Vaihtopöytätesti (2022) → Markkinoiden 10 parasta vaihtopöytää

Af Elisabeth Backmanson BAdge
Elisabeth Backmanson

Elisabeth on tehnyt työtä viestinnän alalla pitkään ja on toiminut monilla eri aloilla erilaisissa viestinnän ja markkinoinnin tehtävissä. Hän on tehnyt töitä IT- ja konsultointi-yrityksissä sekä ruoan parissa, ja toiminut...

Tanskalaisen Hoppekids-yrityksen söpön ja tyylikkään vaihtopöydän kanssa ei voi mennä vikaan. Tuote täyttää tanskalaiset laatuvaatimukset, ja siinä on kaksi suurta laatikkoa, joissa on runsaasti säilytystilaa. Lisäksi itse vaihtopinta voidaan irrottaa, jotta voit käyttää kalusteita muihin…

2
Paras seinään kiinnitettävä vaihtopöytä

BabyDan Alfred

3
käytännöllinen vaihtopöytä kylpyammeella

Sebra 2-i-1

4
edullinen vaihtopöytä

Stokke Home

8
käytännöllinen vaihtopöytä kylpyammeella

Safety 1st Dolphy

9
Tilaa säästävä ja korkeussäädettävä vaihtopöytä

Linea by Leander

Prissammenligning i samarbejde med  Prisjakt Logo

Käytät lastenvaihtopöytää paljon ensimmäisten vuosien aikana, joten on tärkeää investoida hyvään malliin heti alusta alkaen. Tässä vaihtopöytäarvostelussa opastamme sinut markkinoiden 10 parhaan vaihtopöydän pariin, jotta saat kotiin oikean vaihtopöydän tarpeisiisi ja kotiisi. Muista myös testivoittajamme Hoppekidsin Isabella-sarjasta.

Kaikki tämän testin pukupöydät ovat investoinnin arvoisia, joten voit valita vapaasti alla olevista malleista. Jos olet epävarma valintasi suhteen, lue artikkelin loppuun asti, sillä opastamme sinua oston keskeisten näkökohtien läpi myöhemmissä osioissa.

Hoppekids Isabella

Paras vaihtopöytä

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Eleganttia ja tyylikästä muotoilua, ja valmistettu hyvistä materiaaleista ja on laadukas
 • pros-icon.svg Varustettu kahdella suurella laatikolla, jotka mahdollistavat säilytyksen käden ulottuville
 • pros-icon.svg Voidaan käyttää jälkikäteen lipastona, koska vaihtopinta voidaan irrottaa

Detaljeret gennemgang

Tanskalaisen Hoppekids-yrityksen söpön ja tyylikkään vaihtopöydän kanssa ei voi mennä vikaan. Tuote täyttää tanskalaiset laatuvaatimukset, ja siinä on kaksi suurta laatikkoa, joissa on runsaasti säilytystilaa. Lisäksi itse vaihtopinta voidaan irrottaa, jotta voit käyttää kalusteita muihin tarkoituksiin, kun lapsesi kasvaa vanhemmaksi.

Miksi kannattaa valita Hoppekids Isabella

Jos kieltäydyt tekemästä kompromisseja uuden vaihtopöydän suhteen, suosittelemme tutustumaan tarkemmin testivoittajaamme valmistajan Hoppekidsin Isabella-sarjasta. Hoppekids on tanskalainen tuotemerkki, joten voit olla varma, että sen tuotteet täyttävät tanskalaiset laatuvaatimukset. Valmistaja pitää huolta ympäristöstä ja kestävästä kehityksestä, minkä vuoksi vaihtopöytä on valmistettu FSC-sertifioidusta männystä ja MDF-materiaalista.

Yksi pöydän suurista eduista on se, että siinä on kaksi suurta laatikkoa. Näin voit pitää kaikki välttämättömät tarvikkeet aina käden ulottuvilla, joten vaipat, pyyhkeet, voiteet jne. eivät koskaan puutu, kun sinun on vaihdettava vaippa. Tuotteessa on erittäin tyylikäs ja elegantti muotoilu, ja juuri siksi haluat pitää tätä vaihtotelinettä esillä. Voit käyttää sitä myös silloin, kun lapsesi on kasvanut ulos vaihtopöydästä, sillä sitä voidaan käyttää lipastona.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 104 cm
 • Syvyys: 68 cm
 • Leveys: 79 cm
 • Paino: 28,5 kg
 • Väri: Valkoinen
 • Materiaali: FSC-sertifioitu mänty ja MDF
 • Maksimikuorma: 40 kg

