Kuivausrumputesti (2022) → Opas 8 parhaaseen kuivausrumpuun.

Af Elisabeth Backmanson BAdge
Elisabeth Backmanson

Elisabeth on tehnyt työtä viestinnän alalla pitkään ja on toiminut monilla eri aloilla erilaisissa viestinnän ja markkinoinnin tehtävissä. Hän on tehnyt töitä IT- ja konsultointi-yrityksissä sekä ruoan parissa, ja toiminut...

4
paras poistoilmakuivain

AEG L7WDB861G pesukone-kuivausrumpu

5
Paras kuivausrumpu app-ohjauksella

Miele T 8303 poistoilmakuivain

7
Hyvä ja edullinen kuivausrumpu

Bosch WTR85VI8SN Series 4 kondensoiva kuivausrumpu

Prissammenligning i samarbejde med  Prisjakt Logo

Tässä kuivausrumpuarvostelussa keskitymme markkinoiden 8 parhaaseen kuivausrumpuun, jotta voit helposti löytää itsellesi parhaan kuivausrummun. Kaikki tuotteet ovat erinomaisia testiparametreissa: energiatehokkuus, toiminnallisuus, ulkonäkö ja hinta, joten ne ovat kaikki investoinnin arvoisia.

Testivoittajamme on Electrolux EW2H328R2 -kondenssikuivausrumpu, sillä se on vain astetta parempi kuin muutamat muut ja siksi testin paras. Suosittelemme kuitenkin, että luet eteenpäin, sillä jokin muista kuivausrummuista voi hyvinkin sopia paremmin tarpeisiisi. Voit myös oppia lisää kondensaatio- ja uuttokuivaimen erosta sekä parametreista, jotka on asetettava etusijalle kuivausrumpua valittaessa myöhemmin testissä.

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Energiatehokas kuivausrumpu, joka kuuluu energialuokkaan A+
 • pros-icon.svg Suunniteltu laajalla valikoimalla erikoisohjelmia vaatteiden hellävaraiseen kuivaamiseen
 • pros-icon.svg Vaihtoehto asettaa aikaohjaus, viivästetty käynnistys ja kieli
 • pros-icon.svg Käänteinen rumputoiminto takaa vähemmän sotkeutumista ja rypistymistä

Detaljeret gennemgang

Sijoittamalla tähän Electroluxin kuivausrumpuun teet hyvää sekä lompakollesi että ympäristölle. Tällä mallilla on hyvä energialuokitus, joten sen käyttö on energiatehokasta. Koneen kapasiteetti on 8 kg, joten voit kuivata paljon vaatteita. Lisäksi koneessa on useita erikoisohjelmia, jotta voit kuivata vaatteesi mahdollisimman hellävaraisesti.

Miksi kannattaa valita Electrolux EW2H328R2 kondensoiva kuivausrumpu

Jos päätät investoida tähän Electrolux-merkkiseen kuivausrumpuun, voit säästää tulevaisuudessa rahaa sähkölaskussa, sillä tämä malli on energiatehokas ja silti tehokas toiminnassa. Näin se on myös ympäristöystävällisempää. Tästä syystä koneelle on myönnetty A+-energialuokitus, joka on kolmanneksi paras luokitus. Kone kuivaa vaatteesi myös alhaisissa lämpötiloissa sisäänrakennetun lämpöpumpputekniikan ansiosta.

Tämän kuivausrummun avulla voit myös valita monenlaisista erikoisohjelmista, kuten vuodevaatteet, farkut, villa, puuvilla ECO ja paljon muuta. Käytettävissäsi on tietenkin myös useita vakio-ohjelmia, mutta käyttämällä näitä erityisohjelmia saat varmasti vaatteesi kuivumaan hellävaraisemmin. Voit säätää aikaa sen mukaan, kuinka kauan vaatteet tarvitsevat, mutta koneessa on myös anturi, joka mittaa itse vaatteiden kosteuden. Tämän seurauksena kone lakkaa toimimasta, kun vaatteet ovat kuivuneet.

Eikä sinun tarvitse huolehtia rypistyneistä tai sotkeutuneista vaatteista – ei edes silloin, kun täytät koneen maksimissaan 8 kg:n painoon asti. Tämä johtuu siitä, että se on suunniteltu käänteisellä rumputoiminnolla, joka irrottaa vaatteet ja estää rypistymisen ja sotkeutumisen. Voit aina asettaa koneen viivästettyyn käynnistykseen, jos koneen on mukavampi aloittaa vaatteiden kuivaus myöhemmin. Tämä lisää joustavuutta jokapäiväisessä elämässä.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 85 cm
 • Syvyys: 63,8 cm
 • Leveys: 59,6 cm
 • Paino: 47,5 kg
 • Kuivauskapasiteetti: 8 kg
 • Ääni: 67 dB(A)
 • Kondenssiluokitus: B
 • Energialuokka: A+

