Wlan-vahvistimen testi (2022) → Top 10 parasta wlan-laajenninta

Af Elisabeth Backmanson BAdge
Elisabeth Backmanson

Elisabeth on tehnyt työtä viestinnän alalla pitkään ja on toiminut monilla eri aloilla erilaisissa viestinnän ja markkinoinnin tehtävissä. Hän on tehnyt töitä IT- ja konsultointi-yrityksissä sekä ruoan parissa, ja toiminut...

6
Hyvä wlan-laajennin edulliseen hintaan

Netgear EX2700 N300 WiFi Range Extender

7
Niille, jotka haluavat wlan-vahvistimen, joka yltää ulos

Linksys RE6500 AC1200 Dual-Band Wireless Range Extender

8
Sinulle, joka haluat wlan-laajentimen, jossa on korkea AC-nopeus ja pitkä kantama

Netgear Nighthawk ex7300 wi-fi range extender

Prissammenligning i samarbejde med  Prisjakt Logo

Tässä wlan-vahvistimen arvostelussa voit lukea markkinoiden 10 parhaasta wlan-laajentimesta. Perusteellisen tutkimuksen jälkeen olemme todenneet, että TP-Link RE650 Wi-Fi Range Extender AC2600 on markkinoiden paras malli. Se kilpailee kuitenkin kovasti muiden yhdeksän mallin kanssa, sillä ne kaikki suoriutuivat hyvin testiparametreista: kantaman ja nopeuden optimointi, ulkonäkö ja hinta. Voit siis hyvinkin tutustua testiin nähdäksesi, sopiiko jokin muu malli paremmin tarpeisiisi.

Tuotteiden jälkeen löydät myös oppaan siitä, miten saat parhaan hyödyn irti sekä reitittimestäsi että wlan-vahvistimestasi. Opastamme myös, miten voit testata internetin nopeuden kotona.
Tutkimus Valoctocogene Roxaparvovecin tehon ja turvallisuuden arvioimiseksi profylaktisten steroidien kanssa hemofilia A:ssa – Full Text View – ClinicalTrials.gov ostaa cytomel t3 verkossa iso lääkeyhtiö voi menettää 18,5 miljardia dollaria, jos kaikki 50 osavaltiota laillistavat lääkemarihuanan

Fordele
 • pros-icon.svg Varustettu neljällä antennilla, joten saat taatusti hyvän signaalin
 • pros-icon.svg Hyvä kantama 23 metriä
 • pros-icon.svg Vaihtoehto käyttää sekä langallista että langatonta yhteyttä
 • pros-icon.svg Mallissa oleva indikaattori, joka paljastaa, missä on paras paikka talossa

Detaljeret gennemgang

Tämä TP-Linkin verkonlaajennin kannattaa hankkia, jos haluat varmistaa, että saat erinomaisen Wi-Fi-laajentimen. Malli on varustettu neljällä antennilla, mikä takaa paljon paremman signaalin. Vahvistimen kantama on 23 metriä ja se voi toimia jopa 1733 Mbps:n tiedonsiirtonopeudella 5 GHz:n taajuudella.

Miksi kannattaa valita TP-Link RE650 Wi-Fi Range Extender AC2600

Jos etsit hyvää Wi-Fi-laajenninta, jota voi käyttää sekä suoratoistoon että pelaamiseen ongelmitta, sinun kannattaa tutustua tarkemmin tähän TP-Link-merkin vaihtoehtoon. Tämän mallin avulla saat parhaan mahdollisen hyödyn internet-peittävyydestäsi, sillä vahvistimessa on neljä antennia. Tästä syystä saat taatusti paremman signaalin kuin jos käyttäisit vain omaa reititintäsi.

Malli on saanut kiitosta myös useissa kansainvälisissä testeissä, joten voit olla varma, että tässä mallissa on jotain perää. Ainoa asia, joka sinun on syytä huomioida, on se, että muotoilu saattaa vaikuttaa hieman suurelta verrattuna muihin wlan-vahvistimiin ja että se saattaa viedä tilaa pistorasian ympäriltä.

Optimaalinen kantama ja nopeus

TP-Linkin Wifi-booster on ihanteellinen niille, jotka haluavat salamannopean internetin kotiin. Mallin siirtonopeus on 800 Mbit/s 2,4 GHz:n taajuudella ja 1733 Mbit/s 5 GHz:n taajuudella. Tästä syystä tätä vahvistinta voidaan käyttää sekä suoratoistoon että pelaamiseen, kun Internet-yhteyden on oltava parhaimmillaan. Et myöskään koe tavanomaisia viiveitä tai häiriöitä, kun käytät tätä vahvistinta reitittimen kanssa.

Mallin kantama on 23 metriä, joten sinulla on myös runsaasti mahdollisuuksia saada hyvä nettiyhteys ympäri taloa. Itse asiassa tuote auttaa sinua löytämään parhaan paikan, sillä siinä on Intelligent Signal Light -tekniikka. Voit siis olla varma, että malli on parhaassa paikassa, kunhan se hohtaa sinisenä, sillä sininen valo osoittaa, että vahvistimella on hyvä yhteys reitittimeen. Jos taas valo muuttuu punaiseksi, signaali ei ole parhaimmillaan, ja sinun on siirrettävä vahvistinta, jotta saat paremman signaalin.

Voit myös päättää, käytätkö langallista vai langatonta signaalia. Saattaa olla hyvä idea vaihtaa kaapeliverkkoon, jos langaton internet on ajoittain epävakaa. Tällöin suora kaapeliyhteys takaa vähemmän keskeytyksiä.