BabyDan Alfred

Paras seinään kiinnitettävä vaihtopöytä

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Hyödyntää erinomaisesti tilaa pienessä huoneessa, koska se ei vie kokoon taitettuna mitään
 • pros-icon.svg Hyvä leveys takaa optimaalisen tilan vaipanvaihtoa varten – ja hyllyt tarjoavat säilytystilaa
 • pros-icon.svg Säädä se sinulle sopivalle korkeudelle

Detaljeret gennemgang

Tämän vaihtopöydän avulla voit säästää tilaa, sillä se on seinälle kiinnitettävä malli. Se on ilmeinen ratkaisu pienemmissä huoneissa, joissa halutaan silti runsaasti tilaa vaipanvaihtoa varten. Kun pöytä on taitettu alas, tilaa on runsaasti. Säilytystä varten on jopa hyllyt, joten sinun ei tarvitse tehdä kompromisseja.

Miksi kannattaa valita BabyDan Alfred

Etsitkö seinään kiinnitettävää vaihtopöytää, jonka avulla voit säästää tilaa lastenhuoneessa, makuuhuoneessa, kylpyhuoneessa jne.? Tutustu sitten tähän tilaa säästävään malliin BabyDanilta. Seinään kiinnitettävä malli vie kokoontaitettuna vain vähän tilaa, joten sinun ei tarvitse varata liikaa tilaa vaihtopöydälle.

Ei kuitenkaan tarvitse pelätä tinkivänsä vaihtopöydän rakenteesta, sillä tämä malli on leveä ja siinä on tilaa säilytykselle, sillä se on varustettu hyllyillä. Se on siis aivan kuin optimaalinen vaihtopöytä, vaikka se roikkuu seinällä. Seinälle ripustettavan mallin etuna on myös se, että voit säätää, kuinka korkealle tai alas haluat vaihtopöydän ripustettavan. Sinun ei siis tarvitse huolehtia selkäkivuista, kun käytät tätä vaihtopöytää.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 78,5 cm
 • Syvyys: 81 cm
 • Leveys: 83 cm
 • Väri: Valkoinen
 • Materiaali: oksaton Uuden-Seelannin mänty
 • Maksimikuorma: 15 kg

Sebra 2-i-1

käytännöllinen vaihtopöytä kylpyammeella

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Yhdistelmäratkaisu, joka toimii sekä vaihtopöytänä että kylpyammeena
 • pros-icon.svg Hyvää säilytystilaa, sillä siinä on laatikko ja erilaisia säilytyslokeroita
 • pros-icon.svg Varustettu neljällä pyörällä, joten voit muuttaa sen asentoa tarpeen mukaan

Detaljeret gennemgang

Tämä Sebra-tuotemerkin vaihtopöytä on 2-osainen kaluste, sillä sitä voidaan käyttää sekä klassisena säilytyskalusteena että vaihtopöytänä. Voit siis nauttia siitä monta vuotta. Lisäksi tuote on valmistettu hyvistä ja kemikaaleista vapaista materiaaleista.

Miksi kannattaa valita Sebra 2-in-1

Jos haluat olla varma, ettet sinä etkä vauvasi altistu kemikaaleille, kun on aika vaihtaa vaippa, voit valita tämän Sebran vaihtopöydän. Malli täyttää useita kansainvälisiä vaatimuksia, kuten EN71-2, EN 71-3, EN 717-1:2004 ja VOC-pitoisuutta koskevat määräykset. Huonekalut on siis testattu perusteellisesti, eivätkä ne vahingoita ympäristöä tai ihmisten terveyttä.

Tässä vaihtopöydässä on runsaasti tilaa vaipanvaihdolle, ja hieno reuna takaa, ettei vauva ole vaarassa pudota laidan yli. Tämä reuna voidaan kuitenkin poistaa, ja pukupöytää voidaan käyttää sen sijaan klassisena säilytysyksikkönä. Tuotteessa on myös kaksi laatikkoa säilytystä varten. Laatikoiden pehmeä sulkeutuminen estää sormien jäämisen kiinni, vaikka laatikkoa liikuteltaisiinkin nopeasti. Myös pyöristetyt kulmat ovat vain turvallisuuden lisäämiseksi, jotta kukaan ei loukkaannu.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 85 cm
 • Syvyys: 70 cm
 • Leveys: 75 cm
 • Väri: Valkoinen
 • Materiaali: pyökki, kumipuu ja MDF
 • Maksimikuorma: 11 kg

Stokke Home

edullinen vaihtopöytä

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Myydään edulliseen hintaan laadusta tinkimättä
 • pros-icon.svg Kestävä rakenne ja ympäristöystävällinen, koska se ei sisällä haitallisia kemikaaleja
 • pros-icon.svg Tässä on kaksi kätevää hyllyä, jotta sinulla on säilytystilaa, ja pyörät liikkumisen vapautta varten

Detaljeret gennemgang

Sinun ei enää tarvitse huolehtia siitä, että lapsi kylpee epämukavassa vartaloasennossa, sillä tämän vaihtopöydän avulla saat kylpyammeen hyvälle korkeudelle. Pöydässä on sisäänrakennettu kylpyamme, jossa on tyhjennysletku ja useita säilytyslaatikoita sekä laatikko. Lisäksi sitä voidaan liikutella vapaasti, koska se on varustettu pyörillä.

