Tuulettimen kylpyhuoneen testi (2022) → Hanki opastusta ja löydä sopiva

Af Elisabeth Backmanson BAdge
Elisabeth Backmanson

Elisabeth on tehnyt työtä viestinnän alalla pitkään ja on toiminut monilla eri aloilla erilaisissa viestinnän ja markkinoinnin tehtävissä. Hän on tehnyt töitä IT- ja konsultointi-yrityksissä sekä ruoan parissa, ja toiminut...

TESTVINDER

Pax Passad 31 tuuletin, jossa on hygrostaatti ja liiketunnistin Ø100 mm, valkoinen

Tässä Pax Passad 31 -tuulettimessa, joka on varustettu hygrostaatilla ja liiketunnistimella, yhdistyvät automaattinen ja manuaalinen ohjaus tavalla, joka tekee siitä erittäin käyttäjäystävällisen kaikentyyppisille kuluttajille kaikissa kodeissa. Pax Passad 31 on tuuletin, joka on suunniteltu istumaan…

1
Paras tuuletin kylpyhuoneeseen

Pax Passad 31 tuuletin, jossa on hygrostaatti ja liiketunnistin Ø100 mm, valkoinen

3

Duka Ventilator Pro 30 TH, jossa on kosteuden ja ajan säätö

Prissammenligning i samarbejde med  Prisjakt Logo

Tässä kylpyhuonetuulettimen testissä testin voittajaksi äänestettiin Pax Passad 31 -tuuletin, jossa on hygrostaatti ja liiketunnistin. Tämä perustuu joustavuuteen ja helppokäyttöisyyteen, joka liittyy tämän mallin valintaan. Lue lisää ja selvitä, onko se oikea, vai onko olemassa jokin toinen, joka sopii sinulle paremmin.

Kylpyhuoneen tuuletin voi olla välttämätön, jos sinulla on taipumus korkeaan ilmankosteuteen tai jos sinulla ei ole mahdollisuutta tuulettaa ikkunan kautta. Liian korkea ilmankosteus voi aiheuttaa kosteusvaurioita ja hometta, jotka voivat olla terveydelle haitallisia. Siksi siihen kannattaa ehdottomasti investoida, jos haluat asettaa terveellisen sisäympäristön etusijalle.

Saa paras tarjous kylpyhuoneen tuulettimen asennuksesta

Ilmanvaihtojärjestelmien asennuksen on suositeltavaa antaa ammattitaitoisen sähköasentajan tehtäväksi. On hyvä idea pyytää useita tarjouksia, jotta saat parhaan hinnan. 3byggetilbud.dk-sivuston sisällä voit helposti ja maksutta saada 3 sitoumuksetonta tarjousta lähistöllä olevilta ammattilaisilta. Tarvitset vain työn kuvauksen ja yhteystiedot, jotta voit vastaanottaa tarjoukset.

Pax Passad 31 tuuletin, jossa on hygrostaatti ja liiketunnistin Ø100 mm, valkoinen

Paras tuuletin kylpyhuoneeseen

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Automaattinen kosteuden säätö helpottaa käyttöä
 • pros-icon.svg Sisäänrakennettu liiketunnistin
 • pros-icon.svg Virtausaika optimaalisen ilmanvaihdon takaamiseksi myös silloin, kun et ole kylpyhuoneessa

Detaljeret gennemgang

Tässä Pax Passad 31 -tuulettimessa, joka on varustettu hygrostaatilla ja liiketunnistimella, yhdistyvät automaattinen ja manuaalinen ohjaus tavalla, joka tekee siitä erittäin käyttäjäystävällisen kaikentyyppisille kuluttajille kaikissa kodeissa.