Vaihtoehto yhteyden muodostamiseen sovellukseen

Jos haluat pitää silmällä internetyhteyttäsi ja siten saada yleiskuvan siitä, mikä on vialla, jos jokin menee yhtäkkiä pieleen, voit ladata TP-Link Tether -sovelluksen käyttöösi. Sovelluksessa voit seurata vahvistimesi toimintaa ja säätää sen asetuksia.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 4 cm
 • Leveys: 16,3 cm
 • Syvyys: 8,6 cm
 • Väri: Valkoinen
 • Tiedonsiirtonopeus: 1733 Mbps
 • Virrankulutus: 12 wattia
 • Antennien määrä: 4 kpl

Google WiFi Mesh 3-pack

Paras Wlan-vahvistin hintaan

Fordele
 • pros-icon.svg Kompakti ja seinään kiinnitettävä muotoilu tekee mallista helpon asentaa ja siirtää joustavasti.
 • pros-icon.svg Tämä on hyvä WiFi-vahvistin erittäin hyvään hintaan
 • pros-icon.svg Tarjoaa optimaalisen verkon kattavuuden kaikkialla kotona.
 • pros-icon.svg Tiedonsiirtonopeus on 750 Mbps, mikä on hyvä mallin kokoon nähden
 • pros-icon.svg Plug-and-play-menetelmän ansiosta tämä malli on erittäin helppo asentaa ja kytkeä.
 • pros-icon.svg Mahdollisuus liittää langallisia laitteita suoraan vahvistimeen yhden LAN-portin avulla.

Detaljeret gennemgang

Voi olla ärsyttävää, että internet-yhteys on hyvä vain huoneessa, jossa reititin sijaitsee, ja että internet-yhteys on hidas kaikkialla muualla talossa. Onneksi sinun ei tarvitse enää koskaan kärsiä tästä ongelmasta, jos investoit tähän Google WiFi Mesh 3-packiin. Vahvistin takaa vahvan signaalin jokaisessa huoneessa, ja voit hallita internetiä sovelluksen kautta.

Miksi kannattaa valita Google WiFi Mesh 3-pack

Jos etsit wlan-vahvistinta, joka kattaa koko talon ongelmitta, sinun on hankittava tämä paketti, jossa on kolme vahvistinta. Erityistä tämäntyyppisissä Googlen wlan-vahvistimissa on se, että voit aina ostaa lisää vahvistimia tarpeen mukaan. Näin ollen ostoksessa on mukana kolme yksikköä, mutta sinulla on mahdollisuus ostaa niin monta lisäyksikköä kuin tarvitset. Näin saat optimaalisen internet-yhteyden koko taloosi sen koosta riippumatta.

Langaton verkkovahvistin

Juuri siksi, että näihin malleihin on mahdollista ostaa useita vahvistimia tarpeen mukaan, saat optimaalisen kuuluvuuden riippumatta siitä, missä päin taloa olet. Googlen laitteet myydään erikseen, ja niiden avulla voidaan varmistaa laajempi ja tehokkaampi verkon kattavuus. Kaikkiaan jokainen laite toimii jopa 1200 Mbps:n siirtonopeudella. Voit siis suoratoistaa, skypeä ja pelata kerralla.

Googlen pienet wlan-vahvistimet on myös helppo ottaa käyttöön, joten niiden asentamiseen ei kulu liikaa aikaa. Sinun tarvitsee vain sijoittaa jokainen laite strategisesti ympäri taloa, jotta niillä on hyvä yhteys sekä reitittimeen että alueisiin, joissa haluat käyttää vahvaa internetiä – kuten olohuoneeseen ja makuuhuoneisiin.

Korkea turvallisuus ja valvonta sovelluksen kautta

Voit määrittää verkon ja eri vahvistimet puhelimesi sovelluksen avulla. Voit esimerkiksi asettaa tietyt laitteet etusijalle tai varata kiinteitä wlan-taukoja, jotta lapset eivät voi istua koko päivää ruudun ääressä. Tämä on erityisen hyödyllistä lapsiperheille, jotka haluavat sammuttaa internetin päiväkodissa, jotta heidän lapsensa ei pääse taas verkkoon, mutta sinä voit silti jatkaa suosikkiohjelmasi katsomista.

Lisäksi sinun ei tarvitse huolehtia turvallisesta verkkoselaamisesta, kun investoit tämäntyyppiseen wlan-vahvistimeen. Laitteet on varustettu kehittyneellä koneoppimisella ja pilvipohjaisella tietoturvalla, joten verkko on suojattu ympäri vuorokauden. Laitteet esimerkiksi salaavat kaiken viestinnän ja niissä on palomuurisuojaus wlan-laitteen ja internet-yhteyden välillä. Suojaus jopa päivitetään jatkuvasti, jotta laitteet kestävät myös uusimmat uhat.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 6,8 cm
 • Leveys: 10,6 cm
 • Syvyys: 10,6 cm
 • Paino: 340 grammaa
 • Väri: Valkoinen
 • Tiedonsiirtonopeus: 1200 Mbit/s laitetta kohti
 • Virrankulutus: 9 wattia
 • Flash-muisti: 4 GB

ZyXEL WRE6505 V2

Paras halpa vahvistin internetiin

Fordele
 • pros-icon.svg Kustannustehokas verrattuna useimpiin muihin wlan-vahvistimiin
 • pros-icon.svg Helppo liitäntä pistorasian kautta
 • pros-icon.svg Vaihtoehto optimoida joko toimintasäde tai nopeus

Detaljeret gennemgang

Tarvitsetko apua kodin WiFi-yhteyden parantamiseen, etenkin jos asut kerrostalossa? TP-Link RE200 AC750 on muotoilultaan huomaamaton ja kompakti, joten se voi erottua joukosta kotonasi.

