Langattoman soittoäänen testi → Katso 6 parasta langatonta soittoääntä

Af Elisabeth Backmanson BAdge
Elisabeth Backmanson

Elisabeth on tehnyt työtä viestinnän alalla pitkään ja on toiminut monilla eri aloilla erilaisissa viestinnän ja markkinoinnin tehtävissä. Hän on tehnyt töitä IT- ja konsultointi-yrityksissä sekä ruoan parissa, ja toiminut...

3
Sinulle, joka haluat langattoman ovikellon 2 vastaanotinta

Honeywell DC313NFB ovikello, jossa on 2 soittopainiketta

4
niille, jotka haluavat langattoman ovikellon kameralla

Video-ovipuhelin Ovikamera Wifi 720p

Prissammenligning i samarbejde med  Prisjakt Logo

Tässä artikkelissa voit lukea markkinoiden 6 parhaasta langattomasta soittimesta. Mallit testataan seuraavien parametrien perusteella: kuvanlaatu, äänenlaatu ja toiminnallisuus. Testin voittajaksi valitsimme Google Nest Hello Video Doorbell -ovikellon. Tämä malli on kuitenkin hieman kallis, joten jos olet pienellä budjetilla, kannattaa ehkä investoida johonkin muuhun hyvään langattomaan ovikelloon.

Valittujen tuotteiden tarkastelun jälkeen löydät lyhyen katsauksen siitä, mihin sinun tulisi kiinnittää huomiota ennen langattoman ovikellon ostamista.

Google Nest Hello Video Ovikello

Paras langaton ovikello

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Suosittiin Forbrugerrådet Tænkin testin parhaaksi vuonna 2019
 • pros-icon.svg Varustettu Bluetoothilla, joten voit vastaanottaa viestejä vieraista suoraan puhelimeesi
 • pros-icon.svg Sisäänrakennettu päivä- ja yötoiminto, joten saat teräviä kuvia kaikkina vuorokauden aikoina
 • pros-icon.svg Mahdollisuus tarkastella kuvahistoriaa jopa kolme tuntia aikaisemmin

Detaljeret gennemgang

Se kannattaa sijoittaa tähän langattomaan ovikelloon, jos etsit markkinoiden parasta mallia. Forbrugerrådet Tænk on äänestänyt tämän ovikellon testivoittajaksi vuonna 2019. Malli on säänkestävä, ja siinä on sisäänrakennettu kaiutin ja mikrofoni. Lisäksi siinä on sekä yö- että päivätoiminto, joten näet aina, kuka on ulkona.

Miksi sinun kannattaa valita Google Nest Hello Video Doorbell

Oletko etsimässä parasta langatonta ovikelloa kotiisi? Silloin tämä Nest Hello -ovikello on juuri sinua varten. Malli voi suoratoistaa ympäri vuorokauden, sekä päivällä että yöllä, joten sinulla on aina mahdollisuus nähdä, kuka koputtaa tai oleskelee kiinteistölläsi. Malli tuottaa jopa teräviä ja täydellisiä kuvia, joten voit nähdä ihmiset täydessä vartalossa ja mahdollisesti maassa makaavan paketin.

Siinä on myös sisäänrakennettu kaiutin ja mikrofoni, joten voit puhua koputtajille nopeasti ja helposti – ja hyvällä äänentoistolla, joten sanat eivät mene hukkaan. Edellä mainittujen ja muiden ominaisuuksien ansiosta ei ole ihme, että tämä ovikello on valittu testivoittajaksi Consumer Council Think -tapahtumassa vuonna 2019.

Sisäänrakennettu Bluetooth

Yksi tämän langattoman ovikellon todella suurista eduista ja selvästi yksi niistä asioista, jotka erottavat sen muista markkinoilla olevista malleista, on sen sisäänrakennettu Bluetooth-ominaisuus. Näin voit liittää soittimen puhelimeen ja asentaa sovelluksen, josta voit hallita soittimen soittoa. Näin voit mykistää äänen, jos tarvitset hiljaisuutta talossa tai et halua virittää koiria, mutta saat silti viestejä puhelimeesi, jotta tiedät, kun joku on ulkona. Voit jopa keskustella vieraiden kanssa sovelluksen kautta.

Aina teräviä kuvia

Kuten kuvattu, tämän langattoman kellon avulla voit käyttää sitä päivin ja öin jatkuvasti terävällä kuvalla ja äänellä. Tämä johtuu siitä, että malli hyödyntää HDR:ää ja Night Visionia. Voit myös katsoa suoratoistoa aina kun sinulle sopii. Voit myös tarkastella kolmen tunnin kuvahistoriaa siltä varalta, että jotain on jäänyt näkemättä.

