Verkkokameratesti (2022) → Opas 4 parhaaseen verkkokameraan juuri nyt

Af Elisabeth Backmanson BAdge
Elisabeth Backmanson

Elisabeth on tehnyt työtä viestinnän alalla pitkään ja on toiminut monilla eri aloilla erilaisissa viestinnän ja markkinoinnin tehtävissä. Hän on tehnyt töitä IT- ja konsultointi-yrityksissä sekä ruoan parissa, ja toiminut...

Prissammenligning i samarbejde med  Prisjakt Logo

Tässä webbikamerakatsauksessa voit lukea 4 parhaasta webbikamerasta, jotka ovat tällä hetkellä markkinoilla. Kaikki valitut mallit ovat korkealaatuisia ja takaavat sinulle parhaan kuvan ja äänentoiston. Testivoittajamme on Logitech Brio Ultra HD Pro -verkkokamera, mutta kaikki mukana olevat verkkokamerat ovat investoinnin arvoisia, joten voit vapaasti valita itsellesi sopivan vaihtoehdon.

Sen lisäksi, että opastamme sinut parhaiden webkameroiden valinnassa, opastamme sinua myös ostoprosessin aikana, jotta tiedät, mitä ominaisuuksia sinun kannattaa asettaa etusijalle ja mihin kiinnittää huomiota matkan varrella. Näin tilaat varmasti toimivan verkkokameran.

Fordele
 • pros-icon.svg Erinomainen kuvan resoluutio 4K Ultra HD, HDR, RightLight 3 ja paljon muuta
 • pros-icon.svg Mahdollisuus säätää näkökenttää, zoomia, panorointia ja muita asetuksia
 • pros-icon.svg Sertifioitu yrityskäyttöön ja toimii siksi kaikkien videosovellusten kanssa
 • pros-icon.svg Varustettu infrapunaisella kasvojentunnistusohjelmistolla optimaalista suojausta varten

Detaljeret gennemgang

Tämän Logitechin webkameran kanssa ei voi mennä pieleen, sillä se asettaa webkameroille uuden standardin. Tuote tuottaa 4K Ultra HD -videokuvaa, joten resoluutio on täydellinen, kun keskustelet muiden kanssa verkossa. Webkamera on hyväksytty yrityskäyttöön, ja voit säätää useita asetuksia tarpeidesi mukaan.

Miksi kannattaa valita Logitech Brio Ultra HD Pro -verkkokamera

Suosittelemme investoimaan tähän Logitechin web-kameraan, jos et halua mitä tahansa web-kameraa, vaan sellaisen, joka todella takaa sinulle upean kuvan joka kerta, kun käytät kameraa. Tuote on kehitetty lukuisilla toiminnallisilla tekniikoilla, jotka takaavat parhaan kuvanlaadun. Valitsimme tämän mallin testivoittajaksi juuri erinomaisen kuvanlaadun ja kuvan mukauttamismahdollisuuden vuoksi.

Sinulle taataan kristallinkirkas kuvan suoratoisto optimaalisella resoluutiolla, kuvataajuudella ja värijakaumalla. Tuote tarjoaa 4K Ultra HD:n, RightLight 3:n ja HDR:n, mikä takaa yksityiskohtaisen videokuvauksen riippumatta siitä, millainen huoneen valaistus on tai onko kamerassa muita kohteita, joihin kamera voisi zoomata. Voit myös säätää näkökenttää sen mukaan, kuinka suuren osan huoneesta/ihmisten määrästä haluat näyttää. Voit myös hallita panorointia ja zoomausta ilman epätasaisuuden riskiä.

Lisäbonuksena tämä kamera on sertifioitu yrityskäyttöön, joten se on yhteensopiva monien sovellusten kanssa, kuten Zoom, Skype for Business, Temas, Windows Hello ja monet muut. Webkamera auttaa säilyttämään yksityisten tiedostojesi hyvän suojan, sillä se on varustettu infrapunaisella kasvojentunnistuksella esimerkiksi Windows Hello -palvelun kautta. Voit myös kiinnittää kameran mihin tahansa, sillä ostoksen mukana toimitetaan säädettävät kiinnikkeet.