Miksi kannattaa valita TP-Link RE200 AC750

Tp-Link RE200 AC750 on loistava valinta pienen budjetin käyttäjille, jotka haluavat laajentaa Wi-Fi-peittoaluettaan. Tässä mallissa on erittäin hyvä tiedonsiirtonopeus 750 Mbit/s, jolla se voi varmasti parantaa langatonta verkkoasi. Jos asut kerrostalossa, saatat joutua hankkimaan Wi-Fi-vahvistimen, sillä suurin osa langattomista verkoista lähettää internet-signaalia vain vaakasuoraan. Tämä tarkoittaa sitä, että jos reitittimesi on ensimmäisessä kerroksessa, internet-yhteytesi voi olla hidas tai huono pohjakerroksessa. Tämän mallin avulla voit siis taata täydellisen Internet-yhteyden riippumatta siitä, missä päin kotiasi olet.

Kompakti ja huomaamaton malli edulliseen hintaan

Jos haluat investoida puhtaaseen ja huomaamattomaan malliin, TP-Link RE 200 AC750 Range Extender on luultavasti sinua varten. Siinä on älykäs ja kompakti muotoilu, jonka ansiosta voit sijoittaa tuotteen minne haluat. Yhteyden muodostaminen on myös helppoa plug-and-play-menetelmällä, joka toimii yksinkertaisesti kytkemällä AC750-laite pistorasiaan ja painamalla reitittimen WPS-painiketta sekä vahvistimen RE-painiketta. Tietokoneessa on myös LAN-portti, jonka avulla tietokoneen voi helposti yhdistää Internetiin, jos langaton verkko ei toimi. Sen lisäksi, että saat parhaan langattoman verkon kattavuuden, voit myös säästää rahaa valitsemalla TP-Link RE200 AC750 -mallin, joka on saatavana edulliseen ja kilpailukykyiseen hintaan.

Tiedot

 • Koko: 11 x 6,58 x 7,52 cm
 • Kytkentätekniikka: Langaton
 • Virrankulutus käytössä: 6,5 wattia
 • Taajuusalueet: 2,4 GHz, 5,0 GHz
 • Tiedonsiirtonopeus: 750 Mbps

ASUS RP-AC55

Paras 3-in-1-reititinvahvistin

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg 3-in-1 wlan-vahvistin, jota voidaan käyttää myös yhteyspisteenä ja mediasiltana
 • pros-icon.svg Helppaa parantamaan kuuluvuutta koko talossa
 • pros-icon.svg Voidaan käyttää kaikentyyppisten reitittimien kanssa
 • pros-icon.svg Hinnaltaan edullinen malli

Detaljeret gennemgang

Tämä ASUSin wlan-vahvistin sopii kaikenlaisiin reitittimiin, joten älä pelkää, ettei se sovi reitittimeesi. Lisäksi tuote toimii tehokkaasti 3-in-1-mallina, sillä sitä voidaan käyttää wlan-toistimena, AP- ja Mediobro-tilassa. Lisäbonuksena malli on edullinen ja sopii siksi useimpiin budjetteihin.

Miksi kannattaa valita ASUS RP-AC55

Kannattaa investoida tähän langattomaan verkkovahvistimeen, jos haluat varmasti saada kotiin tilatun monitoimivahvistimen. Tämä malli auttaa varmasti optimoimaan nopeuden ja levittämään signaalia, jotta hyvä internet on käytettävissä kodin kaikissa osissa.

Tämän vahvistimen tiedonsiirtonopeus on 1200 Mbps, joten wlan-vahvistin tukee uutta 802.11 ac -standardia. Voit siis olla varma siitä, että saat salamannopean yhteyden riippumatta tehtävän koosta ja siitä, kuinka monta käyttäjää on samaan aikaan käytössä.

Helppo asennus tällä wlan-laajentimella 5GHz

Tämä wlan-laajennin on erittäin helppo ottaa käyttöön, sillä asennus on yksinkertainen ja suoraviivainen. Voit jopa asentaa tuotteen ilman tietokonetta. Reitittimessä ja vahvistimessa on vain yksi painikkeen painallus, ja voit tehdä automaattisen asennuksen. Jos kuitenkin haluat säätää joitakin edistyneempiä asetuksia, sinun on käytettävä tietokonetta. Lisäbonuksena tämä wlan-laajennin on yhteensopiva kaikkien markkinoilla olevien reitittimien kanssa, joten sinun ei tarvitse investoida uuteen reitittimeen, jos käytät tätä vahvistinta.

Wlan-laajennin auttaa myös itseään löytämään parhaan sijainnin kodissasi. Itse asiassa tuote ilmoittaa, jos se on liian kaukana tai lähellä reititintä. Näin saat varmasti kaiken irti uudesta ostoksestasi.

Yksinkertainen valkoinen muotoilu, jossa on kaksi antennia yläosassa, saa vahvistimen sulautumaan hieman huoneeseen. Tämä pätee riippumatta siitä, seisooko se kaapin päällä vai kodin lattialla.