Voit käyttää sovelluksessa valmiiksi nauhoitettuja vastauksia, jos haluat tehdä asioista hieman helpompia itsellesi, kun ihmiset soittavat. Näin sinun ei tarvitse istua ja kommunikoida heidän kanssaan, vaan voit vain käyttää automaattisia vastauksia. Se helpottaa hieman asioita, jos sinun on opastettava postinkantajaa, mihin pakettisi pitää laittaa jne.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 11,7 cm
 • Leveys: 4,3 cm
 • Syvyys: 2,6 cm
 • Virtalähde: Kiinteästi kytketty
 • Taajuusalueet: 2,4 GHz ja 5 GHz
 • Nimellisjännite: AC 16 – 24 volttia
 • Digitaalinen zoom: 8
 • Max digitaalisen videon resoluutio: 1600 x 1200

Nedis Wi-Fi Smart Video Doorbell

Paras halpa langaton ovikello

Fordele
 • pros-icon.svg Kustannustehokas toiminnallisista ominaisuuksista huolimatta
 • pros-icon.svg Vastaat puheluihin ovipuhelimestasi myös silloin, kun et ole kotona
 • pros-icon.svg HD-tallennus ja digitaalinen zoomaus puhelimessa
 • pros-icon.svg Vaihtoehto tallentaa tallenteet, jos ostat MicroSD-kortin.

Detaljeret gennemgang

Tämän Nedisin älykkään ovikellon avulla saat mahdollisuuden vastata ovikelloosi soittaville ihmisille, vaikka et olisi kotona. Voit helposti aloittaa videopuhelun soittimeen puhelimen kautta, kunhan olet langattomassa verkossa. Vaikka tämä malli on varustettu tällä älykkäällä ominaisuudella, se on kaukana kalliista.

Miksi kannattaa valita Nedis Wi-Fi Smart Video Doorbell

Jos budjettisi ei ole kovin suuri, mutta haluat silti erittäin toimivan langattoman ovikellon, sinun kannattaa tutustua tarkemmin tähän Nedis-tuotemerkin malliin. Ensinnäkin tämä langaton ovikello on paljon halvempi kuin muut tässä luettelossa olevat mallit. Laadussa ei silti olla läheskään jäljessä, sillä ovikellossa on silti enemmän toiminnallisia ominaisuuksia kuin tavallisissa ovikelloissa.

Pitkän kantaman langaton ovikello

Tämän ovikellon tekee erikoiseksi se, että sinun on vastattava puhelimellasi eikä langallisella ovipuhelimella. Tämä puolestaan tarkoittaa myös sitä, että voit vastata puheluihin missä päin maailmaa tahansa. Ainoa ehto on kuitenkin se, että puhelimen on oltava yhteydessä internetiin, jotta kameran kuvat voidaan lähettää suoratoistona ja push-viestit lähettää.

Voit saada puhelimeesi ilmoituksia, kun joku soittaa ovikelloa tai lähestyy taloa sisäänrakennetun liiketunnistuksen ansiosta. Kun saat push-ilmoituksen puhelimeesi, voit itse päättää, haluatko soittaa ovikelloa ja puhua ovella seisovan henkilön kanssa vai et. Se, että voit vastata riippumatta siitä, oletko kotona vai et, lisää kodin turvallisuutta.

HD-tallenteet

Voit olla varma, että näet aina, kuka on talon ulkopuolella, sillä malli on varustettu hyvällä resoluutiolla varustetulla kameralla. Saat siis 720p HD-materiaalia suoraan puhelimeesi. Tämän älykkään kameran avulla voit myös helposti zoomata tarkempaa näkymää varten. Kamera voi kuvata jopa viiden metrin etäisyydelle kuvauspaikasta ja 130 asteen näkökenttään.

Halutessasi voit myös hankkia enintään 128 Gt:n MicroSD-kortin, jolloin kuvamateriaali tallentuu siihen. Näin voit palata takaisin ja katsoa, mitä aiemmin kuvattiin.

Tämän ovikellon avulla saat viestit vain puhelimeesi. Talossa ei siis ole omaa ovipuhelinta. On kuitenkin mahdollista investoida sarjaan sopivaan ovikelloon, jolloin voit myös kuulla ovikellon, kun olet kotona, etkä vain saadaviestiä puhelimellasi.