Miksi kannattaa valita Safety 1st Dolphy

Tykkäätkö käytännön ratkaisuista? Sitten pidät varmasti tästä Safety 1st -yhtiön vaihtopöydästä. Erityistä tässä vaihtopöydässä on sen monikäyttöisyys, sillä se toimii sekä vaihtopöytänä että kylpyammeena. Sinun ei siis tarvitse ostaa ulkopuolista kylpyammetta ja mennä polvillesi aina, kun lapsesi tarvitsee kylvyn. Sen sijaan voit pestä lapsesi sinulle sopivalla korkeudella, jotta et rasita kehoasi.

Tämä vaihtopöytä ei kuitenkaan ole vain ihanteellinen investointi, sillä siinä on sisäänrakennettu kylpyamme, jossa on myös oma tyhjennysletku. Tuotteessa on myös mukava vaihtotaso ja useita käytännöllisiä säilytyslaatikoita ja -lokeroita. Alareunassa on jopa yksi suuri laatikko. Sinulla on siis runsaasti tilaa kaikille tarvikkeillesi. Vaihtopöydässä on myös pyörät, joten voit siirtää sitä ympäri taloa tarpeen mukaan. Pyörät voidaan lukita niin, että pöytä pysyy paikallaan käytön aikana.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 103 cm
 • Syvyys: 60 cm
 • Leveys: 83 cm
 • Paino: 11.8 kg
 • Väri: Valkoinen ja beige
 • Maksimikuorma: 14 kg

Hoppekids Ida-Marie

Tilaa säästävä ja korkeussäädettävä vaihtopöytä

Fordele
 • pros-icon.svg Myydään edulliseen hintaan laadusta tinkimättä
 • pros-icon.svg Kestävä rakenne ja ympäristöystävällinen, koska se ei sisällä haitallisia kemikaaleja
 • pros-icon.svg Tässä on kaksi kätevää hyllyä, jotta sinulla on säilytystilaa, ja pyörät liikkumisen vapautta varten

Detaljeret gennemgang

Sijoittamalla tähän Hoppekidsin vaihtopöytään et tuhlaa liikaa rahaa hyvin toimivaan vaihtopöytään. Tuote on rakenteeltaan yksinkertainen, mutta kuitenkin hieman vankempi kuin muut vaihtoehdot. Vaihtopöytä on valmistettu ilman haitallisia kemikaaleja ja siinä on ympäristöystävällinen vesipohjainen lakka.

Miksi kannattaa valita Hoppekids Ida-Marie

Ei sinulla ole suurinta budjettia uuden vaihtopöydän ostamiseen, mutta haluat silti mallin, joka toimii optimaalisesti ja on laadukas? Tutustu sitten tähän Hoppekidsin Ida-Marie-sarjan vaihtopöytään. Tämä vaihtopöytä maksaa paljon vähemmän kuin muut hyvät mallit, mutta sen rakenne on erittäin tukeva. Itse asiassa se kestää jopa 40 kg:n maksimikuorman, kun monet muut vaihtopöydät kestävät vain 15-20 kg.

Hylly on valmistettu FSC-sertifioidusta puusta, ja se on vieläpä päällystetty ympäristöystävällisellä, vesipohjaisella lakalla, joka ei sisällä haitallisia tai tarpeettomia kemikaaleja. Kirjahyllyssä on kaksi hyllyä, joita voit käyttää vapaasti kaiken sen säilyttämiseen, mitä haluat pitää lähelläsi vaipanvaihdon tai vaatteiden vaihdon aikana. Tuotteessa on myös pyörät, joten voit vapaasti raahata sitä ympäriinsä tarpeen mukaan.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 84 cm
 • Syvyys: 73 cm
 • Leveys: 56 cm
 • Väri: Valkoinen
 • Materiaali: FSC-sertifioitu mänty ja MDF
 • Maksimikuorma: 40 kg

Cam Cam Copenhagen Harlequin

Moderni vaihtopöytä, jossa on ulosvedettävä pöytälevy

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Moderni muotoilu ja hyvä toiminnallisuus
 • pros-icon.svg Varustettu jatkoalustalla, joka antaa enemmän tilaa työskentelyyn
 • pros-icon.svg Kaksi säädettävää hyllyä kaapissa tarjoavat runsaasti säilytystilaa

Detaljeret gennemgang

Sinun kannattaa investoida tähän Cam Harlequin -vaihtoalustaan, jos haluat modernin vaipanvaihtopöydän, josta voi tehdä jopa pidemmän. Pöytää voi käyttää monta vuotta, sillä se on rakenteeltaan tukeva. Se voidaan jopa muuntaa tavalliseksi kaapiksi. Tämä pöytä on jopa testattu haitallisista aineista vapaaksi.