3-in-1-signaalivahvistin

Todella suuri etu tähän wlan-vahvistimeen sijoittamisessa on se, että sitä ei voi käyttää vain langattoman internetin vahvistimena, kuten kaikkia muita wlan-vahvistimia. Tätä mallia voidaan käyttää myös yhteyspisteenä (AP), jolloin langalliseen verkkoon voidaan lisätä wlan-hotspot. Näin langattomat laitteet voivat muodostaa yhteyden Internetiin. Voit myös käyttää Media Bridge -tilassa, jossa tuote tarjoaa wlan-ominaisuuksia mille tahansa laitteelle, jossa on verkkoportti.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 3,2 cm
 • Leveys: 5,7 cm
 • Syvyys: 9,3 cm
 • Väri: Valkoinen
 • Tiedonsiirtonopeus: 1200 Mbps
 • Virta: AC 120/230 volttia
 • Antennien määrä: 2 kpl
 • Flash-muisti: 16 Mt

TP-Link TL-WA854RE 300Mbps Universal WiFi Range Extender

Paras edullinen, pienitehoinen WiFi Extender

Fordele
 • pros-icon.svg Myydään erittäin edulliseen hintaan, jonka voi ostaa millä tahansa budjetilla
 • pros-icon.svg Vähäinen virrankulutus, vain 3 wattia käytössä
 • pros-icon.svg Joustava sijoittelu

Detaljeret gennemgang

Ei ole tarvetta maksaa puoli tonnia uudesta wlan-vahvistimesta, kun voit sen sijaan investoida tähän malliin ja säästää paljon rahaa. Lisäbonuksena tämä malli kuluttaa vain 3 wattia käytön aikana, joten sinun ei tarvitse huolehtia valtavasta sähkölaskusta. Lisäksi vahvistinta voidaan siirtää tarpeen mukaan.

Miksi kannattaa valita TP-Link TL-WA854RE 300Mbps Universal WiFi Range Extender

Jos haluat säästää mahdollisimman paljon rahaa wlan-signaalivahvistimessa, sinun kannattaa investoida tähän TP-Linkin pieneen malliin. Tämä malli on sekä erittäin edullinen että käyttää vain 3 wattia virtaa, mikä säästää rahaa sekä ostossa että sähkölaskussa. Se on win-win!

Joustava yhteyspiste

Tämän vahvistimen avulla saat WLAN-verkon, jonka peittoalue on laajempi ja jonka kantama on suurempi. Itse asiassa malli toistaa perusreitittimesi tavallisen WLAN-tilan ja vahvistaa sitä edelleen, joten saat optimaalisen Internet-yhteyden missä tahansa kodissasi. Malli eliminoi niin sanotut “kuolleet alueet”, ja tällä wlan-vahvistimella on mahdollista sekä suoratoistaa, pelata että surffata internetissä. Sen tiedonsiirtonopeus on yhteensä 300 Mbit/s ja taajuusalue 2,4 GHz.

Sijoitat myös joustavaan wlan-vahvistimeen, sillä tämä malli voidaan helposti kytkeä suoraan pistorasiaan, jolloin asennusta ei tarvitse tehdä kotona. Tämän ansiosta voit käyttää tätä wlan-vahvistinta myös muualla kuin kotona. Itse asiassa tuote muistaa aiemmin määritetyt WLAN-verkot, joten voit vaihtaa useiden langattomien verkkojen välillä.

Signaalin voimakkuuden nopea näyttö verkonlaajentimessa

TP-Linkin verkonlaajentimen toinen etu on, että se näyttää aina nykyisen signaalin voimakkuuden. Voit siis nähdä, kuinka hyvä signaali on siellä, minne olet sijoittanut laajentimen, katsomalla sisäänrakennettuja LED-valoja. Valoja on yhteensä viisi, ja jos ne kaikki syttyvät, signaalin voimakkuus on optimaalinen. Lukemalla signaalin voimakkuuden säännöllisin väliajoin voit aina saada käsityksen sekä reitittimen että vahvistimen toimintakunnosta.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 11 cm
 • Leveys: 6,58 cm
 • Syvyys: 7,52 cm
 • Väri: Valkoinen
 • Tiedonsiirtonopeus: 300 Mbps
 • Virrankulutus: 3 wattia
 • Antennien määrä: 2 kpl

Netgear EX2700 N300 WiFi Range Extender

Hyvä wlan-laajennin edulliseen hintaan

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Yksittäinen malli, jossa on helppo asentaa, joten voit nauttia wlan-vahvistimesta nopeasti
 • pros-icon.svg Tukena lukuisia hyviä arvosteluja, joten voit luottaa malliin
 • pros-icon.svg Kustannustehokas – kaikilla on varaa tähän wlan-laajennukseen

Detaljeret gennemgang

Jos pidät ajatuksesta yksinkertaisesta wlan-laajentimesta, joka ei maksa paljon mutta toimii silti optimaalisesti, sinun on hankittava tämä Netgearin malli. Mallia voidaan siirtää tarpeen mukaan, sillä se toimii pistorasiaan kytkettynä. Laajennin on myös saanut ylistäviä arvioita muilta kuluttajilta.

Miksi kannattaa valita Netgear EX2700 N300 WiFi Range Extender

Haluatko, että uuden WiFi-laajentimen käyttö on yksinkertaista? Jos näin on, tämä Netgear-merkin malli on juuri sinua varten. Tämä malli on erittäin yksinkertainen muunnelma, joka on vain kytkettävä pistorasiaan toimiakseen kunnolla. Haluat kuitenkin käyttää pistorasiaa, joka on kohtuullisen kaukana reitittimestä, mutta joka ei kuitenkaan menetä signaalia, jotta saat uudesta wlan-laajentimestasi kaiken mahdollisen hyödyn irti.

