Tyynytesti (2022) → Nuku hyvin 8 parhaan tyynyn kanssa.

Af Elisabeth Backmanson BAdge
Elisabeth Backmanson

Elisabeth on tehnyt työtä viestinnän alalla pitkään ja on toiminut monilla eri aloilla erilaisissa viestinnän ja markkinoinnin tehtävissä. Hän on tehnyt töitä IT- ja konsultointi-yrityksissä sekä ruoan parissa, ja toiminut...

TESTVINDER

Heaven by BN Pillow

Jos kieltäydyt tinkimästä uuden tyynyn laadusta, kannattaa investoida tähän ihanaan tyynyyn Better Nights -mallistosta. Malli tuntuu sekä kevyeltä että täyteläiseltä, ja sen eristyskyky on hyvä. Lisäksi sillä on sekä NOMITE- että OEKO-TEX-sertifikaatit. Etsitkö markkinoiden parasta…

1
Paras tyyny

Heaven by BN Pillow

2
Premium-tyyny

Ringsted Down untuvatyyny Snedronningen 60 x 63 cm

3
Paras lateksityyny

Dunlopillo Contour Pillow 40 x 60 cm

4
Paras viilentävä tyyny

Dunlopillo Premium tyyny 60 x 40 cm

5
Paras tyyny niille, jotka makaavat selällään tai kyljellään

Tempur Millennium tyyny

6
Paras halpa päätyyny

Balance Head Pillow

7
Paras viilentävä tyyny

Ringsted Dun Lämpötilaa säätelevä untuvatyyny Breeze 60 x 63 cm

Prissammenligning i samarbejde med  Prisjakt Logo

Tässä tyynyarvostelussa voit lukea markkinoiden 8 parhaasta tyynystä. Kaikilla tuotteilla on tukevia ja helpottavia ominaisuuksia sekä erilaisia ympäristö- ja valmistussertifikaatteja, joten et voi mennä vikaan tämän artikkelin mallin kanssa. Testivoittajamme on Heaven by BN -tyyny, sillä siinä on muun muassa optimaalinen hanhen untuvarakenne, hyvä eristyskyky ja se on valmistettu Tanskassa.

Voit myös oppia lisää siitä, miten löydät oikean tyynyn sinulle, tyynyn puhdistamisesta ja siitä, mitkä tyynyt ovat parhaita niska- ja selkävaivoihin, jos luet tuotearvostelun jälkeen.

Heaven by BN Pillow

Paras tyyny

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Rakennettu hanhen untuvasta, jonka kantavuus on 10 (optimaalinen eristyskyky)
 • pros-icon.svg Tuotettu Tanskassa ja täyttää siksi tiukat laatuvaatimukset
 • pros-icon.svg Tuntuu kevyeltä ja täydeltä käytössä
 • pros-icon.svg Voidaan käyttää allergikoille, koska sillä on NOMITE- ja OEKO-TEX-sertifikaatit

Detaljeret gennemgang

Jos kieltäydyt tinkimästä uuden tyynyn laadusta, kannattaa investoida tähän ihanaan tyynyyn Better Nights -mallistosta. Malli tuntuu sekä kevyeltä että täyteläiseltä, ja sen eristyskyky on hyvä. Lisäksi sillä on sekä NOMITE- että OEKO-TEX-sertifikaatit.

Miksi kannattaa valita Heaven by BN -tyyny

Etsitkö markkinoiden parasta tyynyä? Jos näin on, investoi tähän Better Nightsin tyynyyn. Malli kuuluu heidän omaan mallistoonsa, minkä vuoksi se on valmistettu Tanskassa tiukkojen laatuvaatimusten mukaisesti. Tyynyllä on useita ympäristö- ja tuotantosertifikaatteja, kuten NOMITE ja OEKO-TEX. Nämä sertifikaatit osoittavat, että pölypunkit eivät voi elää materiaalissa ja että on käytetty korkealaatuisia materiaaleja, jotka eivät sisällä haitallisia aineita.

Yllä mainitut ominaisuudet osoittavat, että allergikot voivat helposti käyttää tätä tyynyä. Sekä tyynyn rakenne että sen pölypunkkeja ja bakteereja hylkivät ominaisuudet varmistavat, että allergikoille aiheutuu mahdollisimman vähän ärsytystä.

Havena-tyyny koostuu untuvasta, josta matalassa mallissa on 700 grammaa, keskikokoisessa 800 grammaa ja korkeassa mallissa 900 grammaa untuvaa. Untuvalla on myös korkea eristyskyky, mikä tarkoittaa, että tyyny säilyttää lämmön silloin, kun sitä tarvitaan. Tyyny tuntuu myös täydeltä ja kevyeltä.