Miksi kannattaa valita Cam Cam Copenhagen Harlequin

Tämä Cam Harlequin -pakkauspöytä sulautuu moderniin kotiin, joten se sopii niille, jotka haluavat vaihtopöydän, joka ei heti näytä vaihtopöydältä. Tämä on erityisen hyödyllistä, jos pöytä on tarkoitus sijoittaa makuuhuoneeseen tai olohuoneeseen eikä lastenhuoneeseen. Vaihtopöytä on modernin näköinen, ja se voidaan jopa muuntaa tavalliseksi kaapiksi, kun lapsi on kasvanut ulos vaihtopöydästä.

Kaapissa on kaksi säädettävää hyllyä, joilla voit säilyttää erilaisia tavaroita, jotka on tärkeää pitää lähellä vaippoja vaihdettaessa. Ja jos pöydällä ei ole tarpeeksi tilaa vauvalle tai vaipanvaihtoalustalle, voit yksinkertaisesti vetää jatkohyllyä hieman ulos. Tämä erityinen vaihtopöytä täyttää DS/EN 12221-1 + A1: 2013 vaatimukset, ja pintamaali on Euroopan leludirektiivin EN 71/3 2013 mukainen ja VOC-vapaa.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 100 cm
 • Syvyys: 69 cm
 • Leveys: 84 cm
 • Väri: Valkoinen
 • Materiaali: mänty ja MDF
 • Maksimikuorma: 11 kg

Troll Royal

Premium vaihtopöytä

Fordele
 • pros-icon.svg Täyttää kansainväliset standardit ja on testattu myrkyttömäksi
 • pros-icon.svg Optimaalinen korkeus varmistaa, ettet ole kyyristelemässä lapsen päälle
 • pros-icon.svg Kolme laatikkoa ja tilava kaappi mahdollistavat paljon säilytystilaa

Detaljeret gennemgang

Tämä vaihtopöytä täyttää pohjoismaiset ja amerikkalaiset standardit, joten voit olla varma, että saat lastenhuoneeseen sopivan vaihtopöydän. Tuotteessa on skandinaavinen muotoilu, ja se sopii mihin tahansa huoneeseen. Lipasto on varustettu sekä kaapilla että laatikoilla, joten sinulla on runsaasti säilytystilaa.

Miksi sinun kannattaa valita Troll Royal

Haluatko vaihtopöydän, joka on kiistatta yksi markkinoiden parhaista? Sitten tämä Troll-vauvanvaihtopöytä on sinua varten. Ajaton klassikko, jossa on skandinaavinen muotoilu, ja tämä malli on saatavana joko harmaana tai valkoisena. Kaikki Trollin huonekalut tarkastetaan useaan kertaan tuotannon aikana, jotta varmistetaan, että ne täyttävät odotukset, minkä jälkeen ne täyttävät sekä pohjoismaiset että amerikkalaiset standardit. He käyttävät esimerkiksi vesipohjaisia ja myrkyttömiä maaleja sekä myrkytöntä liimaa lipastossa.

Toinen selkeä etu tässä vaihtopöydässä on sen suhteellisen suuri korkeus. Et siis tunne nojaavasi vauvasi päälle, kun on aika vaihtaa vaippoja tai vaatteita. Tällainen asento voi pitkällä aikavälillä olla haitallinen selälle. Vaihtopöytä on myös käytännöllinen, sillä siinä on kolme laatikkoa ja kaappi. Näin voidaan säilyttää paljon vaihtotarvikkeita ja vaatteita. Vaihtomatto voidaan myös poistaa, kun sitä ei enää tarvita, jolloin kalusteita voidaan käyttää tavallisena lipastona.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 96,8 cm
 • Syvyys: 52 cm
 • Leveys: 93,6 cm
 • Väri: Harmaa tai valkoinen
 • Materiaali: koivupuu