AEG T8DEM842E kondensoiva kuivausrumpu

Paras kuivausrumpu hiilivapaalla moottorilla ja lämpöpumpputekniikalla

Fordele
 • pros-icon.svg Kustannustehokas kuivausrumpu, jossa on hyvä kapasiteetti suuriinkin kotitalouksiin
 • pros-icon.svg A++-energialuokka ja siten ympäristöystävällinen kuivausrumpu
 • pros-icon.svg Minimaalinen melutaso ja tärinä, myös pyörittäessä
 • pros-icon.svg Kevyesti kuivaavat kaikenlaiset vaatteet lempeän ilman ja aaltomaisen pinnan ansiosta

Detaljeret gennemgang

Tämästä kuivausrummusta on lähes mahdotonta saada kättä päälle, sillä se on varustettu erittäin kestävällä hiilivapaalla Silence-moottorilla, jonka ansiosta se on suhteellisen hiljainen. Lisäksi koneessa on useita tekniikoita, jotka vähentävät vaatteiden kuormitusta kuivauksen aikana. Tämä sisältää lämpöpumpputekniikan, kääntörummun, ProSensen ja paljon muuta.

Miksi kannattaa valita AEG T8DEM842E kondensoiva kuivausrumpu

Tämän AEG:n kuivausrummun hankkimisesta on useita etuja. Ensinnäkin saat kuivausrummun, jonka kapasiteetti on suuri, 8 kg vaatteita kuivausta kohden. Lisäksi voit olla varma, että voit nauttia koneestasi monta vuotta, sillä se on varustettu hiilivapaalla Silence-moottorilla, jota kutsutaan myös Inverter-moottoriksi. Tämäntyyppinen moottori on kestävä toiminnassa, ja harjaton tekniikka vähentää tärinää ja melua tämän koneen kanssa verrattuna useisiin muihin kuivausrumpuihin.

Tämän koneen toinen selkeä etu on se, että se kuivaa vaatteesi hellävaraisesti monien korkean teknologian ohjelmien ja ominaisuuksien ansiosta. Esimerkiksi lämpöpumpputekniikka varmistaa, että vaatteesi kuivuvat alhaisissakin lämpötiloissa, ja ProSense-tekniikka toimii kehittyneiden kosteus- ja lämpötila-antureiden kanssa, jotta voit säätää kuivausajan optimaalisesti sisällön painon ja kosteuden mukaan. Lisäbonuksena kone auttaa myös palauttamaan vaatteiden, kuten sadetakkien, urheiluvaatteiden ja muiden vaatteiden vedenpitävyyden ja vedenkestävyyden NewOutdoor-kuivausohjelman avulla, joka hoitaa vaatteitasi niiden kuivumisen aikana.

Tämässä kuivausrummussa on myös vain yksi suodatin, joten sinun tarvitsee tyhjentää nukka vain yhdestä paikasta. Rummun sisällä on valaistus, joten et enää koskaan unohda sukkaa tai vastaavaa koneeseen. Kone myös sammuttaa itsensä ohjelman lopussa, joten se ei seiso turhaan käyttämässä virtaa. Ja käänteinen rumputoiminto varmistaa, että vaatteet eivät rypisty kuivauksen aikana.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 85 cm
 • Syvyys: 63,8 cm
 • Leveys: 59,6 cm
 • Paino: 48,3 kg
 • Kuivauskapasiteetti: 8 kg
 • Ääni: 66 dB(A)
 • Kondenssiluokitus: B
 • Energialuokka: A++

Miele TSD443WP kondensoiva kuivausrumpu

paras energiatehokas kuivausrumpu

Fordele
 • pros-icon.svg Ympäristöystävällinen ja energiatehokas kuivausrumpu, jolla on korkein energialuokitus
 • pros-icon.svg Suunniteltu huoltovapaalla lämmittimellä ja suodatinjärjestelmällä
 • pros-icon.svg Varustettu säiliönvaihdon ja suodattimen puhdistuksen ilmaisimilla

Detaljeret gennemgang

Monet tämän kuivausrumputestin muut mallit kuuluvat hyvään energialuokkaan, mutta testin energia- ja ympäristöystävällisin kuivausrumpu on silti tämä Miele-malli. Kuivausrumpu kuuluu parhaaseen energialuokkaan, A+++, ja se toimii EcoDry-tekniikalla. Lisäksi malli on varustettu tehokkaalla suodatinjärjestelmällä, joka ei vaadi huoltoa.

Miksi kannattaa valita Miele TSD443WP kondensoiva kuivausrumpu

Etsitkö ympäristö- ja energiaystävällistä kuivausrumpua, jolla on pitkä käyttöikä ja joka vaatii vain vähän huoltoa? Jos näin on, tämä Miele-merkkinen kuivausrumpu ei voi olla väärässä. He ovat kehittäneet kondenssikuivausrummun, jolla on paras energialuokitus eli A+++ ja jonka kondenssiluokitus on jopa A, kun useimpien muiden kondenssikuivausrumpujen luokitus on B. Tämä osoittaa, että kone toimii tehokkaasti käyttämättä liikaa tehoa. Kuivausrumpu toimii myös koko käyttöikänsä ajan EcoDry-tekniikalla, joka takaa vaatteiden hellävaraisen käsittelyn.