Ringsted Down untuvatyyny Snedronningen 60 x 63 cm

Premium-tyyny

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Hinta
 • pros-icon.svg Ergonominen rakenne, jossa on kolme kammiota myskipussin untuvaa ja pieniä höyheniä
 • pros-icon.svg Sisältää NOMITE-, DownAfresh- ja OEKO-TEX-sertifikaatit

Detaljeret gennemgang

Tämän Ringsted Dunin untuvatyynyn kanssa ei voi mennä pieleen, sillä se täyttää varmasti kaikki odotukset. Malli koostuu kolmesta kammiosta, jotka tukevat päätä optimaalisesti, ja se on kehitetty laadukkaasti, mikä näkyy tuotteen sertifikaateissa. Malli on saatavana matalana, keskikorkeana ja korkeana versiona.

Miksi kannattaa valita Ringsted Down Goose Down Pillow Snow Queen 60 x 63 cm

Jos haluat tuntea nukkuvasi joka ikinen yö kuin pilven päällä, sinun on tutustuttava tarkemmin tähän Ringsted Dunin hanhen untuvatyynyyn. He ovat varmasti pitäneet laatua silmällä tätä mallia tehdessään, sillä kaikki osat on valmistettu korkealaatuisina. Saat myös ihanteellisen tuen sekä päähäsi että niskaasi, kun nukut tämän tyynyn kanssa, sillä sen rakenteessa on kolme erillistä kammiota. Kaksi ulompaa kammiota koostuvat pehmeästä hanhen untuvasta, kun taas sisempi kammio tarjoaa optimaalisen tuen pienten höyhenien ja untuvan sekoituksella ytimessä.

Voit käyttää tätä tyynyä myös silloin, kun sinulla on allergioita. Tämä johtuu siitä, että tyyny on valmistettu hienoimmasta eurooppalaisesta untuvasta, joka on DownAfresh-merkitty. Lisäksi tyyny on päällystetty NOMITE-päällysteellä, ja se on OEKO-TEX 100 -sertifioitu. Voit siis levätä rauhassa tämän ihanan tyynyn kanssa.

Malli on saatavana matalana, keskikorkeana ja korkeana mallina. Joten on paljon mahdollisuuksia löytää nukkumisasentoosi sopiva vaihtoehto, jotta saat aina oikean tuen.

Dunlopillo Contour Pillow 40 x 60 cm

Paras lateksityyny

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Rakennettu luonnonlateksista, joka on sekä hengittävää että hypoallergeenista
 • pros-icon.svg Erotteleva muoto takaa optimaalisen tuen niskalle, hartioille ja päähän
 • pros-icon.svg Voidaan pestä 60 asteessa pesukoneessa

Detaljeret gennemgang

Tämä Dunlopillo-tyyny on muodoltaan hieman erilainen kuin perinteiset tyynyt, mikä takaa ihanteellisen tuen pään, niskan ja hartioiden alueelle. Tuote on valmistettu luonnonlateksista, joten se on myös itse tuulettuva. Lateksirakenne takaa myös, että malli on hypoallergeeninen.

Miksi kannattaa valita Dunlopillo Contour Pillow

Jos tarvitset hieman lisätukea niskalle, hartioille ja päähän nukkuessasi, tämä Dunlopillo-tyyny on täydellinen valinta. Tyynyn rakenne on hieman erilainen kuin klassisemmat tyynyt ja se on valmistettu lateksista, joka on luonnollinen materiaali, joka yhdessä auttaa tarjoamaan optimaalisen tuen koko yön ajan.

Lateksirakenne ja erilainen muoto takaavat myös, että tyyny säilyttää muotonsa pitkään. Voit siis nauttia tyynystäsi pidempään. Lateksi on hengittävää materiaalia, ja siksi tämä tyyny on myös itse tuulettuva. Tämä auttaa sinua säilyttämään optimaalisen ruumiinlämmön yöllä.

Lateksi on myös hypoallergeeninen materiaali, joten voit käyttää tätä tyynyä, vaikka kärsisit allergioista. Sinulla on myös mahdollisuus valita, haluatko tyynyn pehmeänä vai keskikovana.