Sentten sinun kannattaa valita Pax Passad 31 -tuuletin, jossa on hygrostaatti ja liiketunnistin

Pax Passad 31 on tuuletin, joka on suunniteltu istumaan ja toimimaan märkätiloissa, kuten kylpyhuoneessa. Siksi se soveltuu erinomaisesti ilmanvaihtojärjestelmäksi mihin tahansa kylpyhuoneeseen. Passad 31 on suunniteltu asennettavaksi seinässä oleviin kanaviin, joten se on seinätuuletin. Se toimitetaan tuulenpysäyttimellä, joka varmistaa, ettei ilmaa pääse sisään, kun puhallin on sammutettu tai valmiustilassa.

Pax Passad 31 -tuulettimella saat automaattisen kosteudensäädön, joka helpottaa kaikkea huomattavasti, kun sinun ei tarvitse miettiä kylpyhuoneen ilmanvaihdon päälle- ja pois kytkemistä ja säätämistä jokapäiväisessä elämässä. Voit säätää kosteustasoa ja IR-arvoa, joihin puhallin säätää itsensä automaattisesti. Lisäksi Passad 31 -tuulettimessa on sisäänrakennettu liiketunnistin ja viiveaika, joten se toimii, vaikka olisit poistunut kylpyhuoneesta. Äänitaso on vain 21 dB(A) 3 metrin etäisyydellä, mikä takaa, että ilmanvaihdon melu ei häiritse sinua, olitpa kylpyhuoneessa tai et.

Tuotetiedot:

 • Kiinnitys: seinä
 • Kapasiteetti: 95 m3/tunti
 • Äänitaso: 21 dB(A)
 • Energiankulutus: 4W
 • Toimii lämpötiloissa: 5-35 astetta
 • IP-luokitus: IP44

Thermex Ventilator Silent 100 CZ

Paras halpa kylpyhuoneen tuuletin

Fordele
 • pros-icon.svg Sopii kylpyhuoneisiin, wc:hen ja muihin kodin pieniin tiloihin
 • pros-icon.svg Budjettiystävällinen malli hintatietoiselle kuluttajalle
 • pros-icon.svg Automaattinen toiminta mahdollistaa minimaalisen osallistumisen ja helppokäyttöisyyden jokapäiväisessä elämässä

Detaljeret gennemgang

Tämä budjettiystävällinen Thermex Silent 100 CZ -tuuletin on erinomainen valinta hintatietoiselle kuluttajalle, joka haluaa kohtuuhintaisen ilmanvaihtojärjestelmän, jossa yksinkertaisuus on etusijalla, jotta voit vapaasti ajatella ilmanvaihtoa arjessa.

Miksi kannattaa valita Thermex Ventilator Silent 100 CZ

Thermex Silent 100 CZ on puhallin, joka soveltuu erinomaisesti niille, jotka haluavat suurta käyttäjäystävällisyyttä ja haluavat kaiken olevan automaattista, joten säätöä tai säätämistä ei tarvita. Tämä Thermexin tuuletin soveltuu erityisesti kylpyhuoneisiin, wc-tiloihin tai muihin vastaaviin kodin pieniin tiloihin. Se on budjettiystävällinen ja saatavilla edulliseen hintaan, joten sinun ei tarvitse investoida paljon varmistaaksesi optimaalisen sisäilmaston ja oikean kosteuden kylpyhuoneessasi.

Tämän Thermex Silent 100 CZ -tuulettimen avulla saat tuulettimen, joka takaa vähäisen osallistumisen ja puhtaan automaation jokapäiväisessä elämässä. Kaikki toimii automaattisesti, kun tuuletin on asennettu. Se on varustettu tuulenpysäyttimellä, joten ilmaa ei pääse sisään ulkopuolelta, kun tuuletin on pois päältä tai valmiustilassa. Myöskään melutaso ei häiritse sinua, sillä se on vain 27 dB(A).