Koneessa on useita perinteisiä kuivausohjelmia ja muutama erikoisohjelma, kuten erityisohjelmat vedenpitäviä vaatteita, farkkuja ja vuodevaatteita varten. Lisäksi voit asettaa koneen erityisen hellävaraiseksi tai estää vaatteiden rypistymisen. Vaikka et valitsisikaan erityisen hellävaraista pesua, vaatteitasi käsitellään silti hellävaraisesti, osittain edellä mainitun EcoDry-teknologian ansiosta, mutta myös rummun pehmeän harvalevyisen rakenteen ansiosta.

Ei tarvitse huolehtia liikaa huollosta, kun käytössäsi on tämä kuivausrumpu. Lämmönvaihdin on suojattu tehokkaalla suodatinjärjestelmällä, joka ottaa kaikki nollat kiinni. Tästä syystä lämmönvaihdinta ei tarvitse puhdistaa tai huoltaa. Tämä auttaa varmistamaan alhaisen energiankulutuksen koko tuotteen käyttöiän ajan. Lisäksi koneessa oleva merkkivalo ilmoittaa, milloin on aika puhdistaa suodatin ja tyhjentää vesisäiliö, joten sinun ei tarvitse itse pitää sitä silmällä. Voit lukita kuivausrummun PIN-koodilla, jos et halua kenenkään kotitaloudessa olevan avaavan konetta ennen kuin se on valmis (tämä on erityisen hyödyllistä, jos talossa on pieniä lapsia).

Tuotetiedot

 • Korkeus: 85 cm
 • Syvyys: 64,3 cm
 • Leveys: 59,6 cm
 • Paino: 57,5 kg
 • Kuivauskapasiteetti: 8 kg
 • Ääni: 66 dB(A)
 • Kondenssiluokitus: A
 • Energialuokka: A+++

AEG L7WDB861G pesukone-kuivausrumpu

paras poistoilmakuivain

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Vaihtoehto asentaa pakoputki sekä vasemmalle että oikealle puolelle sekä taakse
 • pros-icon.svg Matalan melutason ansiosta vaatteiden kuivaus ei häiritse
 • pros-icon.svg Valmistettu emaloidulla etupuolella – naarmujen, happojen ja korroosionkestävä
 • pros-icon.svg Käyttäjäystävällinen muotoilu, sillä ohjelman valinta tapahtuu kiertosäätimellä

Detaljeret gennemgang

Sijoittamalla tähän AEG:n koneeseen voit pestä ja kuivata vaatteesi yhdellä kertaa. Koneessa voidaan pestä yhteensä 8 kg vaatteita ja kuivata 4 kg kerrallaan. Kone voi jopa asettaa pesu- ja kuivausajat pyykin määrän mukaan. Lisäksi sekä pesu että kuivaus ovat hellävaraisia vaatteille ja energiatehokkaita.

Miksi kannattaa valita AEG L7WDB861G pesukone-kuivausrumpu

Etsitkö hyvää yhdistelmäkonetta, jolla voit sekä pestä että kuivata vaatteesi samassa koneessa, jotta sinun ei tarvitse säilyttää useampia? Jos näin on, tutustu tähän AEG:n pesukone-kuivausrumpuun. Sen kapasiteetti on 8 kg pesua varten ja 4 kg kuivausta varten. Voit myös käyttää monenlaisia ohjelmia, kuten villaa, NewOutdoor-ohjelmaa, joka auttaa palauttamaan vaatteiden vedenpitävyyden ja vedenkestävyyden (esim. lentotakit, sadetakit jne.), höyryä ja paljon muuta.

Voit kuitenkin olla varma, että vaatteesi pestään ja kuivataan mahdollisimman hellävaraisesti. Kone on suunniteltu erilaisilla tekniikoilla, jotka auttavat täydellisemmässä pesussa. Esimerkiksi DualSense- ja ProSense-tekniikat varmistavat, että lämpötila, aika, rummun liikkeet ja veden määrä mukautetaan kunkin pesun sisällön mukaan. Sinulla on kuitenkin aina mahdollisuus vaikuttaa ohjelmaan, sillä voit asettaa koneen pikaohjelmaan tai viivästettyyn käynnistykseen, jos pyykki on saatava valmiiksi tiettyyn aikaan ensin.

Tämän mallin kanssa ei tarvitse huolehtia veden yliannostuksesta tai tuhlaamisesta. Pesukone-kuivausrumpu on suunniteltu annostelunohjauksella, joka säätää veden määrän saippuan määrän mukaan, jotta vaatteesi eivät kärsi. Lisäksi siinä on roiskesuojaus, joka on turvaominaisuus, joka vähentää veden roiskumisen riskiä. Elektroninen tasapainonsäätö takaa myös vakaan rummun, joten voit nauttia koneestasi vuosia.