Safety 1st Dolphy

käytännöllinen vaihtopöytä kylpyammeella

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Yhdistelmäratkaisu, joka toimii sekä vaihtopöytänä että kylpyammeena
 • pros-icon.svg Hyvää säilytystilaa, sillä siinä on laatikko ja erilaisia säilytyslokeroita
 • pros-icon.svg Varustettu neljällä pyörällä, joten voit muuttaa sen asentoa tarpeen mukaan

Detaljeret gennemgang

Sinun ei enää tarvitse huolehtia siitä, että lapsi kylpee epämukavassa vartaloasennossa, sillä tämän vaihtopöydän avulla saat kylpyammeen hyvälle korkeudelle. Pöydässä on sisäänrakennettu kylpyamme, jossa on tyhjennysletku ja useita säilytyslaatikoita sekä laatikko. Lisäksi sitä voidaan liikutella vapaasti, koska se on varustettu pyörillä.

Miksi kannattaa valita Safety 1st Dolphy

Tykkäätkö käytännön ratkaisuista? Sitten pidät varmasti tästä Safety 1st -yhtiön vaihtopöydästä. Erityistä tässä vaihtopöydässä on sen monikäyttöisyys, sillä se toimii sekä vaihtopöytänä että kylpyammeena. Sinun ei siis tarvitse ostaa ulkopuolista kylpyammetta ja mennä polvillesi aina, kun lapsesi tarvitsee kylvyn. Sen sijaan voit pestä lapsesi sinulle sopivalla korkeudella, jotta et rasita kehoasi.

Tämä vaihtopöytä ei kuitenkaan ole vain ihanteellinen investointi, sillä siinä on sisäänrakennettu kylpyamme, jossa on myös oma tyhjennysletku. Tuotteessa on myös mukava vaihtotaso ja useita käytännöllisiä säilytyslaatikoita ja -lokeroita. Alareunassa on jopa yksi suuri laatikko. Sinulla on siis runsaasti tilaa kaikille tarvikkeillesi. Vaihtopöydässä on myös pyörät, joten voit siirtää sitä ympäri taloa tarpeen mukaan. Pyörät voidaan lukita niin, että pöytä pysyy paikallaan käytön aikana.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 103 cm
 • Syvyys: 60 cm
 • Leveys: 83 cm
 • Paino: 11.8 kg
 • Väri: Valkoinen ja beige
 • Maksimikuorma: 14 kg

Linea by Leander

Tilaa säästävä ja korkeussäädettävä vaihtopöytä

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Mahdollisuus säätää vaihtopöydän korkeutta, jotta sinun ei tarvitse kumartua liikaa
 • pros-icon.svg Tilaa säästävästi suunniteltu, mutta säilytystilaa on tarjolla
 • pros-icon.svg Korkeat reunat varmistavat, ettei vauva putoa sivujen yli

Detaljeret gennemgang

Tämän Leanderin vaihtopöydän avulla sekä äiti että isä voivat vaihtaa vaippoja kumartumatta liian alas. Mallissa on säädettävä korkeus. Lisäksi muotoilu on tilaa säästävä, joten vaihtopöytä ei vie liikaa tilaa huoneessa, ja korkeat reunat takaavat paremman turvallisuuden.

Miksi sinun kannattaa valita Linea by Leander

Jos haluat olla varma siitä, että turvallisuus on huippuluokkaa ja että sinulla itselläsi on mukava kehon asento, kun käytät vaihtopöytää, suosittelemme sinua investoimaan tähän Leanderin vaihtoehtoon. Tämä Leanderin vaihtopöytä on suunniteltu siten, että sen korkeus on säädettävissä 87 ja 92 cm:n välillä. 5 cm ei ehkä kuulosta paljolta, mutta se voi vaikuttaa merkittävästi vartalosi asentoon ja siten myös siihen, kuinka paljon selkääsi sattuu, kun seisot ja vaihdat vauvaa.

Voit myös olla varma, ettei lapsesi ole vaarassa pudota sivujen yli, sillä ne on suunniteltu erityisen korkeiksi. Itse vaihtopöytä on suunniteltu tilaa säästävästi, mutta siinä on silti kaksi hyllyä, joita voit käyttää säilytystilana kaikelle, mitä haluat pitää lähellä. Tuotetta varten on mahdollista ostaa laatikko. Voit ostaa tämän vaihtopöydän tammen, pyökin tai valkoisen pintakäsittelyn värisenä. Kaikki vaihtoehdot on käsitelty kestävällä lakalla.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 87-92 cm
 • Syvyys: 70 cm
 • Leveys: 60 cm
 • Väri: Valkoinen, tammi tai pyökki

Guide

Miten valita paras vaihtopöytä

Alhaalla olevissa osioissa kerrotaan, mitä asioita kannattaa ottaa huomioon, kun ostat ja käytät vaihtopöytää. Voit myös lukea lisää siitä, miten löydät parhaan vaihtopöydän tarjouksen, jos olet päätynyt malliin, joka on kalliimpi kuin olet budjetoinut.

