Reititin testi → Top 6 parasta reititintä + lisävarusteet

Af Elisabeth Backmanson BAdge
Elisabeth Backmanson

Elisabeth on tehnyt työtä viestinnän alalla pitkään ja on toiminut monilla eri aloilla erilaisissa viestinnän ja markkinoinnin tehtävissä. Hän on tehnyt töitä IT- ja konsultointi-yrityksissä sekä ruoan parissa, ja toiminut...

4
Paras jyrsin yksityiskohtiin ja reunaprofiileihin

Ryobi R18TR-0

Prissammenligning i samarbejde med  Prisjakt Logo

Tässä artikkelissa voit lukea markkinoiden parhaista reitittimistä. Olemme äänestäneet Boschin reitittimen 1200W POF 1200 AE reititintestimme voittajaksi. Tämä johtuu osittain siitä, että se toimii erittäin tehokkaasti ja on erittäin käyttäjäystävällinen. Testivoittajan lisäksi löydät kuitenkin listalta myös 5 muuta erinomaista reititintä, jotka epäilemättä täyttävät odotuksesi.

Parhaiden reitittimien tarkastelun jälkeen voit lukea reitittimeen sopivista lisävarusteista ja saada opastusta parhaiden reititinratkaisujen löytämiseen.

Fordele
 • pros-icon.svg Tehokas reititin, joka selviytyy useimmista tehtävistä tehokkaan moottorin ansiosta
 • pros-icon.svg Varustettu lastunsuojalla, joka estää loukkaantumiset työskentelyn aikana
 • pros-icon.svg Ergonominen muotoilu lisää työmukavuutta
 • pros-icon.svg Sisäänrakennettu karan pysäytin helpottaa vaihtamista jyrsintätyyppien välillä

Detaljeret gennemgang

Voit investoida tähän Bosch-merkin reititinmalliin, jos haluat olla varma siitä, että saat tilattua täysin toimivan reitittimen. Olemme äänestäneet tämän mallin tämän reititintestin parhaaksi, koska se on erittäin tehokas, edullinen ja sen mukana tulee laaja valikoima lisävarusteita. Lisäksi sinulle taataan korkea mukavuus työskentelyn aikana.

Miksi kannattaa valita Boschin reititin 1200W POF 1200 AE 060326A100 w/case

Jos etsit erittäin tehokasta reititintä, joka ei maksa paljon, tämä Boschin malli on sinua varten. Kone on varustettu tehokkaalla moottorilla, ja se toimii erittäin tarkasti riippumatta siitä, mitä puumateriaaleja työstetään. Kone toimii yhteensä jopa 1200 watin käyttöteholla, sen pyörimisnopeus on 11 000-28 000 kierrosta minuutissa ja iskun enimmäispituus 55 mm.

Hinnaltaan edullinen reititin kaikenlaisiin töihin

Tämä jyrsin on varustettu Bosch-Electronis-säätöpyörällä ja nopeuskytkimellä, joiden avulla voit mukauttaa koneen materiaalin mukaan. Näin saavutat ihanteellisen tehon riippumatta siitä, minkälainen tehtävä on suoritettava. Mallissa on myös sisäänrakennettu karan pysäytin, jonka avulla voit vaihtaa leikkurin hetkessä.

Koneessa on myös Boschin SDS-järjestelmä, joka takaa kopiorenkaan helpon asennuksen ilman työkaluja. Kopiorenkaan avulla voit leikata tarkasti mallien mukaan ilman ongelmia.

Sisältää työkalunpidikkeen, keskitystapin, kopiorenkaan, loven, 3 pihtiä, haarukka-avaimen, rinnakkaispysäytyksen ja imusovittimen. Huomaa, että kotelo ei sisälly koneeseen.

Ergonominen muotoilu takaa hyvän työskentelymukavuuden

Toinen etu tämän koneen käytössä on, että se on varustettu ergonomisella muotoilulla. Esimerkiksi kahvassa on pehmeä kahva, joka takaa täydellisen hallinnan ja mukavuuden. Samalla malli on kevyt, mikä tekee työstä vähemmän rasittavaa – vaikka työskentelisit pidemmän aikaa.