Tuotetiedot:

 • Kiinnitys: seinä
 • Kapasiteetti: 95 m3/tunti
 • äänitaso: 27 dB(A)
 • Energiankulutus: 8W
 • IP-luokitus: IP45

Duka Ventilator Pro 30 TH, jossa on kosteuden ja ajan säätö

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Budjettiystävällinen monilla ominaisuuksilla
 • pros-icon.svg Kohtainen ajansäätö ja kosteustason säätö tarpeen mukaan (60-90 %)
 • pros-icon.svg Varustettu foliolla sulkeutuvalla sulkupellillä, joka estää vetoa valmiustilassa
 • pros-icon.svg 5 vuoden takuu

Detaljeret gennemgang

Duka Ventilator Pro 30 Th on budjettiystävällinen malli, joka on varustettu useilla toiminnoilla, joiden avulla voit säätää yksilöllisten tarpeiden mukaan. Se on suunniteltu kosteus- ja aikasäädöllä, joten voit säätää kylpyhuoneen sisäilmastoa tarpeen mukaan.

Sen vuoksi kannattaa valita Duka Ventilator Pro 30 TH, jossa on kosteuden ja ajan säätö

Duka Pro 30 TH -tuulettimella saat edullisen tuulettimen, jossa yksilölliset tarpeet voidaan silti täyttää. Kosteustasoa ja ilmanvaihdon käyttöaikaa on mahdollista säätää. Kosteustaso voidaan asettaa tarpeen mukaan välille 60-90 % RH, jolloin Duka-tuuletin kytkeytyy automaattisesti päälle, kun huoneen ilmankosteus ylittää tämän rajan, ja kunnes kosteustaso alittaa rajan uudelleen. Aikaohjaus voidaan asettaa siten, että ilmanvaihto toimii 2-30 minuuttia. Se aktivoidaan kytkemällä kytkin päälle, ja se toimii asetetun määrän minuutteja, kun kytkin kytketään uudelleen pois päältä.

Valtavan käyttäjäystävällisten ja hyödyllisten toimintojen lisäksi, jotka varmistavat, että tämä Duka-tuuletin vastaa täysin yksilöllisiä tarpeita, tämä Ventilator Pro 30 TH on luonnollisesti varustettu myös foliosulkupellillä, joka varmistaa, että ilmaa ei pääse sisään, kun tuuletin on sammutettu tai valmiustilassa. Vaikka tämä malli on saatavana edulliseen hintaan useilla ominaisuuksilla, sinun ei tarvitse huolehtia laatutasosta. Itse asiassa sinulla on hyvä laadunvarmistus, sillä tuotteella on täysi 5 vuoden takuu ostopäivästä alkaen.

Tuotetiedot:

 • Kiinnitys: seinä
 • Kapasiteetti: 97 m3/tunti
 • Äänitaso: 25 dB(A)
 • Energiankulutus: 7,5W
 • IP-luokitus: IP45

Guide

Miten valita paras tuuletin kylpyhuoneeseen

Markkinoilla on useita erilaisia kylpyhuonetuulettimia, joilla on erilaisia toimintoja, malleja, äänitasoja jne. Niitä on eri hintaluokissa, ja voi olla vaikea tietää, mihin niistä kannattaa valita. Lue tästä osiosta, mitä asioita sinun tulisi ottaa huomioon, ennen kuin investoit kylpyhuoneen ilmanvaihtojärjestelmään.

Automaattinen vai manuaalinen ohjaus?

Ilmanvaihtolaitteita on saatavana käsikäyttöisinä, täysautomaattisina tai osittain automaattisella ja käsikäyttöisellä ohjauksella varustettuina. Käsikäyttöiset kytketään yleensä kylpyhuoneen valaisimeen, ja ne kytkeytyvät päälle vain, kun valo on päällä. Tämä ei ole aina paras ratkaisu, sillä se vaatii energiaa, jotta myös valo olisi päällä optimaalisen kosteuden varmistamiseksi. Täysin automaattiset ilmanvaihtojärjestelmät toimivat luonnollisesti automaattisesti vain silloin, kun kosteus ylittää tietyn rajan. Osittain manuaalisia ja automaattisia ilmanvaihtolaitteita on saatavana useita eri versioita. Joissakin on hygrostatteja, toisissa on aikasäätö tai tehostustoiminto. On tärkeää tehdä asiat mahdollisimman helpoksi itsellesi ja investoida tarpeisiisi parhaiten sopivaan tuulettimeen.