Lisäbonuksena tämä pesukone-kuivausrumpu myydään budjettiystävälliseen hintaan – mikä tekee siitä hyvän investoinnin niille, joiden budjetti ei ole kovin suuri, mutta jotka silti tarvitsevat sekä pesukoneen että kuivausrummun kotiin.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 84,8 cm
 • Syvyys: 54,7 cm
 • Leveys: 59,7 cm
 • Paino: 69,5 kg
 • Kuivauskapasiteetti: 4 kg
 • Pesukapasiteetti: 8 kg
 • Ohjearvo:
  • Pesu: 51 dB(A)
  • Kuivaus: 76 dB(A)
 • Energialuokka: A

Miele T 8303 poistoilmakuivain

Paras kuivausrumpu app-ohjauksella

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Mahdollisuus ohjata kuivausrumpua sovelluksen kautta, joten voit käynnistää sen milloin haluat
 • pros-icon.svg Suunniteltu huoltovapaalla ja itsepuhdistuvalla lauhduttimella
 • pros-icon.svg Energiatehokas ja hellävarainen pesu kaikentyyppisille vaatteille – säilyttää energialuokituksen A++
 • pros-icon.svg Vakaa rakenne vähentää tärinää käytön aikana

Detaljeret gennemgang

Pyykin kuivaaminen ei ole paljon helpompaa kuin tällä Boschin huipputeknisellä, Wi-Fi-yhteydellä yhdistettävällä, itsepuhdistuvalla kuivausrummulla. Et kuitenkaan joudu tinkimään koneen kyvystä kuivata vaatteesi hellävaraisesti etkä sen energiatehokkuudesta, sillä tässä mallissa on Sensitive Drying System -kuivausjärjestelmä ja se kuuluu energialuokkaan A++.

Miksi kannattaa valita Bosch WTYH67I9SN HomeProfessional kondensoiva kuivausrumpu

Haluatko suurta joustavuutta vaatteiden kuivaamiseen? Voit saada sen tällä Boschin kondenssikuivaimella, joka on suunniteltu erilaisilla tekniikoilla helpottamaan jokapäiväistä elämää ja antamaan sinulle täyden hallinnan. Kuivausrumpu voidaan esimerkiksi yhdistää Home Connect -sovellukseen kotisi Wifin kautta, jolloin voit ohjata kuivausrumpua silloinkin, kun et ole sen lähellä. Asetat vain kuivausohjelman ja käynnistät sen sovelluksen kautta.

Sinun ei tarvitse edes varata aikaa koneen huoltamiseen, sillä siinä on huoltovapaa ja itsepuhdistuva lauhdutin. Kuivausprosessin aikana lauhdutin puhdistaa itsensä jopa neljä kertaa. Tämä auttaa varmistamaan koneen pidemmän käyttöiän. Lisäksi se on energiatehokas ja kuuluu energialuokkaan A++, jonka lauhdutustehokkuusluokitus on A, joten investoimalla tähän koneeseen teet hyvää sekä ympäristölle että lompakollesi.

Sisäänrakennetun AutoDry-toiminnon ansiosta voit jättää jopa herkät vaatteesi turvallisesti kuivumaan tähän kuivausrumpuun. Lämpötilaa ja kosteutta mittaavien antureiden avulla vaatteesi on suojattu ylikuumenemiselta, ylikuivumiselta ja kutistumiselta. Koneen rullat ohjaavat myös vaatteet hellävaraisesti aallonmuotoisen pinnan yli. Voit siis luottaa siihen, että tämä kone kuivaa vaatteesi hellävaraisesti joka kerta. Sinun ei tarvitse edes huolehtia koneen aiheuttamista häiriöistä, sillä se on suunniteltu tärinänvaimennuksella. Lyhyesti sanottuna tämä tarkoittaa sitä, että koneen rakenne auttaa luomaan optimaalisen vakauden ja vähentää tärinää jopa linkouksen aikana.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 85 cm
 • Syvyys: 63,4 cm
 • Leveys: 59,8 cm
 • Paino: 57 kg
 • Kuivauskapasiteetti: 9 kg
 • Ääni: 64 dB(A)
 • Kondenssiluokitus: A
 • Energialuokka: A++

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Mahdollisuus ohjata kuivausrumpua sovelluksen kautta, joten voit käynnistää sen milloin haluat
 • pros-icon.svg Suunniteltu huoltovapaalla ja itsepuhdistuvalla lauhduttimella
 • pros-icon.svg Energiatehokas ja hellävarainen pesu kaikentyyppisille vaatteille – säilyttää energialuokituksen A++
 • pros-icon.svg Vakaa rakenne vähentää tärinää käytön aikana

Detaljeret gennemgang

Pyykin kuivaaminen ei ole paljon helpompaa kuin tällä Boschin huipputeknisellä, Wi-Fi-yhteydellä yhdistettävällä, itsepuhdistuvalla kuivausrummulla. Et kuitenkaan joudu tinkimään koneen kyvystä kuivata vaatteesi hellävaraisesti etkä sen energiatehokkuudesta, sillä tässä mallissa on Sensitive Drying System -kuivausjärjestelmä ja se kuuluu energialuokkaan A++.