Langattoman wlan-laajentimen käytön etuna on, että saat paremman kantaman internetiin ilman, että sinun tarvitsee asentaa useita kaapeleita. Tämä helpottaa myös laajentimen siirtämistä, jos signaali ei yhtäkkiä tulekaan yhtä hyvin paikalleen.

Hinnaltaan edullinen internet-laajennus

Jos tutkit wlan-vahvistimien markkinoita, huomaat nopeasti, että eri mallien hinnat vaihtelevat suuresti. Voit valita kalliin tai hieman halvemman mallin – kaikki riippuu tarpeistasi ja siitä, mitä odotat wlan-laajennukseltasi.

Voit kuitenkin investoida tähän Netgearin wlan-laajennukseen, jos et halua käyttää liikaa rahaa uuteen laitteeseen. Tämän mallin suuri etu on se, että sitä myydään mukavan edulliseen hintaan. Näin sinulla on hyvin varaa tähän vahvistimeen riippumatta siitä, millainen budjetti sinulla on käytettävissäsi.

Kuluttajahinta

Vaikka tämän wlan-vahvistimen hinta on halpa, älä pelkää, että tinkisit liikaa laadusta. Ei, sen tiedonsiirtonopeus ei ole megaluokan korkea verrattuna muihin tämän luettelon malleihin, mutta se on silti toimiva ja takaa paljon paremman kantaman. Mallin siirtonopeus on 300 Mbit/s, mutta voit silti hyvin kytkeä useita laitteita samaan aikaan, sillä se on suunniteltu myös kaksoistuli 802.11 ac -standardilla. Voit siis helposti suoratoistaa ja ladata valokuvia kannettavaan tietokoneeseen ilman, että internet hidastuu.

Netgearin halpa wlan-vahvistin on myös kuluttajahintainen. Tätä kirjoitettaessa 2522 kuluttajaa on antanut mallille Netgearin verkkosivustolla 5 tähteä viidestä mahdollisesta. Tuotteen keskimääräinen arvosana on siis 4,8 tähteä viidestä, mikä osoittaa, kuinka tyytyväisiä muut kuluttajat ovat olleet tähän tuotteeseen – vaikka se onkin halpa.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 3,4 cm
 • Leveys: 6,7 cm
 • Syvyys: 5,5 cm
 • Paino: 98 grammaa
 • Väri: Valkoinen/harmaa
 • Tiedonsiirtonopeus: 300 Mbps
 • Antennien määrä: 2 kpl

Linksys RE6500 AC1200 Dual-Band Wireless Range Extender

Niille, jotka haluavat wlan-vahvistimen, joka yltää ulos

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Langaton AC-peitto välttää kuolleet alueet kodissasi
 • pros-icon.svg Kyky saada hyvä verkkosignaali ulkona Internetin tehokkuuden ansiosta
 • pros-icon.svg Varustettu neljällä portilla, joten useat laitteet voivat käyttää kaapelituloa samanaikaisesti

Detaljeret gennemgang

Tämän Linksysin verkkovahvistimen avulla voit olla varma siitä, että saat tehokkaan optimoinnin internetin ja sen ulottuvuuden. Tämä johtuu siitä, että tämän mallin avulla saat langattoman vaihtovirtakäyttöalueen, joka auttaa torjumaan kodin kuolleita alueita. Itse asiassa tämäntyyppinen vahvistin voi auttaa tuomaan hyvän internetin suoraan puutarhaan.

Miksi kannattaa valita Linksys RE6500 AC1200 Dual-Band Wireless Range Extender

Haluatko investoida wlan-vahvistimeen, joka on tarpeeksi tehokas tuomaan signaalin suoraan puutarhaan? Jos näin on, tämä Linksys-vaihtoehto on oikea valinta sinulle. Tämä malli on yhteensopiva sekä reitittimien että yhdyskäytävien kanssa, ja sen avulla voit laajentaa langatonta kuuluvuutta kotonasi. Tämä vahvistin auttaa esimerkiksi poistamaan kuolleet alueet, jotta voit käyttää verkkoa missä tahansa kodissa.

Kahdella kaistalla toimivat nopeudet

Mallissa on samanaikaiset kaksikaistaiset nopeudet jopa N 300 Mbps 2,4 GHz:n taajuudella, kun taas 5 GHz:n AC-verkon langaton kattavuus toimii 867 Mbps:n nopeudella. Saat siis vahvan ja luotettavan signaalin, kun käytät tätä wlan-vahvistinta. Innovatiivisen Cross band -tekniikan ansiosta kahdella kaistalla voidaan samanaikaisesti vastaanottaa tietoja yhdellä kaistalla ja lähettää tietoja toisella kaistalla. Tästä syystä saat yleensä vahvemman signaalin, ja signaalin vaihtelu on epätodennäköisempää.

Itse asiassa kotisi pohjaratkaisusta riippuen voit käyttää internetiä suoratoistoon tai surffailuun suoraan puutarhassa. Kannattaa siis miettiä, miten wlan-vahvistin kannattaa sijoittaa, jotta saat parhaan signaalin sekä sisällä että ulkona, jos haluat ilmaisen yhteyden myös puutarhaan.

Mallissa on myös neljä Ethernet-porttia, joten voit kytkeä useita langallisia laitteita samanaikaisesti.