Tuotetiedot

 • Kameran korkeus: 2,7 cm
 • Kameran syvyys: 2,7 cm
 • Kameran leveys: 10,2 cm
 • Kameran paino: 63 grammaa
 • Väri: Musta
 • Maksimi digitaalisen videon resoluutio: 4096 x 2160 pikseliä
 • Videotilat: 720p, 1080p tai 4K
 • Johdon pituus: 2,2 metriä

Trust Exis webcam

Paras halpa webcam

Fordele
 • pros-icon.svg Myydään erittäin edulliseen hintaan, joten jokaisella on varaa hyvään webbikameraan
 • pros-icon.svg Seessä on sisäänrakennettu mikrofoni, joten sinun ei tarvitse yhdistää useita laitteita kerralla
 • pros-icon.svg Helppo liittää tietokoneeseen, kytke vain USB-kaapeli sisään
 • pros-icon.svg Joustava jalusta mahdollistaa sijoittamisen useille eri näytötyypeille/pinnoille

Detaljeret gennemgang

Hyvän webkameran ei välttämättä tarvitse maksaa paljon. Tämä Trustin malli on siitä erinomainen esimerkki. Verkkokameraa myydään uskomattoman edulliseen hintaan, mutta sen avulla voit silti pitää kokouksia tai keskustella ystävien ja perheenjäsenten kanssa optimaalisen kuvan avulla. Kamerassa on sisäänrakennettu mikrofoni, joten sinun ei tarvitse yhdistää useita laitteita.

Sentähden sinun kannattaa valita Trust Exis -webkamera

Eikö sinulla ole suurinta budjettia ostaa uusi webkamera? Jos näin on, ei ole syytä paniikkiin. Itse asiassa voit silti saada vankan ja laadukkaan kameran, jos vain investoit tähän Trust-merkin malliin, jonka äänestimme testin parhaaksi budjettimalliksi. Tuotetta myydään erittäin edulliseen hintaan, johon kenellä tahansa on varaa. Sinulla ei siis tarvitse olla suurta lompakkoa, jotta sinulla olisi varaa tähän malliin.

Saat kuitenkin webkameran, joka toimii juuri niin kuin pitääkin ja jota voi käyttää useissa eri tietokoneissa. Resoluutio on 640 x 480 pikseliä, ja vaikka markkinoilla on korkeamman resoluution webkameroita, tämä resoluutio on hyvä, kun kameraa käytetään näyttämään sinua keskustelussa. Voit siis helposti käyttää tätä mallia, kun olet verkkokokouksissa yrityksen kanssa tai yrität pitää yhteyttä perheeseen ja ystäviin.

Yksi tämän webkameran eduista on, että siinä on sisäänrakennettu mikrofoni, joten sinun ei tarvitse huolehtia ulkoisen mikrofonin liittämisestä. Näin ääni kuuluu kristallinkirkkaana kuin jos käyttäisit tietokoneen mikrofonia. Tuotteen saa helposti liitettyä USB-kaapelilla, joka on jopa 1,5 metriä pitkä. Kamera on suunniteltu joustavalla jalustalla, jonka ansiosta se voi seistä useilla erilaisilla pinnoilla ja näytöillä. Tuote on yhteensopiva Microsoft Windows 7:n ja Microsoft Windows Vista/XP:n tai uudempien järjestelmien kanssa.

Tuotetiedot

 • Kameran korkeus: 7,7 cm
 • Kameran syvyys: 6,6 cm
 • Kameran leveys: 4,5 cm
 • Väri: Musta
 • Maksimi digitaalisen videon resoluutio: 640 x 480 pikseliä
 • Johdon pituus: 1,5 metriä

Sandberg USB Webcam Pro

Paras webkamera, jossa on objektiivin peitto

Fordele
 • pros-icon.svg Kehitetään suojuksella, joka voidaan liu’uttaa objektiivin eteen, kun et halua kuvata
 • pros-icon.svg Aina terävä kuva Full HD 1080 pikselin resoluution ansiosta
 • pros-icon.svg Sisäänrakennettu stereomikrofoni takaa hyvän äänen puheluiden aikana
 • pros-icon.svg Kameraan on asennettu kiinnittimet, jotta voit kiinnittää sen helposti näyttöön

Detaljeret gennemgang

Tämä Sandberg-merkin webkamera muistuttaa suunnittelultaan hieman testivoittajaamme. Sitä myydään kuitenkin halvemmalla kuin testivoittajaa, joten voit valita sen sijaan tämän, jos haluat säästää rahaa ostoksessa. Tämän mallin selkeä etu on myös se, että siinä on sisäänrakennettu suojus, joka voidaan liu’uttaa linssin päälle optimaalisen yksityisyyden varmistamiseksi.

