Paras verenpainemittari – Testasimme markkinoiden 7 parasta verenpainemittaria 2023

Verenpainemittaritestistämme löydät 7 parasta tällä hetkellä markkinoilla olevaa mallia. Mallit on valittu asiantuntija- ja käyttäjäarvostelujen perusteellisen tutkimuksen sekä käytännön testien perusteella sekä kotimaassa että ulkomailla. Tarkistamme jatkuvasti markkinoita ja päivitämme testiä, joten löydät aina päivitetyn version.
Af Elisabeth Backmanson BAdge
Elisabeth Backmanson

Elisabeth on tehnyt työtä viestinnän alalla pitkään ja on toiminut monilla eri aloilla erilaisissa viestinnän ja markkinoinnin tehtävissä. Hän on tehnyt töitä IT- ja konsultointi-yrityksissä sekä ruoan parissa, ja toiminut...

Prissammenligning i samarbejde med  Prisjakt Logo

Parhaiden verenpainemittareiden tarkastelussa ja arvioinnissa olemme painottaneet seuraavia ostokriteereitä: tarkkuus, näyttöruutu, muisti ja helppokäyttöisyys. Näiden kriteerien perusteella olemme myös antaneet jokaiselle monitorille yksilöllisen ja kokonaispisteytyksen, joka määrittää niiden sijoituksen testissä.

Osto-oppaassamme keskitymme samoihin kriteereihin ja niiden merkitykseen verenpainemittarin valinnassa.

Omron M3 Comfort- Verenpainemittari

Testin parhaat tulokset

4.2
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Käyttäjien arvostelut
  5
 • Tarkkuus
  4
 • Näyttö
  4
 • Muisti ja tallennus
  3
 • Helppokäyttöisyys
  5
Fordele
 • pros-icon.svg Intellisense-teknologia, joka varmistaa, että mansetti sopii ja on asennettu oikein.
 • pros-icon.svg Käyttäjäystävällinen näyttöruutu, joka näyttää verenpainetta, sykkeen ja ajan mittauksen aikana.
 • pros-icon.svg Sisäänrakennettu muisti, johon mahtuu 60 mittausta kahdelle henkilölle.
 • pros-icon.svg Rytmihäiriöiden ilmaisin
 • pros-icon.svg Täysin automaattinen verenpainemittari
Ulemper
 • cons-icon.svg Ei Bluetoothia

Detaljeret gennemgang

Tämä testipalkittu Omron M3 Comfort-merkkinen verenpainemittari on sekä CE-merkitty että kliinisesti hyväksytty, joten voit luottaa siihen, että se antaa tarkat tulokset. Laite on täysin automaattinen, ja Omronin mittarissa on täyttöjärjestelmä, joka täyttää mansetin haluttuun paineeseen. Lisäksi Omronin  M3 Comfort laitteessa on riittävästi muistia 60 mittakertaa varten kahdelle henkilölle.

Miksi sinun tulisi valita Omron M3 verenpainemittari?

Omron M3 verenpainemittari on täysin automaattinen verenpainemittari, jossa on sisäänrakennettu intellisense-puhallusjärjestelmä, joka puhaltaa mansetin automaattisesti käytön aikana, jolloin saat oikean paineen, jota tarvitaan tarkkaan mittaukseen. Puhallus tapahtuu ilman esiasetusta tai uudelleentäyttöä. Lisäksi Omron M3 mittarin järjestelmä kertoo, jos mansetti sopii huonosti tai on asennettu väärin, joten vältät virheelliset mittaukset.

Voit helposti seurata mittauksen etenemistä Omronin verenpainemittarin käyttäjäystävällisellä näytöllä, jossa näkyvät muun muassa verenpaine, syke ja mittausaika. Kaikkiaan Omron M3 verenpainemittari on myös jopa 60 mittauksen muisti kahdelle käyttäjälle. Tämä ei ole yhtä paljon kuin Beurer BM28:ssa, mutta voit helposti jakaa Omron-tuotteen kumppanisi tai jonkun muun perheenjäsenen kanssa, jos haluat tietää verenpaineesi arjessa.

Pidämme erityisesti Omronin mittarin mittauksen helppokäyttöisyydestä ja älykkäästä järjestelmästä, joka suojaa virheellisiltä tuloksilta.

Luokituksemme

Omron M3 verenpaineen mittauslaitetta koskevien analyysiemme perusteella uskomme, että tämä on markkinoiden paras verenpainemittari. Omron M3 verenpainemittari on erittäin käyttäjäystävällinen, kliinisesti testattu ja se takaa tarkat mittaukset sekä kehon liiketunnistimella että varoituksella, jos se on asennettu väärin. M3 on myös hinnoiteltu tasolle, johon useimmilla on varaa. Suosittelemme sitä kotitalouteen, jossa on enintään 2 henkilöä, joiden on mitattava verenpainetta.Omronin M3 mittaa myös sydämen sykkeen.