Dunlopillo Premium tyyny 60 x 40 cm

Paras viilentävä tyyny

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Suunniteltu jäähdytyspuolella, jossa on lämpötilaa säätelevät mikrokapselit
 • pros-icon.svg Täydellinen kolmikerroksinen tyyny takaa hyvän tuen sekä päähän että niskaan
 • pros-icon.svg Sisältää DownAfresh-, NOMITE- ja OEKO-TEX 100 -sertifikaatit

Detaljeret gennemgang

Lateksityynyn ja luonnonlateksityynyn välillä on pieni ero. Tämä malli koostuu luonnonlateksista ja on siten joustavampi kuin perinteiset lateksityynyt. Lisäksi sillä on sekä antibakteerisia että hengittäviä ominaisuuksia. Tämä Dunlopillo-versio on saatavana pehmeänä, keskikovana ja lujana.

Miksi kannattaa valita Dunlopillo Premium tyyny 60 x 40 cm

Uutta tyynyä ostaessasi sinun ei tarvitse tehdä kompromisseja. Sen sijaan voit investoida tähän Dunlopillon herkulliseen tyynyyn, jossa on luonnonlateksirakenne. Tämäntyyppinen lateksi on erittäin joustavaa, joten voit olla varma, että saat ihanteellisen tyynyn, joka antaa hyvän tuen ja mukautuu päähän, niskaan ja hartioihin.

Mallissa on antibakteerisia ja hengittäviä ominaisuuksia, joten se sopii kaikille ihmisille – myös allergikoille. Itse asiassa luonnonlateksi kestää hikeä ja hajuja paremmin kuin muista materiaaleista valmistetut tyynyt. Voit kuitenkin halutessasi pestä sekä päällisen että tyynyn pesukoneessa.

Tuotetta on saatavana kolmessa eri kovuudessa: pehmeä, keskikova ja luja. Voit siis helposti löytää tarpeisiisi sopivan vaihtoehdon.

Tempur Millennium tyyny

Paras tyyny niille, jotka makaavat selällään tai kyljellään

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Ergonominen tyyny, joka tarjoaa optimaalisen tuen ja helpotuksen
 • pros-icon.svg Tyyny auttaa jakamaan paineen suuremmalle alueelle ja vähentää rasitusta
 • pros-icon.svg Testattu riippumattomassa laboratoriossa – ilman haitallisia aineita tai terveysriskejä

Detaljeret gennemgang

Tämän ergonomisesti muotoillun tyynyn avulla saat optimaalisen unenlaadun kyljellään tai selällään maatessasi. Malli tarjoaa ihanteellisen tuen jakamalla painetta ja säätämällä sen jälkeen pään ja paineen mukaan parhaan mahdollisen helpotuksen saavuttamiseksi. Voit myös luottaa siihen, että mallia ei ole kehitetty haitallisilla aineilla, sillä se on testattu riippumattomasti.

Miksi kannattaa valita Tempur Millennium -tyyny

Nukutko usein selällään tai kyljellään? Jos näin on, investoi tähän Tempurin tyynyyn. Tämä versio on suunniteltu erityisesti tarjoamaan parasta tukea ja helpotusta päähän ja niskaan, kun nukut näissä asennoissa. Tyyny on ergonomisesti muotoiltu ja pieni ulkonema tarjoaa optimaalisen mukavuuden, kun taas kaareva reuna tarjoaa optimaalisen tuen ja jakaa painon koko tyynylle.

Pääntyyny on luonnollisesti valmistettu Tempur-materiaalista, joten voit olla varma, että investoit erityisen laadukkaaseen päätyynyyn. Materiaali varmistaa myös, että tyyny pitää muotonsa paremmin. Voit ostaa tämän tyynyn matalana, keskikorkeana ja korkeana. Valinta riippuu koosta ja siitä, uppoatko patjaan vai et.

Tämä tyynyvaihtoehto on testattu riippumattomassa laboratoriossa, joten voit olla varma, että se täyttää kaikki vaatimukset. Testi osoittaa, että tyynyt eivät sisällä mitään haitallisia aineita tai terveysriskejä.

Balance Head Pillow

Paras halpa päätyyny

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Hinta
 • pros-icon.svg Ergonominen rakenne, jossa on kolme kammiota myskipussin untuvaa ja pieniä höyheniä
 • pros-icon.svg Sisältää NOMITE-, DownAfresh- ja OEKO-TEX-sertifikaatit

Detaljeret gennemgang

Se kuulostaa melkein liian hyvältä ollakseen totta, mutta et tarvitse valtavaa lompakkoa, jotta sinulla olisi varaa erinomaiseen tyynyyn. Itse asiassa tämä Better Nightsin variantti myydään erittäin budjettiystävälliseen hintaan, mutta siinä on silti laadukas rakenne, joka on linjassa muiden tämän tyynytestin mallien kanssa.