Ennen kuin siirrymme muihin osioihin, keskitymme ensin siihen, mitä sinun tulisi asettaa etusijalle, kun ostat vaihtopöydän. Jos noudatat näitä vinkkejä ja näkökohtia, on paljon todennäköisempää, että saat kotiin juuri oikean mallin.

 • Koko: Yksi tärkeimmistä huomioon otettavista muuttujista on itse vaihtopöydän koko. Tämä koskee sitä, kuinka paljon tilaa huonekalut vievät, kuinka korkeita ja leveitä ne ovat. Todellinen koko on tärkeä sen kannalta, onko huonekaluille tilaa kyseisessä huoneessa. Leveys vaikuttaa siihen, kuinka paljon tilaa lapselle on – lapsen on esimerkiksi voitava kasvaa ilman, että vaihtopöytää tarvitsee vaihtaa. Korkeudella on merkitystä mukavuuden kannalta, kun käytät vaihtopöytää, ja voit lukea siitä lisää alla olevasta osiosta
 • Materiaalit: Haluat varmistaa, että vaihtopöytä on valmistettu oikeista materiaaleista. Tämä koskee sekä vaihtopöydän kestävyyttä että sen käyttöturvallisuutta. Esimerkiksi puiset pukupöydät kannattaa valita FSC-sertifioiduista puusta, ja pintakäsittelyn tai maalin tulisi olla testattu ilman erilaisia haitallisia kemikaaleja
 • Elämäntyyli: Saattaa olla hyvä ajatus miettiä, onko sinulla erityisiä mieltymyksiä vaihtopöydän ulkonäön suhteen. Haluatko sen olevan tietyn värinen? Olla tyylikäs, moderni tai yksinkertainen muotoilultaan? Miten vaihtopöydän reunat ja etuosa tulisi suunnitella? Jos sinulla on mieltymyksiä ulkoasun suhteen, tämä voi auttaa rajaamaan valinnan, jotta voit helpommin valita itsellesi sopivan. Ulkonäköä pohtimalla voit varmistaa, että vaihtopöytä sopii sen huoneen muuhun sisustukseen, johon se sijoitetaan
 • Säilytysvaihtoehdot: Vaihtopöydän ulkonäön yhteydessä voi myös olla hyvä ajatus miettiä, haluatko vaihtopöydän olevan varustettu laatikoilla ja/tai hyllyillä säilytystä varten. Ja jos on, pitäisikö siellä olla runsaasti säilytystilaa vai vain mahdollisuus säilyttää erilaisia välttämättömiä tavaroita, kuten kourallinen vaippoja, kosteuspyyhkeitä jne.? On täysin sinun päätettävissäsi, mitä haluat, mutta meidän on mainittava, että pieni säilytystila on ehdottomasti eduksesi, sillä silloin kaikki tarvitsemasi on helposti ulottuvillasi
 • Riskiluokka:Lasten pöytiä on halpoja, kalliita ja siltä väliltä. Tästä syystä kannattaa miettiä, haluatko pysyä tietyn budjetin rajoissa vai haluatko saada vapaat kädet kaikille hyllyille. Kun mietit hintaluokkaa, sinun kannattaa myös miettiä, mitä odotat vauvanvaihtopöydältä ja vastaavatko nämä odotukset haluamaasi hintaluokkaa

Mitä sinun on huomioitava, kun käytät vauvanvaihtopöytää

Yllä olevista kohdista olet voinut lukea, mitä sinun on otettava huomioon, kun ostat vaihtopöydän. On kuitenkin myös muita tekijöitä, jotka ovat tärkeässä roolissa, kun valitaan parasta vaihtopöytää ja mihin kannattaa kiinnittää huomiota, kun käytetään vaihtopöytää. Voit lukea niistä lisää alla olevista kohdista.

Älä tingi vaihtopöydän korkeudesta

Kuten aiemmin mainittiin, on tärkeää, että löydät pituuteesi sopivan vaihtopöydän. Itse asiassa on erittäin haitallista selälle ja käsivarsille, jos pöytä on joko liian korkea tai liian matala. Lisäksi väärällä korkeudella oleva vaihtopöytä voi vaikuttaa myös läheisyyteen vauvan kanssa, mikä on tärkeää vaipanvaihdon ja pukeutumisen kannalta.

