun se ei ole käytössä. Se voi sekä jäljitellä seinää että näyttää koristeellista sisältöä, säätiedotuksia, uutisia jne. Voit helposti toistaa musiikkia televisiosta, kun se on tässä tilassa, käyttämällä integroitua ääniohjausta (Bixby, Google Assistant tai Alexa). Emme ole käyttäneet paljon aikaa television äänen selittämiseen, mutta älä pelkää: sekin on huippuluokkaa. Esimerkiksi Object Tracking Sound -ominaisuuden avulla kaiutin voi lähettää ääntä eri suuntiin realistisemman kokemuksen aikaansaamiseksi.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 70,56 cm
 • Syvyys: 3,48 cm
 • Leveys: 122,76 cm
 • Paino: 20,1 kg
 • Näytön koko: 55 tai 65 tuumaa
 • Tarkkuus: 4K UHD 3840 x 2160 pikseliä
 • USB-porttien määrä: 2 kpl
 • HDMI-porttien määrä: 4 kpl
 • Energialuokka: B

LG 55" litteä televisio OLED55B9 OLED 4K

Minimalistinen litteä näyttö sopii pelaamiseen

Fordele
 • pros-icon.svg Suunniteltu yksinkertaisella ja minimalistisella muotoilulla, joka sopii mihin tahansa kotiin
 • pros-icon.svg OLED- ja dynaaminen HDR-tekniikka takaa upean kuvan kaikissa näkymissä
 • pros-icon.svg Edullinen pelaamiseen, sillä sen vasteaika on erittäin nopea ja syöttöviive on pieni
 • pros-icon.svg Varustettu sekä bassokaiuttimella että kaiuttimilla optimaalisen äänentoiston takaamiseksi kotonasi

Detaljeret gennemgang

Tämän LG:n taulutelevision ansiosta sinun ei tarvitse huolehtia siitä, että televisio vie liikaa huomiota muulta huoneelta. Televisiossa on itse asiassa minimalistinen ja ohut muotoilu. Laadusta ei kuitenkaan tingitä, sillä sekä ääni että kuva ovat huippuluokkaa. Jos kuitenkin pidät suuremmasta näytöstä, tämä on täydellinen näyttö pelaamiseen.

Sentten sinun kannattaa valita LG 55″ litteänäyttöinen televisio OLED55B9 OLED 4K

Etsitkö taulutelevisiota, joka on muotoilultaan yksinkertainen, mutta äänen ja kuvan laadusta tinkimättä? Ja ehkä haluat myös käyttää näyttöä pelaamiseen? Silloin tämä LG:n versio on itsestään selvä valinta sinulle. Tuote on kehitetty yksinkertaisella muotoilulla, jonka ansiosta se sopii mihin tahansa kotiin. Tämä tarkoittaa myös sitä, että tuote ei vie kaikkea huomiota pois kauniilta seinältä, maalauksilta jne. Näytön takana on myös kaapelinhallinta, joten kaikki liitännät ovat järjestyksessä eivätkä vie turhaa tilaa.

Voit käyttää tätä televisioruutua täydellisesti pelaamiseen, sillä se on suunniteltu nopeaan kuvan vasteaikaan ja pieneen syöttöviivettä, mikä mahdollistaa sujuvamman reaaliaikaisen toiminnan pelin aikana. VRR ja ALLM ovat tuettuja HDMI-liitännöissä, joten saat parhaan grafiikan ilman viiveen riskiä. Sinulla on myös paljon vaihtoehtoja käyttää tätä näyttöä kodin koristeena, kun sinulla on vieraita. Siinä on niin sanottu galleriatila, jossa näytetään kuvia maailmankuuluista matkakohteista.

Saat elokuvateatteritunnelman kotiin hyvän kuvanlaadun ja upean äänen ansiosta

Tuntuu kuin olisit elokuvateatterissa, kun katsot elokuvia ja sarjoja tällä litteällä näytöllä, sillä se on suunniteltu useilla tekniikoilla, jotka takaavat erinomaisen äänen ja kuvan. Esimerkiksi televisioruutu on kehitetty 2. sukupolven a7-prosessorilla, jota on jopa päivitetty Deep Learning AI -algoritmilla. Näin saadaan yksityiskohtainen kuva ja käyttäjän määrittelemä ääni. Ja tietysti saat näytölle kaikki värisävyt, sillä televisio on OLED-televisio. Tämä tekniikka saa kirkkaat värit näyttämään aidosti kirkkailta ja tummat värit aidosti tummilta. Musta ei siis ole enää tummanharmaa OLED-televisiossa.

