Tuhkapölynimuritesti 2022 | Katso 5 parasta testissä täältä (iso arvostelu)

Af Elisabeth Backmanson BAdge
Elisabeth Backmanson

Elisabeth on tehnyt työtä viestinnän alalla pitkään ja on toiminut monilla eri aloilla erilaisissa viestinnän ja markkinoinnin tehtävissä. Hän on tehnyt töitä IT- ja konsultointi-yrityksissä sekä ruoan parissa, ja toiminut...

TESTVINDER

PowerPlus POWX308

Powerplus POWX308 -tuhkaimuria voidaan käyttää savupiippuimurina, tavallisena pölynimurina ja niihin paikkoihin, joissa on paljon likaa. Sen ansiosta se on monikäyttöinen kaikilla aloilla ja täyttää kaikki tarpeet, jotka tuhkan imurin on täytettävä ollakseen paras tuhkan imuri.…

1
Paras tuhkaimuri

PowerPlus POWX308

4
Tehokkain tuhkaimuri

Boxer Ash 18L

Prissammenligning i samarbejde med  Prisjakt Logo

Tuhkan puhdistaminen takasta, pellettihellasta, vanhanaikaisesta uunista tai grillistä on yksi sotkuisimmista ja mahdollisesti vaarallisimmista kotitaloustöistä. Tämä aikaa vievä tehtävä voi olla rankka ja likainen työ, jos sinulla ei ole oikeanlaisia laitteita lian imemiseen. Puhdistuksen aikana hengität todennäköisesti paljon tuhkaa ja hyvin hienoja hiukkasia, jotka ovat ilmassa, mikä ei ajan mittaan ole hyväksi keuhkoillesi. Parhaat tuhkapölynimurit ovat siis varustettu hepa-suodattimella, ja ne pystyvät siihen, mihin tavallinen pölynimuri ei pysty.

Mutta on olemassa erityinen pölynimuri, joka ei ole tavallinen pölynimuri. Voit tehdä siitä paljon helpompaa ja turvallisempaa käyttämällä tuhkaimuria, joka voi imuroida tuhkaa ja joka on erityisesti suunniteltu käsittelemään hienoja hiukkasia, jotka voivat vahingoittaa tavallisia pölynimureita.

Olemme valinneet 5 tuhkapölynimuria nähdäksemme, mikä on paras, ja arvioineet ne ottaen huomioon tärkeimmät ominaisuudet, kuten pölynimurin tehon, kapasiteetin, letkun pituuden ja painon.

PowerPlus POWX308

Paras tuhkaimuri

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Kova imu
 • pros-icon.svg Monitoimiset imuominaisuudet

Detaljeret gennemgang

Powerplus POWX308 -tuhkaimuria voidaan käyttää savupiippuimurina, tavallisena pölynimurina ja niihin paikkoihin, joissa on paljon likaa. Sen ansiosta se on monikäyttöinen kaikilla aloilla ja täyttää kaikki tarpeet, jotka tuhkan imurin on täytettävä ollakseen paras tuhkan imuri. POWX308 on monilahjakkuus ja testin paras, kun on kyse toiminnosta, tarpeesta ja tuotteesta.

Miksi sinun kannattaa valita PowerPlus POWX308

Tämä tuhkaimuri on varustettu harjatulla sähkömoottorilla, ja sen teho on 1200 wattia. Integroitu hienosuodatin voidaan puhdistaa vedellä. Lisäksi imurissa on puhallustoiminto, jolloin ilmaa puhalletaan imuputken kautta ulos, mikä on erityisen kätevää grillien, nuotioiden ja takkojen sytyttämiseen.

Säiliö on valmistettu teräksestä ja sen tilavuus on 20 litraa. Sen korkeus on 31 cm ja halkaisija 29,5 cm. Imuletku on valmistettu tinasta, ja sen pituus on 1,20 metriä. Tuhkanerottimen virtajohto on hieman lyhyt, 1,50 metriä. Powerplussan POWX308:n imuteho on vahva. Sarja koostuu pölysuodattimen kiinnikkeestä, pölysuodattimesta, imuletkusta ja alumiinisuuttimesta.