Kapasiteetti

Tähän ei aina tarvitse keskittyä, mutta se voi olla tärkeää, jos kylpyhuoneessa on taipumus korkeaan kosteuteen, jos haluat saada tehokkaasti läpi paljon kuutiometrejä tunnissa tai jos kylpyhuone on suuri ja kattaa useita neliömetrejä.

Ohjearvo

Jotkin ilmanvaihtojärjestelmät ovat äänekkäämpiä kuin toiset, ja jotkin ovat lähes täysin äänettömiä toiminnassa. Tämä voi olla merkittävä tekijä joillekin, ja toisille sillä ei ole merkitystä. On tärkeää tarkistaa itseltäsi, onko tämä tekijä sellainen, johon kannattaa keskittyä, jotta voit olla varma, ettei tuuletin häiritse sinua arjessa, kun se on käynnissä.

Lue tuuletin ammattilaisen asennettavaksi

Anna aina ammattitaitoisen, lisensoidun sähköasentajan asentaa ja asentaa tuuletin, olipa se sitten kylpyhuoneessa tai muualla kodissa. Ilmanvaihtojärjestelmän asentaminen on suhteellisen monimutkainen tehtävä, varsinkin jos seinässä ei ole reikää ilmanvaihtoa varten. Mutta vaikka vaihtaisitkin vanhan kylpyhuoneen tuulettimen, voi silti olla hyvä idea antaa työ ammattilaisen tehtäväksi, jotta kaikki tehdään oikein ja virheettömästi. Tämä on erityisen vaikeaa, jos kyseessä ei ole vain automaattinen ja jatkuva ilmanvaihto, joka on asennettava. Jos ilmanvaihto on tarkoitus käynnistää samaan aikaan, kun valot kytketään päälle, tämä edellyttää ammattilaisen suorittamaa työtä.

Tuulettimen huoltaminen

On tärkeää huoltaa hengityskone aika ajoin. Se on helppoa ja yksinkertaista ja vaatii vain säännöllistä puhdistusta. Pöly voi helposti kerääntyä ja tukkia ilmanvaihdon, joten tuuletin ei pysty toimimaan optimaalisesti ja tarjoamaan optimaalista ilmanvaihtoa kylpyhuoneessa. Varmista siis, että puhdistat tuulettimen säännöllisesti. Tämä voidaan tehdä pölynimurilla, jossa pöly voidaan imuroida nopeasti pois pienemmällä pölynimurilla.

Hyvät neuvot hyvän sisäilmaston luomiseksi

Korkea ilmankosteus voi esiintyä muuallakin kuin kylpyhuoneessa. Näin voi tapahtua kaikkialla kodissa, ja pahimmassa tapauksessa voi syntyä kosteusvaurioita tai hometta, jotka voivat olla terveydelle haitallisia, joten on tärkeää tehdä kaikkensa sisäilman parantamiseksi. Jos kylpyhuoneessasi ei ole ikkunaa tai jos ulkona on yleensä kosteutta, tuuletin voi olla täydellinen ratkaisu. Muissa kodin osissa voit tehdä paljon terveellisen ja hyvän sisäilmaston varmistamiseksi.

Luovuta säännöllisesti

Ilmanvaihto on avainasemassa riippumatta siitä, asutko vanhemmassa vai uudemmassa rakennuksessa, talossa tai asunnossa. On suositeltavaa tuulettaa säännöllisesti, mieluiten 2-5 kertaa päivässä 5-10 minuutin ajan läpivientituuletuksella, jotta kodin ilma vaihtuu. Tämä on hyvä tehdä makuuhuoneessa herätessäsi, sillä hikoilet yöllä ja kosteus lisääntyy.