Mansetin tyyppi: Käsivarsi Mansetin koko: 22-42 cm Muisti: 60 mittausta/2 henkilöä Kehon liikkeen tunnistin: Kyllä Rytmihäiriöilmaisin: Kyllä Sovelluksen vaihtoehdot: Ei

Beurer verenpainemittari BM28

paras halpa verenpainemittari

3.8
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Käyttäjien arvostelut
  4
 • Tarkkuus
  3
 • Näyttö
  5
 • Muisti ja tallennus
  4
 • Helppokäyttöisyys
  3
Fordele
 • pros-icon.svg Epäsäännöllisen sydämen rytmin hälytys
 • pros-icon.svg Täysin automaattinen verenpaine- ja sykemittari
 • pros-icon.svg Mahdollisuus tallentaa jopa 30 mittauskertaa neljälle henkilölle.
Ulemper
 • cons-icon.svg Ei ole kehon liikkeen ilmaisinta
 • cons-icon.svg Ei Bluetoothia

Detaljeret gennemgang

Älä anna tämän verenpainemittarin halvan hinnan hämätä. Malli on erittäin käyttäjäystävällinen ja hyvä verenpainemittari verenpaineen mittaukseen ja se voi tallentaa jopa 30 lukemaa 4 henkilölle.

Miksi sinun pitäisi valita Beurer BM28 -verenpainemittari?

Beurerin BM28-malli on täysin automaattinen hyvä verenpainemittari, joka kiinnitetään olkavarteen ja joka tarkastaa sekä verenpaine että syke. Vaikka mallissa ei ole Bluetoothia, se on huipputekninen laite, joka tallentaa lukemat kellonajan ja päivämäärän mukaan ja näyttää lukemien keskiarvon jopa viikon ajan.

Lisäksi mittari antaa varoituksen epäsäännöllisestä sykkeestä, jotta voit tarvittaessa hakeutua lääkäriin.

Taustavalaistu digitaalinäyttö on suuri ja näyttää numerot selvästi myös näkövammaisille. Verenpainemittari kytkeytyy automaattisesti pois päältä mittauksen jälkeen, joten se ei kuluta tarpeettomasti akkua. Pieni miinus on mielestämme se, että mallissa ei ole Omronin  M3-mallin kaltaista kehon liikkeiden ilmaisinta, sillä se on yksi tyypillinen syy virheellisiin mittauksiin. Lisäksi useissa käyttäjäarvosteluissa todetaan, että mansetti kiristyy joskus hyvin tiukaksi ja löystyy hitaasti.

Luokituksemme

Jos etsit edullista, täysin automaattista verenpainemittaria, joka on silti tehokas ja helppokäyttöinen, Beurerin BM28 on helppokäyttöinen ja hyvä verenpainemittari ja erinomainen valinta sinulle. Siinä ei ole Bluetoothia, kuten joissakin kalliimmissa malleissa, mutta sitä voi käyttää jopa 4 henkilöä, mikä on testin suurin määrä. Siinä on myös sykkeen mittaus, sisäänrakennettu rytmihäiriöilmaisin ja suuri näyttöruutu.

Mansetin tyyppi: Käsivarsi Mansetin koko: 22-42 cm Muisti: 30 mittausta/4 henkilöä Kehon liikkeen tunnistin: Ei Rytmihäiriöilmaisin: Kyllä Sovelluksen vaihtoehdot: Ei

Omron M7 Intelli IT

paras premium verenpainemittari

4.6
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Käyttäjien arvostelut
  5
 • Tarkkuus
  4
 • Näyttö
  4
 • Muisti ja tallennus
  5
 • Helppokäyttöisyys
  5

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Tallentaa jopa 100 mittauskertaa
 • pros-icon.svg Voidaan liittää sovellukseen
 • pros-icon.svg Liiketunnistin
Ulemper
 • cons-icon.svg Näyttöruutu ei ole taustavalaistu
 • cons-icon.svg Tutkimuksemme mukaan sovellus voisi olla parempi.

Detaljeret gennemgang

Omron M7 Intelli IT:llä saat luotettavan verenpainemittarin, joka voidaan yhdistää Omronin omaan sovellukseen. Sovelluksessa näet yksityiskohtaisemmat kuvaajat ja mittaustulosten keskiarvot. Sovellus ei kuitenkaan ole edellytys monitorin käytölle.

Omronin M3-mallin tavoin sitä on mahdollista käyttää jopa kahdelle. Tämä Omronin verenpainemittari voi kuitenkin tallentaa jopa 100 lukemaa henkilöä kohden, joten voit vertailla tietoja ajan mittaan.

Omron M7 mittarin näyttöruutu on selkeä ja käyttäjäystävällinen, mutta hinnan kannalta on miinusta siitä, että se ei ole taustavalaistu. Numeroita voi olla vaikea lukea valottomassa huoneessa.