Olet myös suojassa vapaasti lentäviltä lastuilta, sillä koneessa on läpinäkyvä lastusuoja. On myös mahdollisuus liittää pölynimuri, joten voit välttää pölyä työskennellessäsi.

Tuotetiedot

 • Paino: 3,4 kg
 • Teho: 1200 wattia
 • Maksimi kierrosluku ilman kuormaa: Jopa 28 000 kierrosta minuutissa
 • Maksimi iskunpituus: 55 mm

Makita reititin 900W RP0900J w/case

niille, jotka haluavat ammattilaisjyrsimen

Fordele
 • pros-icon.svg Kevyt malli helpottaa työskentelyä koneen kanssa pidempiä aikoja
 • pros-icon.svg Käyttäjäystävällinen kone kompaktissa rakenteessa
 • pros-icon.svg Voidaan käyttää useimpiin tehtäviin koneen tehokkuuden ansiosta

Detaljeret gennemgang

Reitittimen käytön pitäisi olla mahdollisimman helppoa. Tästä syystä voit investoida kevyeen malliin, kuten tähän japanilaisen Makita-merkin reitittimeen. Vain 2,6 kg:n painon ansiosta voit seistä ja työskennellä koneen kanssa pitkään rasittamatta kehoasi. Ja se on jopa käyttäjäystävällinen ja pystyy hoitamaan monia tehtäviä.

Sentten sinun kannattaa valita Makita reititin 900W RP0900J w/case

Kun sinun täytyy olla luova, haluatko, että työsi on mahdollisimman helppoa? Jos näin on, sinun kannattaa tutustua tähän Makita-merkkiseen reitittimeen, joka takaa, että työ on helppoa kuin leikkiä. Tämä johtuu osittain koneen kevyestä, vain 2,6 kg:n painosta ja kompaktista rakenteesta.

Malli pystyy siis hoitamaan monenlaisia tehtäviä, mutta jopa ilman, että sinun tarvitsee tehdä kovasti töitä sen eteen. Kone on itse asiassa tehokas toiminnassa, ja sen pyörimisnopeus on suuri. Saat myös aina tarkan tuloksen kaksisarakkeisen ohjeen ansiosta. Kone on myös varustettu kolmessa eri asennossa olevilla tornin pysäyttimillä.

Reitinraudan helppo vaihto

Jos investoit tähän koneeseen, sinun ei tarvitse enää koskaan vaihtaa jyrsinterää työtehtävien välillä. Itse asiassa tämä versio voidaan asettaa ylösalaisin leikkuriraudan vaihtamista varten, jolloin pääset helpommin käsiksi siihen

Mukavuuden lisäämiseksi koneessa on kumipäällysteinen kahva. Tämä takaa myös turvallisemman otteen, joten voit hallita konetta paremmin työskentelyn aikana.

Ostoksen mukana toimitetaan rinnakkaispysäytin, pakosuutin, 13 mm:n haarukka-avain, 22 mm:n jakoavain ja laukku. Kaikki tarvitsemasi on siis aivan käden ulottuvilla – ja voit jopa ottaa reitittimesi mukaan matkalle, jos tarvetta ilmenee.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 21,7 cm
 • Pituus: 25,6 cm
 • Leveys: 11 cm
 • Paino: 2,6 kg
 • Teho: 900 wattia
 • Maksimi kierrosluku ilman kuormaa: Jopa 27 000 kierrosta minuutissa
 • Syvyyden säätö: 0-35 mm

Dewalt DCW604N-XJ 18V

paras akkukäyttöinen jyrsin

Fordele
 • pros-icon.svg Laadukas ammattikone
 • pros-icon.svg Mahdollisuus asettaa jyrsintäsyvyys millimetrin kymmenesosaan asti
 • pros-icon.svg Ilmastoi jopa 99 % pölystä työskentelyn aikana

Detaljeret gennemgang

Jos kieltäydyt tinkimästä työkaluistasi, investoi tähän Festoolin reitittimeen. Tämä malli on yksi markkinoiden parhaista reitittimistä, ja sitä voivat käyttää sekä ammattimaiset käsityöläiset että laadukkaat DIY-tyypit. Vältät jopa 99 % pölystä työskentelyn aikana.