Miksi kannattaa valita tasapainotyyny

Hyvän tyynyn ostamisessa ei tarvitse epätoivoon vaipua, vaikka budjetti ei olisikaan kovin suuri. Itse asiassa löydät myös erittäin edullisen mallin tästä tyynytestistä. Better Nights on kehittänyt budjettiystävällisen Balance-tyynyn, joka on valmistettu musliinista valmistetun untuvan ja pienten höyhenten sekoituksesta. Tyyny on jaettu kolmeen kammioon, joista kaksi ulompaa on täytetty 90-prosenttisesti hienolla myskihuopatyynyllä ja 10-prosenttisesti hienoilla höyhenillä, kun taas keskimmäinen kammio on täytetty kokonaan hienoilla höyhenillä.

Tyynyn ergonominen muotoilu takaa optimaalisen tuen ja helpotuksen sekä päähän että niskaan. Lisäksi tämän mallin käyttömukavuus on taattu. Ja sen korkeus on 19 cm.

Halvasta hinnasta huolimatta tämä on todella laadukas tyyny. Tämä malli on myös sertifioitu OEKO-TEX-, NOMITE- ja DownAfresh-merkeillä. Lyhyesti sanottuna tämä tarkoittaa, että tyyny koostuu terveellisistä tekstiileistä ja untuvasta, joissa ei ole haitallisia aineita, että tyynyssä ei ole pölypunkkeja ja että se täyttää yleisesti ottaen korkeat hygienia- ja puhtausvaatimukset. Tuotetta voivat siis käyttää ihmiset, jotka kärsivät allergioista.

Ringsted Dun Lämpötilaa säätelevä untuvatyyny Breeze 60 x 63 cm

Paras viilentävä tyyny

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Suunniteltu jäähdytyspuolella, jossa on lämpötilaa säätelevät mikrokapselit
 • pros-icon.svg Täydellinen kolmikerroksinen tyyny takaa hyvän tuen sekä päähän että niskaan
 • pros-icon.svg Sisältää DownAfresh-, NOMITE- ja OEKO-TEX 100 -sertifikaatit

Detaljeret gennemgang

Sinun ei enää tarvitse huolehtia tyynyn lämpenemisestä yön aikana. Tässä Ringsted Dunin mallissa on jäähdytyspuoli. Tyyny itsessään tarjoaa myös optimaalisen tuen päähän ja niskaan, sillä siinä on rakenne, jossa on kolme yksittäistä kammiota.

Sentähden sinun kannattaa valita Ringsted Dunin lämpötilaa säätelevä untuvatyyny Breeze 60 x 63 cm

Mitäkään ei ole pahempaa kuin liian kuuma yö, kun yrität rauhoittua. Jos kuulut niihin ihmisiin, joille tulee usein liian kuuma yöllä, Ringsted Dunin jäähdyttävän tyynyn kaltainen tyyny voi olla oikea valinta. Tässä mallissa on itse asiassa kaksi eri puolta: tavallinen puoli ja jäähdytyspuoli, niin sanottu tuulenpuoli, joka on kehitetty lämpötilaa säätelevien mikrokapselien avulla. Voit siis aina viilentää itseäsi hieman makaamalla tällä puolella.

Tyynyn lämpötilaa säätelevien ominaisuuksien lisäksi siinä on myös vankka rakenne, joka takaa optimaalisen tuen sekä niskalle että pään alueelle. Mallissa on kolme erillistä kerrosta. Näiden kerrosten sisältö muuttuu hieman sen mukaan, mihin vaihtoehtoon investoit. Matalassa mallissa on 570 grammaa täytettä, keskikokoisessa vaihtoehdossa 720 grammaa ja korkeassa mallissa 870 grammaa täytettä. Valitsitpa minkä korkeuden tahansa, saat kuitenkin puuvillakangaspeitteen, jossa on erittäin pehmeä pinta.

Lisäbonuksena tällä tyynyllä on DownAfresh-, OEKO-TEX 100- ja NOMITE-sertifikaatit. Tämä tekee tyynystä ihanteellisen myös allergikoille.