Yleisesti ottaen Omron verenpainemittarit loistavat älykkäillä ominaisuuksillaan. Omron M7 Intelli IT-verenpainemittari, kuten myös hyvä verenpainemittari ja testivoittaja Omron M3, on varustettu intellisense-järjestelmällä, joka varmistaa oikean täytön ja mansetin sovittamisen tarkimpien lukemien saamiseksi. Malli hälyttää epäsopivista kehon liikkeistä ja sykkeen epäsäännöllisyyksistä.

Omron M7 mittaria analysoidessamme totesimme, että linkki sovellukseen toimii erittäin hyvin. Sovellus tarvitsee kuitenkin päivityksen. Jos et halua käyttää sovellusta, voit esimerkiksi siirtää tiedot Exceliin ja tallentaa ne sinne.

Tämä Omron M7 Intelli IT verenpainemittari on CE-merkitty ja kliinisesti hyväksytty, joten voit luottaa siihen, että se antaa tarkat tulokset.

Luokituksemme

Jos etsit helppokäyttöistä mittaria, jossa on useita teknisiä ominaisuuksia, Omron M7 Intelli it on selkeä valinta. Omronin M7 on intuitiivinen ja helppokäyttöinen ja suojaa virheellisiltä lukemilta. Pidämme myös Omron M7 mittarin Bluetooth- ja sovellusvaihtoehdoista. Hinnaltaan Omron M7 Intelli it on asteikon korkeammassa päässä, mutta Omron -verenpainemittarilla saat paljon vastinetta rahoillesi.

Mansetin tyyppi: Käsivarsi Mansetin koko: 22-42 cm Muisti: 100 mittausta/2 henkilöä Kehon liikkeen tunnistin: Kyllä Rytmihäiriöilmaisin: Kyllä Sovelluksen vaihtoehdot: Kyllä

Soehnle Systo Monitor Connect 400

Paras verenpainemittari Bluetooth-yhteydellä

Fordele
 • pros-icon.svg Sisäänrakennettu Bluetooth-tekniikka mahdollistaa tietojen jakamisen muille laitteille.
 • pros-icon.svg Voi tallentaa enintään 60 mittauskertaa käyttäjää kohden 2 kuukauden ajan.
 • pros-icon.svg Käyttää WHO:n värikarttaa
 • pros-icon.svg Vierastoiminto
Ulemper
 • cons-icon.svg Päivämäärää ja kellonaikaa ei tallenneta paristoa vaihdettaessa.
 • cons-icon.svg Sovellusta on vaikea aloittaa

Detaljeret gennemgang

Soehnle-verenpainemittarilla saat älykkään ja helppokäyttöisen mittarin. Kun se mittaa verenpaineesi, se lähettää tiedot automaattisesti sovellukseen, jotta näet tarkemmat tiedot.

Miksi sinun pitäisi valita Soehnle Systo Monitor Connect 400 -verenpainemittari?

Jos etsit lääketieteellisesti hyväksyttyä mittaria, jossa on sisäänrakennettu Bluetooth-tekniikka, suosittelemme tutustumaan tarkemmin tähän Soehnle-merkkiseen vaihtoehtoon. Omron M7 Intelli IT:n tavoin tässä Soehnlen verenpainemittarissa on sisäänrakennettu Bluetooth ja sovellustoiminto. Tämä helpottaa tietojen seurantaa. Voit halutessasi jopa kerätä mittauksesi Soehnle App -sovellukseen. Arvostelussamme totesimme, että sovellus itsessään toimii todella hyvin, mutta yhteyden muodostaminen kahteen älypuhelimeen voi olla hankalaa.

Mittaus on täysin automaattinen, joten sinun tarvitsee vain painaa painiketta mittauksen käynnistämiseksi. Lisäksi näet tulokset helposti helppolukuiselta näytöltä, joka on varustettu suurilla numeroilla ja kirjaimilla, joten myös heikkonäköisten on helppo käyttää laitetta. Mittaustuloksesi asetetaan jopa WHO:n viralliseen värikarttaan, joten näet nopeasti, missä olet suhteessa verenpaineeseesi.

Omron M3:n tavoin mittari voi tallentaa jopa 60 lukemaa kahdelta henkilöltä samanaikaisesti. Lisäksi voit asettaa laitteeseen “vierastilan”, jolloin muutkin voivat käyttää samaa mittaria vaikuttamatta omiin lukemiisi. Näitä lukemia ei kuitenkaan tallenneta.

Laite hälyttää, jos sydämen syke on epäsäännöllinen, joten sinun ei tarvitse huolehtia siitä, että mahdollinen korkea verenpaine jää huomaamatta.