Sentähden sinun kannattaa valita Festool-jyrsin 1400W OF 1400 EBQ-PLUS 230V 574341 w/case

Onko sinulle tärkeää, että koneesi on laadukas ja että se selviytyy kaikenlaisista tehtävistä erinomaisin työtuloksin? Jos näin on, sinun kannattaa investoida tähän Festool-merkkiseen reitittimeen. Malli kuuluu reitittimen huippuluokkaan ja sitä voidaan käyttää sekä ammattimaisessa työssä että tee-se-itse-miehelle kotona työpajassa.

Hyvä turvallisuus

Tämä reititin on yleisesti ottaen laadukas kone, ja lisäksi se tarjoaa korkean turvallisuustason työskentelyn aikana. Välttelet esimerkiksi jopa 99 prosenttia pölystä jyrsintäsärmää työstäessäsi, sillä kone on varustettu lastusuojalla ja pölysuojalla. Lisäksi reitittimessä on pikajarru ja MMC-elektroniikka, jotka takaavat korkean turvallisuustason.

Käyttömukavuus on myös otettu huomioon, joten voit työskennellä koneen kanssa pidempiä aikoja kerrallaan kuormittamatta itseäsi liikaa. Koneessa on esimerkiksi vakaa pohjalevy, joka takaa hyvän käyttömukavuuden ja koneen hallinnan kaikissa työtehtävissä.

Voit vaihtaa leikkurityyppiä helposti keinukytkimen ja salpamekanismin avulla. Lisäksi voit vaihtaa kopiointirenkaan ilman työkaluja. Lisäksi voit vaihtaa kopiointirenkaan ilman työkaluja.

Malli voidaan helposti säätää jyrsintäsyvyyteen jopa millimetrin kymmenesosaan asti, ja voit jopa ottaa sen mukaasi liikkeelle, sillä sen mukana tulee kantolaukku.

Tuotetiedot

 • Paino: 4,5 kg
 • Teho: 1400 wattia
 • Maksiminopeus ilman kuormaa: Jopa 22 500 rpm
 • Maksimi leikkurin halkaisija: 63 mm
 • Kuplan halkaisija: 6-12,7 mm

Ryobi R18TR-0

Paras jyrsin yksityiskohtiin ja reunaprofiileihin

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Vankka rakenne ja syvyyden hienosäätö tarkkoihin leikkauksiin
 • pros-icon.svg Varustettu LED-valolla, joten sinulla on aina hyvä valaistus työskennellessäsi
 • pros-icon.svg Korkea maksimi kierrosluku takaa tehokkaan koneen

Detaljeret gennemgang

Tämä Ryobin jyrsin tarjoaa alumiinisen jalustan, joka lisää vakautta, ja sen ansiosta voit olla varma, että se tarjoaa optimaalisen lähtökohdan tarkkojen leikkausten tekemiseen reunaprofiileihin ja puun yksityiskohtiin. Mallissa on myös hienosäätö, joten jokainen leikkaus on juuri sellainen kuin pitääkin. Lisäksi koneessa on integroitu LED-valo.

Miksi kannattaa valita Ryobi R18TR-0 -jyrsin

Jos etsit parasta jyrsintä puun yksityiskohtien tai reunaprofiilien työstämiseen, sinun on hankittava tämä Ryobi-merkin malli. Tämän mallin erityispiirre on, että siinä on alumiininen jalusta, joka antaa lisää vakautta. Lisäksi sinulla on mahdollisuus hienosäätää syvyyttä, jotta voit saavuttaa entistä tarkempia leikkauksia materiaaleissasi.

Kone on akkukäyttöinen malli, joka voi leikata 5,0 Ah:n akulla jopa 22 metriä mäntyä. Reitittimen tehokkuus näkyy myös sen kierrosluvussa, sillä se voi saavuttaa 29 000 kierrosta minuutissa ilman kuormitusta.