Tuotetiedot

 • Väri: Musta
 • Tiedonsiirtonopeus: 867 Mbps
 • Tarvittava jännite: AC 120/230 volttia
 • Antennien määrä: 2 kpl

Netgear Nighthawk ex7300 wi-fi range extender

Sinulle, joka haluat wlan-laajentimen, jossa on korkea AC-nopeus ja pitkä kantama

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Erittäin suuri lähetysnopeus takaa optimaalisen kuuluvuuden kaikkialla, missä oletkin
 • pros-icon.svg Sisäantenni auttaa laajentamaan kantamaa jopa 3000 neliömetriin
 • pros-icon.svg Helppo kytkentä ja käyttöönotto

Detaljeret gennemgang

Tämän langattoman verkonlaajentimen avulla kaikki kotisi asukkaat voivat käyttää Internetiä samanaikaisesti ilman, että kuuluvuus kärsii. Itse asiassa tämä malli tarjoaa korkean AC-kaksikaistaisen WLAN-nopeuden, joka on 2200 Mbit/s. Saat siis erittäin tehokkaan wlan-laajentimen, joka eliminoi kuolleet alueet ja linjakohinan, joten sinulla on aina optimaalinen kattavuus.

Miksi kannattaa valita Netgear Nighthawk ex7300 wi-fi range extender

Eikö wlan-laajentimesi teho ja kantama yksinkertaisesti riitä? Silloin kannattaa tutustua tähän Netgearin malliin. Tämä muunnos takaa valtavan kantaman optimoinnin, joten nykyisen verkon kantama voi olla jopa 3000 neliömetriä. Näin saat toimivan internetin kaikkialle kotiisi – ja poistat kuolleet alueet ja puutteet lopullisesti.

Korkean signaalin vahvistin

Netgearin Nighthawk-mallissa on myös erityinen Beamforming+-ominaisuus. Tämä ominaisuus varmistaa, että kantama kasvaa entisestään, kun signaali kohdistetaan oikeaan suuntaan. Näin mikään internet ei mene hukkaan, vaan se keskitetään sinne, missä sitä tarvitaan.

Sen lisäksi, että tämä malli tarjoaa paljon paremman kantaman, se myös optimoi internetin nopeuden. Malli tarjoaa korkean AC-kaksikaistaisen WLAN-nopeuden, joka on jopa 2200 mbps, joten voit olla varma, että kaikilla kotona tai toimistossa on kaikki tarvitsemansa verkkoyhteydet. Voit käyttää tätä wlan-laajenninta myös langallisena yhteytenä, sillä laite on mahdollista liittää suoraan vahvistimeen sisäänrakennetun LAN-portin kautta.

Tämän wifi-boosterin helppo käyttöönotto

Voit helposti siirtää tätä mallia tarpeen mukaan, sillä sen tarvitsee vain olla pistorasiassa toimiakseen. Lisäksi voit helposti hallita asennusta ilman suurempia ongelmia, koska se voidaan tehdä vain yhdellä painikkeen painalluksella tuotteessa. Voit jopa hyödyntää sisäänrakennettua LED-ilmaisinta löytääksesi parhaan sijainnin laajentimelle.

Muotoilu on yksinkertainen, ja valkoisen värinsä ansiosta tämä wlan-vahvistin sulautuu helposti kotiisi. Jos et halua, että wlan-laajennin on näkyvissä, kun sinulla on vieraita, voit aina irrottaa sen pistorasiasta tai sijoittaa sen väliaikaisesti toiseen pistorasiaan.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 16,1 cm
 • Leveys: 8.14 cm
 • Syvyys: 4,45 cm
 • Paino: 300 grammaa
 • Väri: Valkoinen
 • Tiedonsiirtonopeus: 2200 Mbps
 • Antennien määrä: 1 kpl

TP-Link RE200

Paras Wlan-vahvistin hintaan

Fordele
 • pros-icon.svg Kompakti ja seinään kiinnitettävä muotoilu tekee mallista helpon asentaa ja siirtää joustavasti.
 • pros-icon.svg Tämä on hyvä WiFi-vahvistin erittäin hyvään hintaan
 • pros-icon.svg Tarjoaa optimaalisen verkon kattavuuden kaikkialla kotona.
 • pros-icon.svg Tiedonsiirtonopeus on 750 Mbps, mikä on hyvä mallin kokoon nähden
 • pros-icon.svg Plug-and-play-menetelmän ansiosta tämä malli on erittäin helppo asentaa ja kytkeä.
 • pros-icon.svg Mahdollisuus liittää langallisia laitteita suoraan vahvistimeen yhden LAN-portin avulla.

Detaljeret gennemgang

Tarvitsetko apua kodin WiFi-yhteyden parantamiseen, etenkin jos asut kerrostalossa? TP-Link RE200 AC750 on muotoilultaan huomaamaton ja kompakti, joten se voi erottua joukosta kotonasi.

Miksi kannattaa valita TP-Link RE200 AC750

Tp-Link RE200 AC750 on loistava valinta pienen budjetin käyttäjille, jotka haluavat laajentaa Wi-Fi-peittoaluettaan. Tässä mallissa on erittäin hyvä tiedonsiirtonopeus 750 Mbit/s, jolla se voi varmasti parantaa langatonta verkkoasi. Jos asut kerrostalossa, saatat joutua hankkimaan Wi-Fi-vahvistimen, sillä suurin osa langattomista verkoista lähettää internet-signaalia vain vaakasuoraan. Tämä tarkoittaa sitä, että jos reitittimesi on ensimmäisessä kerroksessa, internet-yhteytesi voi olla hidas tai huono pohjakerroksessa. Tämän mallin avulla voit siis taata täydellisen Internet-yhteyden riippumatta siitä, missä päin kotiasi olet.