Luokituksemme

Jos etsit huipputeknistä, luotettavaa mittaria, jossa on Bluetooth ja sovellus, Soehnle voi olla ilmeinen valinta. Hinnaltaan se on testimme toiseksi kallein malli, mutta saat rahoillesi paljon ominaisuuksia. WHO:n oma väritaulukko antaa hyvän yleiskuvan tiedoista, ja olemme sovellusominaisuuden faneja. Suosittelemme sitä ensisijaisesti nuoremmalle, tekniikkaan perehtyneelle yleisölle, sillä sovelluksen liitettävyys ja käyttö voi olla hieman opettelua vaativaa, jos et ole tottunut siihen.

Mansetin tyyppi: Käsivarsi Mansetin koko: 22-42 cm Muisti: 60 mittausta/2 henkilöä Kehon liikkeen tunnistin: Ei Rytmihäiriöilmaisin: Kyllä Sovelluksen vaihtoehdot: Ei

Beurer BM 45 Verenpainemittari

Paras käyttäjäystävällinen verenpainemittari

Fordele
 • pros-icon.svg Suuri valaistu ja selkeä näyttöruutu
 • pros-icon.svg Toimii yhdellä painikkeella
 • pros-icon.svg Mittaa sykkeen, varoittaa sydämen rytmihäiriöistä
Ulemper
 • cons-icon.svg Ei Bluetoothia

Detaljeret gennemgang

BM 45 on yksinkertainen ja helppokäyttöinen verenpainemittari, jossa on suuri, selkeä näyttö ja valaistu näyttöruutu, jotta voit helposti lukea tulokset. Mallia voi käyttää jopa 2 henkilöä ja se tallentaa 60 mittauskertaa käyttäjää kohden.

Miksi sinun pitäisi valita Beurer BM 45 -verenpainemittari?

Jos haluat verenpainemittarin, jossa ei ole liikaa ominaisuuksia, mutta joka kuitenkin antaa tarkan mittaustuloksen, sinun kannattaa tutustua BM 45 -mittariin. Kuten edelliset tässä testissä, malli mittaa yläkäsivarren kautta, ja yleiskokoinen mansetti, jonka mittausalue on 22-45 cm. Mansetti sopii useimmille ihmisille.

Helppolukuinen näyttö näyttää systolisen ja diastolisen verenpaineen ja sykkeen. Lisäksi näytössä näkyvät päivämäärä, kellonaika ja laitteen akun tila. Laite kytkeytyy pois päältä käytön jälkeen.

Tätä mittaria voi käyttää yhteensä kaksi henkilöä, sillä se pystyy erottamaan eri tulokset toisistaan. Lisäksi on mahdollista tallentaa jopa 60 lukemaa henkilöä kohden. Voit myös tarkastella lukemiesi keskiarvoa, joten voit seurata edistymistäsi paremmin. Voit tarkastella tietoja viimeisten 7 päivän ajalta, kun Soehnlen malli tallentaa tietoja jopa 2 kuukauden ajalta.

Luokituksemme

BM 45 on yksinkertainen, helppokäyttöinen ja tehokas verenpainemittari ilman Bluetooth- ja sovellustoimintoja. Mallia kehutaan erityisesti helppolukuisesta näytöstä, joten se sopii erinomaisesti vanhuksille ja näkövammaisille. Lisäksi malli osaa tehdä sen, mitä sen pitääkin tehdä, ja useimpien muiden mallien tapaan sitä voi käyttää jopa 2 henkilöä. Se mittaa myös sykkeen. Hinnaltaan se sijoittuu testimme keskikastiin.

Mansetin tyyppi: Käsivarsi Mansetin koko: 22-36 cm Muisti: 60 mittausta/2 henkilöä Kehon liikkeen tunnistin: Ei Rytmihäiriöilmaisin: Kyllä Sovelluksen vaihtoehdot: Ei

Withings BPM Connect

Para sälykäs verenpainemittari

Fordele
 • pros-icon.svg Voidaan käyttää sekä ranteessa että olkavarressa.
 • pros-icon.svg Älykäs innovatiivinen muotoilu
 • pros-icon.svg Voi lähettää tuloksia suoraan Wifin kautta
 • pros-icon.svg Enintään 8 käyttäjää
Ulemper
 • cons-icon.svg Epäselvä näyttö
 • cons-icon.svg Vähemmän käyttäjäystävällinen kuin muut mallit

Detaljeret gennemgang

Withings BPM Connect eroaa muista testimme malleista siinä, että sen innovatiivinen rakenne on ohjelmoitu toimittamaan lukemat välittömästi ja suoraan älypuhelimeesi. Verenpainemittarissa on integroitu Wi-Fi-synkronointi, joten sinun ei tarvitse pitää älypuhelinta mukanasi saadaksesi tulokset. Tämä tarkoittaa myös sitä, että voit itse asiassa jakaa tulokset suoraan lääkärisi kanssa, jos tuloksiesi jatkuva terveydenhuollon arviointi on tarpeen.

Malli on yhteensopiva sekä apple- että android-järjestelmien kanssa, ja sitä voidaan käyttää “Health mate” -sovelluksen kanssa. Analyysissämme totesimme, että malli ei sovellu tekniikkaa kaihtaville. Sitä käytetään yhdellä painikkeella, mutta sen käyttö ei ole täysin intuitiivista. Lisäksi asennus on hankala asentaa.