Guide

Miten löydät parhaan tyynyn itsellesi

Parhaan tyynyn löytäminen voi olla hieman hankalaa, jos sinulla ei ole parasta tietoa markkinoista tai valinnoista. Onneksi me olemme täällä auttamassa! Siksi tässä osiossa annetaan kolme vinkkiä siitä, mitä kannattaa ottaa huomioon, kun olet etsimässä parasta tyynyä. Kun pohdit alla olevia kysymyksiä etukäteen, voit paremmin valita oikean tyynyn.

 • Makaatko usein samassa asennossa? Jos näin on, kannattaa etsiä tyyny, joka tukee erityisesti sitä nukkuma-asentoa, jossa pääasiassa nukut. Jos taas olet sen tyyppinen ihminen, joka heittelee ja kääntyy yöllä eikä löydä rauhaa ensisijaisesti yhdessä asennossa, kannattaa valita tyyny, joka tukee päätä ja niskaa useissa asennoissa.
 • Tarvitsetko erityistä tukea tai helpotusta?Jos heräät aina yläselkäkivusta, niskakivusta tai jommankumman hartian kipeydestä, et todennäköisesti saa riittävästi helpotusta ja tukea kehollesi. Välttääksesi nämä kivut sinun kannattaa investoida ergonomiseen tyynyyn, jossa on hyvä tuki ja painonjako, jotta et rasita liikaa yksittäisiä alueita nukkuessasi.
 • Valitse ensisijaisesti tyyny, jolla on lämpötilaa säätelevät ja kosteutta siirtävät ominaisuudet. Okei, tämä ei ole varsinainen pohdinta, vaan pikemminkin konkreettinen neuvo. On aina hyödyllistä investoida lämpötilaa säätelevään tyynyyn, joka myös siirtää ylimääräisen hien ja kosteuden pois. Näin tyyny ei tule yön aikana kosteaksi tai liian kuumaksi – eikä se näin ollen häiritse sinua nukkuessasi. Jos olet tyyppiä, jolle tulee hyvin kuuma nukkuessasi, jäähdyttävä tyyny voi olla vieläkin parempi valinta.

Paras tyyny niskakipuihin

Tyynyn ensisijainen tehtävä on tukea ja keventää päätä ja niskaa unen aikana, jotta saat parhaan mahdollisen unikokemuksen. Se tekee tämän pitämällä selän ja niskan suorana koko yön ajan, joten jännitystä tai vääntymistä ei synny. Jos tyyny toimii optimaalisesti, niska- ja hartiaseudulla ei ole kipuja tai särkyjä.

Valitettavasti kaikki markkinoilla olevat tyynyt eivät tarjoa optimaalista tukea ja helpotusta. Samalla jotkin mallit antavat paremman tuen eri nukkuma-asennoissa kuin toiset. Saatat siis omistaa huonosti muotoillun tyynyn tai tyynyn, joka ei sovi nukkumisasentoosi, jos sinulla on säännöllisesti niskakipuja tai suoranaista kipua. Ainoa ratkaisu on löytää uusi tyyny, joka sopii paremmin tarpeisiisi.

Jos sinulla on kuitenkin diagnosoitu niska- tai selkävaivoja, on tärkeää, ettet valitse uutta tyynyä pelkästään haluamasi nukkuma-asennon perusteella. Jos kärsit esimerkiksi välilevyliukumista, ruoskaniskusta tai niskan narskuttelusta, tietyntyyppisiin tyynyihin voi olla syytä panostaa. Voit lukea niistä lisää alta.

Pääntyyny välilevyjen liukastumiseen

Elämä välilevyliukuman kanssa ei ole helppoa, sillä monet asiat elämässä vaikeutuvat, kun on usein kipua. Myös yörauhan löytäminen voi olla vaikeaa, kun sinulla on välilevyn liukuma. Onneksi ergonomisesti oikein muotoiltu tyyny voi auttaa, sillä tällainen malli tarjoaa optimaalisen tuen ja helpotuksen, mikä voi auttaa vähentämään kipua.

Ergonomisen tyynyn tulisi olla mieluiten valmistettu memory foam -vaahdosta (jota kutsutaan myös paineentasaus-, celsius- tai viskoelastiseksi vaahdoksi), sillä se auttaa antamaan hyvän tuen painamatta verisuonia ja lihaksia. Itse asiassa huomaat, että muistivaahto mukautuu päähäsi ja niskaasi – mikä tarkoittaa, että ergonominen tyyny, jossa on muistivaahtorakenne, mukautuu tarpeisiisi paremmin kuin monet muut tyynyt.