Valmistajan mukaan sitä voidaan käyttää myös sahanpurun imuroimiseen.

Kärcher Tuhkaimuri AD 2

Paras pitkäikäinen tuhkaimuri

Fordele
 • pros-icon.svg Kärcher ReBoost -suodattimen puhdistustekniikka
 • pros-icon.svg Yksittäinen jaettu suodatinjärjestelmä, jossa on vankka litteä laskostettu suodatin ja metallinen karkean lian suodatin
 • pros-icon.svg Palonkestävä materiaali ja korkeat lämpötilat

Detaljeret gennemgang

Tehokas, pitkäikäinen, käyttäjäystävällinen, monipuolinen ja turvallinen: 600 watin turbiinilla varustetulla AD 2 -tuhka- ja kuivaimurilla on helpoin tapa poistaa tuhka. Sen integroitu suodattimen puhdistusjärjestelmä tarjoaa pitkäkestoisen imutehon, puhdistaa tukkeutuneen suodattimen napin painalluksella ja lisää imutehoa välittömästi uudelleen. Tuhkan poistaminen ei ole koskaan ollut helpompaa.

Miksi sinun kannattaa valita Kärcher Ash Extractor AD 2

Tämä tuhkaimuri voidaan tyhjentää helposti, nopeasti ja ilman, että se joutuu kosketuksiin lian kanssa, jos olet allerginen tai haluat puhtaan prosessin. Kiitos yhden jaetun suodatinjärjestelmän, jossa on vankka litteä laskostettu suodatin ja metallinen karkean lian suodatin, sekä kätevän kahvan säiliössä.

Metallikanisteri on joustava imuletku, joka on valmistettu korkealaatuisesta päällystetystä metallista ja liekinkestävästä materiaalista, joka tarjoaa maksimaalisen turvallisuuden tuhkaa kerättäessä. Viistetty käsiputki tarjoaa optimaalisen työskentelymukavuuden ja toimii vaikuttavasti erityisesti savupiipun kulmissa ja vaikeasti saavutettavissa paikoissa. Tämän ansiosta tuhkajätteet voidaan imuroida kokonaan.

Kompakti muotoilu tarkoittaa, että tuhkaimuri voidaan milloin tahansa säilyttää pienessä tilassa, ja imuletku voidaan kätevästi työntää laitetta vasten, kun sitä ei käytetä

KÄRCHER AD 2 -tuhkaimuri tarkoittaa, että tämä on loistava tuhkaimuri, joka on pussiton. Se voi imeä suuria määriä tuhkaa lyhyessä ajassa. Siinä on suodattimen älykäs puhdistustoiminto, jonka ansiosta koneen imuteho on aina erittäin hyvä. Tuhkan tyhjentäminen on helppoa, koska se voidaan kaataa suoraan ämpäristä. Muista kuitenkin tyhjentää se ulkona, jotta sinun ei tarvitse saada likaa takaisin.

Cecotec PowerAsh 1200

Paras monikäyttöinen tuhkaimuri

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Voi imeä suuria määriä likaa
 • pros-icon.svg Tehokas suodatin

Detaljeret gennemgang

Käytännöllinen ja tehokas Cecotecin PowerAsh 1200 -imuri on erittäin tehokas tuhkanpoistolaite, kun sinulla on puulämmitteinen uuni, takka tai jopa grilli.

Cecotec on Espanjassa tunnettu merkki edullisista kodinkoneista, ja se toimittaa tavaraa tällä tuhkaimurilla. Tuhkan poistaminen ei ole koskaan ollut helpompaa.