Lyhyesti sanottuna Dolby vastaa kuva- ja äänitekniikasta, joten voit odottaa odotettua parempaa tulosta. Ääni on tasalaatuinen, joten saat realistisen kokemuksen, kun kuulet sateen, huudon, kuiskauksen jne. Voit valita 10 kuvatilan välillä: Elävä, Tavallinen, Eko, Elokuvateatteri, Pelit, HDR-tehokas, Technicolor Expert, ISF Expert valoisassa huoneessa ja ISF Expert pimeässä huoneessa.

Voit myös halutessasi ohjata näyttöä äänentunnistuksella sen sijaan, että sinun tarvitsisi tarttua kaukosäätimeen. Meidän on myös hyvä huomauttaa, että tämä taulutelevisio on LG:n viime vuoden malleja. Voit siis valita vuoden 2020 mallin, jos haluat upouuden mallin etkä ole liian huolissasi hinnasta.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 70,6 cm
 • Syvyys: 4,69 cm
 • Leveys: 122,8 cm
 • Paino: 23 kg
 • Näytön koko: tuuma
 • Tarkkuus: 4K UHD, 3840 x 2160 pikseliä
 • USB-porttien määrä: 3 kpl
 • HDMI-porttien määrä: 4 kpl
 • Virittimien määrä: 3 kpl, yksi analoginen ja kaksi digitaalista
 • Energialuokka: A

Samsung 55" Q90T 4K UHD QLED Smart-TV QE55Q90TAT

Paras litteä näyttö heijastuksenestolla

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Suunniteltu heijastamattomalla pinnalla ja tekniikoilla, jotka mukautuvat yksilöllisiin valaistusolosuhteisiin
 • pros-icon.svg Voidaan käyttää pelaamiseen tehokkaiden prosessoreiden ja muiden tekniikoiden ansiosta
 • pros-icon.svg Ääni voidaan lähettää useaan suuntaan realistisemman äänikokemuksen aikaansaamiseksi
 • pros-icon.svg Kaikkea sovelluksista, suoratoistopalveluista ja sosiaalisesta mediasta voi käyttää televisiosta

Detaljeret gennemgang

Sinun ei tarvitse enää huolehtia verhojen laskemisesta tai kiinnittää huomiota siihen, mihin lamppusi osoittaa, kun olet investoinut tähän Samsungin älytelevisioon. Siinä on heijastuksenestopinnoite, ja se on suunniteltu erilaisilla tekniikoilla varmistamaan, että se mukautuu huoneen valaistusolosuhteisiin, jotta saat aina parhaan katselukokemuksen.

Sentten sinun kannattaa valita Samsung 55″ Q90T 4K UHD QLED Smart TV QE55Q90TAT

Oletko kyllästynyt siihen, että aurinko tai muu valo häiritsee television katselua? Jos näin on, investoi tähän Samsungin taulutelevisioon, sillä sen paneelissa on tehokas heijastuksenestopinnoite. Näin varmistetaan, että erilaiset valonlähteet tai matala aurinko eivät häiritse kuvaa. Samoin QLED-television Quantum-prosessori, joka on varustettu jopa valotunnistimella, joka saa television mukautumaan huoneen valaistusolosuhteisiin. Voit siis tulevaisuudessa nauttia televisiosta, jonka kuvanlaatu on erinomainen, olipa kellonaika mikä tahansa.

Tämä litteä näyttö on suunniteltu QLED-tekniikalla, joka auttaa varmistamaan tarkemman värintoiston ja herättää värit eloon enemmän kuin muuntyyppiset televisiot. Kun sinulla on QLED-televisio, sinun ei tarvitse istua suoraan näytön edessä saadaksesi parhaan kuvan, sillä katselukulma on joustavampi. Erityinen Quantum HDR 2000 -tekniikka takaa myös älykkäästi viritetyt värit, ja Direct Full Array -tekniikan avulla LED-näyttö ohjaa LED-näyttöä tuottamaan juuri oikeat sävyt jokaisessa kuvassa.