Sisäänrakennettu LED-valo

Tässä koneessa on integroitu LED-valo, joten sinulla on aina optimaalinen valaistus työskennellessäsi. Sinun ei siis tarvitse huolehtia siitä, että kehosi on valon tiellä tai et näe tulosta tarpeeksi hyvin irrottamatta laitetta

Ostoksen mukana toimitetaan sekä 6 että 6,35 mm:n hylsyt, 6,35 mm:n suora leikkuri ja yhdensuuntainen pysäytin.

Tuotetiedot

 • Paino: 1,7 kg
 • Teho: 18 volttia
 • Maksimi kierrosluku ilman kuormaa: Jopa 29 000 kierrosta minuutissa
 • Terän koko: 6 mm

Festool-jyrsin 1400W OF 1400 EBQ-PLUS 230V 574341 w/case

niille, jotka haluavat ammattilaisjyrsimen

Fordele
 • pros-icon.svg Laadukas ammattikone
 • pros-icon.svg Mahdollisuus asettaa jyrsintäsyvyys millimetrin kymmenesosaan asti
 • pros-icon.svg Ilmastoi jopa 99 % pölystä työskentelyn aikana

Detaljeret gennemgang

Jos kieltäydyt tinkimästä työkaluistasi, investoi tähän Festoolin reitittimeen. Tämä malli on yksi markkinoiden parhaista reitittimistä, ja sitä voivat käyttää sekä ammattimaiset käsityöläiset että laadukkaat DIY-tyypit. Vältät jopa 99 % pölystä työskentelyn aikana.

Sentähden sinun kannattaa valita Festool-jyrsin 1400W OF 1400 EBQ-PLUS 230V 574341 w/case

Onko sinulle tärkeää, että koneesi on laadukas ja että se selviytyy kaikenlaisista tehtävistä erinomaisin työtuloksin? Jos näin on, sinun kannattaa investoida tähän Festool-merkkiseen reitittimeen. Malli kuuluu reitittimen huippuluokkaan ja sitä voidaan käyttää sekä ammattimaisessa työssä että tee-se-itse-miehelle kotona työpajassa.

Hyvä turvallisuus

Tämä reititin on yleisesti ottaen laadukas kone, ja lisäksi se tarjoaa korkean turvallisuustason työskentelyn aikana. Välttelet esimerkiksi jopa 99 prosenttia pölystä jyrsintäsärmää työstäessäsi, sillä kone on varustettu lastusuojalla ja pölysuojalla. Lisäksi reitittimessä on pikajarru ja MMC-elektroniikka, jotka takaavat korkean turvallisuustason.

Käyttömukavuus on myös otettu huomioon, joten voit työskennellä koneen kanssa pidempiä aikoja kerrallaan kuormittamatta itseäsi liikaa. Koneessa on esimerkiksi vakaa pohjalevy, joka takaa hyvän käyttömukavuuden ja koneen hallinnan kaikissa työtehtävissä.

Voit vaihtaa leikkurityyppiä helposti keinukytkimen ja salpamekanismin avulla. Lisäksi voit vaihtaa kopiointirenkaan ilman työkaluja. Lisäksi voit vaihtaa kopiointirenkaan ilman työkaluja.

Malli voidaan helposti säätää jyrsintäsyvyyteen jopa millimetrin kymmenesosaan asti, ja voit jopa ottaa sen mukaasi liikkeelle, sillä sen mukana tulee kantolaukku.

Tuotetiedot

 • Paino: 4,5 kg
 • Teho: 1400 wattia
 • Maksiminopeus ilman kuormaa: Jopa 22 500 rpm
 • Maksimi leikkurin halkaisija: 63 mm
 • Kuplan halkaisija: 6-12,7 mm

Guide

Ylijyrsintätarvikkeet

Jyrsintä voidaan käyttää useisiin eri tarkoituksiin ja useista eri materiaaleista. Useimmissa reitittimissä on jo valmiiksi useita lisävarusteita, joten voit käyttää laitetta heti eri tehtäviin. Saatat kuitenkin tarvita muita lisävarusteita, jotta saat reitittimestäsi kaiken irti.