Miksi kannattaa valita Sandberg USB Webcam Pro

Haluatko investoida webbikameraan, jonka objektiivin voi peittää, kun et käytä laitetta? Katso sitten tätä Sandbergin web-kameraa. Tuotteessa on pieni suojus, joka voidaan helposti liu’uttaa linssin päälle ja pois. Näin voit olla rauhassa myös silloin, kun webkamera ei ole käytössä, sillä et halua ottaa riskiä, että joku hakkeroi webkamerasi ja kuvaa sinua ilman suostumustasi. Suojus sulautuu muuhun mustaan muotoiluun, joten se ei ole piikki silmissäsi myöskään silloin, kun se on pois päältä.

Tämä verkkokamera tuottaa terävän kuvan joka kerta, kun tallennat sillä, sillä se on suunniteltu Full HD 1080 -pikselin resoluutiolla. Objektiivissa on myös automaattitarkennustoiminto ja automaattinen valonohjaus. Nämä ominaisuudet varmistavat, että kuvasi näkyvät aina laadukkaasti ja välkkymättä – olipa huoneessa pimeää tai liikut keskustelun aikana.

Sinun ei tarvitse luottaa tietokoneen äänenlaatuun, kun puhut ystävien, perheenjäsenten, kollegoiden ja muiden kanssa. Tässä web-kamerassa on integroitu stereomikrofoni, joka tuottaa korkealaatuisen äänen keskustelukumppanillesi. Näin saat videopuhelun, jossa on huippulaatuinen ääni ja kuva. Tuotteessa on jopa säädettävät kiinnikkeet, jotta voit kiinnittää sen useisiin eri kohteisiin, kuten tietokoneeseen.

Tuotetiedot

 • Korkeus toimitettaessa: 18 cm
 • Kuljetussyvyys: 7 cm
 • Leveys lähetyksessä: 12 cm
 • Lähetyspaino : 300 g
 • Väri: Musta
 • Maksimi digitaalisen videon resoluutio: 1920 x 1080 pikseliä
 • Videotilat: 1080p
 • Johdon pituus: 2 metriä

Guide

Ohjeita webkameran ostamiseen

Yllä olevista osioista voit lukea lisää eri tuotteista, jotka olemme valinneet mukaan tähän webbikamerakatsaukseen. Tuotteet ovat kaikki korkealaatuisia, ja siksi niiden voidaan väittää olevan joitakin markkinoiden parhaita web-kameroita tällä hetkellä. Se, että tiedät, mitkä mallit ovat parhaita webbikameroita, ei kuitenkaan välttämättä auta sinua päättämään, mihin webbikameraan sinun kannattaa investoida. Voit kuitenkin lukea siitä lisää alla olevista kohdista, joissa opastamme sinua ostamisessa.

Miten valita paras webkamera

Tässä osiossa voit lukea lisää siitä, mitä kannattaa ottaa huomioon, kun ostat uuden webbikameran. Loppujen lopuksi tarvitaankin webkameran ominaisuuksien ymmärtämistä, jotta saat kotiin oikean tuotteen tarpeisiisi. Lue alla olevat 5 tärkeintä parametria:

 • Tarkoitus: Ennen kuin lähdet etsimään webbikameraa, sinun kannattaa miettiä, mikä on tuotteen tarkoitus. Käytätkö sitä vain puhumiseen ystävien ja perheenjäsenten kanssa verkossa, käytätkö sitä työntekoon vai aiotko käyttää web-kameraa videoiden tallentamiseen? Ensisijainen käyttötarkoitus määrittää, kuinka monta ominaisuutta webbikamerassasi on oltava ja kuinka hyvää kuvanlaatua (ja mahdollisesti ääntä) tarvitset. Jos webkamera on tarkoitettu vain verkkokeskusteluihin, voit tyytyä edulliseen malliin, jossa on hyvä kuvan- ja äänenlaatu. Jos kyseessä on työkäyttö, kannattaa kuitenkin valita hieman korkeamman resoluution malli, sillä kollegasi haluavat nähdä sinut ilman, että välkkyy/pikselöityy. Ja jos kameralla on tarkoitus kuvata videoita, jotka julkaistaan myöhemmin verkossa, älä tingi kuvan tai äänen laadusta
 • Kuvanlaatu: Webbikameraa valittaessa hyvä kuvanlaatu on aina parempi. Jos haluat laadukkaan kuvan, kannattaa valita malli, jonka resoluutio on noin 1920 x 1080 pikseliä, mutta pienempikin riittää, jos budjettisi on tiukka (esimerkiksi paras halpa mallimme tuottaa silti hyvän kuvan, vaikka resoluutio on suhteellisen pieni). Voit myös etsiä malleja, joissa on Full HD, Ultra HD, 4K-resoluutio, HDR jne.
 • Ohjaus: Webbikamerassasi pitäisi olla sisäänrakennettu mikrofoni, jos et halua käyttää tietokoneen mikrofonia tai liittää ulkoista muunnelmaa. Tämä auttaa varmistamaan paremman äänikokemuksen niille, joiden kanssa puhut verkossa. Äänesi kuuluu usein paljon selkeämmin, kun webbikameraan on sisäänrakennettu mikrofoni
 • Sisäänrakennetut ominaisuudet: Tarkkaile, millaisia ominaisuuksia kussakin webbikamerassa on. Joissakin ei ole mitään lisäominaisuuksia, kun taas toiset säätävät kuvaa itse huoneen valon mukaan, mukautuvat kasvoihin, voidaan kääntää muihin katselukulmiin jne. On täysin sinusta itsestäsi kiinni, haluatko investoida huipputeknologiseen vaihtoehtoon vai et
 • Turvallisuus: Jos et aio purkaa webbikameraa jokaisen käyttökerran jälkeen, voi olla hyvä idea investoida malliin, jossa on jonkinlainen suojus, joka voidaan asettaa itse kameran eteen. Näin jos joku murtautuu tietokoneeseesi, sinun ei tarvitse huolehtia siitä, että webbikamerasi kuvaa tietämättäsi