Kompakti ja huomaamaton malli edulliseen hintaan

Jos haluat investoida puhtaaseen ja huomaamattomaan malliin, TP-Link RE 200 AC750 Range Extender on luultavasti sinua varten. Siinä on älykäs ja kompakti muotoilu, jonka ansiosta voit sijoittaa tuotteen minne haluat. Yhteyden muodostaminen on myös helppoa plug-and-play-menetelmällä, joka toimii yksinkertaisesti kytkemällä AC750-laite pistorasiaan ja painamalla reitittimen WPS-painiketta sekä vahvistimen RE-painiketta. Tietokoneessa on myös LAN-portti, jonka avulla tietokoneen voi helposti yhdistää Internetiin, jos langaton verkko ei toimi. Sen lisäksi, että saat parhaan langattoman verkon kattavuuden, voit myös säästää rahaa valitsemalla TP-Link RE200 AC750 -mallin, joka on saatavana edulliseen ja kilpailukykyiseen hintaan.

Tiedot

 • Koko: 11 x 6,58 x 7,52 cm
 • Kytkentätekniikka: Langaton
 • Virrankulutus käytössä: 6,5 wattia
 • Taajuusalueet: 2,4 GHz, 5,0 GHz
 • Tiedonsiirtonopeus: 750 Mbps

Guide

Miksi sinun on investoitava wlan-vahvistimeen

Wlan-vahvistin toimii linkkinä laitteesi ja reitittimesi välillä. Tästä syystä tuote voi auttaa sinua saamaan paremman yhteyden kotiin. Alta voit lukea neljä hyötyä wlan-vahvistimeen sijoittamisesta:

 • Saat vahvemman signaalin, vaikka useampi teistä käyttäisi internetiä samaan aikaan
 • Wlan-vahvistin optimoi verkkoyhteytesi kantaman, jotta saat optimaalisen nopeuden koko kotiisi
 • Wlan-vahvistin minimoi kuolleiden alueiden määrän kodissasi
 • Sinulle taataan vakaampi internet-yhteys

Periaatteessa sinun on investoitava wlan-vahvistimeen, jos haluat saada enemmän irti internet-yhteydestäsi. Itse asiassa huomaat, että wlan-laajennin optimoi sekä nopeuden että kantaman, joten sinun ei enää tarvitse ponnistella saadaksesi internetin ulottuvillesi.

Kuinka vahvistan wlan-signaaliani?

Wifi-signaalin heikkenemiseen voi olla monia syitä, ja harvoin se johtuu siitä, että reititin on huono. Usein signaaliongelmat johtuvat siitä, että laite on liian kaukana reitittimestä tai että signaalit ovat heikkoja, koska niiden on kuljettava esteiden, kuten seinien, läpi. Reititin voi siis olla sijoitettu keskeiselle paikalle talossa, ja silti ongelmia voi esiintyä.

Hyvä ratkaisu tähän ongelmaan on tietenkin wlan-vahvistimen ostaminen, sillä sen avulla voit optimoida signaalin ja kantaman. Voit kuitenkin myös parantaa kotiverkkoasi alla olevien vinkkien ja näkökohtien avulla – mahdollisesti yhdessä wlan-vahvistimeen investoimisen kanssa, jotta saat enemmän irti verkostasi.

 • Ole tietoinen siitä, mihin sijoitat reitittimesi ja wlan-laajentimesi
 • Ole realistinen reitittimesi toimintasäteen suhteen
 • Osta reititin ja vahvistin, jossa on optimaalinen taajuusalue
 • Päivitä reititin ja laajennin säännöllisesti
 • Sijoita reitittimeen tai wlan-vahvistimeen, jossa on useita antenneja

Ole tietoinen siitä, mihin sijoitat reitittimesi ja wlan-laajentimesi

On tärkeää miettiä, mihin reititin sijoitetaan. Sen tulisi olla mahdollisimman vapaa ja mieluiten keskellä kotia. Näin vähennät riskiä siitä, että läheiset elementit häiritsevät yhteyttä, ja varmistat paremman kantaman. Asuntosi pohjapiirustuksesta riippuen saatat kuitenkin huomata, että signaalilla on vaikeuksia liikkua huoneiden välillä. Tämä pätee erityisesti, jos verkkosignaalin on kuljettava seinien tai lattioiden läpi.

Tässä kohtaa wlan-vahvistin tulee kuvaan mukaan. Tällaisen tuotteen avulla sinulla on mahdollisuus optimoida entisestään internetin nopeutta ja laajuutta. On kuitenkin aivan yhtä tärkeää sijoittaa wlan-laajennin optimaalisesti sinne, minne se levittää signaalia, kuin reititin. Kannattaa siis miettiä, miten sijoittaa molemmat tuotteet optimaalisesti toisiinsa nähden.

Ole realistinen reitittimesi kantaman suhteen

Useimmilla reitittimillä on enimmäisalue, jonka sisällä ne toimivat. Pienessä talossa kantama voi olla hyvä, mutta suuremmassa talossa voit haluta käyttää wlan-vahvistinta kantaman laajentamiseksi. Suuressa talossa signaali ei saavuta kaikkia huoneita kunnolla.

Voit myös itse asiassa parantaa reitittimesi kantamaa hieman, jos säädät sen antenneja. Haluat niiden olevan mahdollisimman pystysuoria, joten älä tee niitä osoittamaan kaikkiin mahdollisiin suuntiin.