Mutta mitä teet, jos sinun ja kumppanisi välillä on suuri pituusero? Tällöin voi olla hyvä idea valita vaihtopöytä, jonka korkeutta voi säätää. Näin saatte pöydän, joka sopii useimmille ihmisille ja jota voitte molemmat käyttää ongelmitta. Jos ei ole mahdollista löytää korkeussäädettävää vaihtopöytää, josta molemmat pitävät, toinen vaihtoehto on ostaa korkea vaihtopöytä, esimerkiksi seinään kiinnitettävä malli. Tällöin pienemmän on käytettävä jakkaraa noustakseen oikealle korkeudelle.

Prioriteettina on korkean turvallisuuden vaatteidenvaihtopöytä

Suosittelemme, että seuraat tarkkaan, pysyykö vaihtopöydän turvallisuus huippuluokassa – myös lapsen vanhetessa. Lähes kaikkia vauvanvaihtopöytiä voidaan käyttää vauvojen ensimmäisen ikävuoden aikana, mutta kaikki vauvanvaihtopöydät eivät sovellu käytettäviksi, kun vauva kasvaa isommaksi ja painavammaksi. Esimerkiksi vaihtopöydän rakenne ei ehkä ole tarpeeksi tukeva kestämään hiljalleen tulevaa lisäpainoa.

Turvallisuuden kannalta yksi tärkeimmistä tekijöistä on vaihtopöydän sivut. Mitä korkeammalla ne ovat, sitä pienempi on riski, että lapsi putoaa pöydän reunan yli. Et voi välttää sitä, että lapset yrittävät liikkua ja vääntyä, kun he makaavat vaihtopöydällä, joten varmista, että investoit vaihtopöytään, jossa on turvalliset sivut. Tarkkaile lisäksi, kuinka terävät tuotteen reunat on suunniteltu ja sulkeutuvatko laatikot normaalisti vai pehmeästi. Sekä sinä että lapsesi voitte loukkaantua niissä, jos ette ole varovaisia – ettekä aina ole, kun teidän on liikuttava nopeasti.

Älä koskaan jätä lasta, kun hän on vaihtopöydällä

Riippumatta siitä, kuinka turvalliselta vaihtopöytä vaikuttaa korkeiden reunojen jne. osalta, älä koskaan jätä lasta yksin vaihtopöydälle ilman valvontaa. Tämä johtuu siitä, että useimmat lapset horjuvat tai liikkuvat, kun he makaavat vaihtopöydällä, mikä voi johtaa siihen, että he putoavat pöydältä. Vauva voi pudota pitkältä matkalta, joten putoaminen vaihtopöydältä voi olla lapselle erittäin vaarallista. Korkeat reunat auttavat tietysti pitämään vauvan kohtuullisen turvassa, mutta valitettavasti on aina olemassa riski, että onnettomuuksia voi sattua, jos kävelet pois vauvan luota, kun hän makaa vaihtopöydällä.

Juuri edellä mainittujen seikkojen vuoksi on myös suositeltavaa varmistaa, että sinulla on mahdollisimman lähelläsi kaikki, mitä tarvitset muutosprosessin aikana. Näin et joudu yhtäkkiä tilanteeseen, jossa tarvitset jotain. Yleiset tarvikkeet, kuten vaipat, pyyhkeet, vaippa-ämpäri, vauvaöljy ja niin edelleen, on hyvä pitää käden ulottuvilla niin, että ne ovat helposti ulottuvillasi, kun pidät vauvaa toisella kädellä paikallaan.

Näin kauan voit käyttää vaihtopöytää

Se, kuinka kauan voit käyttää vaihtopöytää ja milloin et enää tarvitse sitä, vaihtelee suuresti. Siksi suosittelemme, että noudatat sitä, mikä on parasta sinulle ja lapsellesi. Jotkut lopettavat vaihtopöydän käytön lapsen ollessa 1,5-2-vuotias, koska lapsen nostaminen ylös ja alas vaihtopöydältä on liian rasittavaa. Toinen haittapuoli on se, että monet lapset kasvavat tänä aikana liian isoksi vaihtopöydälle, jolloin esimerkiksi jalat työntyvät reilusti reunan ulkopuolelle.

Yksi tärkeimmistä asioista, jotka on otettava huomioon, jos haluat jatkaa vaihtopöydän käyttöä vauvasi ollessa vanhempi, on kuitenkin se, pystyykö pöytä edelleen tukemaan lastasi. Jotkin vaihtopöydät soveltuvat vain noin 10 kg:n painolle. Jos lapsesi painaa enemmän, ei ole turvallista jatkaa vauvanvaihtopöydän käyttöä. Jos siis aiot käyttää vaihtopöytää mahdollisimman pitkään, kannattaa valita malli, jonka kapasiteetti on suurempi.