Miksi kannattaa valita Cecotec PowerAsh 1200

PowerAsh-tuhkaimuri pystyy poistamaan kovimmatkin roskat. Se on suorituskyvyltään paras ja tarjoaa suurimman lujuuden ja optimaalisen tehon yhdessä laitteessa. Tehokas sisäinen 1200 W UltraPower Technology -imurijärjestelmä takaa täydellisen puhdistuksen, joka on yksinkertainen ja tehokas monimutkaisimmissakin tilanteissa ja poistaa tuhkan nopeasti.

Se on täydellinen ratkaisu kaikkein äärimmäisimpien roskien imurointiin, kuten tuhka, pelletti-uunin tai grillin jäännökset, lika, lasinsirut, rakennusjätteet, viemäritukokset, lehdet, sahanpuru, puuhake, auton roskat jne.

Pölynimurissa on tehokas alumiinisuutin, jonka imukanavan halkaisija on 31 mm ja jonka avulla voit imuroida suurimmatkin roskat. Moottorin suojaamiseksi ja mahdollisten onnettomuuksien ja rikkoutumisten välttämiseksi pölynimurissa on täydellinen kolmivaiheinen suodatusjärjestelmä,

Triple Filtering Pro, joka koostuu tavallisesta kangassuodattimesta, suodattimesta, joka pystyy keräämään pienimmätkin hiukkaset, ja metalliverkkosuodattimesta. Suodattimet ovat irrotettavia ja ne voidaan puhdistaa helposti. Pölynimuri sisältää korkean hyötysuhteen hepa-suodattimen, joka pidättää jopa 99,98 % liassa olevista allergeeneista, siitepölyistä, punkkeista ja bakteereista, mikä luo terveellisemmän ympäristön ja estää mahdolliset allergiset reaktiot ja muut sairaudet.

Boxer Ash 18L

Tehokkain tuhkaimuri

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Leivän helppo ja erittäin tehokas puhdistus
 • pros-icon.svg Suodatin on helppo puhdistaa ja kierrättää
 • pros-icon.svg Pitkä kaapeli
 • pros-icon.svg Se on sekä CE- että ROH-hyväksytty

Detaljeret gennemgang

Tässä on hyvä tuhkaimuri, jossa on sykloni-tekniikka pölyhiukkasten suodatuksen parantamiseksi, pienhiukkasten puhdistamiseksi ja puhtaamman ilman saamiseksi. Siinä on todella suuri kanisteri ja suuri imuteho. 2-in-1, joka antaa voiman poimia kaikki epäpuhtaudet ympäriltäsi.

Se on ihanteellinen syvempään puhdistukseen, ja sillä voi imuroida tuhkan esimerkiksi puu-uunista, takoista ja grilleistä, joten se ei ole vain yksi tavallinen pölynimuri.

Miksi kannattaa valita Boxer Ash 18L

Boxerin tuhkaimurissa on suuri tehokas 1000 W:n moottori, joka helpottaa puhdistustehtävää ja auttaa imuroimaan kuuman tuhkan. Siihen mahtuu jopa 18 litraa, ja siinä on puhdistettava HEPA-suodatin, jota voidaan käyttää useita kertoja. Tuhkaimurin suodatin varmistaa, että pöly kiertää säiliön ympärillä, joten suodatin ei pääse tukkeutumaan, mutta säilyttää imutehon ja suodatin on helppo puhdistaa käytön jälkeen.

Pölynimurissa on vankat ja käyttäjäystävälliset yksityiskohdat, kuten pitkä johto, joustava letku ja tukeva alumiinisuutin. Hepa-suodatin on myös helppo puhdistaa.

Guide

Mitä eroa on tuhkaimurin ja tavallisen pölynimurin välillä?

Jokainen tuhkaimuri on pölynimuri, mutta kaikki pölynimurit eivät ole tuhkaimureita, joten mitkä ovat niiden erilaiset ominaisuudet? Tuhkapölynimurit ovat pussittomia, eli ne keräävät imetyt hiukkaset ja lian erilliseen säiliöön. Jos se on täynnä, se voidaan yksinkertaisesti poistaa ja heittää pihalle tai roskikseen. Myös suodatin on yleensä paljon kestävämpi kuin tavalliset käsi-imurit tai pölynimurit. Tuhkapölynimurin nopeus ja imuteho on tehokkaampi, koska sen keräämä materiaali on karkeampaa.