Optimaalinen näyttö pelaamiseen

Se kuulostaa melkein liian hyvältä ollakseen totta, mutta voit itse asiassa liittää laitteesi televisioon aivan hyvin, jos haluat valtavan näytön, jolla voit pelata. Tämä johtuu osittain Real Game Enhancer+:n kehityksestä ja siitä, että QLED-televisiossa on tehokkaat prosessorit. Voit myös helposti käyttää kaikkia eri suoratoistopalveluja, sovelluksia ja sosiaalista mediaa suoraan televisiossasi integroidun Tizen-järjestelmän kautta. Näin kaikki viihde on yhdessä paikassa.

Tuotteessa on myös Ambient Mode+ -tekniikka, jonka avulla voit valita, mitä televisiossa näytetään, kun se ei ole käytössä. Se voi sekä jäljitellä seinää että näyttää koristeellista sisältöä, säätiedotuksia, uutisia jne. Voit helposti toistaa musiikkia televisiosta, kun se on tässä tilassa, käyttämällä integroitua ääniohjausta (Bixby, Google Assistant tai Alexa). Emme ole käyttäneet paljon aikaa television äänen selittämiseen, mutta älä pelkää: sekin on huippuluokkaa. Esimerkiksi Object Tracking Sound -ominaisuuden avulla kaiutin voi lähettää ääntä eri suuntiin realistisemman kokemuksen aikaansaamiseksi.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 70,56 cm
 • Syvyys: 3,48 cm
 • Leveys: 122,76 cm
 • Paino: 20,1 kg
 • Näytön koko: 55 tai 65 tuumaa
 • Tarkkuus: 4K UHD 3840 x 2160 pikseliä
 • USB-porttien määrä: 2 kpl
 • HDMI-porttien määrä: 4 kpl
 • Energialuokka: B

Guide

Ohjeita litteän näytön valintaan

Yllä olevissa osioissa olet lukenut litteänäyttöisistä televisioista, jotka ovat mielestämme testien parhaita. Jos siis etsit uutta televisiota ja olet valmis ostamaan vain yhden parhaista litteistä näytöistä, kannattaa valita jokin näistä malleista. Seuraavissa osioissa emme kuitenkaan tarkastele pelkästään parhaita televisiomalleja, vaan opastamme sinua sen sijaan löytämään sinulle parhaiten sopivan vaihtoehdon, miten löydät parhaan litteän näytön, jos budjettisi on hieman tiukka, ja mitä voit tehdä itse saadaksesi litteän näytön entistäkin paremman äänentoiston.

Miten valita paras litteä näyttö

Tässä osiossa kerrotaan joistakin asioista, joihin kannattaa kiinnittää erityistä huomiota ja jotka kannattaa ottaa huomioon etukäteen, kun ostat televisiota. Kannattaa esimerkiksi tarkastella television muotoilua, sisäänrakennettua tekniikkaa ja energialuokitusta. Muista kuitenkin myös investoida tarpeisiisi sopivaan litteänäyttöön, jotta saat uudesta televisiostasi kaiken irti.

Päättää kuinka suuren litteän näytön haluat

Varmistaaksesi, että löydät oikean litteän näytön kotiisi, kannattaa miettiä, kuinka paljon tilaa uusi televisiosi todellisuudessa vie. Sinun on mietittävä, kuinka monta tuumaa näyttöä todella haluat ja kuinka paljon koko televisio voi viedä tilaa (runko mukaan lukien). Jotkut mallit vievät enemmän tilaa kuin toiset.

Ei kannata investoida +70-tuumaiseen taulutelevisioon, jos kotonasi ei ole tilaa sille, sillä näytön tuntuu vievän liikaa tilaa muuhun omaisuuteesi verrattuna. Etsi siis kotiisi ja tarpeisiisi sopiva koko – isompi ei ole aina parempi.

Päättää, haluatko litteän näytön seisomaan vai roikkumaan

Voit valita, onko litteä näyttösi seinällä roikkumassa vai seisooko se TV-pöydällä. Voit valita itse, mitä haluat, mutta on hyvä tehdä päätöksiä etukäteen, jotta näet vain työhön sopivat mallit. Jos haluat litteän näytön seisovan pöydällä tai lipaston päällä, kannattaa ehkä etsiä mukana tuleva tv-teline. Jos taas haluat ripustaa television seinälle, tarkista, onko sen mukana seinäkiinnike.