Tarvitsetko seinään kiinnitettävän vaihtopöydän?

Jos kärsit kotonasi tilanpuutteesta tai haluat jostain muusta syystä vaihtopöydän, joka ei vie paljon tilaa, suosittelemme tutustumaan tarkemmin erilaisiin seinään kiinnitettäviin vaihtopöytätyyppeihin. Tämäntyyppiset vaihtopöydät eivät ole niinkään huonekaluja, että niille pitäisi löytää tilaa. Sen sijaan saat ripustaa vaihtopöydän seinälle, minkä vuoksi sen alla on tilaa muille tavaroille. Seinään kiinnitettävä pukupöytä on tilaa säästävä ratkaisu, sillä se voidaan ripustaa käytännössä mihin tahansa kodin tilaan viemättä liikaa tilaa, kun sitä ei käytetä.

Sinun ei myöskään tarvitse huolehtia siitä, että joudut tinkimään liikaa vaihtopöydästäsi vain siksi, että valitset seinään kiinnitettävän mallin. Useimmat seinään kiinnitettävät vaihtopöydät on suunniteltu siten, että niissä on vähän säilytystilaa, joten sinulla on silti tilaa kaikelle, mitä tarvitset, kun vaihdat vauvan vaippaa tai vaatteita. Lisäksi voit helposti hankkia malleja, joita on mukava katsella, vaikka ne roikkuvat seinällä.

Onko sinulla vaikeuksia päättää, mihin seinään kiinnitettävään vaihtopöytään investoida? Silloin ei ole syytä paniikkiin. Opastamme sinut parhaiden kokoontaitettavien vaihtopöytien pariin seinään kiinnitettävien vaihtopöytien testissä

Löydä paras vaihtopöytätarjous

Vaihtopöytiä on saatavilla kaikissa hintaluokissa, joten ei pitäisi olla liian vaikeaa löytää budjettiisi sopivaa mallia. Olet kuitenkin saattanut törmätä juuri oikeaan vaihtopöytään, joka maksaa hieman enemmän kuin sinulla on varaa tai olet valmis maksamaan tuotteesta. Tällöin kannattaa ehkä pitää silmällä eri verkkokauppiaiden sivustoja, sillä usein parhaat tarjoukset löytyvät sieltä. Huomaa kuitenkin, että joissakin tapauksissa sinun on ehkä oltava hieman kärsivällinen, joten tämä ei ole hyvä vaihtoehto, jos tarvitset kiireellisesti vaihtopöydän pienelle lapsellesi.

Miten tämä vaihtopöytätesti suoritettiin

Jos haluat olla varma, että saat hyvin toimivan vaihtopöydän, voit valita jonkin tämän testin tuotteista. Kaikki tuotteet on valittu sen perusteella, että ne ovat saaneet hyviä tuloksia muissa testilehdissä ja että kuluttajat ovat kehuneet niitä. Molemmat suoriutuvat hyvin testeissä ja ovat toimivia kuluttajan kotona.

Huomaat, että mukana olevat tuotteet eroavat hieman toisistaan. Esimerkiksi vaihtopöytiä on useita erilaisia, kuten tavallisena lipastona toimivia, kokoontaitettavia, seinään kiinnitettäviä ja muita. Olemme ottaneet mukaan erilaisia vaihtopöytiä, jotta testimme vastaisivat useampien kuluttajien tarpeita.

FAQ

Mikä on testin paras vaihtopöytä?

Tässä testissä valitsimme testivoittajaksi Hoppekids Isabella -vaihtopöydän. Malli on vaihtopöytä, jota on helppo käyttää, jossa on säilytystilaa ja joka sopii mihin tahansa huoneeseen.

Kuinka kauan vaihtopöytää käytetään?

Vaihtopöydän käyttöaika vaihtelee perheestä toiseen. Jotkut käyttävät sitä vain ensimmäisen vuoden tai kaksi, kun taas toiset käyttävät sitä niin kauan kuin mahdollista.

Paljonko vaipanvaihtopöytä maksaa?

Hyviä vaihtopöytiä on kaikissa hintaluokissa, eikä sinun pitäisi edes tuntea tinkiväsi pöydästä vain siksi, että sitä myydään edulliseen hintaan. Lue lisää täältä testistä.

Mihin minun tulisi kiinnittää erityistä huomiota, kun ostan vaihtopöydän?

Varmista, että valitset optimaalisen korkuisen vaihtopöydän, jotta et kyyristele vauvan vaatteiden ja vaipan vaihtamisen äärellä. Lisäksi sen tulisi olla valmistettu hyvistä materiaaleista ja siinä tulisi olla korkeat reunat.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×