Miksi kannattaa valita Bosch WTYH67I9SN HomeProfessional kondensoiva kuivausrumpu

Haluatko suurta joustavuutta vaatteiden kuivaamiseen? Voit saada sen tällä Boschin kondenssikuivaimella, joka on suunniteltu erilaisilla tekniikoilla helpottamaan jokapäiväistä elämää ja antamaan sinulle täyden hallinnan. Kuivausrumpu voidaan esimerkiksi yhdistää Home Connect -sovellukseen kotisi Wifin kautta, jolloin voit ohjata kuivausrumpua silloinkin, kun et ole sen lähellä. Asetat vain kuivausohjelman ja käynnistät sen sovelluksen kautta.

Sinun ei tarvitse edes varata aikaa koneen huoltamiseen, sillä siinä on huoltovapaa ja itsepuhdistuva lauhdutin. Kuivausprosessin aikana lauhdutin puhdistaa itsensä jopa neljä kertaa. Tämä auttaa varmistamaan koneen pidemmän käyttöiän. Lisäksi se on energiatehokas ja kuuluu energialuokkaan A++, jonka lauhdutustehokkuusluokitus on A, joten investoimalla tähän koneeseen teet hyvää sekä ympäristölle että lompakollesi.

Sisäänrakennetun AutoDry-toiminnon ansiosta voit jättää jopa herkät vaatteesi turvallisesti kuivumaan tähän kuivausrumpuun. Lämpötilaa ja kosteutta mittaavien antureiden avulla vaatteesi on suojattu ylikuumenemiselta, ylikuivumiselta ja kutistumiselta. Koneen rullat ohjaavat myös vaatteet hellävaraisesti aallonmuotoisen pinnan yli. Voit siis luottaa siihen, että tämä kone kuivaa vaatteesi hellävaraisesti joka kerta. Sinun ei tarvitse edes huolehtia koneen aiheuttamista häiriöistä, sillä se on suunniteltu tärinänvaimennuksella. Lyhyesti sanottuna tämä tarkoittaa sitä, että koneen rakenne auttaa luomaan optimaalisen vakauden ja vähentää tärinää jopa linkouksen aikana.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 85 cm
 • Syvyys: 63,4 cm
 • Leveys: 59,8 cm
 • Paino: 57 kg
 • Kuivauskapasiteetti: 9 kg
 • Ääni: 64 dB(A)
 • Kondenssiluokitus: A
 • Energialuokka: A++

Bosch WTR85VI8SN Series 4 kondensoiva kuivausrumpu

Hyvä ja edullinen kuivausrumpu

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Kustannustehokas kuivausrumpu, jossa on hyvä kapasiteetti suuriinkin kotitalouksiin
 • pros-icon.svg A++-energialuokka ja siten ympäristöystävällinen kuivausrumpu
 • pros-icon.svg Minimaalinen melutaso ja tärinä, myös pyörittäessä
 • pros-icon.svg Kevyesti kuivaavat kaikenlaiset vaatteet lempeän ilman ja aaltomaisen pinnan ansiosta

Detaljeret gennemgang

Hyvän kuivausrummun ei välttämättä tarvitse maksaa paljon, kuten tämä Boschin kuivausrumpu osoittaa. Se myydään edulliseen hintaan, ja se on myös energiatehokas, joten se ei maksa paljon sähköä. Siinä on myös hellävarainen kuivausjärjestelmä ja se on hiljainen ja värinätön käytössä.

Miksi kannattaa valita Bosch WTR85VI8SN Series 4 kondensoiva kuivausrumpu

Jos sinulla ei ole suurinta budjettia kuivausrummun ostamiseen, kannattaa valita tämä Boschin edullinen malli. Vaikka mallia myydään edullisempaan hintaan, et tingi sen rakenteesta, sillä se on silti päässyt mukaan parhaiden kuivausrumpujen testiin. Koneen kapasiteetti on noin 8 kg vaatteita, joten siinä on runsaasti tilaa pyykin kuivaamiseen myös hieman suuremmassa taloudessa. Kuivausrumpu kuuluu jopa energialuokkaan A++, mikä tarkoittaa, että se on energiatehokas ja siten ympäristöystävällinen.

Tämän kuivausrummun voi jättää toimimaan kaikkina vuorokauden aikoina, sillä sen melutaso on alhainen. Et myöskään tunne voimakasta tärinää kotonasi, kun kone on käynnissä, sillä tärinätaso on myös minimissä, koska AntiVibration-rakenne ja vakaampi rakenne ovat vakaampia. Jopa linkous ei häiritse, kun käytät tätä kuivausrumpua.