Toisin kuin muissa testin malleissa, tässä ei ole suurta digitaalinäyttöä, josta voit lukea tulokset. Mittarin numerot on valaistu pienillä ympyröillä, eivätkä ne ole helppolukuisia esimerkiksi näkövammaisille.

Malliin voidaan tallentaa tietoja jopa kahdeksalle henkilölle, mikä on testimme suurin määrä. Tämä tekee siitä sopivan suuremmille kotitalouksille.

Luokituksemme

Jos rakastat teknisiä vempaimia, pidät varmasti tästä verenpainemittarista. Se mittaa verenpaineesi tarkasti ja lähettää tiedot suoraan älypuhelimeesi, helpompaa se ei voisi olla. Emme suosittele sitä vanhemmille ihmisille, sillä saat tästä mallista eniten irti sovelluksen avulla ja diodinäyttöä voi olla vaikea lukea. Hinnaltaan se on testimme kallein malli, mutta myös kehittynein. Odotamme kuitenkin enemmän käyttäjäystävällisyyttä hintaan nähden.

Mansetin tyyppi: Käsivarsi och handled Mansetin koko: 22-42 cm Muisti: 8 henkilöä Kehon liikkeen tunnistin: Kyllä Rytmihäiriöilmaisin: Kyllä Sovelluksen vaihtoehdot: Kyllä

Beurer BC 32

Paras verenpainemittari ranteeseen

Fordele
 • pros-icon.svg Selkeä näyttö
 • pros-icon.svg Pieni kompakti malli (testin pienin)
Ulemper
 • cons-icon.svg Ei ole wifi
 • cons-icon.svg Ei anna yhtä tarkkoja mittaustuloksia kuin käsivarsimittarit.

Detaljeret gennemgang

Jos etsit mittaria, joka mittaa verenpainetta ranteesta, BC 32 on erinomainen helppokäyttöinen valinta.

Mallissa on kompaktista koostaan huolimatta helppolukuinen näyttö, ja se tarjoaa tarkkoja mittauksia, kun se on sijoitettu oikein. Rannemittaria on yleensä vaikeampi asettaa oikein, koska käsivarsi on taivutettava tietyllä tavalla, joten mallin oikea käyttö vaatii harjoittelua.

Tutkimuksemme mukaan mansetti on helppo pukea ja ottaa pois, eikä mansetti paisu tarpeettomasti. Useat käyttäjät sanovat, että se on hitaampi kuin muut mallit ja että se on hyvin herkkä liikkeille, jotka voivat vaikuttaa mittaukseen. Pienestä koostaan huolimatta tätä mallia voi käyttää jopa kaksi henkilöä ja se voi tallentaa 60 mittausta.

Luokituksemme

BC 32 on kompakti ja helppokäyttöinen rannemittari. Suosittelemme sitä niille, joilla ei vielä ole korkeaa verenpainetta, mutta jotka haluavat seurata sitä päivittäin ajan mittaan. Lukemat verenpaineesta eivät ole yhtä tarkkoja kuin olkavarren verenpainemittarit, joten emme suosittele sitä terveysongelmista kärsiville, jotka tarvitsevat erittäin kliinisesti tarkkoja lukemia. Hinnaltaan se on testin halvin.

Mansetin tyyppi: Handled Mansetin koko: 13,5-19,5 cm Muisti: 60 mittausta/2 henkilöä Kehon liikkeen tunnistin: Ei Rytmihäiriöilmaisin: Ei Sovelluksen vaihtoehdot: Ei

Guide Miten valita paras verenpainemittari

 
httpsbedsteitest.dkwp-contentuploads202108615984b133e5b-Omron-M3-Blodtryksmaaler.png