Tässä osiossa kerrotaan joistakin lisävarusteista, jotka on hyvä olla mukana reitittimessäsi. Se auttaa sinua varmasti saamaan tarkemman tuloksen työskennellessäsi.

Jyrsin jyrsimelle

Voi olla hieman vaikeaa päättää, mihin jyrsinteröihin kannattaa investoida – ja mitkä niistä ovat parhaita tekemääsi työhön. Hämmennys johtuu pääasiassa siitä, että markkinoilla on paljon erilaisia jyrsinteriä, jotka ovat ulkonäöltään erilaisia, mutta oikeastaan vain kahdenlaisia jyrsimiä. Voit siis valita joko kuulalaakeroidun tai kuulalaakeroimattoman leikkurin, mutta ne eroavat toisistaan kooltaan ja ulkonäöltään. Tästä syystä on sinusta itsestäsi kiinni, minkä vaihtoehdon haluat tiettyyn tehtävään.

Jyrsin kuulalaakerilla

Kuulalaakerijyrsintä, jota kutsutaan myös reunajyrsimeksi, käytetään ensisijaisesti jyrsintään reunaa pitkin. Tämä johtuu siitä, että kuulalaakeri auttaa sinua seuraamaan materiaalin reunaa, joten leikkaus on tarkka. Näin ollen sinun tarvitsee vain asettaa haluttu jyrsintäsyvyys, kun käytät kuulalaakeroitua jyrsintä.

Jyrsin ilman kuulalaakeria

Ilman kuulalaakeria oleva leikkuri takaa vapaamman leikkauksen, koska se voidaan upottaa materiaaliin. Leikkurin käyttö ilman kuulalaakeria vaatii kuitenkin paljon enemmän hallintaa. Voit tehdä työstäsi hieman helpompaa itsellesi investoimalla erilaisiin apuvälineisiin, jotka pitävät leikkurin hieman hallinnassa.

Paras leikkurisarja

On aina hyvä varmistaa, että voit työskennellä hieman joustavasti, jos aiot käyttää konetta erilaisiin tarkoituksiin ja tehtäviin. Juuri tästä syystä voit myös investoida jyrsinsarjaan, jotta saat sekä kuulalaakeroidut että kuulalaakeroimattomat jyrsimet. CMT-jyrsinsarja, jossa on 8 kpl K8, on hyvä valinta, sillä sarjan osat ovat korkealaatuisia, koska ne on valmistettu kovametallista. Tämän rakenteen ansiosta työkalu kestää kulutusta, ja leikkuriraudat kestävät näin ollen useita vuosia.

Lisäksi sarja on yleissarja, jota voidaan käyttää useimpiin profiileja leikkaaviin tehtäviin.CMT-jyrsinsarjasta löydät muun muassa urajyrsimen, särmäysjyrsimen, suorajyrsimen ja pyöristysjyrsimen.

Router-pöytä – hanki kiinteä reititin

Jos sinulla on jo käsikäyttöinen jyrsin, mutta haluaisit todella hankkia kiinteän jyrsimen, sinun kannattaa investoida tähän CMT-merkin jyrsinpöytään. Pöytä on suunniteltu käsikäyttöisen jyrsimen kiinnittämistä varten.

Tätä jyrsinpöytää voivat käyttää sekä ammattimiehet että tee-se-itse-työntekijät. Mukana on fenolipöytälevy, anodisoidut alumiiniosat, kulmapysäytin ja tukipuoli. Pöytää voi käyttää kaikkien Boschin, Festoolin, Makitan, Metabon ja muiden valmistajien käsijyrsimien kanssa. Halkaisijaltaan enintään 90 mm:n työkaluja voidaan kuitenkin käyttää.

Mallireititin

Jotta työsi olisi mahdollisimman helppoa, voit käyttää erilaisia malleja. Kun käytössäsi on leikattavat mallit, sinun ei tarvitse tehdä kaikkea työtä itse.