Koneessa on sekä lämpötila- että kosteusanturi, joka auttaa suojaamaan vaatteita liian korkealta lämpötilalta kuivauksen aikana. Tämä vähentää “ylikuivumisen” ja vaatteiden rypistymisen riskiä. Tämä pätee riippumatta siitä, mihin ohjelmaan olet asettanut koneen. Myös itse kuivaus on hellävarainen, sillä koko koneen rakenne on suunniteltu varmistamaan hellävarainen kuivaus. Esimerkiksi rummun pinta on erityisen hellävarainen herkimmillekin kankaille, ja rullat vetävät eri vaatekappaleita hellävaraisesti aallonmuotoisen pinnan yli. Tämä Sensitive Drying System -kuivausjärjestelmä kuivaa jopa niin, että lempeä, lämmin ilma virtaa rumpuun joka puolelta, joten jokainen vaate kuivuu perusteellisesti.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 84,2 cm
 • Syvyys: 63,8 cm
 • Leveys: 59,8 cm
 • Paino: 49 kg
 • Kuivauskapasiteetti: 8 kg
 • Ääni: 65 dB(A)
 • Kondenssiluokitus: A++
 • Energialuokka: B

Guide

Löydä oikea malli sinulle tässä kuivausrumputestissä

Voi olla hieman vaikea hahmottaa, mitkä parametrit, ominaisuudet, teknologiat ja muut ovat tärkeimpiä, kun olet etsimässä uutta kuivausrumpua. Tästä syystä olemme koonneet tähän osioon muutamia vinkkejä ja huomioita, joita kannattaa miettiä ennen kuin alat etsiä kuivausrumpua netistä. Jos teet niin, tilaat todennäköisemmin oikean mallin.

Harkitse, haluatko kondensaattorin vai poistoilmakuivaimen

Voit itse asiassa valita näiden kahden kuivausrumputyypin välillä, ja voi olla hyödyllistä pohtia, kumpaan tyyppiin haluat investoida. Toinen ohjaa ilmaa avoimeen tilaan, kun taas toinen kerää nesteen säiliöön. Voit valita itse, kumpi on parempi – ja ennen kuin teet päätöksen, voit lukea lisää kustakin vaihtoehdosta alla olevasta osiosta.

Harkitse, haluatko yhdistelmäkoneen vai pelkän kuivausrummun

On mahdollista ostaa koneita, jotka toimivat sekä pesukoneena että kuivausrumpuna yhdessä. Jos kotonasi on tilanpuutetta, investointi yhteen tällaiseen voi olla hyvä idea, sillä sinun ei tarvitse etsiä tilaa kahdelle koneelle. Sinun on kuitenkin varmistettava, että valitset hyvän mallin, joka pystyy hoitamaan molemmat tehtävät optimaalisesti.

Katso kuivausrummun mitat – ja sopiiko se kotiisi

Useimmat kuivausrummut ovat suunnilleen samankokoisia, mutta on silti hyvä pitää silmällä, että ne sopivat kotiisi. Tämä on erityisen tärkeää, jos kaksi konetta seisoo vierekkäin pienessä tilassa, jos sen on mahduttava työtasojen väliin tai alle tai jos sinulla on kaksi konetta, joiden on voitava seisoa päällekkäin. Kaikissa näissä tapauksissa on erittäin tärkeää investoida koneeseen, jolla on oikeat mitat.

Prioriteettina korkeaenerginen luokka

Kuivausrumpujen energiamerkintä osoittaa, kuinka energiatehokas kone on käytössä. Se on siis osoitus siitä, kuinka paljon tai vähän energiaa kone kuluttaa toiminnassa – ja näin ollen siitä, kuinka paljon rahaa koneen käyttö maksaa sinulle. Energialuokitus vaihtelee D:stä A+++:aan, ja A+++ on korkein energialuokka.

Jos et käytä kuivausrumpua koko ajan, voit tyytyä A- tai A+-luokan koneeseen, mutta jos sinun on käytettävä sitä usein, investointi A- tai A+++-luokan koneeseen on parempi vaihtoehto sekä ympäristön että lompakon kannalta.

Investoi kuivausrumpuun, jonka kapasiteetti sopii tarpeisiisi

Useimpien kuivausrumpujen kapasiteetti on noin 8 kg, mikä riittää hieman suuremmallekin taloudelle. Mutta jos kotitaloudessasi pestään ja kuivataan vaatteita jatkuvasti, esimerkiksi jos sinulla on paljon ihmisiä tai pieniä lapsia, saatat haluta investoida malliin, jonka kapasiteetti on hieman suurempi. Toisaalta, jos kotitaloudessasi on vain kaksi tai kolme ihmistä, ei ole tarpeen investoida suureen ja kalliiseen kuivausrumpuun vain siksi, että sen kapasiteetti on suuri. Itse asiassa pienemmästä, 5-6 kg:n kapasiteetilla varustetusta mallista voi saada enemmän irti – se maksaa myös vähemmän vettä, sähköä jne.