Omron M3 Comfort- Verenpainemittari

Beurer-BM28.png

Beurer verenpainemittari BM28

Omron-M7-Intelli-IT.webp

Omron M7 Intelli IT

Soehnle-Systo-Monitor-Connect-400-verenpainemittari.webp

Soehnle Systo Monitor Connect 400

Beurer-BM-45-Blodtryksmaler.jpg

Beurer BM 45 Verenpainemittari

BPM_Connect-thumb.webp

Withings BPM Connect

Beurer-BC-32.webp

Beurer BC 32

TestScore TestScore
Info
4.2
star star star star star
3.8
star star star star star
4.6
star star star star star
- - - -
Mansetin tyyppi Käsivarsi Käsivarsi Käsivarsi Käsivarsi Käsivarsi Käsivarsi och handled Handled
Mansetin koko 22-42 cm 22-42 cm 22-42 cm 22-42 cm 22-36 cm 22-42 cm 13,5-19,5 cm
Muisti 60 mittausta/2 henkilöä 30 mittausta/4 henkilöä 100 mittausta/2 henkilöä 60 mittausta/2 henkilöä 60 mittausta/2 henkilöä 8 henkilöä 60 mittausta/2 henkilöä
Kehon liikkeen tunnistin Kyllä Ei Kyllä Ei Ei Kyllä Ei
Rytmihäiriöilmaisin Kyllä Kyllä Kyllä Kyllä Kyllä Kyllä Ei
Sovelluksen vaihtoehdot Ei Ei Kyllä Ei Ei Kyllä Ei
Käyttäjien arvostelut 5 4 5 - - - -
Tarkkuus 4 3 4 - - - -
Näyttö 4 5 4 - - - -
Muisti ja tallennus 3 4 5 - - - -
Helppokäyttöisyys 5 3 5 - - - -
Tjek billigste pris Set til 73 Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
CDON På lager
Set til 29,95 Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon Set til 129 Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon Set til 92,49 Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
BIGBOX.FI På lager
Set til 50,99 Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon Set til 109 Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon Set til 37,83 Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Proshop På lager

Kun valitset uutta verenpainemittaria, on otettava huomioon useita parametreja. Mielestämme kaikki testissämme olevat mallit kuuluvat markkinoiden parhaisiin verenpainemittareihin. Se, mikä niistä on sinulle paras, riippuu yksilöllisistä tarpeistasi.

Jotkin mallit ovat yksinkertaisia, kun taas toiset ovat huipputeknisiä ja ominaisuuksiltaan monipuolisia.

5 vinkkiä verenpainemittarin valintaan

 • Valitse vain hyväksyttyjä verenpainemittareita: Jotta voit olla varma, että voit tarkistaa verenpaineesi optimaalisesti ja saada tarkan mittaustuloksen, joka kertoo, onko sinulla korkea verenpaine vai ei, sinun on investoitava hyväksyttyyn verenpainemittariin. Tämä on takuusi siitä, että laite toimii optimaalisesti ja on läpäissyt erilaisia testejä.
 • Aseta käyttäjäystävällinen verenpainemittari etusijalle: Verenpainemittarin käyttö ei ole monimutkaista, mutta suosittelemme silti investoimaan käyttäjäystävälliseen versioon. Näin voit olla varma, että käytät sitä niin kuin sen pitäisi ja saat tarkat lukemat. Voit esimerkiksi valita täysin automaattisen mallin, jossa on helppolukuinen ja suuri näyttö, joka näyttää kaikki olennaiset tiedot ilman, että sinun tarvitsee napsauttaa eri ohjelmia. Ainoa testissämme ollut malli, jossa ei ole suurta ja helppolukuista näyttöä, on Withings BPM Connect.
 • Investoi verenpainemittariin, joka pystyy tallentamaan tietosi: Verenpainemittareita on saatavilla monenlaisia, eivätkä kaikki mallit pysty tallentamaan tietojasi. Saat paremman käsityksen kehityksestäsi, jos tallennat erilaisia verenpainemittaukseen liittyviä tietoja. Useat laitteet voivat tallentaa useiden henkilöiden tiedot suoraan laitteen muistiin, mutta on edullista siirtää nämä tiedot muihin laitteisiin, jotta voit palata ajassa taaksepäin ja nähdä kehityksesi. Kaikkia tämän testin malleja voi käyttää vähintään 2 henkilöä ja ne voivat tallentaa jopa 60 mittausta. Soehnlen malliin voidaan tallentaa 100 mittausta.
 • Valitse verenpainemittari jossa on käsivarsi-mansetti ranne-mansetin sijaan: Verenpaineen mittaus käsivarresta antaa yleensä tarkemman lukeman, koska käsivarsi on samalla korkeudella kuin sydän. Jos käytät ranneverenpainemittaria, varmista, että nostat käsivartta niin, että ranne ja mansetti on oikealla korkeudella mittausta varten. Myös ranteessa oleva mansetti on oltava oikeassa asennossa mittausta varten.
 • Tarkista, sopiiko mansetti käsivarteen: Valitsit sitten käsivarren tai ranteen verenpainemittarin, sinun on varmistettava, että mansetti on oikean kokoinen. Useimmat käsivarren mansetit ovat kooltaan 22-42 cm, mutta tämä ei välttämättä sovi laihoille tai ylipainoisille henkilöille, jolloin tarvitaan lyhempi tai pidempi mansetti.
 • Kannattaa myös miettiä, haluatko verenpainemittarin, joka voi mitata vain verenpainetta, vai pitäisikö sen pystyä mittaamaan myös sykettä. Tämä antaa lisätietoa terveydentilastasi.

Tarkkuus

Useimmat kotikäyttöön tarkoitetut verenpainemittarit ovat nykyään niin kehittyneitä, että ne vastaavat täysin ammattikäyttöön tarkoitettuja laitteita. Kuitenkin niitä on helppo käyttää. Esimerkiksi verenpainemittarit ovat herkkiä kehon liikkeille, jotka voivat vaikuttaa lukemaan, eivätkä kaikki mittarit ilmoita, kun lukemaan on vaikutettu. Tämä voi johtaa epätarkempaan lukemaan.