Osta reititin ja vahvistin, jossa on optimaalinen taajuusalue

Kun kyseessä on wlan-vahvistin, useimmat asiantuntijat suosittelevat investoimaan malliin, jossa on sekä 2,4 että 5 GHz. Voit kuitenkin mennä pitkälle myös mallilla, jossa on vain 5 GHz. Sama neuvo pätee myös reititintä valitessasi. Tämä taajuuskaista takaa paremman yhteyden ja vähemmän häiriöitä.

Huomaa kuitenkin, että häiriöitä voi esiintyä myös siksi, että asut tiheään asutulla alueella. Esimerkiksi toisten internet-yhteydet voivat vaikuttaa signaaliin, jos reitittimet ovat lähellä toisiaan, kuten kerrostaloissa voi käydä.

Päivitä reititin ja laajennin säännöllisesti

Reititin ja wlan-laajennin kannattaa päivittää säännöllisesti. Usein tuotteen päivittäminen takaa paremman nopeuden ja toiminnallisuuden. Säännöllisten päivitysten ansiosta voit myös olla varma, että reitittimesi ja wlan-laajentimesi tietoturva on huippuluokkaa.

Muista myös, että reititin tulisi vaihtaa noin kolmen tai neljän vuoden välein. Se ei ole ehdoton edellytys, mutta vanha reititin voi olla yksi syy siihen, että internet ei toimi optimaalisesti.

Sijoita reitittimeen tai wlan-vahvistimeen, jossa on useita antenneja

Antennit auttavat vastaanottamaan ja jakamaan signaaleja, minkä vuoksi reititin tai wlan-vahvistin, jossa on muutama antenni, toimii yleensä paremmin kuin malli ilman antenneja. Antennit kannattaa myös vaihtaa säännöllisesti, jotta tiedät niiden toimivan optimaalisesti.

Miten testata internetisi

Koska niin monet tekijät vaikuttavat siihen, miten signaali ja siten internet toimii kotonasi, voi olla hyvä ajatus testata internet-yhteytesi aika ajoin. Näin saat myös paremman käsityksen siitä, johtuuko ongelma todella sinusta vai onko palveluntarjoajassasi mennyt jokin pieleen. Alla on lyhyt opas internet-yhteyden testaamisesta:

 • Kytke ensin tietokoneesi reitittimeen kaapelilla, koska et voi testata internetin täyttä kapasiteettia langattomalla yhteydellä
 • Muista irrottaa kaikki muut laitteet kuin tietokone, jolla suoritat testiä. Sulje myös sovellukset ja ohjelmat. Näin ei ole “taustakohinaa” tai muita tuloksiin vaikuttavia tekijöitä.
 • Avaa selain (tässä vaiheessa sinun ei tarvitse olla muuta auki) ja etsi internet-yhteystesti verkosta.
 • Normaalisti siellä on painike, kuten ‘start test’, jota painamalla pääset nopeasti alkuun.
 • Testin pitäisi nyt toimia. Jotkin testit kestävät kauemmin kuin toiset. Usein mitataan sekä lataus- että latausnopeuksia.
 • Kun testi on tehty, saat vastauksen siihen, miten nopeutesi on testin tekemisen hetkellä.

Testin tulos voi poiketa hieman Internet-palveluntarjoajalta maksamastasi luvusta. Tämä johtuu siitä, että maksamasi luku, esimerkiksi 100/100 Mbit, on maksiminopeus, jonka voit saavuttaa. Siksi ei ole varmaa, että tämä nopeus on aina saatavilla kotonasi. Sinun ei kuitenkaan kannata hyväksyä sitä, jos mitattu nopeus on paljon alhaisempi kuin mistä maksat. Tämä johtuu siitä, että testi osoittaa, että palveluntarjoaja on saattanut tehdä virheen – ja voit soittaa ja kysyä, milloin saat nopeutesi takaisin.

Jos testi kuitenkin osoittaa, että nopeutesi on sellainen kuin sen pitäisi olla, tämä osoittaa, että signaalilla on vaikeuksia kulkea talossa. Näissä tapauksissa wlan-vahvistin on hyvä sijoitus, sillä sen avulla voit laajentaa signaalin kantamaa ja parantaa yhteyttä.

FAQ

Mikä wlan-vahvistin on paras?

Tässä wlan-vahvistintestissä olemme päätyneet siihen, että TP-Link RE650 Wi-Fi Range Extender AC2600 on testin paras. Luettelon muut 9 mallia ovat kuitenkin tuotteen tasalla, sillä niissä kaikissa on hyvä kantama, nopeusoptimointi ja ne myydään hyvään hintaan.

Kuinka paljon wlan-vahvistin maksaa?

Wlan-vahvistimen hinta vaihtelee paljon riippuen siitä, minkä mallin valitset. Halvimmat markkinoilla olevat laitteet maksavat alle 200 kruunua ja ovat erinomaisia käyttää, mutta voit myös investoida hieman kalliimpaan malliin +500 kruunulla. Myös kalliimmassa hintaluokassa on joitakin.

Voinko käyttää wlan-vahvistintani ulkona?

Kaikki wlan-vahvistimet eivät ulotu ulos, kun ne ovat sisätiloissa - eikä kaikkia malleja voi kytkeä ulos. Voit kuitenkin halutessasi hankkia tehokkaan mallin, joka toimii suoraan puutarhassa. Meillä on jopa yksi tässä testissä.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×