Riippuen takan tai kiukaan rakennustavasta, tämä voidaan puhdistaa myös takka-astioilla tai pölylapiolla. On kuitenkin olemassa vaara, että tuhka pikemminkin sekoittuu ja saastuttaa siten ilmaa.

Tuhka ja noki sisältävät myrkyllisiä aineita, kuten rikkiä, joka voi ärsyttää hengitysteitä. On tuhkaimuri auttaa poistamaan hienoimmatkin tuhkahiukkaset nopeasti ja perusteellisesti ja auttaa pitämään huoneilman puhtaana. Tämä on erityisen hyödyllistä talvella, kun uunia käytetään säännöllisesti. tuhkaimuria käytetään: Grillijätteet, pellettikeittimet, karkeat jätteet jne.

Millaisia tyyppejä markkinoilla on?

Kun on kyse takan tai puuhellan puhdistamisesta, voit valita muutamasta eri ratkaisusta. Moottorilla varustetun erillisen yksikön lisäksi on olemassa myös ilman moottoria olevia yksiköitä, jotka kytketään tavallisen kotitalousimurin eteen ja käyttävät sen tehoa. On tärkeää poistaa kaikki pöly ja lika sen jälkeen, jotta pölynimuri ei pääse kosketuksiin suurempien hiukkasten kanssa ja mahdollisesti vahingoita sitä.

Paras tuhkaimuri ei sovellu vain savupiipun puhdistukseen, vaan myös kaikkiin koviin töihin ympäri taloa.

Miten valita paras tuhkaimuri

Suorituskyky

Hyötysuhde kertoo, kuinka paljon ilmaa tuhkaimuri pystyy imemään minuutissa. Tehokkaalla tuhkaimurilla voidaan puhdistaa erittäin perusteellisesti, mutta sitä voidaan käyttää myös rakennustyömailla tai autotallissa. Vankka suorituskyky on otettava huomioon ennen kuin ostat tuhkapölynimurin!

Tuhkaimuri, jonka teho on 500 W, on hyvä pienemmille kiukaille, mutta se saavuttaa nopeasti rajansa. Yli 1000 W:n tehoinen tuhkaimuri tekee työnsä missä tahansa, joten pidä silmällä, kuinka tehokkaan moottorin ostat ja mitä tarvitset.

Kapasiteetti

Samoin kuin suorituskyky, myös kapasiteetti on ratkaiseva tekijä takkasi koosta riippuen. Pienimmissä tuhkanpoistolaitteissa on 6 litran säiliö, kun taas suurempien tuhkanpoistolaitteiden tilavuus on 18-20 litraa. Koska tuhkanerottimen imuteho pienenee täytön kasvaessa, on suositeltavaa valita suuri kapasiteetti. Vaikka takkaasi ei mahtuisikaan 20 litraa tuhkaa, olet tyytyväisempi, jos sinulla on suuri takka.

Tankki

Useimmissa tuhkakupeissa on metallisäiliö, joka suojaa kuuman tuhkan aiheuttamalta tulipalon mahdollisuudelta, mutta jotkin pienemmät mallit on valmistettu tulenkestävästä muovista. Jos valitset muovisen mallin, varmista, että siinä on ainakin metallinen vuori säiliön sisällä.

Voima

Teho on yhtä kuin imu, joten sinun kannattaa etsiä tuhkakuppia, jossa on kunnollisen kokoinen moottori, joka tarjoaa tehokkaan imun – 10 ampeeria on tässä tapauksessa yläkanttiin. Vaikka haluat tehokkaan imun, et halua sellaista, jonka moottori on niin kovaääninen, että tarvitset kuulosuojaimia sitä käyttäessäsi! Jotkin suuremmat moottorit tuottavat tehokkaasti tehoa ilman liiallista melua.