Mittarit joissa on käsivarren mansetti ovat yleensä tarkempia, koska mansetti on helpompi asentaa verrattun mittareihin joiden mansetti asetetaan ranteeseen.

Esimerkiksi molemmissa Omronin malleissa on kehon liikehäiriöiden ilmaisin, jos haluat varmistaa, ettei se vaikuta mittauksiisi.

Näyttö

Kun valitset seuraavaa verenpainemittaria, on tietenkin tärkeää valita sellainen, jota on helppo lukea.

Kaikissa testiin valituissa verenpainemittareissa on digitaalinen LCD-näyttö, lukuun ottamatta Withingsin mallia, jossa numerot valaistaan diodeilla. Beurerin kahdessa mallissa on taustavalaistus, mikä helpottaa verenpaineen numeroiden näkemistä entisestään.

Useissa käyttäjäarvosteluissa todettiin, että Withingsin mallin numeroita oli vaikea lukea, jos et käyttänyt sovellusta.

Muisti

Verenpainemittarin hyvä muisti on tärkeää, jos haluat tarkistaa verenpaineen ja verrata tuloksia ajan mittaan. Se on myös tärkeää, jos kotonasi on useita ihmisiä, jotka käyttävät samaa laitetta.

Testissämme mallit vaihtelevat 30-100 lukeman ja 2-8 henkilön välillä. Whithingin verenpainemittari voi tallentaa tietoja jopa 8 henkilölle. Se on testin korkein. Omron m7 Intelli Se voi tallentaa 100 lukemaa, mutta vain 2 henkilöä. Mitä enemmän mittauksia, sitä enemmän tietoja voit vertailla, mutta 60 mittausta kahta henkilöä kohden on yleisin ja riittää useimmille ihmisille.

Helppokäyttöisyys

Helppokäyttöisyys on toinen tärkeä parametri, joka on otettava huomioon. Meidän mielestämme kaikki testissämme olleet mallit täyttävät käyttäjäystävällisyyttä koskevat vaatimukset. Sovelluksella toimivat mallit ovat teknisempiä, ja erityisesti Withingsin malli on muihin malleihin verrattuna vähemmän käyttäjäystävällinen, jos et käytä sovellusta. Useimpia malleja on helppo käyttää yhdellä-kahdella painikkeella. Suosittelemme sovelluskäyttöisiä malleja, kuten Withingsia ja Omron m7 Intelli IT:tä, nuoremmille ja teknisesti taitaville käyttäjille. Muita malleja voivat käyttää kaikki, ja Beurerin mallit ovat erityisen hyviä vanhuksille ja näkövammaisille näytön hyvän valaistuksen ansiosta.

Verenpainemittari käsivarteen vai ranteeseen?

Verenpainemittarin ja rannemittarin välinen ero on lähinnä helppokäyttöisyys, mutta epävarmuus on myös rannemittareiden haitta.

Rannemittareissa mansetti on varustettu asentotunnistimella, jolla varmistetaan, että mansetti on asennettu oikein. Muussa tapauksessa mansetti ei tyhjene. Rannemansetin asettaminen oikein on yleensä vaikeampaa kuin käsivarren.

Toisaalta ranneverenpainemittarit ovat pienikokoisempia ja helpompia ottaa mukaan esimerkiksi silloin, kun haluat mitata verenpaineen matkoilla tai töissä. Jotta verenpaineesi mittaus olisi mahdollisimman tarkkaa, suosittelemme olkavarren mittareita, etenkin jos sinulla on jo korkea verenpaine ja tarvitset seurantaa.

Verenpainemittarin kalibrointi

Kuten monien muidenkin elektronisten laitteiden kohdalla, joissa tarkka mittaus on ratkaisevan tärkeää, on tärkeää muistaa kalibroida verenpainemittari, jos olet hankkinut täysin automaattisen laitteen. Tarkastus ja kalibrointi olisi tehtävä kerran vuodessa, jotta varmistetaan, että laite toimii aina oikein.

Useat verenpainelaitteiden jälleenmyyjät tarjoavat kalibroinnin suorittamista. Sinun on (valitettavasti) lähetettävä laitteesi tarkistettavaksi, sillä et voi kalibroida sitä itse kotona. Tämä on syytä tiedostaa, kun haluat käyttää verenpainemittaria. Olet ilman sitä muutaman viikon vuodessa, kun se tarkistetaan. Voi olla eduksi, että jälleenmyyjäsi tarkistaa samalla myös mansetin, jotta voit varmistaa, että kaikki osat toimivat optimaalisesti.