Valitse hiljainen / vähän tärinää aiheuttava kuivausrumpu

Useat kuivausrummut aiheuttavat kohtuuttoman paljon melua linkoamisen aikana, ja jotkin mallit myös tärisyttävät lähes koko taloa käytön aikana. Jos haluat välttää tämän, etsi hiljainen kuivausrumpu, joka on vakaa ja hyvin rakennettu tärinän minimoimiseksi. Tällöin et tunne, että kuivausrumpusi häiritsee sinua, kun se on käynnissä.

Näin voit jopa käyttää sitä yöllä, mikä säästää sähkönkulutusta entisestään (jos käytössäsi on joustava sähkötariffi, sähkö on yleensä halvempaa yöllä, koska vähemmän ihmisiä käyttää sähköä tähän aikaan).

Varmista, että kuivausrummun suodatin ja kondenssilokero on helppo huoltaa ja puhdistaa

Jotkin koneet vaativat vain vähän huoltoa, mutta useimmat koneet vaativat kondenssilokeron (jos olet ostanut sellaisen) säännöllistä tyhjentämistä ja suodattimen puhdistamista. Jos konetta ei ole suunniteltu tyhjentämään kondenssilokeroa tai puhdistamaan suodatinta itse, suosittelemme investoimaan malliin, jossa molempiin pääsee helposti käsiksi.

Kondenssilokeron tulisi olla koneen yläosassa ja helposti irrotettavissa, sillä lokero voi painaa hieman veden määrästä riippuen. Lisäksi suodattimeen on päästävä helposti käsiksi ja se on voitava asettaa paikoilleen ongelmitta. Huomaa, että joissakin koneissa on useampi kuin yksi suodatin.

Pohdi, mitkä ominaisuudet/teknologiat ovat sinulle tärkeitä

On mahdollista ostaa sekä huipputeknisiä kuivausrumpuja että hieman yksinkertaisemmin muotoiltuja malleja. Voit itse päättää, mitä haluat. Tietenkin on joitakin etuja, jos investoit malliin, jossa on enemmän toiminnallisia tekniikoita, mutta haluat varmistaa, että priorisoit ne, joita aiot käyttää. Sinun on siis mietittävä, mitä sovelluksia, ominaisuuksia ja niin edelleen oletat tarvitsevasi, jotta tiedät, mitä ominaisuuksia ja teknologioita kannattaa asettaa etusijalle muihin nähden.

Priorisoi käyttäjäystävällinen kuivausrumpu

Kun edellä on kuitenkin kehotettu miettimään koneen sisäänrakennettuja ominaisuuksia ja tekniikoita, suosittelemme myös, että asetat etusijalle käyttäjäystävällisen kuivausrummun. Loppujen lopuksi on vaarana, että käytät samaa ohjelmaa yhä uudelleen, jos et ymmärrä vaihtoehtoja tai niiden asettamista. Silloin sinun ei tarvitse käyttää paljon rahaa huipputekniseen kuivausrumpuun.

Säädä budjetti alusta alkaen

Tässä testissä tarkastelimme markkinoiden parhaita kuivausrumpuja – ja kuten testi osoitti, on olemassa sekä kalliita että halpoja malleja, jotka voivat täyttää odotuksesi. Tämä tarkoittaa, että voit helposti löytää erinomaisen kuivausrummun edulliseen hintaan, ja siksi sinulla on myös mahdollisuus asettaa budjetti, joka todella sopii siihen, mitä haluat ja pystyt käyttämään uuteen kuivausrumpuun. Budjetin on tietysti oltava realistinen, mutta ei ole mitään syytä, miksi et voisi löytää hyvää mallia kohtuuhintaan.

Mitä eroa on kondenssikuivaimella ja poistoilmakuivaimella?

Olet varmaan huomannut, että olemme ottaneet tähän kuivausrumputestiin ensisijaisesti kondensoivia kuivausrumpuja. Tämä johtuu siitä, että nämä mallit ovat nykyään markkinoilla hallitsevampia ja yleensä suorituskykyisempiä kuin poistoilmakuivaimet. Haluamme kuitenkin antaa sinulle lyhyen kuvauksen molemmista vaihtoehdoista, jotta voit itse päättää, mikä malli sopii sinulle parhaiten.

Kuivausrumpu

Poistoilmalla varustetut kuivausrummut toimivat siten, että kuivausrummusta tuleva ylimääräinen ja kuuma ilma ohjataan kanavan avulla pois huoneesta ja koneesta. Tämän putken on johdettava ulkoilmaan, joten sen on kuljettava seinän läpi. Lämmön johtaminen poistokanavan läpi vaatii yleensä enemmän energiaa kuin kondensoivan kuivausrummun energiankulutus – ja juuri tästä syystä poistoilmakuivausrummut eivät ole kovin energiatehokkaita. Itse asiassa niiden energialuokitus ei useinkaan ole korkeampi kuin C, mikä ei ole kovin optimaalista. Ei siis ihme, että yhä useammat valitsevat kondensoivan kuivausrummun poistoilmakuivausrummun sijaan.