Tuotetiedot

 • Väri: Harmaa
 • Virtalähde: Virtalähde
 • Taajuusalue: 2,4 – 2,484 GHz
 • Nimellinen jännite: DC 8 volttia
 • Max digitaalisen videon resoluutio: 1280 x 720

Honeywell DC313NFB ovikello, jossa on 2 soittopainiketta

Sinulle, joka haluat langattoman ovikellon 2 vastaanotinta

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Ovenkellosarja, jossa on kaksi sormusta ja kaksi “hälytyssignaalia”
 • pros-icon.svg Osakellot voidaan asettaa 6 eri melodialle
 • pros-icon.svg Vaihtoehto asettaa erityinen soittoääni perheelle ja ystäville lisäturvaa varten

Detaljeret gennemgang

Tämä Honeywellin langaton ovikello sopii niille, jotka haluavat yhden ovikellojärjestelmän useammalle kuin yhdelle ovelle. Tämän ostoksen myötä saat kaksi kelloa, jotka voidaan asettaa antamaan eri ääniä, jotta tiedät, ovatko vieraasi etu- vai takaovella. Lisäksi sinulle ilmoitetaan sekä valolla että äänellä, kun joku soittaa jotakin ovikelloa.

Sentten sinun kannattaa valita Honeywell DC313NFB 2-kelloinen ovikello

Jos etsit hieman yksinkertaisempaa ovikellosarjaa, jossa ei ole sisäänrakennettua videovalvontaa tai liiketunnistimia, kannattaa investoida tähän Honeywellin ovikellosarjaan. Tämän sarjan avulla pääset eroon kaikista monimutkaisemmista osista, mutta saat silti täyden toiminnallisuuden rahoillasi. Et voi nähdä, kuka ovella on, mutta voit asettaa ovikellon “salaiselle” kosketukselle, jotta tiedät, milloin soittaa perheesi tai läheiset ystäväsi ja milloin tuntemattomat.

Tämä on ihanteellista, jos jätät lapset joskus yksin kotiin, sillä he tietävät, milloin ovi on turvallista avata ja milloin ulkona on vieraita.

Varoitus äänellä ja valolla

Yksi tämäntyyppisen Honeywell-kellon käytön eduista on se, että se ei ainoastaan soita, kun ihmiset soittavat kelloa, vaan antaa myös valovaroituksen. Ovikellossa on siis sisäänrakennettu salamavalo, joka vilkkuu, kun ovikelloa soitetaan. Tästä syystä tämä langaton ovikello sopii myös ihmisille, jotka eivät voi tai halua kuulla ovikelloa.

On kuitenkin runsaasti mahdollisuuksia kuulla kello, kun olet asettanut sen, sen sijaan että käyttäisit vilkkuvaloa. Tämä johtuu siitä, että tämä malli on varustettu sisäänrakennetulla kaiuttimella, jossa on vahvistin, joka voi tuottaa minusta ääntä 80 dB:n voimakkuudella. Voit kuitenkin itse valita, kuinka kovaa äänen haluat kuuluvan ja minkälaista ääntä haluat kahden kellon lähettävän. Voit valita 6 eri melodian välillä. Voit myös asettaa yhden äänen etuoven kellolle ja toisen takaoven kellolle, jotta tiedät, milloin vieraasi ovat yhdessä paikassa ja milloin toisessa.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 11 cm
 • Leveys: 7 cm
 • Syvyys: 4 cm
 • Väri: Valkoinen
 • Virtalähde: paristot
 • Nimellinen jännite: 4 x 1,5V AA / 2 x 3 voltin CR2032
 • Ääni: 80 dB

Video-ovipuhelin Ovikamera Wifi 720p

niille, jotka haluavat langattoman ovikellon kameralla

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Kamera, jossa on hyvä resoluutio, yökuvaus ja jolla voi kuvata 166 asteen kulmassa
 • pros-icon.svg Vaihtoehto lähettää live-kuvia suoraan puhelimeesi
 • pros-icon.svg Vähäinen virrankulutus takaa hyvän akunkeston
 • pros-icon.svg Sisäänrakennettu liiketunnistin, joka antaa hälytyksen ennen puhelua

Detaljeret gennemgang

Tämän langattoman ovikellon, jossa on sisäänrakennettu ovikamera, avulla näet ja kuulet, kuka on tulossa, ennen kuin päästät hänet sisään. Malli kuvaa 1280 x 720p-tarkkuudella, ja voit katsoa valvontakameran suoraa videokuvaa suoraan puhelimellasi. Mallissa on myös alhainen virrankulutus, mikä takaa, että akut kestävät pitkään.