Kuinka mitata verenpaine

Oman verenpaineen mittaus on suhteellisen helppoa, varsinkin jos käytät täysin automaattista laitetta. Se tekee suurimman osan työstä puolestasi ja antaa sinulle tarkimman mahdollisen mittauksen. Ihannetapauksessa sinun pitäisi levätä vähintään viisi minuuttia ennen mittauksen aloittamista, mutta voit käyttää hieman pidempään, esimerkiksi 15-20 minuuttia, jotta sykkeesi ja aktiivisuustaso saadaan laskemaan. Kun olet levännyt, voit laittaa mansetin käsivarteen ja asettaa laitteen valmiiksi mittaamista varten.

Jotta saat tarkan tuloksen, joka on todella mitattavissa edistymisen kannalta, on tärkeää, että toistat mittauksen mahdollisimman samanlaisena. Sinun tulisi esimerkiksi käyttää samaa käsivartta jokaisessa mittauksessa, levätä yhtä kauan ennen jokaista mittaamista ja mitata verenpainetta samaan aikaan päivästä joka päivä. Voit myös aina toistaa verenpaineen mittauksen, jos jokin parametri oli kaukana toisesta, jotta voit varmistaa, että mittaus oli todella oikea.

3 vinkkiä verenpaineen mittaamiseen kotona

– Istu paikallasi mittauksen aikana (esim. ei syömistä, juomista, puhumista jne.).

– Noudata samaa prosessia jokaisessa verenpaineen mittauksessa – esim. sama lepoaika, käsivarsi ja kellonaika.

– Noudata aina käyttöohjeen tai lääkärin ohjeita verenpaineen mittauksesta, sillä ne voivat vaihdella tuotteesta toiseen.

Usein kysytyt kysymykset

Mikä verenpainemittari on testin paras?

Testin paras verenpainemittari on Omron M3 Comfort. Malli erottuu edukseen sisäänrakennetuilla tekniikoilla, muistilla ja helppokäyttöisyydellä. Siksi se on testin paras verenpainemittari. Lue testin lopusta lisää yksityiskohtia ja muita malleja.

Miten verenpainemittari kalibroidaan?

Et voi kalibroida verenpainemittaria itse. Sen sijaan sinun on lähetettävä laite verenpainemittarin jälleenmyyjälle, joka tarkistaa sen virheiden varalta.

Hyötyvätkö kaikki verenpainemittarin käytöstä?

Verenpainemittarin tarkoitus on pitää silmällä korkeaa verenpainetta, joten jos sinulla ei ole korkean verenpaineen riskiä, verenpainemittarin omistamisesta ei ole paljon hyötyä. Voi kuitenkin olla mukavaa, että voit mitata verenpainettai ja mahdollisesti sykkeen.

Onko verenpainemittareiden välillä eroa?

Kyllä, verenpaineen mittauksissa on eroja. Joitakin mittauksia käytetään olkavarresta ja toisia ranteesta. Lisäksi suunnittelussa ja toiminnoissa on eroja.

Voiko verenpainemittariin luottaa?

Kyllä, täysin automaattinen sähköinen verenpainemittari on luotettava. Saat tarkimmat lukemat olkavarresta ja oikean kokoisella mansetilla. Jos mansetti on liian pieni tai liian suuri, se johtaa liian alhaisiin tai liian korkeisiin lukemiin.

Lähteet: Verenpainemittari

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

 • Flag What.co.uk Chevron down

  Which.co.uk on englantilainen kuluttajasivusto. He testaavat tuotteita jatkuvasti omissa laboratorioissaan ja vertailevat tuotteita valmistajien välillä. Katso heidän arvionsa Withings BPM Connectista tästä

 • Flag Goodhousekeeping.com Chevron down

  Goodhousekeeping.co.uk on amerikkalainen lifestyle-lehti, jonka takana on yli 137 vuotta. Kotitalouksille annettujen vinkkien ja neuvojen lisäksi he testaavat kotitaloustuotteita omassa Goodhousekeeping instituutissaan. He ovat muun muassa testanneet Withings BPM Connectia ja Omronia. Katso heidän testinsä tästä

 • Flag Expertreviews.co.uk Chevron down

  On tunnustettu ja itsenäinen Yhdistyneen kuningaskunnan sivusto, joka kirjoittaa arvosteluja melkein kaikesta. He testaavat tuotteita itse ja tarjoavat perusteellisen analyysin ja objektiivisen arvion. He ovat testanneet 5 erilaista verenpainemittaria, mukaan lukien Withings. Katso testi tästä

 • Flag Techgearlab.com Chevron down

  Techgearlabilla he ostavat ja testaavat kaikkia tuotteita, joita he itse arvostelevat ja vertaavat markkinoilla oleviin vastaaviin malleihin. Ennen ostamista he tekevät perusteellisen markkina-analyysin ja löytävät luokan parhaat ja suosituimmat tuotteet. He testaavat kaiken kotiin ja puutarhaan.

  He ovat testanneet 14 erilaista verenpainemittaria. Katso koko testi tästä

×