Yksi rahanarvoinen mallivaihtoehto on Festool Workbench Template APS 900/2. Kyseessä on itse asiassa kestävä reititysmalli, joka on valmistettu alumiinista. Mallia voidaan käyttää kaikkiin kopiointirenkaalla varustettuihin jyrsimiin, ja se sopii kulma- ja levyjyrsimiin, joiden syvyys on enintään 90 cm, sekä jyrsimiin, joiden halkaisija on 14 mm.

Markkinoilla on kuitenkin paljon erilaisia malleja, joten voit hyvinkin etsiä toisenlaisen mallin, jos haluat erilaisen vaihtoehdon.

Kopiokoneen leikkurirengas

Kopiorengas on lisävaruste, joka auttaa sinua jyrsimään tarkasti mallia pitkin. Kopiorenkaan ja mallin yhdistelmän käyttäminen on erityisen edullista, jos joudut jyrsimään useita samanlaisia osia. Tällöin voit ainakin olla varma, että osat ovat samanlaisia. Tulos ei ehkä ole yhtä tasainen, jos teet sen vapaalla kädellä.

Voit käyttää kuulalaakerileikkuria, kun tarvitset kopiorenkaita ja malleja. Varmista, että kuulalaakeri on ylhäällä. Jyrsintäprosessin aikana kopiorengas kulkee mallin reunaa pitkin. Tämän seurauksena se siirtää muodon materiaaliin.

On useita näkökohtia, jotka sinun on otettava huomioon, kun päätät, mitä kopiorengasta haluat käyttää. Sinun on esimerkiksi varmistettava, että kopiorenkaan putket ovat riittävän suuret, jotta leikkurirauta kulkee niiden ympäri sujuvasti – ja sitten sinun on myös otettava huomioon kopiorenkaan ja leikkurin välinen etäisyys.

Kuinka löydät parhaan reitittimen tarjouksen

Reitittimen hinta vaihtelee suuresti sen mukaan, mistä mallista olet kiinnostunut. Saatat kuitenkin haluta laadukkaan reitittimen, mutta sinulla ei yksinkertaisesti ole varaa maksaa siitä täyttä hintaa. Siinä tapauksessa voit valita testivoittajamme, Boschin 1200W POF 1200 AE 060326A100 w/case -reitittimen, joka on yllä olevassa parhaiden reitittimien luettelossa, sillä se on itse asiassa melko paljon edullisempi kuin useat muut mallit.

Jos olet kuitenkin jo löytänyt suosikkireitittimesi, mutta hinta on mielestäsi liian kallis, toivoa on luvassa. Löytääksesi hyvän reitittimen tarjouksen sinun tarvitsee vain pitää silmällä eri verkkokauppiaiden verkkosivustoja. Jos nimittäin odotat, että tuote on myynnissä ennen ostamista, voit säästää paljon rahaa. Muista myös vertailla jälleenmyyjien hintoja varmistaaksesi, että saat uuden reitittimen parhaaseen hintaan.

FAQ

Mikä reititin on paras?

Tässä reititintestissä äänestimme Bosch 1200W POF 1200 AE 060326A100 -reitittimen ja kotelon testin parhaaksi. Malli on tehokas toiminnaltaan, käyttäjäystävällinen eikä maksa paljon. Kannattaa kuitenkin tarkistaa, sopiiko jokin muu malli sinulle paremmin.

Tarvitsenko reitittimeeni erityisiä lisävarusteita?

Useimpien reitittimien mukana toimitetaan useita lisävarusteita, joten sinulla on yleensä paljon tarvitsemasi, kun saat tuotteen kotiin. Saatat kuitenkin tarvita enemmän joustavuutta, joten voit aina etsiä muita lisävarusteita.

Mistä löydän hyviä reitittimen tarjouksia?

Löydät parhaat reitittimien tarjoukset eri verkkokauppiailta, kun heillä on tarjouksia työkaluista ja koneista. Voit tarkistaa, mikä malli sopii sinulle parhaiten ja pitää silmällä erikoistarjouksia.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×