Miksi sinun kannattaa valita video-ovipuhelin ovikamera Wifi 720p

Langattomia ovikelloja, joissa on sisäänrakennettu kamera, on laaja valikoima, mutta et voi mennä pieleen, jos investoit tähän malliin. Tässä versiossa on erityistä se, että siinä on hyvä resoluutio ja IR-yönäkyvyys, joten saat aina hyviä kuvia ja videoita – sääolosuhteista tai pimeästä riippumatta. Se ampuu 166 asteen kulmassa, joten näet laajemman alueen.

Tässä mallissa on jopa liiketunnistin, joten saat hälytyksen, kun joku lähestyy taloa. Liiketunnistimen herkkyyttä voidaan kuitenkin säätää erikseen. Voit myös ladata tähän sarjaan liittyvän sovelluksen, jolloin voit katsella kameran live-videota suoraan puhelimellasi. Sovelluksen kautta saat myös ilmoituksia anturilla havaituista liikkeistä.

Mahdollisuus käyttää useita käyttäjiä samanaikaisesti

Mallin ovikamera voi tukea jopa neljää laitetta samanaikaisesti. Sinulla on siis mahdollisuus jakaa yhteys perheesi kanssa, joten kaikki talon asukkaat voivat päästää vieraat sisään ja nähdä, kuka koputtaa. Voit jopa vastata puhelimeen helposti, jos sovellus on ladattu – vaikka kumpikaan teistä ei olisi kotona. Tätä mallia käytettäessä on myös optimaalinen todellinen ääni ja video.

Vähäinen virrankulutus

Toinen tämän langattoman ovikellon etu on sen alhainen virrankulutus. Se on käytännössä suurimman osan ajasta valmiustilassa, joten voit olla varma, että paristot kestävät yli kuusi kuukautta. Sinun ei kuitenkaan tarvitse huolehtia siitä, että ovikellosi ei yhtäkkiä toimi, sillä voit seurata mallin akun varaustilaa sovelluksessa. Sinulla on siis runsaasti aikaa vaihtaa akut, kun niiden teho alkaa käydä vähiin.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 13 cm
 • Leveys: 7 cm
 • Syvyys: 3,5 cm
 • Väri: Musta ja harmaa
 • Virtalähde: paristot
 • Taajuuskaista: X ghz ja X GHz
 • Nimellinen jännite: 2 x 18650
 • Max digitaalisen videon resoluutio: 1280 x 720

Honeywell DC313NEA langaton ovikello

Hyvä langaton ovikello liiketunnistimella

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Rengaskellosarja, jossa on sekä soittokello, painike että liiketunnistin
 • pros-icon.svg Vaihtoehto valita melodia ja mukauttaa ääni toiveidesi mukaan
 • pros-icon.svg parannettu ääni ja optimaalinen äänenvoimakkuus, joka ei ole liian korkea eikä liian matala

Detaljeret gennemgang

Sijoittamalla tähän Honeywellin langattomaan ovikelloon voit olla varma, että sinua varoitetaan aina ennen kuin ovelle koputetaan. Tämä sarja sisältää ovikellon, painikkeen ja liiketunnistimen, joka voidaan asettaa ilmoittamaan, kun ihmiset lähestyvät taloa. Voit myös valita kellon melodian esiasetetuista sävelmistä, ja kellossa on hyvä äänenvoimakkuus, joten se kuuluu aina.

Miksi kannattaa valita Honeywell DC313NEA langaton ovikello

Jos et ole niin innostunut ovikellosta, jossa on sisäänrakennettu videovalvonta, vaan haluat mieluummin mukautetun hälytyksen, tämä Honeywellin langaton ovikellovaihtoehto on oikea vaihtoehto sinulle. Erityistä tässä mallissa on se, että siinä ei ole valvontaa, vaan liiketunnistin, jonka sijoituspaikan voit itse päättää. Näin voit päättää, kuinka kauan ennen vieraan saapumista haluat varoituksen.

Mukana toimitettu PIR-anturi on sijoitettava talon ulkopuolelle. Sen havaitsemisalue on 12 metriä, ja se voi valvoa aluetta 140 asteen kulmassa. Liiketunnistin antaa varoitusäänen, kun joku lähestyy aluetta. Näin huomaat, että joku on tulossa hieman aikaisemmin kuin tavallisella kellolla.