Luihkuta kylvyn tai ruoanlaiton jälkeen

Jos kylpyhuoneessasi on ikkuna, muista aina tuulettaa kylvyn jälkeen, mieluiten vedonpoistolaitteen avulla. On parempi tuulettaa pidempään kuin muualla talossa, varsinkin jos käytät pitkiä, kuumia kylpyjä, joista vapautuu paljon vesihöyryä. Lisäksi on aina hyvä tuulettaa huone ruoanlaiton jälkeen, vaikka sinulla olisikin liesituuletin, sillä se ei pysty poistamaan kaikkea ruoanlaitosta peräisin olevaa höyryä ja hajuja.

Varmista, että käytät mitä tahansa liesituuletinta

Jos keittiössäsi on liesituuletin, on tärkeää muistaa käyttää sitä ruoanlaiton aikana. Siitä on valtava apu kosteuden vähentämisessä ruoanlaitossa, vaikka ne harvoin kestävät kaikkea höyryä jne. Voit vapaasti jättää sen käyntiin hetkeksi, ehkä syömisen ajaksi, jos tämä ei ole liian häiritsevää.

Vältä vaatteiden kuivaamista sisätiloissa niin paljon kuin mahdollista

Jos asut asunnossa, jossa ei ole kuivausrumpua, voi olla mahdotonta välttää vaatteiden, liinavaatteiden, pyyhkeiden jne. kuivaamista sisätiloissa. Vaatteiden kuivaaminen sisätiloissa vapauttaa kuitenkin paljon kosteutta kotiin, joten on erittäin tärkeää varmistaa, että vaatteet tuuletetaan. Voit myös investoida ilmankuivaimeen, jota voidaan käyttää huoneessa, jossa kuivatat vaatteitasi. Lue lisää siitä, miksi sinun kannattaa investoida ilmankuivaimeen, ja saat ohjeita oikean kosteudenpoistolaitteen valintaan Kosteudenpoistajatestistämme

Jopa lämpötila kaikissa huoneissa

Yksi monien ihmisten virheistä on, että he käynnistävät lämmityksen vain niissä huoneissa, joissa he pääasiassa oleskelevat, kun ulkona alkaa viilentyä. Tämä ei kuitenkaan ole optimaalisin ratkaisu sisäilmaston tai lompakon kannalta. Sisäilmasto on paljon parempi, kun lämpötila on tasainen ja vakaa koko kodissa, ja myös kosteus on helpompi pitää hyväksyttävällä tasolla, kun huoneiden välillä ei ole lämpötilavaihteluita. Lisäksi energian kannalta on paljon parempi pitää lämpötila tasaisena koko kodissa kuin jättää jotkin huoneet paljon kylmemmiksi kuin toiset.

Miten tämä kylpyhuoneen tuulettimen testi tehtiin

Tämä tuulettimen kylpyhuonetesti suoritettiin olemassa olevien pätevien testitulosten tutkimisen sekä asiantuntijalausuntojen ja kuluttajien arvostelujen perusteella. Tämän tutkimuksen perusteella on valittu joitakin eri hintaluokkiin kuuluvia malleja, jotka täyttävät laatuvaatimukset ja ovat toiminnallisuudeltaan erinomaisia. Mukana on malleja jokaiseen makuun ja tarpeeseen.

FAQ

Mikä kylpyhuonetuuletin on paras?

Tässä kylpyhuonetuulettimen testissä Pax Passad 31 -tuuletin äänestettiin testin voittajaksi. Tämä malli voittaa monipuolisuudellaan, joten se sopii useimpiin koteihin.

Voiko tuulettimen asentaa kylpyhuoneeseen itse?

Asennus on suositeltavaa jättää sähköasentajan tehtäväksi, sillä edistyneempien töiden tekeminen itse voi olla vaikeaa. Lue artikkelista apua hyvän tarjouksen löytämiseen.

Kuinka paljon kylpyhuoneen tuuletin maksaa?

Tuuletin voi maksaa 200-1 800 Tanskan kruunua itse ilmanvaihdon osalta, ja se maksaa enemmän, jos annat ammattilaisen koota ja asentaa sen. Tämän hinta voi vaihdella asentajan mukaan.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×