Muista myös, että tuotteen painon on oltava tarkoitukseen sopiva. Kaikki pöydät eivät esimerkiksi kestä painavaa televisiota taipumatta, eikä litteän näytön ripustaminen kaikenlaisille seinille ole itsestään selvää. Myös tämä kannattaa tarkistaa ennen televisioon sijoittamista.

Katsele television näytön tarkkuutta

Kaikkia litteitä näytötyyppejä ei ole suunniteltu samalla näytön resoluutiolla, joten kuvanlaatu voi vaihdella suuresti tuotteesta toiseen. Tästä syystä suosittelemme, että seuraat tarkasti litteän näytön tarkkuutta ja tekniikoita, jotta saat parhaan mahdollisen kuvan. On kuitenkin täysin sinusta kiinni, haluatko valita QLED-, OLED- vai LED-näytön.

Suosittelemme, että etusijalle asetat litteän näytön, jossa on 4K Ultra HD -kuvaustarkkuus, sillä se on Full HD:n jatkokehitys, joka muun muassa tuo paremmin esiin värien kontrastit. Tämäntyyppinen resoluutio on usein suurempi kuin 3000 x 2000 pikseliä. Voit myös valita litteän näytön, jossa on HDR-näytön tarkkuus (High Dynamic Range), jos haluat taata terävämmän kuvan ja enemmän värivivahteita.

Päättää, mitkä sisäänrakennetut tekniikat ja ominaisuudet haluat asettaa etusijalle

Uudessa taulutelevisiossasi voi olla lukuisia tekniikoita ja ominaisuuksia – itse asiassa niin monia, ettemme voi luetella niitä kaikkia. Kaikkia malleja ei kuitenkaan ole suunniteltu samoilla tekniikoilla. Tästä syystä suosittelemme, että harkitset, haluatko asettaa jotkin ominaisuudet tai tekniikat etusijalle muihin nähden. Tätä päätöstä voi tietysti olla vaikea tehdä, jos et ole varma, mikä ero on. Siinä tapauksessa suosittelemme tutustumaan tarkemmin edellä testissämme oleviin malleihin, sillä olemme kirjoittaneet lyhyet selitykset niiden sisäänrakennetuista tekniikoista (ja voit myös saada käsityksen siitä, mitkä niistä ovat yleisiä ja mitkä varattu yksittäisille malleille).

Voit heti miettiä, haluatko Edge-, Ambilight-, 3D-, Ambient Mode- tai muita vastaavia tekniikoita. Voit myös seurata, onko litteässä näytössä sisäänrakennettu ääniohjaus esimerkiksi Alexan, Bixbyn tai Google Assistantin kautta, sillä näin voit käyttää televisiota helposti, vaikka kaukosäädintä ei olisikaan lähellä. Useimmat uudemmat televisiot ovat älytelevisioita, joissa voit helposti käyttää sovelluksia, myös suoratoistopalveluja, mutta tämä ei koske kaikkia malleja. Jos siis haluat älytelevision, sinun on asetettava sekin etusijalle, kun tutkit markkinoita.

Prioriteettina käyttäjäystävällinen litteä näyttö

Yleisesti ottaen suosittelemme suosimaan käyttäjäystävällistä litteää näyttöä. Käyttäjäystävällisyys vaihtelee tietysti henkilöstä toiseen, joten sinun kannattaa ostaa omiin taitoihisi sopiva malli. Jos olet teknisesti taitava, useimmat mallit ovat todennäköisesti helppokäyttöisiä, mutta jos et ole kovin kiinnostunut huipputekniikasta, kannattaa valita litteä näyttö, joka on helppo asentaa ja käyttää ilman suurempaa vaivaa.

Valitse litteä näyttö, jolla on korkea energialuokitus

Tuotteen energialuokitus kertoo, kuinka energiatehokas litteä näyttö on käytössä. Ja jos et halua kallista sähkölaskua uuden litteän näytön asentamisen jälkeen, kannattaa valita malli, jonka energialuokitus on vähintään A. Näin minimoit myös ympäristövaikutuksesi.