Säädä oma melodia

Tietenkään et saa hälytystä vain silloin, kun ihmiset kulkevat liiketunnistimen ohi, vaan saat myös oman kellon, kun vieraasi soittavat ovikelloa. Voit valita ovikellon melodian 6 valinnaisesta melodiasta, joissa on myös digitaalisesti parannettu ääni. Jos asetat ovikellon enimmäisäänitasolle, se on 84 dB, joka kuuluu jopa 80 metrin päähän.

Lisäksi saat myös visuaalisen hälytyksen ovikellon vilkkuvan LED-stroboskoopin avulla, joten saat hälytyksen sekä äänellä että valolla. Tämän langattoman ovikellon kantama on yhteensä jopa 150 metriä. Voit myös ilmoittaa vieraillesi salaisesta koputusominaisuudesta, jotta tiedät, että soittaja on joku tuttu – eikä vain postinkantaja, paperipoika tai myyjä.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 11 cm
 • Leveys: 7 cm
 • Syvyys: 4,2 cm
 • Väri: Valkoinen
 • Virtalähde: paristot
 • Taajuus: 868 MHz
 • Nimellisjännite: Ovikello käyttää 4 x LR6 (AA) 1,5 volttia, painike käyttää 1 x CR2032, 3 volttia ja liiketunnistin käyttää 1 x 9V PP3 (6LR61)

Guide

Mitä kannattaa ottaa huomioon ennen langattoman kellon ostamista

Tässä osiossa kerromme, mitä sinun tulisi ottaa huomioon ennen kuin investoit ensimmäiseen ja parhaaseen langattomaan kelloon. Vastaamalla näihin kysymyksiin etukäteen saat paremman käsityksen siitä, minkälainen soitin sinun kannattaa hankkia.

 • Tahdotko hallita kaikkea puhelimella vai puhelimen ja fyysisen ovipuhelimen yhdistelmänä?
 • Tahdotko pystyä tarkkailemaan aluetta, jotta näet, kuka koputtaa? Jos näin on, investoi kameralla varustettuun malliin.
  • Pitäisikö kameran pystyä tallentamaan viimeaikaisia kävijöitä vai riittääkö live-video?
  • Säädätkö lainsäätäjänä langattomalla soittimella, jossa on kamera? Et esimerkiksi saa valvoa yleisillä teillä tai oman kiinteistösi ulkopuolella.
 • Haluatko saada ilmoituksen, jos joku hiippailee talosi ulkopuolella? Jos haluat saada hälytyksen, kun joku on kiinteistölläsi, investoi malliin, jossa on sisäänrakennetut liiketunnistimet.
 • Pitäisikö kävijän koputuksessa olla sekä valo että ääni – vai riittääkö yksi?
  • Etkö välitä, millä äänellä ovikellosi hälyttää, vai haluatko pystyä asettamaan sen tarpeidesi mukaan?
  • Tahdotko pystyä säätämään äänenvoimakkuutta?
 • Tarvitsetko yhden tai useamman kellon? Tämä on erityisen tärkeä kysymys, jos sinulla on sekä ulko- että takaovi, joten vieraat voivat soittaa mistä tahansa.

Kannattaa myös miettiä, millä kantamalla uusi langaton ovikello toimii. Ei esimerkiksi kannata ostaa mCodel-mallia, jonka kantama on lyhyt, jos järjestelmä on tarkoitus ripustaa kaukana ulko-ovesta.

FAQ

Mikä langaton ovikello on paras?

Tässä langattoman ovikellon testissä todettiin, että Googlen Nest Hello -videokello on testin paras. Sen käyttö on kuitenkin hieman kallista, joten olemme löytäneet myös muita erinomaisia ja toimivia langattomia ovikelloja muista hintaluokista.

Onko kaikissa langattomissa ovikelloissa sisäänrakennettu kamera?

Ei, kaikissa langattomissa ovikelloissa ei ole sisäänrakennettua kameraa. Joihinkin malleihin voi ostaa kameran, ja toisia ei voi synkronoida kameran kanssa lainkaan. Sinun kannattaa siis pitää tätä silmällä, jos haluat kellon, jossa on sisäänrakennettu kamera.

Voinko muuttaa langattoman soittimeni ääntä?

Joissakin malleissa on mahdollista muuttaa langattoman soittimen ääntä. Joissakin on jopa enemmän vaihtoehtoja melodioiden suhteen. Kaikissa vaihtoehdoissa et kuitenkaan voi asettaa melodiaa tai äänenvoimakkuutta.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×