Johdotus

Johdon pituus vaihtelee huomattavasti eri malleissa. Kannattaa ostaa tuhkaimuri, jossa on pidempi johto, koska se antaa sinulle enemmän joustavuutta siinä, miten ja missä voit käyttää sitä. Vaikka sisäänvedettävät johdot eivät ole yleisiä tuhkakupissa, pitäisi olla jokin muu helppo tapa säilyttää johto, kun imuri ei ole käytössä.

Letku

Letkun on myös oltava metallia tai muuta paloturvallista materiaalia. Letkun on oltava riittävän pitkä, jotta se yltää helposti sinne, missä imuria on käytettävä, mutta ei niin pitkä, että sitä on vaikea säilyttää. Jos sinulla on mahdollisuus, valitse pidempi letku.

Suodatin

Suodatus on tärkeä osa tuhkaimureita. Hiilen tai puun poltossa syntyvä hienojakoinen tuhka voi olla terveydelle vaarallista hengitettynä, joten on tärkeää, että imuri ei päästä näitä hiukkasia ilmaan.

Joissakin parhaissa tuhkaimureissa käytetään kaksinkertaista tai jopa kolminkertaista suodatusjärjestelmää, joka sisältää HEPA-suodattimen (korkean hyötysuhteen hiukkassuodatin), joka pidättää erittäin hienoja hiukkasia. Palonkestävästä materiaalista (kuten lasikuidusta) valmistetut suodattimet ovat tässä tapauksessa eduksi. Pestävät suodattimet rajoittavat tulevaisuudessa ostettavien vaihtosuodattimien määrää.

Kuljetettava

Useimmissa tuhkakuppeissa on vakiona kahvat, joten imurin kuljettaminen sinne, missä sitä tarvitaan, on helpompaa. Jotkut tuhkaimurit pyörivät pyörillä, mikä on todellinen etu, kun imuri on täynnä.

Tarvikkeet

Monissa tuhkaimureissa, varsinkin jos niitä voidaan käyttää myös tavallisina pölynimureina, on lisävarusteita. Joitakin vakiovarusteita ovat harjat, rakotyökalu, verhoiluharja, jatkosauva, lisäsuodattimet ja vetoketjullinen säilytyspussi.

Turvallisuus

Turvallisuus on tärkeä syy käyttää tuhkaimuria pelletti-, takka-, puu- tai grilliuunien puhdistukseen. Tavallisia pölynimureita ei ole suunniteltu tähän puhdistustehtävään. Ne eivät sovellu kuumien materiaalien imurointiin.

Tuhkapalat saattavat näyttää ulkoisesti jäähtyneiltä, mutta ne ovat usein sisältä kuumia, mikä voi aiheuttaa tulipalon. Hiilen täydellinen jäähtyminen kestää uskomattomat 12-24 tuntia. Tavallista pölynimuria olisi turvallista käyttää näille hiilille vasta, kun tämä aika on kulunut. Tuhkapölynimuri taas on suunniteltu imuroimaan kuumia materiaaleja (<60 celsiusastetta), joten voit puhdistaa takkasi silloin, kun sinulle sopii.

FAQ

Mikä on testin paras tuhkanerotin?

Testin paras tuhkaimuri on powerplus. Uusi tuhkaimuri, jossa on paljon tilaa, suurempi säiliö, suuri imuteho ja joka on markkinoiden monikäyttöisin tuhkaimuri.

Voinko käyttää tavallista pölynimuriani tuhkan puhdistamiseen?

Ei. Tuhkaimurin käyttö lieden ja grillin puhdistamiseen on tärkeää. Tuhkaimurit on suunniteltu kestämään kuumaa tuhkaa ja satunnaista elävää hiiltä, mutta perinteinen pölynimuri ei kestä sitä.

Kuinka usein minun pitäisi puhdistaa tuhkakuppi?

Tuhkan imuroinnin yhteydessä tehtävän kevyen suodatinpuhdistuksen lisäksi imuri on syytä puhdistaa säännöllisesti.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×