Säädä budjetti ja pidä siitä kiinni

Litteän näytön hinta vaihtelee suuresti malleittain, joten jokaiseen budjettiin löytyy sopiva litteä näyttö. Älä siis pelkää asettaa budjettia etukäteen (ja pidä siitä kiinni!), sillä voit helposti saada todella hyvän television, jossa on korkea resoluutio ja useita toiminnallisia tekniikoita, edulliseen hintaan. Katso esimerkiksi useita tämän testin malleja, joita myydään edulliseen hintaan.

Hyvän äänen saaminen litteältä näytöltä

Hyvän kuvan ja äänen vaikutusta televisiota katsottaessa ei pidä aliarvioida. Uutta televisiota valitessaan monet keskittyvät kuvanlaatuun, mutta itse asiassa ääni vaikuttaa yhtä paljon kokonaiskokemukseen. Voit siis asettaa etusijalle taulu-tv:n, jossa on sekä äänen että kuvan laatu on huippuluokkaa.

Toinen vaihtoehto on investoida litteän näytön soundbariin. Näin voit olla varma, että saat parhaan mahdollisen äänikokemuksen riippumatta siitä, minkä uuden litteän näytön ostat. Soundbarit parantavat äänikokemusta lähes minkä tahansa TV-tyypin kanssa, ja voit tietenkin käyttää järjestelmää musiikin kuunteluun, kun et katso televisiota. Voit lukea parhaista soundbareista soundbar-arvostelustamme, jossa myös opastamme sinua valitsemaan sinulle parhaiten sopivan mallin.

Löydä paras litteän näytön tarjous

Etsitpä sitten suurta litteää näyttöä, 32 tuuman litteää näyttöä, halpaa litteää näyttöä jne., voi olla erittäin hyvä pitää silmällä kyseisen mallin hintaa. Eri mallien hinnoissa on suuri ero, ja voit säästää paljon rahaa, jos olet tarkkaavainen. Tämä pätee myös jälleenmyyjien välillä, sillä ne alentavat usein ajoittain eri mallien hintoja.

Tarvitset siis vain hieman kärsivällisyyttä ja internet-yhteyden löytääksesi parhaan tarjouksen uudesta litteästä näytöstä. Sinun tarvitsee vain pitää silmällä jälleenmyyjien verkkosivustoja ja klikata, kun valitsemasi malli tulee myyntiin. Tämä pätee, vaikka etsisitkin luokkansa parasta mallia.

Miten tämä litteän näytön testi suoritettiin

Tarvittiin paljon tutkimusta, jotta saatiin edellä mainitut mallit tähän litteän näytön testiin. Olemme muun muassa tutkineet markkinoita selvittääksemme, mitkä mallit ovat menestyneet parhaiten eri testilehtien, kuten Forbrugerrådet Tænk ja Råd & Rön, testeissä, ja miten kuluttajat ovat arvioineet eri tuotteita. Loppujen lopuksi kuluttajat tietävät parhaiten, miten tuote toimii jokapäiväisessä elämässä. Kaikista näistä tiedoista olemme valinneet mallit, jotka mielestämme voidaan luokitella testin parhaiksi.

Olemme pyrkineet sisällyttämään testeihimme mahdollisimman laajasti erilaisia litteitä näyttöjä sisäänrakennetun tekniikan, resoluutiotyypin, kokovalikoiman, hintatason jne. suhteen. Olemme tehneet tämän, jotta jokaiselle kuluttajalle olisi tarjolla jotakin.

FAQ

Mikä litteä näyttö on paras?

Äänestimme Philips 4K UHD LED Android TV 55PUS7334/12:n testin parhaaksi. Tämä johtuu siitä, että tuote sopii hyvin useimpiin kotitalouksiin ja on edullinen. Lue lisää löytääksesi itsellesi sopivan.

Mitä minun tulisi huomioida ostaessani taulutelevisiota?

Erityisesti litteän näytön resoluutiota kannattaa tarkkailla, jotta kuvanlaatu olisi hyvä. Kannattaa tarkastella myös hintaa, energialuokitusta, kokoa ja teknologioita.

Kuinka paljon litteä näyttö maksaa?

Litteänäytön hinta vaihtelee valitun mallin ja koon mukaan. Hyviä taulutelevisioita löytyy helposti noin 4000-5000 kruunun hintaan, mutta niitä on saatavilla myös paljon kalliimmalla.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×