Jos haluat silti mieluummin liesituulettimen, esimerkiksi jos sinulla ei ole kondenssikuivaimelle sopivaa tilaa, suosittelemme investoimaan testin ainoaan liesituulettimeen, Miele T 8303 -liesituulettimeen. Näin voit olla varma, että hankit yhden paremmista tuulettuvista kuivausrummuista.

Kuivausrummun tiivistyminen

Kondenssikuivausrummussa märkien vaatteiden jäännösvesi kerätään koneeseen rakennettuun säiliöön. Se on tyhjennettävä jokaisen kuivauksen jälkeen, sillä kone pysähtyy yleensä, jos ei ole tilaa kaataa jäännösvettä säiliöön. Jos et tyhjennä säiliötä ennen kuivausohjelman käynnistämistä, vaatteita ei siis kuivatakaan, vaan ne vain säilytetään koneessa.

Kondenssikuivain on energiatehokkaampi kuin poistoilmakuivain, sillä kondenssiveden kerääminen suppiloon ei vaadi yhtä paljon energiaa kuin kuuman ilman puhaltaminen poistoilmakanavan kautta. Lisäksi kondenssikuivain on helpompi asentaa, koska letkua ei tarvitse viedä seinän läpi. Toisaalta on tärkeää, että säilytät kuivausrumpua huoneessa, jossa on optimaalinen ilmanvaihto, sillä muuten huoneesta saattaa tulla kostea, koska koneesta voi vapautua paljon vesihöyryä.

Kuivausrumpu, jossa on sisäänrakennettu vesipumppu

Kondenssikuivaimia on myös sisäänrakennetulla vesipumpulla varustettuja ja ilman. Kannattaa investoida malliin, jossa on sisäänrakennettu vesipumppu, sillä ne kuluttavat jopa vähemmän energiaa kuin kondensoivat kuivausrummut ilman vesipumppua. Tästä syystä vesipumpulla varustetuissa malleissa on yleensä korkeampi energialuokitus, mikä on hyväksi sekä ympäristölle että lompakollesi, sillä kone maksaa vähemmän sähköä.

Miten löydät parhaan kuivausrummun tarjouksen

Tarvitaan vain kärsivällisyyttä ja hieman aikaa internetissä parhaan kuivausrumpusopimuksen löytämiseksi. Parhaat tarjoukset löydät nimittäin eri verkkokauppiailta, sillä ne alentavat säännöllisesti eri elektroniikkalaitteiden, kuten kuivausrumpujen, hintoja. Tästä syystä kannattaa pitää silmällä jälleenmyyjien verkkosivuja jonkin aikaa, jos haluat saada hyvän tarjouksen. Muista myös vertailla vähittäiskauppiaiden välisiä hintoja, sillä myös vähittäiskauppiaiden välillä voi olla säästöjä.

Tarvitsetko uuden pesukoneen?

Jos et ole päättänyt investoida tämän luettelon malliin numero 5, AEG L7WDB861G -pesukone-kuivausrumpuun, saatat myös tarvita uuden pesukoneen. Miksi et vaihtaisi tätä konetta samalla, kun tilaat upouuden kuivausrummun kotiin? Tällöin voit ostaa kaksi samanlaista konetta, jotka puhdistavat vaatteesi optimaalisesti.

Lue markkinoiden parhaista malleista isosta pesukonetestistämme. Voit myös selvittää, miten löydät itsellesi sopivan pesukoneen ja mitä vinkkejä sinun kannattaa ottaa huomioon pesukonetta ostaessasi.

FAQ

Mikä kuivausrumpu on testin paras?

Electroluxin EW2H328R2 kondensoiva kuivausrumpu on äänestetty testin parhaaksi tuotteeksi muun muassa useiden toiminnallisten tekniikoiden ansiosta. Kaikki testissä olevat mallit ovat kuitenkin investoinnin arvoisia, joten lue eteenpäin löytääksesi itsellesi parhaiten sopivan vaihtoehdon.

Mitä eroa on kondenssikuivaimella ja poistoilmakuivaimella?

Yhä useammat ihmiset investoivat kondensoivaan kuivausrumpuun, koska ne ovat energiatehokkaampia kuin poistoilmakuivausrumpu. Lisäksi lauhdutinyksiköllä varustettu kuivausrumpu ei vaadi seinään reikää poistoilmakanavaa varten, kuten muunlaiset kuivausrummut.

Mitä minun pitäisi asettaa etusijalle kuivausrumpua ostaessani?

Kannattaa keskittyä esimerkiksi koneen kuivaustehoon. tekniikat, kapasiteetti, energialuokka ja helppokäyttöisyys, kun etsit uutta kuivausrumpua.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×