Tietenkin sinun on myös tarkasteltava kunkin mallin hintaa. Uuden webbikameran hinta vaihtelee paljon malleittain. Ei ole mitään syytä maksaa paljon rahaa tietyntyyppisestä webbikamerasta, jos saat täsmälleen samat ominaisuudet halvemmasta mallista. Pidä siis aina silmällä valikoimaa ja edellä mainittuja ominaisuuksia ja vertaa sitten malleja keskenään. Näin voit olla varma, että saat tarpeisiisi sopivan mallin ja lisäksi hyvän hinnan.

Miten tämä webkameratesti tehtiin

Tämän webkameratestin laatimiseksi tutustuimme useiden muiden testilehtien tuloksiin ja tarkastelimme webkameroita, jotka ovat saaneet hyviä arvosteluja eri kuluttajilta. Näiden tietojen perusteella olemme määritelleet mallit, jotka ovat mielestämme markkinoiden parhaita webkameroita. Olemme pyrkineet mahdollisuuksien mukaan löytämään jokaiselle kuluttajalle jotakin sen sijaan, että ottaisimme mukaan vain tuotteita, joilla on sama käyttötarkoitus ja hinta. Tästä syystä tässä testissä on tuotteita, joilla on erilainen ulkonäkö ja sisäänrakennetut ominaisuudet.

Onko kotonasi riittävästi internetiä?

Joissakin tapauksissa kuva suoratoiston tai keskustelun aikana voi pikselöityä huonon internetyhteyden vuoksi. Jos siis käytät laadukasta web-kameraa, mutta silti havaitset naarmuja ja pikselöitymistä, ongelma voi olla internetissäsi.

Suosittelemme lukemaan reititintestin, josta löydät oppaita internetin testaamiseen. Voit myös selvittää, millä reitittimillä voit korvata nykyisen mallisi, jos se on ongelma. Toisaalta, onko sinulla vain vaikeuksia saada optimaalista signaalia siellä, missä kotitoimistosi/tietokoneesi sijaitsee? Silloin kannattaa harkita investoimista mesh-wlan-järjestelmään. Voit lukea tästä lisää mesh wifi -testistämme, jonka löydät täältä

FAQ

Mikä webkamera on paras?

Tässä testissä äänestimme Logitech Brio Ultra HD Pro -webkameran testin parhaaksi. Tuotteessa on hyvä resoluutio ja korkea kuvan- ja äänenlaatu. Mutta lue testi ja löydä itsellesi sopiva.

Mihin minun tulisi kiinnittää huomiota, kun ostan web-kameraa?

Kun etsit hyvää web-kameraa, sinun tulisi kiinnittää erityistä huomiota kuvanlaatuun. Lisäksi äänipuolella on joillekin tärkeä rooli, samoin kuin sisäänrakennetuilla ominaisuuksilla.

Paljonko webkamera maksaa?

Webkameran hinta vaihtelee paljon malleittain. Jotkut mallit ovat erittäin halpoja, vain muutaman sadan dollarin hintaisia, kun taas toiset maksavat paljon enemmän. Niissä on kuitenkin usein enemmän ominaisuuksia.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×