Pääntyyny piiskaniskuun

On aina tärkeää nukkua selkä ja niska suorana, mutta tämä pätee erityisesti, jos kärsit selkäpiiskausoireista. Tästä syystä on suositeltavaa, että investoit matalaan tyynyyn, jos kärsit piiskaniskusta. Näin et ota riskiä siitä, että makaat pää liian korkealla. Voit myös aina investoida säädettävään malliin, jolloin voit säätää tyynyn täytteen määrän tarpeidesi mukaan. Näin löydät paremmin korkeuden, joka tukee parhaiten tarpeitasi ja nukkumisasentoasi, jotta niskasi ja selkäsi pysyvät suorassa asennossa koko yön.

Niskatuki

Suuri osa ihmisistä kokee jossakin vaiheessa elämäänsä niskajäykkyyttä. Sinänsä sitä ei tarvitse erityisesti pelätä. Mutta jos niskasi kramppaa usein, se on merkki siitä, että lihaksesi yleensä rasittuvat liikaa nukkuessasi. Ne tekevät tämän tarjotakseen optimaalisen tuen päähäsi, kuten tyyny ei tee.

Niskan jäykkyys johtuu usein siitä, että nukutaan liian matalalla tai liian korkealla tyynyllä. Tästä syystä voit useimmissa tapauksissa ratkaista ongelman etsimällä mallin, joka sopii paremmin tarpeisiisi. Voi myös olla hyödyllistä investoida säädettävään malliin, sillä voit säätää tyynyn tilavuuden itsellesi sopivalle korkeudelle. Tietenkin voi myös olla hyvä idea suosia ergonomista tyynyä, jotta tyynyn rakenne tukee paremmin niskaasi ja hartioitasi.

Miten usein sinun tulisi vaihtaa tyynysi?

Tyynyn kestävyys vaihtelee hieman sen materiaalin ja sen mukaan, kuinka paljon yleensä hikoilet yön aikana. Tyyny on kuitenkin vaihdettava useammin kuin useimmat luulevat. Itse asiassa tyyny kannattaa vaihtaa kahden vuoden välein, jotta mukavuus ja hygienia ovat aina huippuluokkaa. Tämä pätee, vaikka pesisit tyynyn muutaman kerran vuodessa (vaikka tämä voi tietysti auttaa pidentämään tiettyjen vaihtoehtojen käyttöikää hieman).

Itse asiassa tyyny itsessään paljastaa jossain määrin, milloin on aika vaihtaa se. Jos tyynysi oli valkoinen ostaessasi sen ja on nyt kellastumassa, se on merkki siitä, että se on vaihdettava. Merkki siitä, että sinun on investoitava uuteen tyynyyn, on myös se, että tyynystäsi alkaa puuttua täytettä tai se vaikuttaa hyvin muhkealta/kerrannaiselta. Näissä tapauksissa tyyny ei enää tarjoa ihanteellista tukea, mikä voi itse asiassa johtaa myös särkyihin, kipuihin jne.

Tyynyn puhdistaminen

Tyynyn pesusta ja tuuletuksesta on hyötyä muutaman kerran vuodessa, jos materiaali kestää sen. Näin tyyny on puhtaampi ja raikkaampi, mikä parantaa nukkumisympäristöä. Tietenkin on aina hyvä tarkistaa tyynyn pesutarrasta, että se on konepestävä tai että se on pestävä käsin. Samalla on myös hyvä tarkistaa, kestääkö tyyny kuivausrummun vai pitääkö se kuivata ilmakuivattuna. Jos kuivatat sen ilmakuivaksi, muista antaa sille runsaasti aikaa kuivua ja ravista sitä muutaman kerran, jotta se ei paakkuuntuisi.

Huomaa myös, että jotkin tyynyt ovat itsepuhdistuvia ja hylkivät bakteereja ja pölypunkkeja. Näiden mallien peseminen ei ole aivan yhtä tärkeää, sillä ne hoitavat suurimman osan asioista itse, mutta se voi silti olla hyvä idea, sillä yleensä olo on mukavampi juuri pestyn tyynyn kanssa.

Miten tuotteet valittiin tähän tyynytestiin

Edellä mainitut tuotteet on valittu niiden suorituskyvyn perusteella erilaisissa tyynytesteissä ja kuluttajien tuotteista antamien kommenttien perusteella. Kaikissa valituissa malleissa on myös tukeva ja keventävä rakenne, ja ne hylkivät pölypunkkeja ja bakteereja. Ei siis ihme, että tuotteet ovat kuluttajien suosikkeja ja menestyvät hyvin eri testeissä, sillä jokainen niistä auttaa sinua nukkumaan paljon paremmin.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×